Brugerdiskussion:PerV/Arkiv 9

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Hej Per. Tak for velkomsten ;) Jeg ser du rettede lidt i mit nye inlæg om "Taryba" i anledning af at det er én af landets selvstændighedsdage! Jeg har dog tænkt lidt over sagerne og besluttet at denne side er forkert, da overskriften ikke burde være "Taryba", men "Litauiske råd". Vil prøve at finde ud af hvordan jeg retter dette, og desuden linke sprogene :) (Skrev Bruger:NielsZiggy (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

NielsZiggy/78.60.174.196, husk at logge dig ind. du redigerer nu som IP-bruger. Men anyway: Jeg overvejde faktisk at flytte artiklen til "Litauiske råd", men hvis du ser her kan du se, at en stor del wikier har artiklen liggende enten under "Lietuvos Taryba" eller bare "Taryba". På den baggrund valgte jeg at lade artiklen ligge hvor den er. Hvis du insisterer på at den skal flyttes, gør jeg det gerne! Men hvis du ser øverst på siden, over artiklen står der på fanebladene: [Læs] [Redigér] [Redigér wikikode] [Se historik] (en stjerne) og sidste faneblad hedder [Mere], hvis du trykker på "Mere" får du en dropdown meny, der indeholder ét pnkt: [Flyt], hvis du trykker på flyt kommer du over på en flytteside, hvor du skriver ariklens nye navn. Prøv det! Hvis det går i kludder kontakter du bare mig igen. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2016, 19:13 (CET)
PS: at "linke til sprogene" kalder vi IW'er, for interwikilinks, det har jeg gjort. Hvis du en anden gang har behov for at lave iwer går du blot ind på en artikel om emnet på et andet sprog, og trykker på [Redigér links] under sprogene ude til venstre, så kommer du ind på en side, der styrer samtlige IW-forbindelser. Den side jeg lokkede dig ind på ovenfor. God arbejdslyst, og tak for din artikel. Den burde jeg have skrevet for længe siden. ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2016, 19:13 (CET)

Hej Per. Tak for "irettesættelsen" :) Jeg lære stadig. Og jeg har faktisk allerede flyttet artiklen til "Det Litauiske Råd" da det er mere passende! Jeg bor på femtende år i Litauen, så jeg vil i fremtiden gerne byde på mere af samme skuffe :) Hilsen, Niels

@Niels: Hej Niels, hvor bor du i Litauen? Min kone kommer derfra, og jeg har været i Vilnius/Trakai et utal gange. Men vi når aldrig uden for Vilnius-området pga. familie forpligtelser ;( mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2016, 19:50 (CET)
PS: Når vi skriver et indlæg på en diskussionsside på wikipedia underskriver vi os ved at trykke på de fire tilder ~~~~. Du trykker bare på de tilder der står efter Signér med dit brugernavn: så genererer wikipedia din underskrift med klokkeslet og dato. ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2016, 19:56 (CET)
@Per: Jeg bor i Vilnius. Litauisk gift og det hele :) NielsZiggy (diskussion) 16. feb 2016, 20:03 (CET)

@Niels: Hvor I Vilnius? Min svigermor bor i Karoliniškės, lige ved TV-tårnet, og min kone har boet i Lazdynai. Alt hvad der hidtil er skrevet om Vilnius, her på wikipedia, har jeg skrevet. Men nu hårber jeg du tager over ;)

Prøv at se på den gennerelle Vilnius artikel, den trænger helt sikkert til opdatering. Ligesom en hel del af seniūnijosartikler kan trænge til en udbygning, som jeg husker er Lazdynai og Antakalnis ok beskrevet, mens de øvrige artikler mest består af 40-50 ord. Du kan evt. også kigge på Markeder i Vilnius, de er skrevet for 2-3 år siden, og ikke rørt siden da. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2016, 20:21 (CET)

