Oksager

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Oksager
Våben Beliggenhed
Coat of arms of Oksager
Oksager ligger i Tyskland
Oksager
Administration
Land Tyskland Tyskland
Delstat Slesvig-Holsten
Kreis Slesvig-Flensborg
Amt Hyrup
Borgmester Claus-Peter Richelsen (Vælgerlisten)
Statistiske data
Areal 9,13 km²
Højde 41 m
Indbyggere 543  (31/12/2006)
 - Tæthed 59 Indb./km²
Andre informationer
Tidszone CET/CEST (UTC+1/UTC+2)
Nummerplade SL
Postnr. 24975
Tlf.-forvalg 04633 u. 04634
Hjemmeside www.amthuerup.de
Beliggenhed af kommune Oksager i Landkreis Slesvig-Flensborg
Kort

Koordinater: 54°43′N 09°34′Ø / 54.717°N 9.567°Ø / 54.717; 9.567

Oksager (dansk) eller Ausacker (dansk) er en landsby og kommune i det nordlige Tyskland under Slesvig-Flensborg kreds i delstaten Slesvig-Holsten. Byen er beliggende ved Venderød Sø i det nordlige Angel i Sydslesvig. Oksager blev første gang nævnt i 1441 som Uxerager. På sønderjysk skrives byen Awsacher.

Kommunen samarbejder på administrativ plan med andre kommuner i Hyrup kommunefællesskab (Amt Hürup). Til kommunen hører også Oksagerbro (Ausackerbrück), Oksagerskov (Ausackerholz), Oksager Vesterskov (Ausacker Westerholz), Damende (Dammende), Hammerstoft og Hyholt (Hüholz). Oksager og Oksagerskov kommune fusionerede i 1970.

Kommunevåbnet forestiller to lige store felter, der er forbundet med en gennemgående bølge. Oksen i den øverste felt henviser til kommunens navn, de to stiliserede bog i den nederste felt henviser til områdets tidligere bøgeskov og bølgen symboliserer Kilsåen (på tysk Kielstau). Farver blå og gul er hentet fra Sønderjyllands / Slesvigs våben. Farverne rød og sølv henviser til Husbyherreds farver (se Angels våben).

Byen lå i Husby Sogn (Husby Herred), da området tilhørte Danmark.

Bøge Slot[redigér | redigér wikikode]

Øst for Oksager findes resterne af et tidligere borganlæg, der blev bygget på en naturlig forhøjning i landskabet. Bøge Slot (på tysk Böge-Schloss) havde et centralt tårn og var omgivet af en vold med vandgrav. Borgtypen kaldes for en mott & bailey (tårnhøjborg).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]