Skabelondiskussion:Infoboks by

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stock post message.svg Huskeliste for Skabelon:Infoboks by: rediger · historik · overvåg · opdater

Et par parametre fra den (udfasede) {{Tysk bystat}}, som vist endnu ikke er i denne infoboks, men måske kunne være relevante:

 • Amtsligt kodetal
 • ISO 3166-2 (findes ikke som Wikidata property?)
 • Evt. noget mere om politisk fordeling i bystyre og den slags, hvis det giver mening
 • Samlet gæld (Wikidata P2133)
 • Mange byer har indbyggertal for både byen selv og dens metropol-område. Kan infoboksen håndtere dette?

Idéluftning[redigér wikikode]

Jeg ville gerne lige lufte nogle ideer til skabelonen.
Jeg har tilføjet "Større by:", fordi det i mange tilfælde, f. eks. København, kan være misvisende tal man får stukket i hovedet, hvis man bare viser kommunens tal. Det samme vil være tilfældet med andre storbyer. Med nogle storbyer vil det endog også være nødvendigt med en "Metroregion", som jeg derfor også har tilføjet. Jeg ville gerne høre om vi måske kunne finde på en anden betegnelse for "Befolkning" for nu hvor jeg har flettet mere ind, virker denne betegnelse lidt misvisende. "By" virker måske lidt for letkøbt, eller hvad? ellers kunne man måske vælge "Kommune", "Indre by" eller måske er "Centrum" bedst?
Og så ville jeg gerne høre, om det er en god ide med "Befolkningstæthed" som jeg har sat ind. Hvis vi bliver enige om, at den skal være der, så kunne man eventuelt sætte den ind med en bindestreg, så der kom til at stå f. eks:

Centrum: 503.699

- befolkningstæthed: 5724 pr. km2

I øvrigt ville jeg høre om man skulle gøre plads til et byvåben i skabelonen, eller om den så kommer til at fylde for meget. Nå det var en ordentlig smøre :-) --Rasmus81 15. jun 2007, 02:52 (CEST)

Koordinater[redigér wikikode]

Hvis man indsætter skabelonen med koordinatangivelser, så husk at tjekke at der ikke i forvejen er en {{coor}}-skabelon i artiklen (normalt placeret i bunden af artiklen, før interwikilinks). Hvis der angives koordinater med såvel coor som infoboks by kommer der to links til korttjenesten - oven i hinanden. -- JGC 16. jun 2007, 18:13 (CEST)

Der er tilsyneladende en fejl i skabelonen (jeg kan bare ikke få øje på den), men den indsætter [[Kategori:Geomærkede artikler]] selv om koordinaterne ikke er sat ind i hverken artikel eller skabelon. Se: Waterland. -- Nico 26. jan 2008, 13:02 (CET)
Hmmmmm...mærkeligt. Den der kategori er i øvrigt komplet ubrugelig. Burde slettes. --Rasmus81 26. jan 2008, 13:11 (CET)
Fuldstændig enig - Nico 26. jan 2008, 13:43 (CET)

Befolkningstæthed[redigér wikikode]

I artiklen Amsterdam ser befolkningstæthed mærkelig ud i min browser. Det ser pænt ud i London og København. Hvad gør jeg galt i Amsterdam? Santac 17. okt 2007, 17:24 (CEST)

Koordinater 2[redigér wikikode]

Jeg har brugt denne skabelon på siden Islands Brygge, selvom det ikke helt er en by. Da området ikke er særligt stort fører det til at de kort man kommer til ved at klikke på koordinaterne viser et kort hvor nålen ikke sidder i Islands Brygge. Jeg har prøvet med forskellige parametre som længde_sek, komma og punktum, men der var ikke noget der virkede. Er der en måde at få nålen til at sidde mere præcist? --Santac 27. aug 2008, 07:05 (CEST)

Jeg har fundet en løsning, hvor jeg rammer området. Jeg skulle bare bruge nogle andre tal :-] --Santac 27. aug 2008, 09:16 (CEST)
Flere småbyer bliver koordinatsat helt ude på marken, når man ikke kan angive sekunder eller decimalalgrader i boksen.--Lcl 25. jan 2009, 09:19 (CET)

Koordinater 3[redigér wikikode]

Skabelonens behandling af koordinater er uhensigtsmæssig, som det fremgår af ovenstående. For nylig måtte jeg rette behandlingen af nordsyd- og østvest-parameterne, som der slet ikke blev taget hensyn til. Og sekunder er nødvendige til coor title-behandlingen (der henviser til kort og satellitbilleder), som Lcl påpeger ovenfor. Derimod tror jeg, at positionskortene er ok og ikke har behov for sekunderne, fordi den røde prik dækker stedet.

Imidlertid kræver denne rettelse, at en bot retter alle artiklerne. Jeg foreslår derfor

 1. at jeg ændrer {{coor title dm}}, som virker, når parameteren landkort er udfyldt, til {{coor title dms}} og dermed indfører de to nye parametre: bredde_sek og længde_sek.
 2. at en bot indsætter disse to nye parametre med værdien = 0 på alle artikler, som benytter skabelonen og har parameteren landkort udfyldt.
 3. at der i samme omgang sker omdøbning af parametrene nordsyd og østvest til henholdsvis bredde_ret og længde_ret, som er de parameternavne, der benyttes af positionskort. Det er forvirrende, at de parametre er omdøbt af denne skabelon. --Sir48 (Thyge) 13. jul 2009, 10:45 (CEST)
Jeg botter den i øjeblikket, efter snak med Sir48 over IRC. bredde_sek og længde_sek kommer til at stå i starten af skabelonen, men det er ikke så vigtigt. -- Peter Brodersen (penguin) 13. jul 2009, 15:59 (CEST)

Hvor er billederne til oversigtskortet[redigér wikikode]

Har prøvet at finde ud af hvordan Skabelon:Infoboks by virker. Har dog forgæves forsøgt at finde ud af hvordan oversigskortet fungerer. Det fik mig så til at søge efter kortet Midtjylland som jeg ikke kunne finde. Hvor gemmes filer/billeder og hvordan kan jeg søge i filer/billeder, for der ligger ikke rigtigt nogen i Fil namespacet. Hvor er de? -- HeTh 16. jul 2009, 15:14 (CEST)

Jeg tror, at {{Kortpositioner}}, kan hjælpe dig på vej. Kortene ligger på Commons, hvilket er grunden til, at du ikke kan finde dem i fil-navnerummet. Mvh --Sir48 (Thyge) 16. jul 2009, 16:18 (CEST)
Tak Sir48 (Thyge)har set lyset :-) -- HeTh 16. jul 2009, 17:48 (CEST)

Billedtekst[redigér wikikode]

Efter at man har rettet "billedetekst" til "billedtekst", er der nu kommet to parametre i infoboksen der har samme navn, ved billede og under kortpositioner. Der er vel ikke en med en bot der kan rette problemet og give den ene af dem et nyt navn, og rette det i artiklerne? --Hejsa 26. aug 2009, 16:37 (CEST)

Jeg har nu rettet problemet med støtte af MGA73bot. Mvh --Sir48 (Thyge) 30. aug 2009, 17:14 (CEST)

Skabelonproblemer[redigér wikikode]

