Skabelondiskussion:Infoboks skuespiller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Skabelon:Infoboks Skuespiller[redigér wikikode]

Der er også: Skabelon:Infoboks Skuespiller (skrev Rune X2 (disk. • bidrag) 5.juni 2008, kl. 18.40. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har fjernet sletteforslaget, da der ikke (længere) findes 2 ens skabeloner. Den med S er en omdirigering til den med s. --MGA73 15. okt 2008, 14:38 (CEST)

Parametre[redigér wikikode]

Er der mulighed for at få tilføjet |Beskæftigelse =

I denne skabelon, da mange skuespillere, også er sanger, producer, forfatter med mere.

Og hvis dette kan lade sig gøre er der så mulighed for at opdatere de artikler hvor Skabelon:Infoboks skuespiller allerede er brug uden at man skal gøre dette manuelt?? Algiz 29. apr 2010, 17:27 (CEST)

Skabelon:Infoboks skuespiller[redigér wikikode]

(Det følgende er kopieret fra Wikipedia-diskussion:Skabeloner):

Er der mulighed for at få tilføjet |Beskæftigelse =

I Skabelon:Infoboks skuespiller, da mange skuespillere, også er sanger, producer, forfatter med mere.

Og hvis dette kan lade sig gøre er der så mulighed for at opdatere de artikler hvor Skabelon:Infoboks skuespiller allerede er brug uden at man skal gøre dette manuelt?? Algiz 29. apr 2010, 17:39 (CEST)

Det er gjort. En af de smarte ting ved skabeloner (når de er skrevet rigtigt) er, at de eksisterende fungerer som de altid har gjort, men hvis man vil bruge en parameter, så gør man det bare. Mvh. Arne (Amjaabc) 29. apr 2010, 18:09 (CEST)
Så skulle det virke når jeg sætter |Beskæftigelse = ind i en eksisterede infoboks , (med mindre jeg har misforstået noget) Men det gør det desværre ikke, har prøvet i artiklen om Nicolas Cage, da han både er skuespiller og producer Algiz 29. apr 2010, 18:36 (CEST)
Du havde ret - jeg havde lavet en fejl, men den er rettet nu; prøv at tjekke Cage igen. --Arne (Amjaabc) 29. apr 2010, 19:44 (CEST)
1000 tak for hjælpen. men det betyder stadig at jeg manuelt skal indsætte” beskæftigelse” ind i de artikler hvor Infoboks skuespiller allerede er i brug, ikke sandt? (skulle have tænkt på dette inden jeg begyndte at sætte Infoboks skuespiller ind i artikler, for det er mange jeg skal gennemse igen) Algiz 29. apr 2010, 20:00 (CEST)
I princippet ja, men du kan garanteret få hjælp af en bot - prøv at lægge en anmodning her: Wikipedia:Anmodning om botassistance. --Arne (Amjaabc) 30. apr 2010, 01:04 (CEST)


Er lidt i tvivl om hvor vidt at registreret partnerskab og Domestic partner, skal ligges under ægteskab eller kæreste i Infoboks skuespiller eller om der er brug for et nyt parameter (artiklen findes ikke på dansk, en.wikipedia) Domestic partner og registreret partnerskab -- Algiz 30. apr 2010, 17:14 (CEST)
Jeg har nu flyttet diskussionen - jeg havde ikke set, at Algiz havde startet den her, hvor den naturligt hører hjemme.
Angående dit seneste spørgsmål: Kan du ikke bruge ægteskabs-parameteren med tilføjelse af "(reg. partnerskab)" bagefter eller sådan noget? Det vil være en relativt simpel work-around; alternativt skal man ændre det hele, så man har to parametre, der dækker det hele: partnertype og partner, som fx kunne bruges på denne måde:

|partnertype = Ægtefælle
|partner = XX

som så kunne komme til at stå som
Ægtefælle: XX

mens
|partnertype = Registreret partner
|partner = YY

som så kunne komme til at stå som
Registreret partner: YY

Det kræver dog en lidt større ændring i skabelonen samt ikke mindst en betydelig række ændringer med en bot på de artikler, der bruger de eksisterende parametre. Mvh. Arne (Amjaabc) 30. apr 2010, 17:49 (CEST)
Jeg kunne ikke lade være med at eksperimentere lidt med det, og det viste sig at være uhyre let at indsætte de to ovennævnte parametre "partnertype" og "partner". Dermed er "kæreste" og "ægtefælle" i princippet overflødige, men jeg har beholdt dem indtil videre for at undgå at rette i alle de artikler, der bruger disse parametre. Jeg håber, at du får glæde af det. Mvh. Arne (Amjaabc) 30. apr 2010, 18:03 (CEST)
1000 tak og det virker , bare et lille spørgsmål, hvad er den rigtige danske betegnelse for Domestic partner for jeg er i tvivl om partner skaber tvivl, se Stephen Fry -- Algiz 30. apr 2010, 18:16 (CEST)
Uh, der er jeg på usikker is. Hvad med sådan noget som "samboende med"? --Arne (Amjaabc) 30. apr 2010, 18:50 (CEST)
godt forslag, vil jeg så bruge til der kommer et bedre eller ? --- Algiz 30. apr 2010, 19:20 (CEST)
Måske "samlever"? --Palnatoke (diskussion) 23. okt 2015, 10:00 (CEST)

