Frederikshavn forenede Idrætsklubber: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
m
ændre sorteringsnøgle til Kategori:Frederikshavn; kosmetiske ændringer
No edit summary
m (ændre sorteringsnøgle til Kategori:Frederikshavn; kosmetiske ændringer)
 
== Fodboldafdelingen ==
Fodboldafdelingen spiller i [[Jyllandsserien (fodbold)|JyllandsserienJyllandsseriens]]s 2. pulje for første gang i mange år, anno 2009, hvilket blandt betyder at de står overfor lokalrivalerne [[Skagen IK]] for første gang nogensinde i en turneringskamp.
 
Dette er også den dårligst placering for klubbens førstehold, der inden for de sidste ti år, har spillet i enten [[kvalifikationsrækken]], [[Danmarksserien (fodbold)|Danmarksserien]] eller [[Danmarksturneringen i fodbold|2. Division]].
Holdets hjemmekampe spilles på [[Frederikshavn Stadion]], der har plads til 15.000 tilskuere. På hjemmebane spiller man i rød/sort-stribet trøje, sorte bukser og sorte strømper og på udebane blå trøje, blå bukser og blå strømper.
 
I 2004 var der planer om at overflytte den konkursramte fodboldklub [[FC Nordjylland]] til [[Frederikshavn]], da moderklubben [[Aalborg Chang]] ikke ønskede at påtage sig opgaven at drive en [[1. division|1. divisionsklub]]sklub. Derfor så man på andre byer, her i blandt Frederikshavn, fordi byen og klubben mente de havde de tilstrækkelige midler til at drive en professionel fodboldklub. Det var faktisk så tæt på, at [[DBU]] "bare" skulle sige ja til dette, hvilket på forhånd blev set som en mindre formalitet der bare skulle overstås. Desværre for frederikshavnerne, valgte DBU ikke at godkende ansøgningen om licensflytningen, hvilket betød at der kom til at mangle et hold i [[1. division]]. Denne plads blev dog senere givet til bedste nedrykker, [[Brønshøj Boldklub|Brønshøj]], som dog rykkede ned fra rækken for andet år i træk. Frederikshavnerne forblev derfor i Danmarksserien.
 
== Håndboldafdelingen ==
[[Kategori:Håndboldklubber i Danmark]]
[[Kategori:Sportsklubber i Danmark]]
[[Kategori:Frederikshavn|ForendeForenede Idrætsklubber]]

Navigationsmenu