@Per: Jeg bor meget tæt på centrum, ved Den Grønne Bro (Žaliasis tiltas, Kalvarijų gatvė). Min kone er også født i Karoliniškės, ved siden af TV-tårnet... og hun var der da sovjetterne invaderede i '91! Jeg kan ikke love at jeg "tager over", men måske vi sammen kan opfylde nogle mål ;) NielsZiggy (diskussion) 16. feb 2016, 20:35 (CET)

@Niels: Nej ok Niels, det var nu også mest et udtryk for min glæde over at have fundet en "medsammensvoren". Jeg har faktisk skrevet om Žaliasis tiltas, jeg tror artiklen hedder Den grønne bro. Men du kan vel i det mindste opdatere artiklen om Kalvarijų turgus ;). Jeg skrev artiklen i 2010 og har ikke rørt den siden 2013!!! Der mangler helt sikkert også nogle billeder fra både Kalvarijų og Halės turgus efter ombygningen af markedet. Forøvrigt, det der gule hus, der ligger lige på den anden side af Neris, på højre hånd når man kommer over Žaliasis, hvad er det? Jeg mener at kunne huske, at det har været et eller andet palads, hvor halvdelen blev ragt ned tidligere? Det er vist et eller andet pædagogisk xxx? mvh Per (PerV) (diskussion) 16. feb 2016, 20:57 (CET)

@Per: Jamen, jeg vil meget gerne være en "medsammensvoren"... helt sikkert :) Jeg har jo trods alt forbindelser og mulighed for at tage rundt og checke tingenes tilstand :) Kalvariju Turgus ligger 200 meter fra mig, men det er nu begrænset hvor tit jeg kommer der! Hygiejnen i "kødhuset" er ikke noget der tiltaler mig, men grøntsager er stadige ofte billigere end i supermarkederne... nogle gange endda friskere ;) Det hus du nævner, på højre side når man kommer over broen (fra centrum?). Det der ligner et lille slot? Det er Arkitekternes Forening der har det. Der lå indtil for et par år siden en fantastisk restaurant, men de blev smidt ud i forbindelse med noget renovering! NielsZiggy (diskussion) 16. feb 2016, 21:14 (CET)

Hej Per,
Jeg kan godt se at mange feminister og feministiske organisationer udmelder og siger at de kæmper for alles retfærdighed og lighed, men det gør det altså ikke, ligesom Hitler (undskyld den onde sammenligning) også mente og udmeldte - samt overbeviste andre - at han kæmpede for det gode. Ganske få feministiske organisationer kæmper også for mænds rettigheder, og sådan har det altid været. Det ser jeg ikke ned på, det ligger jo ligesom i navnet, men det bør også fremgå i vores encyklopædiske artikler. Ja, der findes mange kilder til at oganisationer og feminister hævder at de kæmper for begge køns rettigheder, men der findes mindst ligeså mange kilder der siger det modsatte, endda akademiske. Man skal ikke forveksle at feministiske organisationer er åbne for mænd, med at feministiske organisationer kæmper for mænd. Hvis man for eksempel bruger en ordbog (som er kendt for den meget objektive beskrivelse af ord) vil den sige "ideologi som fremhæver kvinders samfundsmæssige og individuelle betydning" og "som kæmper for kvinders rettigheder", eller ved at kigge i Gyldendals egen encyklopædi/ordopslagsside Den Store Danske: "ideologi, der fremhæver kvinders samfundsmæssige betydning og individuelle værdi, og hvis mål det er at afskaffe diskriminering og undertrykkelse af kvinder og at bekæmpe mandsdominans i samfundet.". På trods af min åbenlyse holdning vil jeg gerne sige at jeg selv går ind for ligestilling mellem kønnene, og jeg mener blot at der er en bred misforståelse af feminismen. Jeg prøver ikke at ligge op til en diskussion, men vil blot høre din mening omkring det, og hvorfor du mener det modsatte. :)
Hilsen Pyrros (diskussion) 12. mar 2016, 19:06 (CET)