Parameteret kaldt "ægtefæller" vises ikke, det gør derimod "ægtefælle". 90.184.162.163 25. feb 2017, 08:17 (CET)

Så er det vist fikset.--NivlekDaDisk. 25. feb 2017, 14:32 (CET)
Goodie. TherasTaneel (diskussion) 2. mar 2017, 16:33 (CET)

Følgende parametre der udfyldes manuelt; "oscarpriser", "emmypriser", "tonypriser", "goldenglobepriser", "baftapriser", "People's Choicepriser", "fagpriser", "cesarpriser", "goyapriser", "afipriser", "filmfarepriser", "olivierpriser", "geminipriser", "grammypriser", "Screen Actors Guild", "teenchoiceadwardspriser", "bodilpriser" og "robertpriser", står dobbelt hvis parameteret "hæder" (P166), står med noget angivet for personen på wikidata. TherasTaneel (diskussion) 2. mar 2017, 16:33 (CET)

Desuden, hvis det er fremtiden, hvad så med at få tilføjet P1686 "hædret for" efter tidspunktet/året, hvis det nu er angivet? TherasTaneel (diskussion) 2. mar 2017, 16:40 (CET)

Manglende billede ved mobilvisning[redigér wikikode]

Infoboksen viser ikke noget billede, hvis der altså er et, under mobilvisning. TherasTaneel (diskussion) 30. jul 2014, 00:32 (CEST)

Jeg kan bekræfte fejlen. Koden til boksen er mildt sagt noget rod, men mit umiddelbare gæt er at årsagen er at tabelrækken som billedet er i, har CSS-stilklassen "metadata". Sandsynligvis vil det virke hvis man bare fjerner denne mærkværdige definition. Jeg vil gøre det i morgen efter passende sandkasse-test. (NB: Hvis andre vil gøre det før mig, så husk at det er farligt at rette i en skabelon med 2000 anvendelser uden forudgående afprøvning i en sandkasse). Mvh. Kartebolle (diskussion) 30. jul 2014, 01:14 (CEST)
Jeg har kigget lidt nærmere på brugen af class="metadata", samt denne skabelons historik. Da infoboksen blev oprettet, ville den indsætte et billede med en opfordring til at finde og uploade et billede, hvis der ikke var angivet et billede. Den opfordring var markeret som metadata, dvs. noget som vedr. Wikipedia selv i modsætning til noget om skuespilleren (eller en artikels emne i al almindelighed). Metadata bliver typisk frasorteret ved trykning og andre anvendelser udenfor Wikipedia-regi, samt ved skins med lidt plads, herunder mobilvisning. Da opfordringen til at finde et billede blev fjernet fra infoboksen, blev dens metadata-markering fejlagtigt overflyttet til almindelige billeder. Det skulle være helt ufarligt bare at fjerne markeringen, hvilket jeg straks vil gøre. 30. jul 2014, 09:45 (CEST)

Nominationer og priser[redigér wikikode]

Det bør overvejes om nomineret til og udmærkelser modtaget-parametrene bør medtages med data fra Wikidata. På nuværende tidspunkt giver de absolut ingen mening på Halle Berry og mange andre artikler, hvor jeg mener det burde være nævnt i et afsnit for sig selv. --Hejsa (diskussion) 12. jan 2017, 00:33 (CET)

Helt enig - eller mere præcist: De bør ikke hentes fra Wikidata. I disse felter vil man typisk vælge nogle få priser ud (ganske vist lidt subjektivt) for at give et overblik. Når mængden af priser er så varierende, er der jo ingen automatik, der kan vælge en mindre, sigende del ud. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 12. jan 2017, 07:05 (CET)
Det skønne med disse parametre er... skriver man noget bag dem, så henter den ikke mere fra Wikidata, men viser det der er skrevet.
{Hvis lokalt | lokalt |Wikidata} Med venlig hilsen,  Rodejong  💬 ✉️   12. jan 2017, 08:49 (CET)
Det kræver bare at vi har et overblik over hvilke artikler der mangler parametren. Det har jeg ikke. Desuden står nominationer dobbelt mange steder uden årstal. --Hejsa (diskussion) 12. jan 2017, 16:12 (CET)
Jeg har nu gjort så hæder og nomineringer ikke længere henter data fra Wikidata. --Hejsa (diskussion) 14. jan 2017, 16:37 (CET)

|fødselsdato[redigér wikikode]