Denne skabelon er teknisk set ikke særlig køn, så den f.eks. giver fejl i artikler, der har et "mindrebillede1" uden at have et "mindrebillede2". Den slags klares ikke med "husmandsløsningen" class="hiddenstructure". Desuden viser skabelonen de geografiske koordinater både i toppen af artiklen og i infoboksen. Det sidste synes at være ganske overflødigt. Håber nogen vil reformere den ved lejlighed. --Sir48 (Thyge) 30. aug 2009, 17:14 (CEST)

Jeg har rettet syntaksfejlen, der gav en grim tekst, når der ikke var angivet mindrebillede2. Men der udestår fortsat at få den til at se pæn ud, når der kun er ét billede på det sted (der er nu et tomt område). --Arne (Amjaabc) 20. maj 2010, 09:09 (CEST)

Flere smårettelser[redigér wikikode]

Jeg har lavet flere små rettelser til skabelonen i et forsøg på, at rette op på en uhensigtsmæssighed i den: Hvis byen ligger på en vestlig længde, ville den oprindelig vise det korrekt på kortet, men vise det forkert i "coor" skabelonen øverst på siden (den blev vist som liggende på en østlig længde). Det har jeg nu fået rettet. Imidlertid vises det stadig forkert i "coor" skabelonen under kortet. Hvorfor denne "coor" skabelon overhovedet er der, forstår jeg ikke helt. Jeg opdagede fejlen, da jeg indsatte skabelonen i artiklen om Havana.

Henrik Sørensen 22. jul 2010, 09:00 (CEST)

Postnumre[redigér wikikode]

Der er ikke noget der hedder postnummere... Det hedder postnumre. Allanth 9. sep 2010, 01:24 (CEST)

Kaos og visning ved manglende parametre[redigér wikikode]

Dette afsnit er flyttet hertil fra Brugerdiskussion:Steenth#Skabelon:Infoboks by

Der er kaos i Infoboks by, vil du kigge på det? mvh Per (PerV) (diskussion) 15. aug 2014, 10:41 (CEST)

Jeg har kigge lidt på {{Infoboks by}} - jeg har endnu ikke nogen ide hvad der udløser det. Jeg har rettet lidt i {{Ifnotempty}}, men det er ikke afgørende for det. --Steen Th (diskussion) 15. aug 2014, 11:24 (CEST)
Per, da jeg lavede den seneste redigering af Skabelon:Infoboks by for rette problemer omtalt på Wikipedia:Landsbybrønden/infobokse på mobile enheder, vil jeg gerne vide hvad du mener med kaos, specielt om det er noget min redigering har introduceret, eller om det er noget gammelt. Mvh. Kartebolle (diskussion) 15. aug 2014, 11:33 (CEST)

Jeg er totalt lige glad med hvordan det teoretisk hænger sammen ... MEN nu virker boksen igen takkkkkkkkkkk ;) mvh Per (PerV) (diskussion) 15. aug 2014, 11:35 (CEST)

Det var en rettelsesfejl i {{=}}, som opstod tidligere i dag. Det er rettet! --Steen Th (diskussion) 15. aug 2014, 12:01 (CEST)
Hej Steen. Undskyld jeg bryder ind i jeres "snak", men er det muligt at du kan lave en eller anden form for rettelse i skabelonen, så parameteren "indfødtnavn" kun vises, hvis den udfyldes med noget – se fx Kopparberg og Täby (Närke). Hilsen og god weekend Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 15. aug 2014, 12:56 (CEST)

Kopparberg og Täby (Närke) er løst, hvis man fjerner linien "| indfødtnavn = " i skabelonen får man "{{{indfødtnavn}}}" i infobokse, hvis linien fortsat står i skabelonen bliver {{{indfødtnavn}}} fjernet. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. aug 2014, 13:20 (CEST)

Christian Giersing, Per: Jeg har rettet infoboksen så det ikke længere betyder noget om der er tom linje med indfødtnavn eller ej. Hvis parameteren ikke der, eller hvis der ikke er angivet nogen værdi, vises der ikke længere noget. Mvh. Kartebolle (diskussion) 15. aug 2014, 15:05 (CEST)
@Kartebolle takkk, men når du er ved det, kan du så ikke forsøge at løse det samme problem med "| indbygtype2 = | indbyg2 =", hvis de er udfyldt kræves det at man udfylder "| indbyg2år =", ellers opstår der en fejlvisning. Jeg har nogen gange løst det med et ?, men det ser dumt ud. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. aug 2014, 15:18 (CEST)
Yes check.svg Gjort, omend jeg ikke forstår behovet. Man bør vel altid bør vide og angive hvornår et indbyggertal gælder? Mvh. Kartebolle (diskussion) 15. aug 2014, 16:05 (CEST)

Hvor mange byer har en webside?[redigér wikikode]

I skabelonen indgår | webside = <!-- byens internetside -->, men det er vel sjældent byen, der har en sådan. I de tilfælde i Danmark, hvor man kan sige at en by har en webside, er det mit indtryk at det typisk er en lokal borgerforening eller lignende, der står bag. --Palnatoke (diskussion) 27. jan 2015, 18:27 (CET)

Et gammelt spørgsmål, men vil alligevel besvare den: Alle nederlandske kommuner og de fleste byer, har et officielt hjemmeside. Jeg tror ikke at Nederlandeneer det eneste land der har denne situation. Så jeg mener at det er berettiget at have denne parameter med.  •   Rodejong   💬 ✉️ 12. apr 2017, 11:10 (CEST)
Ingen tvivl, samtlige russiske byer har hjemmeside. Jeg tror udviklingen er løbet fra sp. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. apr 2017, 09:43 (CEST)
Hvordan kan en by have en webside? En by er en samling bygninger, med tilhørende infrastruktur, indbyggere mv. - ikke en juridisk person. En kommune kan have en hjemmeside, en by kan enhver lave et websted for.
 • Veksø har (i følge infoboksen) en "hjemmeside", der tilsyneladende drives af en privatperson. Domænet er registreret af en privatperson.
 • København har (i følge infoboksen) en "hjemmeside", der drives af en privat interesseorganisation for turismeindustrien i Region Hovedstaden: Wonderful Copenhagen. Hvis København skulle have noget nær et officielt websted skulle det være gennem et ssamarbejde mellem en række kommuner i Region Hovedstaden. Der findes også andre websteder en turismeindustriens, så det er forkert at opføre denne som "Københavns".
Rigtigt mange byer har vist ikke noget, man kan kalde en officiel hjemmeside. Man kan spørge om det så er rimeligt at Wikipedia hiver et bestemt websted frem og giver den "officiel" status. --Madglad (diskussion) 13. apr 2017, 13:05 (CEST)
Københavns Kommune er kk.dk. og Københavns turistside er copenhagen.com  •   Rodejong   💬 ✉️ 13. apr 2017, 16:08 (CEST)
Måske at ikke alle byer har en officiel hjemmeside, men alle kommuner har.  •   Rodejong   💬 ✉️ 13. apr 2017, 16:10 (CEST)
Øh, ja, var det ikke omtrent det, jeg skrev? --Madglad (diskussion) 13. apr 2017, 16:15 (CEST)

