Den Røde Hær: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
180 bytes tilføjet ,  for 7 år siden
→‎2. verdenskrig: linkfix og ex POV, der var absolut ingen kilder til POV-udsagnene
(→‎2. verdenskrig: linkfix og ex POV, der var absolut ingen kilder til POV-udsagnene)
== 2. verdenskrig ==
 
Da [[Nazi-Tyskland]] gik til angreb på [[Sovjetunionen]] i [[juni]] [[1941]], bestod den Røde Hær af omkring 1.5 millioner mand, der var dårligt forberedt på krigenkrig. Politiske udrensninger i hærens officerskorps især i den øverste ledelse havde svækket den, og [[soldat]]erne manglede erfaring og træning. I krigens første uger blev det sovjetiske [[luftvåben]] nærmest udslettet, mens flyene stod på jorden. I samme periode blev store, sovjetiske hærenheder, flere hundredetusinde soldater, omringet af de fremrykkende tyske troppertroppers [[blitzkrieg]]. Mange af dem overgav sig til tyskerne.
 
De sovjetiske soldater blev mejet ned på slagmarken. Det var et resultat af denutilstrækkelig dårligeimplimentering forberedelse,af [[statisk]]eefter erfaringerne fra militær[[Formation (militær)|formationVinterkrigen]]er, derog blevobservationerne omringetaf ellerden løbettyske overBlitzkriegstaktik ende, og de sovjetiskemod [[øverstbefalendeFrankrig]],. somSovjet sidestilledevar tilbagetrækningbegyndt medat forræderiefterligne tyskerne nogetog placere de fleste panserkøretøjer i store, derfuldt blevmekaniserede straffetdivisioner medog dødenkorps. DetDenne reorganisering var enimidlertid medvirkendekun faktordelvis tilgennemført, atda tabeneBarbarossa gik i dengang, Rødeda Hærder ikke var tilstrækkelig mange kampvogne til rådighed til at bringe de højeste,mekaniserede enkorps hærop nogensindepå den harønskede lidtstyrke.
 
De lange tyske forsyningslinjer, Hitlers spredning af de tyske tropper og en [[generation]] af dygtige, sovjetiske kommandører blev Sovjets redning. Efter sejrene ved [[Slaget om Moskva|Moskva]], [[Slaget om Stalingrad|Stalingrad]] og [[KurskPanserslaget (by)ved Kursk|Kursk]] knækkede den Røde Hær ryggen på den stolte tyske hær. Men tabene var enorme for Sovjetunionen. Nogle siger, at syv millioner soldater døde. Andre siger helt op til 10 millioner.
 
Igennem massiv [[propaganda]] var det lykkedes at vække en voldsom [[patriotisme]] i befolkningen. Soldaterne blev gjort til helte, og mange meldte sig til det, der blev kaldt den ”Store Patriotiske Krig”. Ved slutningen af [[1941]] toppede antallet af soldater i den Røde Hær, der var på 20 millioner soldater.
48.129

redigeringer

Navigationsmenu