Diskussion:Jesper Øhlenschlæger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Dette er diskussionssiden til diskussion om forbedringer af artiklen Jesper Øhlenschlæger

Artikel-regler

Notabiliteten er vel på vippen. Der er en dog del Google-hits, og han har markeret sig en del i forbindelse med Skykon. Pugilist 5. jul 2011, 11:02 (CEST)

Sletningsforslag: Jesper Øhlenschlæger

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Jeg er ikke overbevist om at han er notabel. Pugilist påpeger, at der er en del Google-hits og at han har markeret sig i forbindelse med Skykon, men jeg er ikke overbevist. Lad os tage den hér.

 • Symbol delete vote.svg Slet - På grund af mangel på notabilitet. --Altaïr Ibn-La'Ahad 27. feb 2012, 07:34 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Enig. Hvad er firmaerne Verpan A/S, M2 A/S, EVO Management A/S, Skykon A/S kendt for? De er ikke at finde her på wiki. Der findes vel et hav af folk, som har oprettet et eller andet 'skuffeselskab'? Hvis der senere skulle være nok at skrive om ham kan siden altid oprettes/genoprettes. --Erikhj (diskussion) 13. mar 2012, 17:15 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Slet - enig med ovenstående. --Rmir2 (diskussion) 13. mar 2012, 18:08 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - At der ikke på dansk Wikipeda er en artikel om et givent emne gør ikke nødvendigvis emnet unotabelt, og manglende viden om bestemte selskabers aktiviteter gør ikke nødvendigvis selskaberne til skuffeselskaber. Pugilist (diskussion) 13. mar 2012, 21:53 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg er ikke just enig. Der er vel en grænse for, hvor meget vi kan slæbe ind, og i dette tilfælde, synes jeg godt at vi kan undvære noget, som størstedelen af de fleste danskere ikke aner noget om. --Altaïr Ibn-La'Ahad 18. mar 2012, 20:36 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Nu drejer det sig vel om en konkret artikel, men hvis diskussionen skal gøres principiel, vil jeg blot bemærke, at jeg ikke er bekendt med, at der skulle gælde grænser for, hvor meget vi kan slæbe ind. Jeg er ikke enig i, at målet med en encyklopædi er at skrive om det, som størstedelen af danskerne ved noget om i forvejen, og så undlade det, som de ikke ved noget om. Pugilist (diskussion) 19. mar 2012, 22:05 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Ja, jo, det er jo rigtig nok, det dér med at der ikke er en grænse for hvor meget vi kan slæbe ind, men encyklopædisk set vil jeg mene, at en mand som ham ikke er notabel. Det er jo en encyklopædi. Jeg mener, at Erikhj rammer nogenlunde præcist, og der er jeg helt enig med ham. Desuden, så må vi jo også se på, hvorvidt vi kan tillade "stuff like this"; i rigtig mange tilfælde har det været ren reklame, hvilket er problematisk hvis blot få har succes ved at bruge Wikipedia som annonce. Én ulykke kommer sjældent alene, groft sagt. I dette tilfælde er det ikke så meget reklame, der trykker, men mere generel notabilitet. Min pointe er, at hvis vi kan acceptere sådan en artikel som denne, kan det jo være, at vi skal til at diskutere hvor lang grænsen for notabilitet egentlig går. --Altaïr Ibn-La'Ahad 19. mar 2012, 23:26 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Jeg vil gerne lige understrege, at nationalitet ingen betydning har for notabilitet. Wikipedia følger sprog, ikke lande, og der gælder nøjagtig de samme kriterier uanset om en given person er dansker, cubaner, egypter eller australier. I det aktuelle tilfælde har nationaliteten dog den fordel, at oplysningerne om de nævnte virksomheder kan tjekkes på http://www.cvr.dk . To af dem fremgår ikke, mens de to andre er under konkurs. Det lyder ikke just som nogen succesrig erhvervsmand. Derfor Symbol delete vote.svg Slet. --Dannebrog Spy (diskussion) 19. mar 2012, 23:49 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Ja, som Dannebrog siger; vi skal passe på ikke at gøre dette til Danmarks Wikipedia, men lade det forblive Wikipedia på dansk. Jeg tror nok at jeg har læst det ét eller andet sted, kan bare ikke huske hvor. Men det er godt at Dannebrog kunne understrege det. --Altaïr Ibn-La'Ahad 20. mar 2012, 17:39 (CET)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Der er konsensus om at slette artiklen. --|EPO| COM: 22. mar 2012, 15:31 (CET)
Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg har valgt at skrive om ham, fordi jeg synes der mangler flere artikler om erhvervspersonligheder herinde. Notabiliteten understøttes af megen presseomtale, både god og dårlig, i samtlige førende danske medier.