Det ville da være skønt hvis man kunne finde en bys hjemmeside i infoboksen, helt sikkert noget jeg synes er en bonus ----Zoizit (diskussion) 13. apr 2017, 16:31 (CEST)

@Zoizit: Læs mit indlæg "Rigtigt mange byer (fx København) har vist ikke noget, man kan kalde en officiel hjemmeside" ovenfor. Vi har et felt for byens hjemmeside, men byer har ikke hjemmesider, det har fx kommuner. --Madglad (diskussion) 13. apr 2017, 16:37 (CEST)
@Madglad: jeg kan godt læse, det behøver du ikke fortælle mig jeg skal, og jeg synes stadig at det er skønt med bonus ting i infobokse, så som hjemmesider, facebook, twitter med mere ---Zoizit (diskussion) 13. apr 2017, 16:40 (CEST)
I Nederlandene har alle byer en hjemmeside. Alle byer har nemlig et statslig "VVV kontor" som fører byens hjemmeside.  •   Rodejong   💬 ✉️ 13. apr 2017, 16:54 (CEST)
Nej, [Bruger:Rodejong|Rodejong]], du mener kommuner (gemeente), når du skriver byer. --Madglad (diskussion) 13. apr 2017, 17:00 (CEST)
@Zoizit: Hvem skal gøre sig til dommer over om der skal vælges et websted om Københavns historie, et websted om Københavns kulturtilbud, eller et websted med turistinformation om København? Den slags hører hjemme under afsnittet "Eksterne henvisninger". --Madglad (diskussion) 13. apr 2017, 17:00 (CEST)
Fjern gerne det parameter fra infoboksen, da det er upræcist, fordi det både kan henvise til en kommune, city, handelsforening, borgerforening, uofficiel hjemmeside, osv. --Patchfinder (diskussion) 13. apr 2017, 17:42 (CEST)

@Madglad: jeg har vel lige så meget ret til at have en mening og holdning til hvad jeg synes der skal være i en infoboks, så ja hvem skal være dommer? ---Zoizit (diskussion) 13. apr 2017, 19:49 (CEST)

Du læser ikke hvad jeg skriver, Zoizit. Vi skal ikke ophøje en tilfældig persons eller organisations websted om byen til være byens "hjemmeside". Vi skal kun angive en officiel hjemmeside. Det var en kommentar til PerV's kommentar om at næsten alle byer har hjemmesider, men det har de som regel kun hvis byen=en kommune. --Madglad (diskussion) 13. apr 2017, 20:32 (CEST)
Nej Madglad. Tilburg er en kommune og by. Hver kommune har en kommune-hjemmeside og en turist-agentur
Kommune = https://www.tilburg.nl
Kommunens informele side er https://www.vvvtilburg.nl/en/
En hver by har dog en side på plaats.nl hvor også byer der ikke er en kommune har en portal for eksempel http://www.plaats.nl/franeker/ (hvor jeg har boet)
Tilburgs portal er http://www.plaats.nl/tilburg/
 •   Rodejong   💬 ✉️ 14. apr 2017, 01:40 (CEST)
Nej, Rodejong. Ikke "Tilburg er en kommune og by", men Tilburg er navnet på en kommune og på en by. Der er en væsentlig forskel, idet en kommune ofte omfatter flere byer.
Tag fx Næstved Kommune. Artiklen har et afsnit Byer, hvor du kan se at kommunen bl.a. omfatter byerne Fensmark, Fuglebjerg, Glumsø, Mogenstrup, Karrebæksminde, Tappernøje, Gelsted, Herlufmagle, Holme-Olstrup. Mange artikler om kommuner indeholder afsnittet "Byer".
Så hævder du at "::Kommunens informele side er https://www.vvvtilburg.nl/en/". Du har tidligere hævdet: Alle byer har nemlig et statslig "VVV kontor" som fører byens hjemmeside. . VVV er hverken en statslig eller kommunal institution. Hvis man skal tro nl:Vereniging voor Vreemdelingenverkeer: "De Vereniging voor Vreemdelingenverkeer (VVV) is een organisatie in Nederland waarin plaatselijke of regionale recreatiebedrijven en -instanties samenwerken om het toerisme naar de betreffende locatie te bevorderen", altså er VVV en organisation, hvor regionale virksomheder og instanser samarbejder om at fremme turisme i lokalområderne. Altså kunne man lige så godt tage en lokalhistorisk side, den vil have større encyklopædisk relevans end information om hoteller og prisen på busbilletter. Den private internetbaserede vejviser plaats.nl drives af firmaet BliXem Internet og er et reklamefinanceret produkt. Ved en søgning på "Franeker" ses dette tydeligt. Der således ikke tale om en uformel webside, men om et produkt.
Så: Der findes kun en officiel webside om byen, hvis kommunen har oprettet en side om byen. --Madglad (diskussion) 14. apr 2017, 08:37 (CEST)
Ping Bruger:Weblars. --Madglad (diskussion) 24. nov 2017, 10:50 (CET)
Hej Madglad, du har pinget mig, fordi jeg netop har rettet i koden for infoboksen. Det gjorde jeg fordi der var et problem beskrevet nederst i Brugerdiskussion:Weblars#Lua-programering. Jeg kan se at du er imod angivelse af hjemmeside for en by. Jeg skriver min mening senere, for jeg skal lige nå at sætte mig ind i spørgsmålet. --Weblars (diskussion) 24. nov 2017, 11:16 (CET)
Madglad, Jeg er enig i det du skriver i skabelon-koden: "Byer er ikke juridiske personer, og kan dermed ikke oprette en webside". Det var i hvert fald også det første jeg tænkte, da jeg så denne diskussion. Men min næste tanke var så, ligesom dig, at det kan byer måske godt. Men så skal de være "officielle", oprettet af fx kommunen og må kun omhandle selve byen. Men efter nærmere eftertanke: skal vi virkelig have en så snæver definition af "officiel"? Så går vi glip af fx 3670veksoe.dk, cityofabbeville.org, viborg.dk og nok tusindvis af andre. Egentlig kan jeg ikke lide eksterne links i infoboksen. De gør ofte boksen meget bred, hvis siden udskrives vha "Udskriftvenlig udgave" (i menuen til venstre). Alligevel synes jeg vi skal beholde det som det er. Folk har brugt tid på at indtaste hjemmesiderne på omkring 2500 sider, så det ville være lidt skrapt bare at slette feltet.--Weblars (diskussion) 25. nov 2017, 09:05 (CET)
Der er ingen tvivl om at Madglad har ret. Byen er en geografisk enhed, der altid på en eller anden måde er knyttet til en administrativ enhed, og det er denne administrative enhed, der ofte har oprettet en hjemmeside. For Rusland er det ofte byokrugen, og i den bedste af alle verdener burde vi nok have en artikel om f.ex. "Novosibirsk okrug"; jeg anser det imidlertid for urealistisk at vi indenfor en overskuelig fremtid får oprettet over 4000 artikler om de administrative enheder. Samtidigt synes jeg det ville være ærgerligt at slette tusindvis af hjemmesider, hvor vore læsere kan hente yderligere information om byen.
Hvis vi bliver enige om at beholde hjemmesiden i Skabelon:Infoboks by, kunne vi ændre teksten "Hjemmeside:" i infoboksen til noget i retningen af "Novosibirsk okrugs hjemmeside". Det ville forudsætte vi lavede et parameter tilsvarende "| adminenhedtype3 =" altså f.ex. "|webside ejer =" som, hvis det ikke udfyldes blot bliver "Hjemmeside:" som nu, men ellers hedder f.ex. "Novosibirsk okrugs hjemmeside:". Det ville så vidt jeg kan se tilfredsstille både Madglads og Palnatokes indvending, uden at vi bliver nødt til at slette tusindvis af brugbare oplysninger. Ud for parametret |webside ejer = i infoboksen kunne vi så skrive (tilsvarende borgmester) <!-- Bemærk: For udenlandske byer, fx. "Novosibirsk okrug". Danske byer har ingen hjemmesider. Det er kun kommunerne, der har hjemmesider. --> mvh Per (PerV) (diskussion) 25. nov 2017, 11:07 (CET)
Det er vist ikke nødvendigt, at angive hvilken administrativ enhed, der har oprettet siden, men måske. Det man skal undgå er diverse private sider. De skal ikke af Wikipedia "autoriseres" til af være byens officielle side. De hører hjemme i bunden af artiklen sammen med andre eksterne henvisninger. --Madglad (diskussion) 25. nov 2017, 11:45 (CET)

