Brugerdiskussion:Kim Pirat

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
   Hjertelig velkommen til den danske Wikipedia, Kim Pirat!

Jeg håber, at du vil trives her. Begynd gerne med at gennemgå vores guide, som er en hurtig og nem måde at blive introduceret til de vigtigste ting på Wikipedia.

Du kan også læse om tips til, hvordan du hurtigt kommer i gang med at redigere, og de mest almindelige begynderfejl. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang, kan du gennemse de oftest stillede spørgsmål om Wikipedia samt nybegynderforummet. Hvis du har andre spørgsmål, så kan du spørge på Landsbybrønden.

Fem ting at tænke på:

  • Vær dristig! Den væsentligste fejl, som nybegyndere begår, er slet ikke at skrive. Skriv! Hvis du begår sproglige fejl eller glemmer nogle ting, vil andre rette den slags til efterhånden. En stor hjælp er at bruge forhåndsvisning til at se, hvordan dine ændringer kommer til at se ud, inden du gemmer dem, og du kan også lege i "sandkassen" inden du går i kast med de rigtige artikler. Husk blot, at du aldrig må kopiere andre steder fra, med mindre det er frit indhold. Prøv desuden altid at skrive fra et neutralt synspunkt og beskriv dine redigeringer.
  • Kig dig omkring! Se bl.a. skribentforsiden - der findes flere nyttige links.
  • Læs og lær! Fortsæt gerne med at læse om god opførsel på Wikipedia, hvordan du uploader billeder og stilmanualen.
  • Stil spørgsmål! De erfarne brugere hjælper gerne på nybegynderforummet hvis du har brug for hjælp! Du kan også få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe. En god metode er også at efterligne – se hvordan andre artikler er lavet (kig blandt andet blandt vores pt bedste artikler) og brug nogle af de samme redskaber.
  • Signér! Når du skriver indlæg på diskussionssider (som denne), så husk at signére det du skriver. Dette gør du nemmest ved at klikke på "signér"-knappen eller selv skrive fire tilder (~~~~). Du skal ikke signere bidrag til artikler.

Endnu en gang - velkommen til!

Med venlig hilsen apw 18. nov 2007, 21:02 (CET)


Jutlandia og "Infoboks skib"[rediger kildetekst]

Jeg har forsøgt mig med en Skabelon:Infoboks skib fra den svenske sv:Mall:Fartyg – jvf. Hjælp:Nybegynderforum#Ny type Infobox?. Den kan ses i brug i artiklen om Emma Mærsk. Hvis det er et område du har interesse i, kan du finde flere skibe at indsætte den i her Kategori:Skibe -- Mvh PHansen 20. nov 2007, 13:39 (CET)

Du får lige et tip :-)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl.

--Froztbyte 24. nov 2007, 14:22 (CET)

Hej Kim. Du behøver ikke at signere med ~~~~ i Opsummér redigering: Dels virker det ikke der, dels står dit brugernavn alligevel i historikken for dine ændringer. Ellers godt arbejde fra dig med fly mm. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 9. jul 2016, 21:29 (CEST)

Tak for hint! Jeg kan kun blive bedre... :) The_Pirate (diskussion) 9. jul 2016, 22:56 (CEST)
@Amjaabc : Tak for de forøgede rettigheder! ...Jeg spekulerer bare på hvor længe det vil ta' mig at sætte dem over styr igen... ;) The_Pirate (diskussion) 23. jul 2016, 10:29 (CEST)
Velbekomme. Det er forsåvidt ikke en rettighed for dig, men bare en hjælp till os, der går og tjekker, om redigeringer er i orden. At du er autopatruljeret betyder, at vi ikke som udgangspunkt kigger dine redigeringer igennem - og dine mange sandkasseredigeringer har fyldt en del på listerne over ikke-tjekkede redigeringer :-) Fortsat god arbejdslyst! Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 23. jul 2016, 11:46 (CEST)

Røde links[rediger kildetekst]

Hejsa, det gør ikke noget links er røde det betyder kun at vi desværre mangler artiklen endnu, men man skal ikke linke til andre sprogs artikler der, så jeg har fjernet alle de :en:wiki links, desuden er der et lille problem med at titlerne på alle landenes luftvåben stort set er på engelsk, men langt fra alle anvender engelsk som officielt sprog, så titlerne skal udskiftes til deres rigtige navn (en engelsk oversættelse i parentes efter er dog ofte normal hvis de anvender en sådan, desuden bør der være transliteration for dem der ikke anvender det latinske alfabet). Men ellers en rigtig god artikel :) Mvh. Vrenak (diskussion) 9. jul 2016, 22:26 (CEST)

