Karin Riis-Jørgensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Karin Riis-Jørgensen
Født 7. november 1952 (71 år) Rediger på Wikidata
Odense, Danmark Rediger på Wikidata
Politisk parti Venstre Rediger på Wikidata
Ægtefælle Birger Riis-Jørgensen Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Nyborg Gymnasium,
Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted Bruxelles, Strasbourg Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Karin Riis-Jørgensens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Karin Riis-Jørgensen (født 7. november 1952 i Kerteminde), er cand.jur. og medlem af Europa-Parlamentet for Venstre fra 1994 til 2009.

Hun er født og opvokset på en gård i Revninge ved Kerteminde. I 1971 blev hun student fra Nyborg Gymnasium. Syv år senere erhvervede hun sig en kandidatgrad i jura ved Københavns Universitet. Hun har været ansat i Håndværksrådet, Europakommissionens særlige afdeling for små og mellemstore virksomheder og siden 1989 i PricewaterhouseCoopers. Karin Riis-Jørgensen er gift og mor til to sønner.

Hun var opstillet til Europa-Parlamentet i Vejle og Fyns Amter, og fungerer som Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet. I partiet er hun desuden medlem af Venstres hovedbestyrelse samt gruppebestyrelse. Gennem en årrække var hun næstformand for Europabevægelsen.

I parlamentetet var Karin Riis-Jørgensen næstformand i den liberale ALDE-gruppe og medlem af parlamentets økonomiudvalg samt i udvalget for Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse. Hun var desuden medlem af USA-Delegationen og Kina-Delegationen.

Riis-Jørgensen er medstifter af det tværpolitiske netværk i Europa-Parlamentet til fremme af Lissabonstrategien) – Lisbon Network og bestyrelsesmedlem i tænketanken European Enterprise Institute (EEI).

Efter medlemskabet af Europa-Parlamentet blev Riis-Jørgensen ansat som seniorrådgiver i Kreab Gavin Anderson, et firmaer der virker som lobbyist for firmaer såsom Google, EDF, UBS, Goldman Sachs og Scania. Riis-Jørgensen har blandt andet virket som tobakslobbyist for klienten Swedish Match. Foruden Kreab er hun grundlægger og ulønnet forkvinde for gruppen European Privacy Association, der lobbyer for it-virksomheder indenfor dataprivacy.[1]

Medlem af VL-gruppe 16.

Hun er i dag bosat i Rom, hvor hendes mand, Birger Riis-Jørgensen, er Danmarks ambassadør.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Karin Riis-Jørgensen". Corporate Europe Observatory. Arkiveret fra originalen 8. maj 2014. Hentet 8. maj 2014.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]