Brug af Wikidata[redigér wikikode]

Jeg vil ændre infoboksen så der kan hentes oplysninger fra Wikidata på den måde som er opbakning til på Wikipedia:Landsbybrønden/Forslag til en generel metode til styring af brug af Wikidata i infobokse. Der vil kun ske ændringer i eksisterende artikler hvis nogen indsætter "wikidata=ja" i artiklens infoboks og derved godkender brugen. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. feb 2017, 08:09 (CET)

Jeg lovede at der kun vil ske ændringer i eksisterende artikler hvis "wikidata=" er udfyldt. Derfor skal der ikke være en bundtekst i alle artikler som siger at oplysninger måske er hentede fra Wikidata. Dels er det et forstyrrende element i infoboksen, og dels er det forkert. Det er heller ikke diskuteret hvilken metode der skal bruges til at henvise til Wikidata, når der hentes oplysninger. Derfor har har omgjort Bruger:Rodejongs redigering som indsatte en tekst om hentning af data fra Wikidata i alle infobokse lavet med denne skabelon. Jeg foreslår at Rodejong søger at opnå konsensus før ændringer som væsentligt ændrer infoboksens udseende. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. feb 2017, 10:16 (CET)
Hvordan vil du så foreslå at man bliver henvist til Wikidata?  •   Rodejong   💬 ✉️ 5. feb 2017, 14:23 (CET)
Mit forslag:
 1. Vent mindst en uge så andre kan nå at give deres mening
 2. Ingen {{nowrap}}. Det forhindrer den bedste opstilling især på små skærme (mobiltelefoner).
 3. Mere diskret og kortfattet. Ingen brug af header. Vis kun hvis "wikidata" er udfyldt. Måske noget i retning af:
  | belowstyle = font-size: 80%
  | below = {{#if: {{{wikidata|}}} | NB: Nogen af felterne kan være udfyldt fra {{Genitiv|{{PAGENAME}}}} [[d:{{#invoke:WikidataUtils|pageId}}|side på Wikidata]].}}
Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. feb 2017, 15:10 (CET)
Det er to vigtige ting der skal være med: Hvor stammer informationen fra? Hvor er kildehenvisningen? PÅ IRC nåede vi frem til den nuværende
|below = Ovennævnte oplysninger stammer muligvis direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.
<div style="text-align: right;">Wikidata-logo S.svg [ redigér på Wikidata ] Rediger på Wikidata</div>
 1. Oplysninger stammer muligvis fra Wikidata
 2. Kildehenvisninger ligger i sådanne fald på Wikidata
 3. Klik på "redigér på Wikidata" for at ændre tilføje på Wikidata.
IRC var måske ikke det bedste sted, men det var et godt diskussion om hvad det i givet fald var det bedste. Er enige i, at det kun skal oplyses hvis der er information der hentes fra Wikidata. Jeg vil forsøge mig frem med det.  •   Rodejong   💬 ✉️ 5. feb 2017, 17:32 (CET)
IRC var et voldsomt dårligt sted til sådanne diskussioner! Jeg synes stadig at det er for langt. BR-tagget er også dumt idet det kan øge pladsforbruget. Hvorfor ikke nøjes med ét link til Wikidata? Husk at vente en uge, så andre kan nå at deltage! Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. feb 2017, 18:25 (CET)
Nogengange forgår der nogle diskussioner på Chat, fordi man hurtigere kan nå frem til løsninger, end at man skal vente en uge på muligvis en indvending, foreslag, for så igen at vente en uge, og en uge til.  •   Rodejong   💬 ✉️ 5. feb 2017, 21:01 (CET)
Om chat, det kan være udmærket at diskutere emner på chatten, men domkrati tager den tid det tager, og vi har ikke nogle regler på da wiki, om at hvis man vil have indflydelse skal man være på chatten. Jeg har for år tilbage deltaget på chatten, men har droppet det, og forventer, jeg som andre brugere får rimelig tid til at forholde mig til ændringer, der altså ikke vedtages på chatten!!! mvh Per (PerV) (diskussion) 6. feb 2017, 01:22 (CET)

Det ser ud til at højde-parameteret runder af til hele meter, hvis den henter info fra wikidata, er det meningen? TherasTaneel (diskussion) 12. apr 2017, 11:00 (CEST)

Omskrevet til at bygge på Skabelon:Infoboks[redigér wikikode]

Jeg har konverteret skabelonen til at bruge Skabelon:Infoboks. Det gør koden enklere, mere overskuelig og nemmere at ændre/vedligeholde. Jeg har testet den nye kode med et antal byer uden at finde fejl, men fejl er altid en mulighed ved store ændringer. Der følgende kendte ændringer:

 • Der er ganske små forskelle i afstande mellem linjer og placeringer. Det er ikke bevidst lavet, og jeg synes ikke at disse forskelle har betydning.
 • Hvis mindrebillede1type/mindrebillede2type er udfyldt, men det tilsvarende mindrebillede1/mindrebillede2 ikke er udfyldt, vil overskriften ikke længere vises. Ændringen kan f.eks. ses på Aars hvor overskriften "Skulptur i Aars" ikke længere er over et tomt billedfelt.
 • Hvis adminenhedtype1 er tomt, ville adminenhedtype2 og adminenhedtype3 tidligere ikke vises. Nu vises alle adminenheder uanset huller i nummereringen. Det har betydning for mange artikler. I danske byer region og kommune ikke vist, f.eks. ved Viborg og Svendborg. I udenlandske byer optrådte fejlen også, f.eks. manglede delstat og distrikt i Kolkata.

Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. feb 2017, 13:30 (CET)

 • Symbol comment vote.svg Kommentar Enten har jeg totalt misforstået det, eller skulle |wikidata=alle ikke udfylde alle tilgængelige data fra wikidata? Se Schinnen.  •   Rodejong   💬 ✉️ 4. feb 2017, 17:50 (CET)
Du har ikke misforstået det, men værdierne skal indsættes på Wikidata før de kan hentes. For at bruge "leder" skal "ledertype" desuden være sat, så der er en titel at sætte foran lederens navn. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. feb 2017, 18:09 (CET)
Men check Schinnen. Den henter intet fra Q9782.  •   Rodejong   💬 ✉️ 4. feb 2017, 18:12 (CET)
Schinnen er ikke tilknyttet d:Q9782, men d:Q14318879. Hvis de to emner begge er om Schinnen, skal de sammenskrives på Wikidata og den nyeste omdirigeret til den ældste. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. feb 2017, 19:00 (CET)
Den er rettet. Men henter stadig intet.  •   Rodejong   💬 ✉️ 4. feb 2017, 19:06 (CET)
Den henter tidszone. Den ville hente land hvis det ikke var angivet lokalt. De andre felter som kan hentes nu (leder, år, postnr, højde) er ikke på Wikidata. Desuden skal ledertype være udfyldt før leder kan hentes, da ledertype bruges som label i infoboksen. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. feb 2017, 19:11 (CET)
Ok. Jeg har nu hentet alle data der er tilgængelig via disse koder.  •   Rodejong   💬 ✉️ 4. feb 2017, 19:34 (CET)

@Dipsacus fullonum: Vil du genindsætte parameteret "| position = " i den øverste udgave af {{Infoboks by, den udgave, der er kopierbar til artiklerne. Parameteret findes allerede i {{Infoboks by under overskriften "Nedenstående kode udfyldt korrekt giver følgende resultat til højre". Eller skal jeg selv gøre det? mvh Per (PerV) (diskussion) 5. feb 2017, 17:33 (CET)

Bruger:PerV, jeg kan ikke genindsætte den for den har aldrig været der. Position har manglet i parameter-listen på dokumentationssiden lige fra den første version af siden, men jeg vil gerne rette fejlen ved at sætte den ind for første gang. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. feb 2017, 18:13 (CET)
Jeg ved ikke hvordan det virker, men jeg ved, at jeg gentagene gange har benyttet parameteret position i infoboksen, og det virkede, og gør også nu. Hvis du ser Sankt Petersborg virker det jo der. Ellers ville navnet stå udenfor infoboksen. Så om du "gen"-indsætter det eller ej er jeg sådan set ligeglad med. Vi har brug for det hvis vi omtaler en by, der ligger i venstre kant af kortet. Efter min mening ser det i det mindste mærkeligt ud, hvis navnet på byen (label) står udenfor infoboksen! mvh Per (PerV) (diskussion) 5. feb 2017, 18:21 (CET)
(rk) Har set du har gjort det, tak! mvh Per (PerV) (diskussion) 5. feb 2017, 18:21 (CET)
Position sørger for at labelen på kortet vises på fx højre siden af den lille bullet på kortet. Eller under, ovenfor eller til venstre af den.  •   Rodejong   💬 ✉️ 5. feb 2017, 18:24 (CET)

Link til wikidata[redigér wikikode]

@Dipsacus fullonum, NivlekDa, EileenSanda, Rodejong og Zoizit:Vi har nu link til wikidata i adskillige infobokse, bare ikke "Infoboks by". Jeg er ikke sikker på, om jeg synes, der skal være et link i infoboksen. Adgangen til wikidata kan vel egentlig placeres som på ru wik, hvor de har et link i venstreside, samme sted som commonslinket. Se f.ex. Санкт-Петербург. Under overskiften i venstre side "В других проектах" ~ "I andre projekter" er der følgende link: Викисклад, Викиновости, Викицитатник, Викигид, Викиданные ~ Commons, Wikinews, Wikiquote, Wikivoyage og Wikidata. Hvis vi placerer linket dér, slipper vi for "krimskramset" i bunden af infoboksen, som har været diskuteret et andet sted, men opnår samtidigt, at vi har direkte link til wd, også i redigeringsmode. Som det er nu, forsvinder "Redigér links" under "Andre sprog", så snart vi går i redigeringsmode. Konkret betyder dét at hvergang, jeg skal rette et eller andet på wd, mens jeg indsætter ny infoboks på en by, er jeg nødt til først at åbne wd, og derefter redigere på den danske artikel. Det ville jeg slippe for, da de links der står under "I andre projekter" fortsat er der under redigeringsmode. Men lad mig høre jeres mening! mvh Per (PerV) (diskussion) 3. mar 2017, 09:54 (CET)

Vi har allerede link til Wikidata i venstre side under overskriften "Værktøjer" og det link vises også mens man redigerer. Hvad der generelt skal vises i infobokse, synes jeg skal diskuteres samlet. Enten under WikiProjekt skabeloner eller ved Landsbybrønden. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. mar 2017, 10:34 (CET)
Fuck - 7 år, 7 måneder og 2 dage tog det mig, at finde det link, og uden Kartebolles hjælp var der helt sikkert gået yderligere 7 år, 7 måneder og 2 dage inden jeg fik pudset brillerne og opdaget det link! TAK!!!! mvh Per (PerV) (diskussion) 3. mar 2017, 10:50 (CET)
Til PerV's forsvar kan siges at linket ikke har været der i alle 7 år, 7 måneder og 2 dage. Wikidata skulle bl.a. lige laves først. :-) Jeg ved ikke hvornår linket blev indført, men gætter på for 1-3 år siden. Det blev først nævnt på Wikipedia:Wikidata 22. januar 2017. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. mar 2017, 11:11 (CET)
Faktisk var det indenfor de sidste 8 måneder, for jeg kan huske at se beskeden at den blev tilføjet, efter jeg var kommet tilbage på Wikipedia. Så det er slet ikke så længe siden endda.  •   Rodejong   💬 ✉️ 3. mar 2017, 11:24 (CET)

Land "kan hentes fra Wikidata", men det gør den ikke. TherasTaneel (diskussion) 27. jun 2017, 11:31 (CEST)

@TherasTaneel: Det forstår jeg ikke, se f.ex. Belomorsk. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2017, 14:55 (CEST)
Hmm, underligt, det gør den ikke på f.eks. Køge, der er det skrevet efter parameteret for at vises. TherasTaneel (diskussion) 27. jun 2017, 14:58 (CEST)
Ah... fandt ud af hvorfor, wikidata skal have et "alle" før den gør det, eller i hvert fald, dét virker. TherasTaneel (diskussion) 27. jun 2017, 15:04 (CEST)
Såvidt jeg kan se, hjælper det faktisk ikke :-( Jeg tror jeg vil pinge @Steenth og Rodejong:. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2017, 15:13 (CEST)
Det virker fint i min ende ;)  •   Rodejong   💬 ✉️ 27. jun 2017, 17:04 (CEST)
@Rodejong: har du forsøgt at fjerne "Danmark" fra infoboksen for Køge, det har jeg se her, der virker det fortsat ikke. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. jun 2017, 17:59 (CEST)
Ha - nej det havde jeg ikke set :D - Nej. det virker ikke nej. Jeg tror at det er i modulen, ikke i skabelonen. Det er noget for Kartebolle at se på, da det er ham der har sat den op.  •   Rodejong   💬 ✉️ 27. jun 2017, 22:30 (CEST)

Der er en ændring på geografi-område.[redigér wikikode]

Der er en ændring på geografi-område.