@Pyrros: Det er sikkert hverken tid eller sted for denne diskussion, men uanset det, vil jeg skitsere mit synspunkt: Uden fri kvinde kan der ikke eksistere en fri mand, det er helt grundliggende. Konkret udtrykker det sig f.ex. i at den feministiske kamp for mænds inddragelse i opfostringen af børn, netop har frisat manden fra den typiske rolle som "skaffedyr" og givet frit spillerum for faderens opbygning af et nært forhold til sine børn. Min far, jeg er fra 1952, arbejdede mellem 10 og 16 timer i døgnet, fem dage om ugen, samt 8 timer lørdag. I hele min barndom, oplevede jeg først og fremmest min far, liggende på sofaen, med avisen over hovedet. Da jeg blev født var det meget lidt velset at konen til en offentligt ansat (skattevæsenet) arbejdede. Således fik min far et løntillæg på 50% hvis min mor ikke arbejdede. Det var først op i 60'erne, som konsekvens af spredning af feministiske ideer i samfundet, at min mor kunne blive aktiv på arbejdsmarkedet, og min far derefter kunne skue ned for sine erhvervsmæssige aktiviteter. Det var min historie. Men principielt opfatter jeg situationen mellem de to køn således: sålænge mænd lulles ind i en patriarkisk rolle, er det umuligt at opbygge en åben, kærlig, ligeberettiget familie, mellem lige og ansvarlige personer. Du kan overveje, om nogle af de integrationsproblemer vi ser med folk fra tilbagestående feudale kulturer ikke både rammer mændene og kvindeerne fra de kulturer. Ser vi på det ekstremt, kan du se på æresdrab. Fra de kulturer er det uden tvivl faderens ansvar at tage livet af sin egen datter, for at opretholde familiens ære. At være tvunget til at dræbe sit eget barn pga. af feudale patriarkiske æresbegreber er vist den værdste undertrykkelse en mand kan blive udsat for. Den vigtigste kraft til afskaffelsen af feudale patriarkiske kulturtræk er uden tvivl kvinderne, som gennem en større forståelse for deres egen plads i samfundet, deres snusen til feminismen, kan sætte deres mand fri fra slaveriet under en feudal-patriarkalsk kultur. Vi må ærligt håbe på at feminismen kan sprede sig blandt flygtningene og sætte mændene fri ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 12. mar 2016, 19:48 (CET)
Jeg håber at min smørreri er bare et minimum forståeligt Pyrros. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. mar 2016, 19:48 (CET)
Det er skam ganske forståeligt. Jeg takker for dine forklaringer, og at du ihvertfald har givet mig en bredere indsigt i hvordan situationen så ud i gamle dage før jeg blev født. Det har ihvertfald givet mig et bedre indblik i situationen før i tiden, men på trods af det, har jeg det stadig væk på samme måde. God weekend, hilsen Pyrros (diskussion) 12. mar 2016, 20:07 (CET)
@Pyrros: Hov, jeg noterede mig ikke lige umiddeelbart din flabede bemærkning om "gamle dage"!!!! Jeg er født efter århundredeskiftet, nårhh, jeg må vist hellere præcisere, århundredeskiftet 1899/1900, barneunger tænker sikkert kun på 1999/2000 ... Så gamle dage, tsk tsk tsk!!! ;) ;) ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 13. mar 2016, 22:21 (CET)
Jeg plejer skam også at omtale mine forældre som nogle oldinge.. Da nu jeg er født i år 2000 er det vel et årtusinde mere end dem, på en måde? ;) Pyrros (diskussion) 14. mar 2016, 06:55 (CET)


Thor Lange[rediger kildetekst]

Se Landsbybrønden om Thor Lange i Ukraine. (Jeg har på fornemmelsen du kan russisk) --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. mar 2016, 21:06 (CET)