Kunne vi ikke få sat {{dato og alder|19XX|XX|XX}} i disse klammer <!-- --> i feltet |fødselsdato ellers får man fejl som det ses her: [[Udtryksfejl: Ukendt ord "xx".. ugyldig værdi for parameter (xx)! se dokumentationen.]] 19XX (Udtryksfejl: Ukendt ord "xx". år) --Villy Fink Isaksen (diskussion) 11. feb 2017, 17:31 (CET)

Gjort. Men husk at det er en Wiki. Det ville være lige så nemt bare at rette på dokumentationssiden, som at skrive her. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. feb 2017, 19:02 (CET)
Tak - jeg forsøgte at rette men er ikke fortrolig med skabeloner og var ikke klar at det var på dokumentationssiden det skulle gøres. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 11. feb 2017, 19:13 (CET)
OK, her er et lille tip. Når der står noget i retning af:

[vis] [rediger] Template-info.svg Skabeloninformation

Denne dokumentation er overført fra Skabelon:Infoboks skuespiller/doc.
så betyder det at teksten derunder i rammen med blå baggrund kommer fra en særskilt dokumentationsside, og man kan roligt trykke på [rediger]-linket og redigere dokumentationen. Det vil ikke ændre noget i selve skabelonen. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. feb 2017, 19:29 (CET)
Tak - så er jeg lidt klogere. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 11. feb 2017, 19:35 (CET)

Labeler i infoboksen[redigér wikikode]

Infoboksen bruger i øjeblikket labeler fra Wikidata som sine egne labeler. Jeg synes det ser grimt ud. Wikidatas labeler har og skal have lille begyndelsesbogstav. Infoboksens labeler bør starte med stort og bør desuden indeholde &shy; (tegn som markerer en mulighed for orddeling) efter behov. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 18. feb 2017, 05:55 (CET)

Okay, Det retter jeg.  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. feb 2017, 09:01 (CET)
Åh, det har du allerede:
  1. Hvorfor har du fjernet {{Wikidata-emne | P1441 | ikon=ja | maks=5 | tid=ja | {{{kendte roller|}}} }} ?
  2. Hvorfor har du fjernet {{Wikidata-emne | P1686 | ikon=ja | maks=5 | tid=ja | {{{hædret for|}}} }} ?
 •   Rodejong   💬 ✉️ 18. feb 2017, 09:06 (CET)
Det har jeg forklaret i min redigeringsbeskrivelse. Men P1441 bruges kun for fiktive personer til at fortælle hvilke værker som den fiktive person optræder i. Det er ikke relevant for skuespillere som ikke er fiktive. P1686 er udelukkende en kvalifikator til at fortælle hvilket værk en pris en givet for. Den bruges som: James Cameron har modtaget(P166) Oscar for bedste film for(P1686) Titanic. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 18. feb 2017, 09:33 (CET)
Kartebolle: Når {hædret for|} er i infoboksen, samt {kendte roller|} hvorfor må man så skrive det ind manuelt men ikke hente det fra Wikidata?  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. feb 2017, 16:31 (CET)
Jeg forstår ikke spørgsmålet. De kunne ikke hentes fra Wikidata som forklaret. P1686 kan hentes som kvalifikator til P166, men den kan ikke bruges alene. "Kendte roller" har altid været brugt i infoboksen, og er der stadig. Jeg fjernede "Hædret for" fordi den er ny og ikke bliver brugt. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 18. feb 2017, 16:51 (CET)

Oprydning i billedkode[redigér wikikode]

Bruger:Rodejong har lavet rigtig mange ændringer i denne infoboks i den senere tid. Ændringen Special:Diff/8908096 fra den 11. februar ødelagde billedteksterne på fleste artikler om skuespillere med billede. De dokumenterede og brugte parametre for billeder var i lang tid "image", "imagesize" og "caption". I januar indførte Rodejong adskillige andre varianter uden hverken beskrivelse eller begrundelse, hvorefter han 11. februar uden beskrivelse eller begrundelse fjernede "caption" og derved ødelagde alle hidtil brugte billedtekster.

Jeg vil nu genetablere de oprindelige og dokumenterede parameter-navne ("image", "imagesize" og "caption"). Jeg ændrer desuden måden hvormed billedtekster hentes fra Wikidata, så det sikres at

  1. en hentet billedtekst altid hører det hentede billede. Hvis der er flere billeder på Wikidata, var det ikke sikret med den forrige metode. Og
  2. at en billedtekst angivet i infoboksen ikke kan bruges sammen med billede fra Wikidata, eller omvendt.

Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. feb 2017, 21:15 (CET)