Indtil i dag har vi kun haft P131: beliggende i det administrative område
Fra i dag har vi nu også P3842: beliggende i det nuværende administrative område
Forskellen er at P131 er nuværende situation, men P3842 er svarende til en tidligere situation i det nuværende område

@Dipsacus fullonum, NivlekDa, EileenSanda, Rodejong og PerV: hilsen Zoizit (diskussion) 4. apr 2017, 19:33 (CEST)

Tak for info. Jeg tror ikke det vil påvirke denne infoboks, da P3842 kun er beregnet til ting eller områder som ikke længere findes. Infoboks by er ikke særlig velegnet til oldtidsbyer eller nedlagte byer i øvrigt. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. apr 2017, 20:06 (CEST)
Okay, det var også for at være sikker på at oplysningen kom frem ---Zoizit (diskussion) 4. apr 2017, 20:09 (CEST)
Mange byer ligger jo også i et tidligere administrativt område, f.eks. sysler og herreder for Danmark, dog ikke at de er superrelevante for infoboksene synes jeg, så nok ikke nødvendige at hente, til gengæld rejser det dog spørgsmålet om vi skal have en infoboks for byer der ikke er til mere...? -- Mvh. Vrenak (diskussion) 27. jun 2017, 15:02 (CEST)
Byer der ikke er til mere? Dem har vi vel ikke mange af? Eksempler? Kan deres behov ikke dækkes af den eksisterende infoboks? Hvis det er fordi du vil have et herred med, vil jeg igen fremhæve at det kan løses ved have en passende Wikidata-parameterværdi. --Madglad (diskussion) 27. jun 2017, 18:38 (CEST)

Mere hentes fra wikidata[redigér wikikode]

Jeg har på baggrund af Brugerdiskussion:Weblars#Lua-programering lavet nogle tilføjelser, så mere kan hentes fra wikidata. Ændringen er foreløbig kun sket i Skabelon:Infoboks by/sandkasse og Modul:Brug Wikidata/sandkasse. Når man sætter parameteren wikidata=alle, så hentes nu også billeder af byflag og byvåben og byens lokale navn (indfødtnavn). Desuden er det blevet muligt at vise den reference, der eventuelt findes på wikidata for en bestemt oplysning, hvis den nye parameter ref er lig ja, det er foreløbig kun aktiveret for indbyggertal. Jeg har lavet nogle eksempler i min sandkasse og i Skabelon:Infoboks by/testcases, men det er lidt svært at sammenligne, fordi den nuværende version ikke virker i sandkasser. Når ændringen bliver gennemført, vil det få betydning for de sider med infoboks by, hvor wikidata=alle og hvor WD-skabelonerne ikke bruges. De fleste af disse skabeloner kan efterhånden fjernes, fordi infoboks by selv henter oplysningerne fra wikidata. Hvis man ikke ønsker de ekstra billeder og det ekstra navn, kan de fjernes ved at sætte parameteren ingen_wikidata lig byvåben, byflag eller indfødtnavn.--Weblars (diskussion) 13. nov 2017, 17:40 (CET)

Jeg er vældigt taknemmelig for arbejdet med Infoboks by, som Lars udfører. Des mere automatik vi har i infoboksen, des hurtigere er det at oprette nye artikler om byer. De hidtidige WD-skabeloner, som jeg har benyttet i mere end et år og i mere end hundrede artikler, har vist sig at være uden problemer, og kan nu sikkert integreres i Skabelon:Infoboks by. Muligheden for at hente ref fra wikidata er efter min mening helt afgørende for dansk wikipedias kvalitet og troværdighed. Hidtil har vi hentet inbyggertal fra wikidata, men indsat ref lokalt. Det har medført, at vi kan have indbyggertal fra 2017 angivet i infoboks og artikel, men har ref fra 2016. Alternativet er at vi hvert år manuelt skal gennemgå samtlige artikler for at rette ref. Indbyggertallet er rettet, men ref er forældet. Med hentningen af refen fra wikidata, kan vi både spare arbejde og højne dansk wikipedias kvalitet og troværdighed. Det kan kun gå for langsomt med at implimentere rettelserne af Infoboks by. mvh Per (PerV) (diskussion) 13. nov 2017, 18:14 (CET)

Ikon mangler[redigér wikikode]

@Weblars og PerV: Jeg synes der mangler ikon, så man har et link til wikidata-emnet. Er det det en forglemmelse? Ellers vil jeg indsætte dem, hvor det er reellevant. --Steen Th (diskussion) 22. jan 2018, 19:37 (CET)

@Steenth: Mener du den der "blyant" tilsvarende Infoboks Wikidata person? mvh Per (PerV) (diskussion) 22. jan 2018, 19:42 (CET)
Netop. --Steen Th (diskussion) 22. jan 2018, 19:45 (CET)
Det er nok en god idé. Mon ikke @Weblars: også er enig? mvh Per (PerV) (diskussion) 22. jan 2018, 19:53 (CET)
Jo, jeg troede det var bevidst, at de manglede.--Weblars (diskussion) 22. jan 2018, 19:59 (CET)
Jeg vil også være sikker på, at det var bevist, at de ikke var der. Jeg sætter en nye version i drift i morgen, hvor "blyanten" er med - det er i sandkassen nu. --Steen Th (diskussion) 22. jan 2018, 22:08 (CET)

Systematik[redigér wikikode]

Hvorfor angives tidszonen for byens beliggenhed under demografiske oplysninger i infoboksen? Hører det ikke hjemme under Overblik? (skrev Hofkas (diskussion • bidrag) 28. jan 2018. Husk at signere dine indlæg.)

Jo selvfølgelig, du har helt ret. Kan du løse det Lars? mvh Per (PerV) (diskussion) 28. jan 2018, 11:09 (CET)
Højde og hjemmeside er også i gruppen - se Skabelon:Infoboks by/testcases. Det kunne være der skulle være en endnu en sektion. --Steen Th (diskussion) 28. jan 2018, 11:27 (CET)
Nej, højde passer heller ikke så godt under overskriften Demografi. Man kunne sætte tidszone, højde og hjemmeside under overskriften Andet.--Weblars (diskussion) 29. jan 2018, 10:19 (CET)
@Hofkas, PerV og Weblars: Jeg har indsat en ny header "Andet", hvis højde. tidszone og hjemmeside skal vises. --Steen Th (diskussion) 29. jan 2018, 12:17 (CET)
Det ser godt ud Steen. mvh Per (PerV) (diskussion) 29. jan 2018, 12:25 (CET)

Ekstra automatisering[redigér wikikode]

Det er en meget stor hjælp, med de mange felter vi nu henter fra wikidata. Der er imidlertid enkelte funktioner vi allerede har mulighed for at hente på wikidata, vi endnu ikke har implementeret i boksen:

 1. {{WD borgmester/år}}. Skabelonen indeholder: {{Wikidata-emne|P6|parti=$1<br/><small>($2)</small>|kunår=ja|kvalifikator1=P580|kvalifikatorformat1=$1{{nyt felt}}label15=Borgmester<br/><small>(fra $2)</small>}} og udfylder borgmesteren navn, år borgmesteren blev valgt og borgmesterens partitilhørsforhold. Resultatet kan ses i brug i Kaliningradartiklen. For at den kan benyttes, skal parametret "|ledertype =" værre udfyldt. Jeg foreslår at ledertype default er udfyldt med [[Borgmester]], men med mulighed for at overskrive det, hvis det er nødvendigt.
 2. Jeg synes vi bør ændre parametret "| ref =" til default at være "ja" uden at være udfyldt. Jeg måtte ind og rette ca. ti infoboks by, indsat af en ip-bruger, der havde glemt at sætte "ja". Efter min mening ønsker vi ikke oplysninger på dansk wikipedia uden ref, hvis vi har tilgang til dem, så et nej til ref giver ingen mening.
 3. Jeg synes vi bør ændre parametret "| wikidata =" så det default er alle uden at være udfyldt. Vi har stadig mulighed for at fravælge data med "| ingen_wikidata =" så vi kan vel ikke forestille os andet end "alle" som indhold af "| wikidata =".
 4. Jeg synes vi bør smide parametrerne "| oversigtkort_størrelse =" og "| oversigtkort_størrelse2 =". Oversigtskortene bør default være 250px, hverken større eller mindre, så parametret giver ingen mening.
 5. Jeg vil gerne have at vi kan automatisere valget af kort i parametret "| landkort = " så det default styes af parametret "| land = ", så en ukyndig ip-bruger automatisk får et kort over landet i bunden af infoboksen, men at det kan overskrives med et andet kort, vi måtte have på dansk wikipedia.
 6. Jeg vil gerne have at vi kan automatisere valget af "| label =" til landkortet i bunden så det default styres af bynavnet, det er sikkert yderst sjældent at labelen skal være en anden end bynavnet, hvis den situation opstår kan vi vel bare overskrive det.
 7. Jeg vil gerne have at vi automatiserer sætningen, der skal stå ved "| korttekst = " efter formen {{genitiv|by}} beliggenhed i "land".
 8. Og så - det allerstørste ønske, at vi får løst at kunne benytte {{coord wd}} i infoboksen, og ikke skal indsætte koordinater manuelt. Jeg ved det "bliver et helvede" at løse det; men ærligt det virker oldnordisk at skulle gå på wikidata og manuelt hente koordinaterne, for manuelt at indsætte dem i boksen. Og iøvrigt, hvis vi får knækket den nød, er jeg sikker på, at vi kan anvende funktionen i samtlige andre geografirelaterede infobokse.

De foreslåede ændringer/udbygninger af automatikken, har jeg samlet op efter længere brug af Infoboks by, og specielt ip-brugeres indsætning af boksen i 50-100 artikler, som erfarne brugere derefter har måttet bruge timer/dage på at rette til. Den tid kunne have være anvendt bedre. mvh Per (PerV) (diskussion) 12. feb 2018, 14:00 (CET)

Jeg synes at der er nogle fornuftige forslag her. Jeg vil kigge lidt dybere til dem i de kommende dage, og komme med kommentar.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 14. feb 2018, 21:54 (CET)
Jeg har lidt på det:
1a - der hentes allerede fra leder af forvaltning (P6) - det er spørgsmål om formatering, når der vises borgmester. Jeg foretrækker Navn, Parti (fra årstal) Jeg kunne godt tænke mig man kunne forkorte et partinavn - fx Socialdemokrater til Soc, Venstre til V osv. Det sidste skal kodes på en eller anden måde. Det første er let.
1b: Ledertype - let.
2 - det kan godt blive default at ref sættes som udgangspunkt til Ja.
3 - voldsom ændring af koden... det er et generelt spørgsmål hvordan wikidata og ingen_wikidata parameteren virker
4 - default for oversigtkort_størrelse og oversigtkort_størrelse2 er 249px
5 - vi skal have tjekket om der er landkort nok til alle lande til at det vises som default... Burde ellers ikke være noget problem. Men det skal tests af.
6 - label på landkort - let - allerede nu bruges navn-parameter eller PAGENAME. Reelt er det allerede aktiv.
7 - automatisk korttekst - let
8 - koordinater til landkort hentes fra wikidata. Det kræver en eller anden form af et modul. Det er den sværeste at håndtere.
Jeg vil forslå at tage de fleste lette en første runde (1b, 2 og 7) og tage resten senere. 4 og 6 er løst. 5 kræver et tjek før det sættes i værk. --Steen Th (diskussion) 14. feb 2018, 23:44 (CET)

@Steenth:

ad 4) Jamen så fjern "| oversigtkort_størrelse =" og "| oversigtkort_størrelse2 =" så man ikke kan sætte et andet antal px, hvis man lader linjen stå, og ikke sætter nogle px kommer kortet ud i fuld størrelse!!! eksempel!

ad 6) Så vidt jeg ved skal jeg stadig skrive fx. "Lausanne" hvis jeg vil ha det til at stå der. Men ellers, ja lad os tage det i etapper! mvh Per (PerV) (diskussion) 15. feb 2018, 00:14 (CET)


(nedenstående er flyttet til eget afsnit)

Etnicitet i Skabelon:Infoboks by

@Weblars og Gorbi: Er det muligt at få "officielt sprog" og "talt sprog" med i infoboksen. Se f.ex. en:Template:Infobox settlement Demographics (section 1), der bl.a. benyttes i Baliartiklen til [[Languages]], [[Indonesian language|Indonesian]] (official), [[Balinese language|Balinese]], [[Balinese Malay]]. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. feb 2018, 13:44 (CET)

Ja, det er det sikkert, men hvor ofte er det relevant med den slags info. Umiddelbart hører det vel mere til infoboksen for et land?--Weblars (diskussion) 27. feb 2018, 22:26 (CET)
Bryssel er fx et godt forbillede: Fransk, Nederlandsk
Men jeg er enig i, at det passer bedre til landsboksen.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 27. feb 2018, 22:32 (CET)
@Weblars: Det passer helt sikkert i landeboksen, men også i byboksen. Der er adskillige byer, der har flere etniske grupper og dermed personer med foskelligt modersmål. I Danmark ihvertfald Sönderjylland. I Ukraine gälder det samtlige byer. Og sikkert i adskillige byer i Rusland. Eftersom Danmark er en nationalstat kan det sikkert väre svärt at se nödvendigheden, men verden består altså af adskillige multinationale/multietniske stater, stater og byer med adskillige etniske grupper. Vi har jo et ret nyligt eksempel med Jugoslavien, hvor de etniske modsätninger eksploderede. Og by for by, blev til en kampplads for etniske modsätninger. Jeg er sikker på at jo längere vi beväger os udenfor Vesteuropa bliver de etniske forskelligheder på byniveau mere og mere udtalt. mvh Per (PerV) (diskussion) 28. feb 2018, 19:09 (CET)
Jeg vil give en status de forslået ændringer:
 • 1b, 2, 6, 7 og 8 er løst.
8 var nemmere at lave end jeg troende. Hvis parametre landkort er sat, kommer resten automatisk
 • 6 - problem med label er at parameter findes og så virker den ikke som påtænkt. Jeg koder nok den om.
 • 5 - det er svært at styre valg af kort. Der skal være et lag mere for kunne håndtere det.
 • 4 - det være samme problem som 6? Reelt kan jeg ikke håndtere et problem, som jeg ikke kan se. Jeg mangler et eksempel på hvad der er galt.
Så hvis der ikke nogen mærkninger, sætter jeg de her ændringer i drift. Steen Th (diskussion) 28. feb 2018, 18:13 (CET)

ad 4) Det eksempel fik du ovenfor Steen Th, men som jeg ser det, har Gorbi rettet det, så default indstillingen virker selvom man ikke har udfyldt "| oversigtkort_størrelse =" og "| oversigtkort_størrelse2 =", men kan vi så ikke bare fjerne dem fra "| oversigtkort = | oversigtkort_størrelse = | oversigtlabel = | oversigtkort2 = | oversigtkort_størrelse2 = | oversigtlabel2 =". Det giver jo ingen mening at brugere kan lave fejl, hvis de kan gör de det! Men ellers synes jeg det ser fint ud! mvh Per (PerV) (diskussion) 28. feb 2018, 19:09 (CET)