Samtidigt vil jeg påpege at der, hvis denne artikel ikke lever op til kravene, skal ryddes kraftigt op på den danske wikipedia.

Har forsøgt at lave en god og underbygget artikel men det er min første. Jeg vil gerne skrive nogle flere, om andre erhvervspersonligheder og virksomheder. Det har ikke en speciel positiv effekt, at ens første artikel bliver smidt ud to gange. //Thomaslaursen2000 (skrev Thomaslaursen2000 (diskussion • bidrag) 7. juni 2014, 23.19. Husk at signere dine indlæg.)

Nyt sletningsforslag (2015)[redigér wikikode]

Symbol comment vote.svg Kommentar - Notabiliteten kan der vist stilles spørgsmål ved og manden har ikke været omtalt i medierne i flere år nu. Relevans er vist begrænset. --Jensmoller (diskussion) 1. sep 2015, 12:39 (CEST)

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Tilsyneladende ingen interesse i forslaget. Se i øvrigt Wikipedia:Gendannelsesforslag/Jesper Øhlenschlæger. Artiklen beholdes. --Cgt (diskussion) 11. nov 2015, 16:35 (CET)

Gendannelsesforslag: Jesper Øhlenschlæger

Se evt. på Wikipedia:Gendannelsesforslag
Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Artiklen om Jesper Øhlenschlæger er tidligere blevet slettet. De oprindelige argumenter for sletning var efter min opfattelse useriøse, hvorfor jeg mener, at der er grundlag for at overveje sagen igen. En bruger har nu meget ihærdigt genoprettet artiklen, men formelt bør den går over et genoprettelsesforslag. Jeg har endnu ikke selv taget endelig stilling til notabiliteten. Pugilist (diskussion) 8. jun 2014, 00:04 (CEST)

 • Gnome-undelete.svg Gendan Efter at have læst de oprindelige argumenter for at slette artiklen, og efter at have brugt google og har læse en del om Jesper Øhlenschlæger, synes jeg at artiklen er relevant nok til at gendanne, dog synes jeg der mange lidt oplysninger i artiklen fra efter 2012. --Zoizit (diskussion) 8. jun 2014, 01:02 (CEST)
 • Gnome-undelete.svg Gendan Peter Mulvany (diskussion) 10. jun 2014, 17:55 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Slet - Efter de aktuelle oplysninger der forefindes i artiklen, har jeg vanskeligt ved at læse mig til notabiliteten. --Kontoreg(Henvendelse) 14. jun 2014, 11:02 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Artiklen har titlen Jesper Øhlenschlæger, men er titlen identisk med personens fulde navn, som artiklen beskriver? --Kontoreg(Henvendelse) 14. jun 2014, 11:24 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Forstår ikke hvad du mener med at den skulle være identisk med? Det er den samme mand der beskrives i artiklen her og alt kildemateriale. Ang. kilder på cand.jur titlen samt titlen som direktør, henvises til kildematerialet, hvor det fremgår at han har været adm. dir. i hhv. M2 og Skykon, og i portrættet fra Berlingske står der at han har praktiseret som advokat (hvilket også fremgår af andre artikler) --Thomaslaursen2000 (diskussion) 14. jun 2014, 21:21 (CEST)
Jeg læser kilderne anderledes. --Kontoreg(Henvendelse) 14. jun 2014, 23:58 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - @Kontoeg - Okay, kunne du evt. uddybe hvad du mener med dette?. Jeg kan ikke se fejlene men kan jo sagtens have overset noget. Kildematerialet er der jo ikke noget i vejen med, det er alt sammen fra de førende medier. Ser frem til at høre en uddybning, således vi snart kan nå en konklusion på diskussionen om notabilitet. --Thomaslaursen2000 (diskussion) 17. jun 2014, 00:11 (CEST)
Du kommer lidt sent, hvis du kikker i historikken, så har andre brugere inklusiv undertegnede i mellemtiden korrigerede dine oplysninger. --Kontoreg(Henvendelse) 17. jun 2014, 00:30 (CEST)
 • Gnome-undelete.svg Gendan - Dog savner jeg noget opdeling af de forskellige informationer så det ikke bare er en mur af tekst. Mvh. InsaneHacker (diskussion) 24. jun 2014, 10:20 (CEST)
 • Gnome-undelete.svg Gendan - Han har tilsyneladende gjort en ihærdig indsats for at blive opfattet som kontroversiel. Der er skrevet temmelig meget om ham i medierne, og det skader ikke, at man på Wikipedia kan finde neutral, kildebaseret information om denne tilsyneladende driftige erhvervsmand. Artiklen trænger dog til kilder og en opstramning, men det skal nok komme. Pugilist (diskussion) 28. jun 2014, 13:58 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Bred enighed om at gendanne/bevare artiklen. --|EPO| COM: 6. jul 2014, 12:52 (CEST)