@Villy Fink Isaksen: Hej Villy, jeg kigger på den der artikel om Thor Langes gods lidt senere, sandsynligvis i denne uge. Men kig evt. på de rettelser jeg har lavet i Thor Langeartiklen, og min forklaring på diskussionssiden, jeg ved ikke rigtigt om vi skal skrive at han døde i Napadivka eller Napadovka, og jeg aner ikke hvor Protopopov ligger, men eftersom det var "familiegraven" må Protopopov jo have ligget inden for en overskuelig radius. ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 13. mar 2016, 22:15 (CET)
Ok - ved ingenting om Thor Lange, men dejligt du kigger/har kigget på det. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 14. mar 2016, 05:21 (CET)

Hej PerV! Algonet startades 1994 och kom genom ett antal förvärv att så småningom ägas av Telenor. Enligt Internetstiftelsen i Sverige användes Algonet ännu 2014 av "något tusental" användare. Jag får inget svar när jag försöker kontakta Algonetdomänen. Enligt IIS, som administrerar .se-domänen, ägs Algonet fortfarande av Telenor. Du kan säkert få svar från dem om vad som hänt med Algonet om du kontaktar dem på domainmgmt@telenor.se. Hör gärna av dig om du får svar från dem! Riggwelter (diskussion) 19. mar 2016, 14:40 (CET)

Gigantium/ Jutlander Bank Arena[rediger kildetekst]

Hej PerV.

Jo når Aalborg håndbold spiller hjemme hedder det Jutlander Bank Arena, til andre events hedder det så Gigantium :-)

god påske

@Michael-hoffmann-hansen: OK - sorry, godt jeg så ikke rettede!!! De flytter vel ikke også hallen fra gang til gang, når de nu alligevel skifter navn, for så må vi jo have begge adresser på. God påske!!! ;)

Hej Per! Du har jo redigeret en del i artiklen WFDY. Måske har du en kommentar til mit forslag om at ændre artiklens navn til Demokratisk Ungdoms Verdensforbund eller "World Federation of Democratic Youth (WFDY)"? Mvh. Lars --Madglad (diskussion) 25. mar 2016, 11:19 (CET)

Patruljant[rediger kildetekst]

Hejsa PerV. Kunne du ikke tænkte dig at blive patruljant, det gør det lidt nemmere at fjerne hærværk? --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 17. mar 2016, 12:49 (CET)

Det tillader dig at fjerne redigeringer hurtigt samt patruljer andres redigeringer, så det er brugbart da jeg kan se du er begyndt at hjælpe med hærværk :-) --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 17. mar 2016, 13:13 (CET)
Jeg gentager overstående: Jeg kan se du hjælper en del med hærværk, så at blive patruljant ville kunne hjælpe hvis du gerne vil have det. --Simeon Dahl (diskussion, bidrag) 28. mar 2016, 04:05 (CEST)

Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse[rediger kildetekst]

Vil lige gøre opmærksom på Wikipedia:Fokusmåned/Udvælgelse. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 29. mar 2016, 20:51 (CEST)

Hej PerV. Jeg har oprettet en ny diskussion på Landsbybrønden om links. Jeg synes, at det er det rigtige sted at tage en eventuel diskussion. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 31. mar 2016, 10:05 (CEST)

En ny lille runde med links med kyrillisk bogstaver[rediger kildetekst]

Hej Per. Så kommer jeg igen med hvad jeg fundet.

  • JIUKEN # ЙЦУКЕН - et andet form for tastatur...
  • Mosjtjena # Верховна Рада України - det er nede i noter

Her er det en skabelon:

Men der del tekst i den note...

Jeg har fixet en simpel en selv. --Steen Th (diskussion) 11. apr 2016, 17:07 (CEST)

Gjort mvh Per (PerV) (diskussion) 11. apr 2016, 17:38 (CEST)

Hærvejsmotorvejen[rediger kildetekst]

Hej, jeg har tilbagestillet Hærvejsmotorvejen til min redigering, din tilbagestilling og efterfølgende redigering, efterlod artiklen med stort set alle de oprindelige sproglige fejl, samtlige upræcise beskrivelse af geografi, og uheldige formuleringer, artiklen kan sikkert sagtens forbedres yderligere, men synes ikke vi bør starte med at tage et stort skridt tilbage. Vrenak (diskussion) 12. apr 2016, 10:40 (CEST)

Afsnit "Noter/Kilder/Referencer/..."[rediger kildetekst]

Kære Per.