Taget til efterretning - og pænt tak for rosen! Spørgsmål: jeg er ved at lave en side om DH.82 Tiger Moth - der er jeg faktisk næsten nødt til at linke til en engelsk forklaring, fordi 1) jeg ellers vil havne i en 'lavineeffekt' af nye sider 2) emnet vil være meningsløst uden linket. Er det OK at linke til den Engelske side i første omgang, og så ændre linket når jeg får kogt en dansk side sammen? Det er linket til 'Adverse Yaw' under 'Design og udvikling' i min sandkasse... Pænt tak for hjælpen - The_Pirate (diskussion) 9. jul 2016, 23:04 (CEST)
Også ros herfra. - Vedrørende spørgsmålet, så er svaret, at der ikke linkes til sider udenfor dansk wikipedia. Men du kan forklare begrebet i en forklarende fodnote, hvis der er behov for det. Når det røde link er blevet blåt, kan noten slettes. --Pugilist (diskussion) 9. jul 2016, 23:16 (CEST)
Ok. Pænt tak. The_Pirate (diskussion) 9. jul 2016, 23:46 (CEST)
@Vrenak: Så er titlerne på Chimunk-siden rettet! Jeg _håber_ inderligt at jeg har misforstået opsætningen rigtigt... Er det her korrekt? Jeg vil meget gerne ha lidt feedback inden jeg poster næste side - DH "Tiger Moth" Ha' det sjovt - The_Pirate (diskussion) 11. jul 2016, 21:58 (CEST)
Løb det lige hurtigt igennem, det ser rigtigt ud, flot arbejde :) Vrenak (diskussion) 11. jul 2016, 22:11 (CEST)
@Vrenak: Pænt tak, så fortsætter jeg på samme måde! :) The_Pirate (diskussion) 11. jul 2016, 22:17 (CEST)

Sider under udarbejdelse[rediger kildetekst]

Hej Kim, det er godt at høre at der er en artikel om SAI KZ VII Lærke undervejs, men vi opretter normalt ikke "placeholders" på Wikipedia før der er noget konkret at sætte på siden. Evt. kan du starte med at indskrive det du har nu, og så lade artiklen komme "drypvis" (det gør jeg selv nogle gange), eller du kan lade artiklen forblive uoprettet og så oprette en stor artikel på en gang - bare helst ikke noget midt imellem :). I øvrigt: Hvis du på et tidspunkt kommer til at arbejde på en udvidelse til en allerede eksisterende artikel så har vi skabelonen {{I brug}}, der kan bruges til at vise andre brugere at de bør afholde sig fra at redigere i den eksisterende artikel fordi der er en større omskrivning på vej. --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 4. aug 2016, 17:04 (CEST)

Oops! Og jeg som bare prøvede at være høflig... Jeg dumper det eksisterende materiale på siden og bruger din skabelon. Og fortsætter den primære editering i sandkassen, ok? The_Pirate (diskussion) 4. aug 2016, 17:11 (CEST)
--Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 4. aug 2016, 18:56 (CEST)

Du får lige et tip :-)

Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Når du redigerer eller opretter artikler, så husk venligst at bruge forhåndsvisning. Dermed undgås for meget støj på listen over seneste ændringer, og du vil fange de fleste af dine slåfejl selv. Bemærk, at der findes forskellige redigeringsværktøjer, som gør det lettere at fange stavefejl. Med venlig hilsen Zoizit (diskussion) 20. aug 2016, 17:01 (CEST)
@Zoizit: ...Øhh, jeg bruger stort set kun forhåndsvisning, og arbejder i sandkassen til en side er klar. Hvis jeg åbner andre siders kode, er det for at snuppe et lille klip, og jeg bakker ud med 'afbryd' bagefter. Hvor er det gået galt henne?
@Kim Pirat: folks sandkasse bliver også vist på Seneste ændringer :) --Zoizit (diskussion) 20. aug 2016, 17:11 (CEST)
@Zoizit: ...Nu forstår jeg slet ik et dyt... Amjaabc skulle netop ha' sat mig til "autopatruljeret" af samme årsag?
Ja, jeg undrer mig også over din kommentar. Normalt råder vi til at bruge sandkasser til at boltre sig i som en slags frirum. Og Kim er jo ganske rigtigt autopatruljeret, så hvad gør mange gemninger i sandkassen så? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. aug 2016, 17:21 (CEST)
@Kim Pirat: glem det bare ---Zoizit (diskussion) 20. aug 2016, 17:24 (CEST)
mener bare at selv om man arbejder i sin sandkasse, kan man jo godt bruge forhåndsvisning, om man er autopatruljeret, Administratorer eller IPbruger ---Zoizit (diskussion) 20. aug 2016, 17:27 (CEST)
@Zoizit: Tro mig, jeg bruger rigtigt, rigtigt meget forhåndsvisning. Men når jeg skal ha' revet en stor artikel fra hinanden og sat den sammen forfra (som den i sandkassen lige nu) så er jeg af og til nødt til at gemme en del gange... Jeg vil yderst nødigt være andre til unødvendig ulejlighed, så jeg vil se om jeg kan lave noget forberedende offline i en teksteditor. Så håber jeg at det ka reducere støjen lidt? :)
En forskel på sandkasser og "offentlige" sider som artikler, skabeloner, kategorier mv. er, at der også kan blive tale om "historikforurening", hvis man gemmer snesevis af gange i træk (hvis det er en artikel, der løbende opdateres over flere dage (f.eks. sportsartikler) er det en anden sag), men i private sandkasser kan det være mere ligegyldigt. Sandkasser er netop beregnet til, at man kan klargøre en artikel i fred, eller foretaget tests, inden den "offentliggøres".
@Kim Pirat: Du må gerne huske at signere med ~~~~ efter hvert indlæg :-).
- Sarrus (db) d. 20. aug 2016, 17:50 (CEST)
Hej, Kim. Du er ikke til ulejlighed, tværtimod, du har gjort dig bemærket som leverandør af artikler af høj kvalitet. Redigeringer i egen sandkasse burde ikke genere nogen da de roligt kan ignoreres af andre brugere. Og dit redigeringsantal er i øvrigt ikke specielt højt. Jeg har næsten så dobbelt mange sandkasseredigeringer som dig i dag (ikke at det er en konkurrence om at have flest). Fortsæt bare det gode arbejde! Mvh. Kartebolle (diskussion) 20. aug 2016, 17:54 (CEST)
Helt på linje med Kartebollen. Absolut ikke til ulejlighed. Du klør bare på. --Pugilist (diskussion) 20. aug 2016, 22:24 (CEST)
Pænt tak for ros'en (rødmer) ... Jeg forsøger nu alligevel at lave noget af 'grovarbejdet' offline. I er *alle* sammen så go'e til at hjælpe, så hvis det kan fjerne lidt clutter / gøre jeres job simplere, så syns jeg i fortjener lidt opbakning... Når i sidder og modererer, kan i så ikke frafiltrere ting? Jeg kan ikke rigtigt forestille mig at f.eks. sandkasserne er særligt interessante for jer? The_Pirate (diskussion) 20. aug 2016, 23:36 (CEST) (Nu huskede jeg den! :)
Speciel:Seneste ændringer kan man filtrere et navnerum fra, f.eks. Bruger-navnerummet, men man kan ikke bortfiltrere sandkasser specifikt.
- Sarrus (db) d. 21. aug 2016, 00:03 (CEST)
Et lille tip fra en anden wikipedianer.
Hej Kim Pirat. Jeg ville bare lige fortælle dig, at vi har en Wikipedia chat, hvis det kunne interessere dig. Der sidder næsten altid andre wikipedianere. På chatten kan du spørge om hjælp eller bare sidde og hyggesnakke med de andre :-) Hvis du har en IRC-klient installeret, som f.eks. ChatZilla, kan du bare trykke her: #wikipedia-da, men hvis du ikke har det, så kan du bare bruge denne hjemmeside. Du kan læse mere om chatten her på Hjælp:Chat. Vi glæder og til at se dig derinde! SimmeD (diskussion, bidrag) 4. dec 2016, 14:40 (CET)

Kunne være hyggeligt at have dig på ;-) --SimmeD (diskussion, bidrag) 4. dec 2016, 14:40 (CET)

@SimmeD: Oh! Pænt tak, men må jeg lige tænke lidt over det? Jeg blir nemt så forfærdeligt irritabel når jeg sidder og pusler med noget - og der så kommer noget der afbryder! Af samme årsag har jeg kvalt alle den slags værktøjer der hvor jeg arbejder... The_Pirate (diskussion) 4. dec 2016, 15:02 (CET)
Ja helt sikkert :-) Du kan bare komme på hvis/når du føler for det. Det er en officielle(?) wiki-chat :-) --SimmeD (diskussion, bidrag) 4. dec 2016, 15:04 (CET)
Rigtigt pænt tak! :) The_Pirate (diskussion) 4. dec 2016, 15:14 (CET)

Hejsa. Du har en I-brug-skabelon på Saab F-35 Draken, som har været på et stykke tid. Kan den fjernes? Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 18. aug 2017, 21:32 (CEST)

@Knud Winckelmann: Uha, det har taget lidt længe, men jeg _håber_ på at ha den nye side færdig i den her weekend! Noen gange blver jeg noget så forfærdeligt forsinket af en uting kaldet 'Arbejde'... Du kan se den kommende side i min sandkasse. Jeg vil helst publishe afløseren når siden er helt færdig, hvis du kan leve med det?