Jesper Øhlenschlæger er en person, der er personligt konkurs. Ligeledes er ALLE de selskaber han har været involveret i (for lånte penge) gået konkurs. Der er rigeligt med kildehenvinsing til dette ved en enkelt googlesøgning. Han er flere gange dømt i såvel straffesager som civile retssager. Han har påført en stor række forretningspartnere store økonomiske tab. Han vil ikke samarbejde med kuratellet i de konkursboer han efterlader sig (se artikel i Berlingske). Han er eftersøgt af politiet (se igen artikel i Berlingske). Alle disse relevante oplysninger bør med, hvis I ønsker at denne person, der er groft anløben skal være på dette medie.(skrev 81.35.156.253 (diskussion • bidrag) 18. jul 2014, 10:53‎. Husk at signere dine indlæg.)

Det ville hjælpe med lidt kilder til dine påstande. En hurtig søgning på cvr.dk viser, at der findes som selskaber, hvor han har været "involveret", der ikke er gået konkurs. Jeg foreslår, at du skriver videre på diskussionssiden og ikke her, da gendannelsesforslaget er konkluderet og derved afsluttet. Pugilist (diskussion) 18. jul 2014, 10:58 (CEST)

POV[redigér wikikode]

Artiklen redigeres af en bruger, der sletter al information, der er det mindste negativ om den biograferede, og en (eller flere?) ip-bruger, der indsætter kildeløse beskyldninger, hvis formål alene synes at være at sværte den biograferede til. Der bør nok relativt snart findes et passende niveau i artiklen, hvis ikke den skal redigeres ned og/eller skrivebeskyttes. Foreløbig er den markeret med {{POV}} Pugilist (diskussion) 18. jul 2014, 22:11 (CEST)

Jeg synes artiklen skal slettes. Den bliver tydeligvis vandaliseret af en bruger der altid sidder på en IP adresse i Spanien (i Malaga endda). Der kan ikke opretholdes et sagligt niveau, hvor tingene er nogenlunde afvejede af denne grund. Så slet den. --Thomaslaursen2000 (diskussion) 19. jul 2014, 13:12 (CEST)

Det ville jo nok hjælpe på det saglige niveau, hvis du selv undlod at slette alle oplysninger om, at den biograferede primært er omtalt i pressen som følge af de mange konkurser og kontrovers, der har været om hans person. Pugilist (diskussion) 19. jul 2014, 16:59 (CEST)

Artiklen bør slettes eller opdateres med mere objektive oplysninger. Blandt andet om de virksomheder som er gået konkurs. Manden er jo konkursrytter, og er angiveligt stadig involveret i flere alvorlige retssager. Han er vel næppe en forretningsmand og ikke notabel. Peter Jensen.