Du har her skrevet, at det ved konsensus blev besluttet at det afsluttende afsnit "Noter/Kilder/Referencer/..." skal hedde "Noter". Men blev der opnået konsensus om, hvorvidt det skal stå inden eller efter de øvrige eksterne henvisninger? Hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 15. apr 2016, 17:39 (CEST)

Problematic user[rediger kildetekst]

Hi there! I see that you have had to tell User:Tostarpadius not to create "micro stubs" and articles that require extensive wiki formatting. When I look at this list, I wonder why you guys even bother with T. At de:wiki this would constitute a cause for blocking the account in question. After a quick check at sv:wiki, I realize that they have the same problem as you do: Tostarpadius is creating dozens of unformatted articles and loads of articles with hidden text. And I must say that he comes up with really lame excuses, when you confront him with this. Yours sincerely Stroop 90.183.44.252 28. apr 2016, 14:33 (CEST)

I agree totally with you, in my oppinion the user should have been blocked long time ago. Several times he have been asked to finnish his substubs, to wikify his copypaste artickles which comes from ancient danish encyklopedias with the language which was normal danish in the 1850ties. At least 4-5 spelling reforms ago. But you still can find artickles he started in 2010 which not yet are wikified. But as you probably noticed, I am not admin on wikipedia, and I am not in a possition where I can convince the admins on da wiki. So if you turn to them maybe it would change the situation. But thx for turning to me. Best regards Per (PerV) 28. apr 2016, 14:57 (CEST)

Hej PerV. Jeg har skrevet en kommentar på diskussionssiden til denne artikel om hvordan, denne artikel kunne udformes. Du må gerne kommentere den således, at vi er nogenlunde enige om præmisserne for udformningen af artiklen. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 29. apr 2016, 10:23 (CEST)

@Rmir2:: Jeg har set din kommentar på diskussionssiden, men igår måtte jeg jo fejre kongens fødelsesdag, idag er det russisk påske, og iøvrigt 1. maj. Den 9. maj skal jeg jo også fejre, så jeg vender tilbage, så snart jeg får tid. mvh Per (PerV) (diskussion) 1. maj 2016, 12:00 (CEST)[svar]
Det er helt i orden. Jeg har også fulgt med i påskefejringen i Rusland. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 1. maj 2016, 12:09 (CEST)[svar]

Mikalojus Konstantinas Čiurlionis[rediger kildetekst]

Hej PerV

Ved du noget om Mikalojus Konstantinas Čiurlionis og hans værker især SONATA VI, så ville jeg og sikkert blive glade hvis du kunne bidrage der. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 30. apr 2016, 19:05 (CEST)

@Villy Fink Isaksen:: Jeg så godt, at du var igang med at skrive om Mikalojus Konstantinas Čiurlionis' værker, og har planlagt at skrive om Mikalojus Konstantinas Čiurlionismuseet i Kaunas, ud over det, har jeg kort "interviewet" min kone (hun er fra Litauen) om ham, hun kunne desværre ikke tilføje noget ud over det, du allerede har skrevet om ham ;( Men jeg vil kigge på hvad der står i den litauiske artikel og måske tilføje nogle småting til artiklen. Men altså, når jeg når det, skriver jeg om museet i Kaunas. mvh Per (PerV) (diskussion) 1. maj 2016, 11:55 (CEST)[svar]

@Villy Fink Isaksen:: Har så skrevet Det nationale Čiurlionis kunstmuseum, men det tilførte ikke megen yderligere viden om Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, jeg har sikret at linkene i artiklen om ham til Varėna og Marki nu er blå, og linker rigtigt. Jeg vil prøve at finde ud af noget om SONATA VI, men det bliver nok ikke i denne uge. mvh Per (PerV) (diskussion) 3. maj 2016, 21:42 (CEST)[svar]
Tak, PerV. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. maj 2016, 22:05 (CEST)[svar]

