Forskel mellem versioner af "Den Røde Hær"

Spring til navigation Spring til søgning
18 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
Fil:Lenin,_Trotsky_and_Voroshilov_with_Delegates_of_the_10th_Congress_of_the_Russian_Communist_Party_(Bolsheviks).jpg erstatter Fil:19210321-lenin_voroshilov_trotsky_and_participants_liquidation_kronstadt_uprising_in_moscow.jpg, som er blevet omdøbt
m (Datomaerker kilde mangler-skabeloner)
(Fil:Lenin,_Trotsky_and_Voroshilov_with_Delegates_of_the_10th_Congress_of_the_Russian_Communist_Party_(Bolsheviks).jpg erstatter Fil:19210321-lenin_voroshilov_trotsky_and_participants_liquidation_kronstadt_uprising_in_moscow.jpg, som er blevet omdøbt)
Den Røde Hær blev dannet den [[15. januar]] [[1918]] på grundlag af den allerede eksisterende [[Den Røde Garde (Rusland)|Røde Garde]]. Den officielle hyldestdag for den Røde Hær, den 23. februar, markerer dagen for den første masseindskrivning i hæren foretaget i [[Moskva]] og [[Sankt Petersborg]] samt den første egentlige krigshandling mod den tyske besættelse. Den blev en vigtig national helligdag i Sovjetunionen og er stadig i dag helligdag i Rusland. Den blev kaldt ”den Røde Hærs Dag”, i dag hedder den ”Dagen for Moderlandets Forsvarere”. Lev Trotskij, der var krigskommissær fra [[1918]] til [[1924]], menes at være den egentlige grundlægger af den Røde hær.
 
[[Fil:19210321-lenin_voroshilov_trotsky_and_participants_liquidation_kronstadt_uprising_in_moscowLenin, Trotsky and Voroshilov with Delegates of the 10th Congress of the Russian Communist Party (Bolsheviks).jpg|thumb|right|250px| [[Lenin]] og [[Lev Trotskij]] ses her sammen med soldater fra den Røde Hær i [[Sankt Petersborg]] ]]
I begyndelsen fungerede den Røde Hær som en frivillig enhed uden [[Militær rang|rang]] og distinktioner. Officererne blev endda valgt på [[demokrati]]sk vis. Men fra den [[29. maj]] [[1918]] blev der indført [[værnepligt]] for alle mænd mellem 18 og 40 år. For at håndtere de mange værnepligtige, blev der oprettet regionale ”militære [[kommissariat]]er” (ikke at forveksle med [[krigskommissariatet]]) rundt omkring i Sovjetunionen.
 

Navigationsmenu