Freddy Blak

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Freddy Blak
Født 8. marts 1945 (77 år) Rediger på Wikidata
Odense, Danmark Rediger på Wikidata
Politisk parti Socialdemokratiet Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted Bruxelles, Strasbourg Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Freddy Blak (født 8. marts 1945 i Odense) er tidligere europaparlamentsmedlem og nuværende regionsrådsmedlem i Region Sjælland, valgt for Socialdemokratiet.

Freddy Blak er uddannet smed fra Nakskov Skibsværft i 1965, men har arbejdet som sælger indenfor kontorbranchen, ligesom han har været ligestillingskonsulent i fagforbundet HK. Fra juli 1989 til juli 2004 var han medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne, hvor han var medlem af budgetkontroludvalget, svindeludvalget, arbejdsmarkedsudvalget, menneskerettighedsudvalget, og ombudsmandsudvalget. Herhjemme var han medlem af Næstved Byråd fra 2002-2007. I 2002 meldte Freddy Blak sig ud af Socialdemokraterne for at undgå en eksklusion for sit dobbeltmandat og fortsatte i parlamentet som 'fri' socialdemokratisk løsgænger.

I årene som parlamentsmedlem var han med til at afsløre kummerlige forhold på børnehjem og institutioner for sindslidende i bl.a. Grækenland, Albanien og Rumænien. Ved kommunalvalget i 2005 blev han ikke genvalgt, men ved valget til Region Sjælland blev han valgt for sin egen tværpolitiske liste, Blaklisten. Freddy Blak er bestyrelsesmedlem i Femern Bælt. Han opnåede ikke genvalg til regionsrådet i 2009. I 2012 meldte han sig igen ind i Socialdemokratiet.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

  • 25 øloplevelser i Bruxelles med Freddy Blak (2008)
  • Blak Out (2003)
  • Politik er at blande sig
  • Mine Europæiske Fristelser