Kunstmuseer[rediger kildetekst]

Hej, du oprettede på et tidspunkt Eremitagen (Sankt Petersborg), det kunne være "fedt" om du også fik tid til at oversætte noget om Музей изобразительных искусств имени А. С. Пушкина. Jeg bliver ved med at vade rundt i translit. TherasTaneel (diskussion) 11. maj 2016, 01:34 (CEST)[svar]

@TherasTaneel: Jeg vil kigge på artiklen i løbet af de næste par uger, men jeg kan se, at den engelske og russiske artikel indholdsmæssigt er meget sammenfaldende. Der er et historieafsnit i den russiske, en liste over museets navn og en liste over direktører for museet, der ikke er i den engelske. Jeg tror, jeg i første omgang vil tage udgangspunkt i den engelske artikel, den er på knapt 12.000 bites og indeholder et udmærket galleri. Senere kan jeg supplere med historieafsnittet på ru wiki. Listen over navne på museeet er vist knapt så interessant på da wiki, ligesom listen med direktører mest fylder bites mens informationsværdien er begrænset på da wiki.
Lyder det ok for dig? mvh Per (PerV) (diskussion) 11. maj 2016, 10:16 (CEST)[svar]
@TherasTaneel: Lavede lige en substub til at fortsætte ud fra Pusjkinmuseet. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. maj 2016, 11:27 (CEST)[svar]
Ah - fint nok, mange tak jeg kigger på den senere. TherasTaneel (diskussion) 11. maj 2016, 19:52 (CEST)[svar]
Jeg har tilføjet en noget forkortet udgave af historien af samlingens erhvervelse og indhold, venter og ser hvad der bliver skrevet af dig eller andre. TherasTaneel (diskussion) 11. maj 2016, 23:25 (CEST)[svar]
@TherasTaneel: OK - fint, måske når jeg at kigge forbi denne uge. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. maj 2016, 23:34 (CEST)[svar]

Hvad gør jeg så?[rediger kildetekst]

Der var en journalist som spurgte hvorfor jeg ikke var på Wiki - hun kunne ikke finde mig her. What to do? Tak :) Mette Glargaard (diskussion) 16. maj 2016, 13:24 (CEST)[svar]

@Mette Glargaard: Nothing to do. Hvis journaliisten mener, at du er så kendt at der burde være en artikel om dig på wikipedia, kan hun sikkert oprette den. Men af hensyn til at sikre at artikler om personer på wikipedia er både neutrale og baserer sig på objektiv notabilitet, har vi en ufravigelig regel om at man ikke skriver om sig selv, men venter til andre gør det. Det gælder alle. F.eks. i forbindelse med valg, diverse kampagner osv. bliver wikipedia oversvømmet af selvpromoveringer. De bliver slettet med hård hånd. I tvivlstilfælde bliver der oprettet slettediskussioner, hvor alle aktive brugere kan udtale sig om artiklen skal slettes eller ej, men selvpromoveringer af cv-typen bliver slettet uden diskussion. mvh Per (PerV) (diskussion) 16. maj 2016, 13:39 (CEST)[svar]
@Mette Glargaard: Enkelte gange er man heldig, og så kan det ske at nogen retter artiklen til inden sletterutinen går i gang. Det sker muligvis i dette tilfælde. Nu får vi se. --Palnatoke (diskussion) 16. maj 2016, 21:36 (CEST)[svar]

Mandela har det med Sverige at gøre, at han har modtaget en svensk orden og derfor er i en underkategori til Kategori:Sverige. Jeg indsatte i sin tid skabelonen med bot, og i dén situation er det lettere at kontrollere om en given tekst (konkret "WPSE") er på siden i forvejen end det er at håndplukke hvilke artikler, der er mest relevante at have med i projektet. Men sandsynligvis masseindmelder jeg ikke så mange artikler i projekter fremover - det giver for meget brok i forhold til gevinsten. --Palnatoke (diskussion) 17. maj 2016, 06:50 (CEST)[svar]

