Make Mine Music

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Make Mine Music
[[Image:|250px|]]
Originaltitel Make Mine Music
Dansk titel '
Genre Animation
Instrueret af Robert Cormack
Clyde Geronimi
Jack Kinney
Hamilton Luske
Joshua Meador
Produceret af Walt Disney Pictures
Manuskript af Homer Brightman
Dick Huemer
Dick Kinney
Baseret på {{{original}}}
Medvirkende Nelson Eddy
Dinah Shore
Benny Goodman
The Andrews Sisters
Jerry Colonna
Andy Russell
Sterling Holloway
Tania Riabouchinskaya
David Lichine
The Pied Pipers
The King's Men
Ken Darby
Musik af
Fotografering
Klip
Filmstudie {{{studie}}}
Distributør RKO Radio Pictures
Udgivelsesdato USA 20. April 1946
Danmark 2. Juni 1952
Censur {{{censur}}}
Længde 75 min.
Land USA USA
Priser 1 Oscar for Bedste Animationsdesign
Sprog Engelsk
Budget
Indtjening {{{indtjening}}}
Efterfulgte '
Fortsættes i '
på IMDb
Hjemmeside {{{hjemmeside}}}
DVD Nej
VHS Ja
Blu-ray {{{Blu-ray}}}

Make Mine Music er en animationsfilm fra 1946 produceret af Walt Disney, og er den den 8. film i rækken af Disneys klassikere. Filmen er bygget op af 10 segmenter med hver sin historie og fortælling.

Segmenter[redigér | redigér wikikode]

The Martins and the Coys[redigér | redigér wikikode]

Dette segment indeholdt en populære radio vokalgruppe The Kings Men som synger historien om en Hatfields og McCoys indbyrdes kampe. Bjergene bliver brudt op, da to unge fra hver side falder i kærlighed, de er de eneste overlevende fra hver sin side. Dette segment blev senere skåret fra filmens video udgivelse på grund af tegneserien skyderi.

Blue Bayou[redigér | redigér wikikode]

Dette segment indeholdt en animation som oprindeligt var beregnet til Fantasia ved hjælp af Claude Debussys komposition Clair de Lune. Men ved den tid, Make Mine Music blev udgivet, blev Clair de Lune erstattet af den nye sang Blue Bayou, udført af Ken Darby Singers. Men den oprindelige version af dette segment eksistere stadig.[1]

All the Cats Join In[redigér | redigér wikikode]

Dette segment var en af ​​to segmenter, som Benny Goodman bidrog til: en innovativ scene, hvor en blyant trak handlingen, som det skete, og hvor 1940'ernes teenagere blev fejet væk af populærmusik.

Without You[redigér | redigér wikikode]

Dette segment var en ballade af tabt kærlighed, sunget af Andy Russell.

Casey at the Bat[redigér | redigér wikikode]

Dette segment viste Jerry Colonna, recitere digtet også kaldet "Casey at the Bat" af Ernest Thayer, om den arrogante boldspiller hvis kæmphøje attitude blev hans undergang.

Two Silhouettes[redigér | redigér wikikode]

Dette segment fremviser to live-action balletdansere, David Lichine og Tania Riabouchinskaya, der bevæger sig i silhuet med animerede baggrunde og figurer. Dinah Shore sang titelsangen.

Peter and the Wolf[redigér | redigér wikikode]

Dette segment blev en animeret dramatisering af i 1936 musikalsk komposition af Sergei Prokofiev, med indtaling af skuespilleren Sterling Holloway. En russisk dreng ved navn Peter tager af sted ind i skoven for at jage ulven med sine dyrevenner: en fugl ved navn Sasha, en and ved navn Sonia, og en kat ved navn Ivan.

After You've Gone[redigér | redigér wikikode]

Dette segment fremhævede igen Benny Goodman og sit orkester som fire antroforiske instrumenter, der paraderede gennem en musikalsk legeplads.

Johnny Fedora and Alice Blue Bonnet[redigér | redigér wikikode]

Dette segment fortalte den romantiske historie om to hatte, som blev forelsket i et stormagasin vindue. Da Alice blev solgt, helliget Johnny sig til at finde hende igen. The Andrews Sisters gav vokal. Ligesom de andre segmenter, blev det senere udgivet teatralsk. Den blev udgivet som sådan den 21. maj 1954[2].

The Whale Who Wanted to Sing at the Met[redigér | redigér wikikode]

Dette var den bittersøde finale om en kaskelothval med en utrolig musikalsk talent og sine drømme om at synge grand opéra. Dog mente kortsynede impressario Tetti-Tatti, at hvalen blot havde slugt en operasanger, og jagtede ham med en harpun. Nelson Eddy fortalte og udførte alle de stemmer i dette segment. Som Willie the Whale, sang Eddy alle tre mandestemmer i den første del af Sextet fra Donizettis opera Lucia di Lammermoor. I sidste ende Willie blev harpuneret og dræbt, men fortælleren blødgjorde slaget ved at fortælle seerne, at han sang videre i himlen.

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Rotten Tomatoes artikel
The Big Cartoon Database artikel