Vil bare lige minde om at antallet af byggede eksemplarer ifølge engelsk-sproget Wikipedia per september 2017 er oppe på 4588 stykker. Man kan let overse små detaljer.--Bornsommer (diskussion) 13. jul 2018, 03:56 (CEST)

Hej Kim Pirat, den 4. apr. satte du {{I brug}} på artiklen General Dynamics F-16 Fighting Falcon, og bad om tålmodighed.
Jeg håber det går bedre. Er det okay at fjerne skabelonen igen. Mvh, Kjeldjoh (diskussion) 18. okt 2018, 11:34 (CEST)
@Kjeldjoh: Jeg beklager, jeg får stadig ikke lavet så meget. Jeg har fjernet "I brug" og lagt en ren tekstbesked til andre, der ønsker at pille i siden. Mvh The_Pirate (diskussion) 28. okt 2018, 19:42 (CET)
Tak, det er nok en meget god løsning. --Kjeldjoh (diskussion) 29. okt 2018, 08:21 (CET)

Imponerende[rediger kildetekst]

Den Originale Barnstar
For dit flotte arbejde med artiklen General Dynamics F-16 Fighting Falcon Rmir2 (diskussion) 5. dec 2018, 20:59 (CET)



Infoboks svævefly[rediger kildetekst]

Hej Kim. Flot arbejde med bl.a. PIK-16 Vasama. Jeg vil gerne reklamere lidt for Skabelon:Infoboks svævefly, som fx kan ses i anvendelse på Rolladen-Schneider LS4. Den trækker på wikidata ... og dermed skulle det blive lettere at anvende de faktuelle data på tværs af sprog. Hvis du har bemærkninger til skabelonen er jeg åben for ændringsforslag. -- Poul G disk. 4. jul 2019, 21:13 (CEST)

@Poul G: Tak for de pæne ord! :) Jeg har - indtil videre ikke benyttet 'Infoboks svævefly', men istedetfor 'Infoboks fly', for at lægge mig så tæt op af 'WikiProject Aircraft' som muligt. Samtidigt har jeg benyttet strukturen fra 'WikiProject Aircraft' på alle øvrige fly incl. svæveflyene (som jeg laver når jeg ikke har plads til militærfly i hovedet), så alle mine flyediteringer har haft den samme visuelle sekvens og samme "look 'n feel".
Jeg betragter stadigt mig selv som en amatør når det kommer til disse editeringer, og lider stadig under eftervirkningerne fra et alvorligt biluheld. Derfor kan jeg ikke overskue om jeg bruger den rigtige metode - jeg bruger den p.t. lidt pr. automatik. Det ville være rart hvis der forelå en form for overordnet beslutning?

Det ser ud til, at du har været inde på chatten et par gange, for at stille et spørgsmål. Det virker også til, at du var i tvivl, om du gjorde det rigtigt. Det gjorde du, men du bør blive i kanalen i mere i fire minutter ad gangen, hvis du ønsker at få et svar, da folk ikke nødvendigvis er til stede, selvom de står i brugerlisten :-).
- Sarrus (db) d. 12. jun 2021, 16:25 (CEST)

Vingeprofiller[rediger kildetekst]

Hej Kim

Jeg var begyndt på en artikel om vingeprofiller her: Bruger:Villy Fink Isaksen/sandkasse - men er gået istå (delvis pga. dårlig syn) kan du overtage arbejdet og fuldføre det? --Villy Fink Isaksen (diskussion) 6. sep 2021, 21:31 (CEST)

@Villy Fink Isaksen: Mojn Mojn Villy - jeg har kopieret indholdet fra din sandkasse over til min egen, og arbejder videre med artiklen. Jeg får nok først pillet i den i den kommende uge - har lidt problemer med en seneskedehindebetændelse, så jeg ka' ik' skrive så meget hver dag... :) Jeg begynder at føle mig lidt som et hal'gammelt vrag...

God bedring med dit syn - jeg håber du får løst det problem så snart som muligt! The_Pirate (diskussion) 6. sep 2021, 21:47 (CEST)

Tak - mit syn bliver nok ikke bedre (har haft en blodprop på nethinden) ca 35% af højre øje er ikke brugbar. Håber du får lavet en god artikel. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 7. sep 2021, 10:37 (CEST)