@Palnatoke: Jeg har ikke forholdt mig til hvorfor skabelonen er indsat, det er sikkert smart at indsætte sådanne skabeloner med bot, derefer kan vi jo rette fejl til! Men påstanden om at Mandela har fået "en svensk orden" er noget vrøvl. Fredsprisen uddeles af Den Norske Nobelkomite og arrangementet bliver afholdt på Oslo Rådhus, Sverige er overhovedet ikke forbundet med Fredsprisen, så botten har været forkert indstillet. Det betyder sikkert at vi skal fjerne Skabelon:WPSE fra samtlige fredsprismodtagere? Om vi skal indsætte Skabelon:WPNO mener jeg er værd at diskutere. Vi har jo heller ikke en Skabelon:WPDK, eller nogen tilsvarende skabelon på Alexander 1. af Rusland mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 09:55 (CEST)[svar]
Han fik også Serafimerordenen, men det er jo lidt arbitrært, hvilke wikiprojekter, vi har, så derfor skal man nok ikke forvente konsistens i den forbindelse. --Palnatoke (diskussion) 17. maj 2016, 10:03 (CEST)[svar]
@Palnatoke: Ja, det kan være, men fredsordenen skal vel ikke være grundlag for at indsætte folk i WPSE. Jeg har lige kontrolleret Diskussion:Martti Ahtisaari, han fik også Nobels fredspris, Serafimerordenen og Elefantordenen. Den diskussion er både påsat Skabelon:WPSE og Skabelon:WPNO, selvom der intet nævnes i artiklen om forbindelse med hverken Norge eller Sverige og der er ingen WPDK på diskussionssiden. Skal der være konsistens i påsætning af disse skabeloner, må et lands højeste udmærkelse enten berettige til indsættelse i WPXX, eller ikke. Jeg synes det er noget vrøvl at sætte disse WPXXere på for modtagelse af en orden. Diskussionssiderne for samtlige statsledere vil blot blive fyldt med diverse WPXXere. Bl.a. bør Nicolae Ceaușescu og Idi Amin vist have Skabelon:WPDK på for modtagelsen af Elefantordenen.[1] og Nicolae Ceaușescu endda WPSE for modtagelse af Serafimerorden.
At smide WPXX på for modtagelse af ordener vil totalt udvande indholdet. mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 10:51 (CEST)[svar]
@PerV: Jeg har også tidligere undret mig over besynderlige projekt-tilknytninger, men jeg har valgt at ignorere disse totalt. Med mindre der er et helt indlysende projekt at tilføje en artikel på, så sætter jeg ikke nogen på selv. Der er andre brugere, der tilsyneladende går en del op i det, men da det ikke er noget, der har betydning for selve artiklen, generer det ikke længere mig (uanset hvor mærkelige projekterne ser ud). Min anbefaling til dig er at gøre som jeg. Der er andre kampe, der er betydeligt vigtigere, også her på da-wiki :-) Mvh. Arne (Amjaabc) (diskussion) 17. maj 2016, 12:22 (CEST)[svar]
@Arne: Helt enig, jeg er bare sikker på, at jeg ville reagere hvis Nicolae Ceaușescu ville få en Skabelon:WPSE, så bliver det for besynderligt! En erfaren bruger som Palnatoke burde kunne se det, men jeg tror bare han snakker for sin syge moster - som "jeg har sat en skabelon på, altså det være rigtigt" mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 12:38 (CEST)[svar]
Og så at indlede en diskussion om det betimelige i at sættet WPSE på en diskussionsside med begrundelsen at personen fik nobels fredpris, efterlader mig i total forvirring, ved vi virkeligt ikke at fredsprisen bliver uddelt i Oslo ... så bliver det betænkeligt! mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 12:42 (CEST)[svar]
Det er vist kun dig selv, der bringer fredsprisen på banen, men lad det nu være. Jeg forklarede at der var en grund til WPSE, og det fik så åbenbart prikket til en masse. Og bemærk at en udkommenteret skabelon kun er synlig, hvis man begynder at redigere siden. For langt de fleste brugere er der ingen forskel på om skabelonen er udkommenteret eller helt fjernet. --Palnatoke (diskussion) 17. maj 2016, 13:04 (CEST)[svar]

