Karin Riis-Jørgensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Karin Riis-Jørgensen
Født 7. november 1952Rediger på Wikidata
KertemindeRediger på Wikidata
Politisk parti VenstreRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Arbejdssted Bruxelles, StrasbourgRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Karin Riis-Jørgensens hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Karin Riis-Jørgensen (født 7. november 1952 i Kerteminde), er cand.jur. og medlem af Europa-Parlamentet for Venstre fra 1994 til 2009.

Hun er født og opvokset på en gård i Revninge ved Kerteminde. I 1971 blev hun student fra Nyborg Gymnasium. Syv år senere erhvervede hun sig en kandidatgrad i jura ved Københavns Universitet. Hun har været ansat i Håndværksrådet, Europakommissionens særlige afdeling for små og mellemstore virksomheder og siden 1989 i PricewaterhouseCoopers. Karin Riis-Jørgensen er gift og mor til to sønner.

Hun var opstillet til Europa-Parlamentet i Vejle og Fyns Amter, og fungerer som Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet. I partiet er hun desuden medlem af Venstres hovedbestyrelse samt gruppebestyrelse. Gennem en årrække var hun næstformand for Europabevægelsen.

I parlamentetet var Karin Riis-Jørgensen næstformand i den liberale ALDE-gruppe og medlem af parlamentets økonomiudvalg samt i udvalget for Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse. Hun var desuden medlem af USA-Delegationen og Kina-Delegationen.

Riis-Jørgensen er medstifter af det tværpolitiske netværk i Europa-Parlamentet til fremme af Lissabonstrategien) – Lisbon Network og bestyrelsesmedlem i tænketanken European Enterprise Institute (EEI).

Efter medlemskabet af Europa-Parlamentet blev Riis-Jørgensen ansat som seniorrådgiver i Kreab Gavin Anderson, et firmaer der virker som lobbyist for firmaer såsom Google, EDF, UBS, Goldman Sachs og Scania. Riis-Jørgensen har blandt andet virket som tobakslobbyist for klienten Swedish Match. Foruden Kreab er hun grundlægger og ulønnet forkvinde for gruppen European Privacy Association, der lobbyer for it-virksomheder indenfor dataprivacy.[1]

Medlem af VL-gruppe 16.

Hun er i dag bosat i Rom, hvor hendes mand, Birger Riis-Jørgensen, er Danmarks ambassadør.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Karin Riis-Jørgensen. Corporate Europe Observatory. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]