mvh Per (PerV) (diskussion) 17. maj 2016, 13:16 (CEST)[svar]

Hej PerV, du har oversat Союз (Sojuz) med "union", men kan det ikke på dansk betyde "sammenslutning"? Jeg spørger, fordi CCCP (SSSR) da vil kunne oversættes til Sammenslutningen af Socialistiske Sovjet-Republikker. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. maj 2016, 21:14 (CEST)[svar]

@Rmir2: Hovedbetydningen er Union, men ærligt, jeg "oversatte" det af vane med union. Oversættelsen af sammenslutning giver hovedbetydningen russisk: ассоциация tr. assotsiatsija, men for mig er det mest en "smags sag", og vi siger jo Sovjetunionen i kort form, så det er vel passende at have union også i det lange navn! mvh Per (PerV) (diskussion) 24. maj 2016, 21:26 (CEST)[svar]
Tak for svaret. Det forstår jeg naturligvis godt. Vi har sikkert hentet det korte navn fra engelsk. Personligt synes jeg dog, at det var et interessant tilfælde, hvis vi kunne oversætte det kyrilliske til dansk og så få en forkortelse, der "opløst" havde samme betydning som på russisk. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. maj 2016, 21:33 (CEST)[svar]
Det kan være det så falder sammen med forkortelsen, men ærligt, vil du foreslå flytning af Sovjetunionen→Sovjetsammenslutningen, jeg tror ikke det flytningsforslag går igennem ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 24. maj 2016, 21:36 (CEST)[svar]
Nej, jeg tager til efterretning, at der er en nuanceforskel. venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 24. maj 2016, 21:40 (CEST)[svar]

Hvad er "småret"?[rediger kildetekst]

Hej, hvad er "småret"? ---Atcovi (diskussion - bidrag) 25. maj 2016, 16:21 (CEST)[svar]

@Atcovi: It means "small correction", if you see that comment, it swhould be uncontroversial corrections. Btw, did you see and understand my msg. on your talkpage? This about translitteration? mvh Per (PerV) (diskussion) 25. maj 2016, 16:31 (CEST)[svar]
Yes. I did. ---Atcovi (diskussion - bidrag) 25. maj 2016, 16:42 (CEST)[svar]

Hej PerV

Ser at du stiller op som mentor. Jeg mangler en mentor så jeg tænkte at du vil du være min mentor.

--Benj5378 (diskussion) 16. maj 2016, 19:24 (CEST)[svar]

Hej PerV Jeg kan se at du er mentor på listen dernede. Jeg mangler en mentor. Kunne du være min mentor? CorneliaD Lemur 1999 (diskussion) 30. maj 2016, 12:58 (CEST)[svar]

Hej PerV Jeg kunne se at du var mentor på listen. Nu har jeg læst alle Wikipedias refler. Kan jeg også blive det? Lemur 1999 (diskussion) 31. maj 2016, 07:07 (CEST)[svar]

Sommerkonkurrence 2016[rediger kildetekst]

Kære deltager. Bemærk, at jeg har bøjet mig for et mildt pres og givet mulighed for, at visse udvidelser også kan deltage. Hvis du har nogle kandidater fra maj måned, skal de indleveres på Bruger:Ramloser/sommerkonkurrence 2016 senest den 5. juni kl. 23.59.--Ramloser (diskussion) 2. jun 2016, 14:11 (CEST)