4) blev løst her.--Gorbi (diskussion) 28. feb 2018, 19:11 (CET)
Betyder det Gorbi, at hvis jeg skriver 100px bliver kortet stadig 249px? Hvis det er tilfældet bør linjerne "| oversigtkort_størrelse =" og "| oversigtkort_størrelse2 =" vel bare fjernes? Ellers bør det laves om, så man faktisk ikke kan vælge, som ovenfor nævnt kan der begåes fejl, bliver der begået fejl! mvh Per (PerV) (diskussion) 28. feb 2018, 19:19 (CET)
Kortet bliver i det tilfælde 100px.
 • | oversigtkort_størrelse = 100px -> kortet bliver 100px
 • | oversigtkort_størrelse = 249px -> kortet bliver 249px
 • | oversigtkort_størrelse = 500px -> kortet bliver 500px
 • | oversigtkort_størrelse = -> kortet bliver 249px (før blev kortet fuld størrelse, hvilket f.eks. på Lausanne-artiklen betød at kortet blev 1052px ! Dette er nu rettet.)
 • ingen linje -> kortet bliver 249px
Jeg er ikke sikker på, at det er klogt decideret at fjerne størrelsesfunktionaliten, da der kan opstå situationer, hvor størrelse er nødvendigt. Man kunne eventuelt flytte | oversigtkort_størrelse = og | oversigtkort_størrelse2 = fra listen over parametre til et nyt afsnit for sjældent brugte parametre, for på den måde at undgå evt. forvirring.--Gorbi (diskussion) 28. feb 2018, 20:27 (CET)
Jeg er ikke sikker på, at vi skal lade brugeren vælge en anden kortstørrelse, end den der passer til infoboksen; men lad os bare flytte | oversigtkort_størrelse = og | oversigtkort_størrelse2 = til "sjældent brugte parametre"! Så kan vi jo senere se om det overhovedet bliver brugt! mvh Per (PerV) (diskussion) 28. feb 2018, 20:34 (CET)

Etnicitet i Skabelon:Infoboks by[redigér wikikode]

(flyttet til eget afsnit)

@Weblars og Gorbi: Er det muligt at få "officielt sprog" og "talt sprog" med i infoboksen. Se f.ex. en:Template:Infobox settlement Demographics (section 1), der bl.a. benyttes i Baliartiklen til [[Languages]], [[Indonesian language|Indonesian]] (official), [[Balinese language|Balinese]], [[Balinese Malay]]. mvh Per (PerV) (diskussion) 27. feb 2018, 13:44 (CET)

Ja, det er det sikkert, men hvor ofte er det relevant med den slags info. Umiddelbart hører det vel mere til infoboksen for et land?--Weblars (diskussion) 27. feb 2018, 22:26 (CET)
Bryssel er fx et godt forbillede: Fransk, Nederlandsk
Men jeg er enig i, at det passer bedre til landsboksen.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 27. feb 2018, 22:32 (CET)
@Weblars: Det passer helt sikkert i landeboksen, men også i byboksen. Der er adskillige byer, der har flere etniske grupper og dermed personer med foskelligt modersmål. I Danmark ihvertfald Sönderjylland. I Ukraine gälder det samtlige byer. Og sikkert i adskillige byer i Rusland. Eftersom Danmark er en nationalstat kan det sikkert väre svärt at se nödvendigheden, men verden består altså af adskillige multinationale/multietniske stater, stater og byer med adskillige etniske grupper. Vi har jo et ret nyligt eksempel med Jugoslavien, hvor de etniske modsätninger eksploderede. Og by for by, blev til en kampplads for etniske modsätninger. Jeg er sikker på at jo längere vi beväger os udenfor Vesteuropa bliver de etniske forskelligheder på byniveau mere og mere udtalt. mvh Per (PerV) (diskussion) 28. feb 2018, 19:09 (CET)
Jeg har stadig den mening at det fint passer i brødteksten, men ikke i Byboksen. Iøvrigt er mange byer kun små artikler, og boksene lange, og derfor ikke helt hensynsmæssigt at forlænge dem yderlige. Så jeg siger nej tak til det.  •   Rodejong   💬 ✉️  🖖 5. mar 2018, 11:15 (CET)
Jeg er enig med PerV, at det er ønskeligt at oplyse om befolkningens sammensætning mht. sprog (og måske herkomst). Derimod er jeg ikke enig i, at det bør indgå i skabelonen Infoboks by. Oplysningerne kan bedre og først og fremmest mere fyldigt forklares i et tekstafsnit end blot som en statistisk oplysning, hvis grundlag er uklart. Hvis jeg ser på de artikler, hvor emnet har været behandlet (ikke specifikt byer), er det det fleste steder klaret med en tabel, der over tid viser forskydningerne i sprog/etnicitet. En sådan tabel suppleret med en forklarende tekst vil, tror jeg, give læseren mere fyldestgørende information. Rmir2 (diskussion) 5. mar 2018, 11:20 (CET)

Erstatning af Skabelon:Infoboks by i Schweiz[redigér wikikode]

Jeg har erstattet Skabelon:Infoboks by i Schweiz med Skabelon:Infoboks by. Umidelbart kunne alle oplysninger overføres, bortset fra:

 • Kommunekode
 • Omgivet af
 • Venskabsbyer

Jeg har derfor ikke slettet Infoboks by i Schweiz, blot udkommenteret <!-- --> skabelonen i artiklerne.

Jeg vil foreslå vi dropper "Omgivet af" og "Venskabsbyer" fra infoboksen. Infoboksene for mange byer vil blive urimeligt omfattende, hvis de oplysninger skal med i boksen. Hvis vi ønsker, bør vi udvikle en skabelon, til placering i et eget afsnit nederst i by-artiklen, der lister venskabsbyer fra wikidata.

Jeg synes det kan give mening at hente "Kommunekode" så vidt jeg kan forstå, har alle lande udstyret byerne med f.ex. kommunekode. For schweiziske byer er kommunekoden property P771 på wikidata, for f.ex. russiske byer er OKATO ID property P721. Jeg ved ikke hvordan en global infoboks kan tage højde for det.

Men altså:

Kan vi droppe, "Omgivet af" og "Venskabsbyer", og kan nogen finde en løsning, så vi får kommunekode/OKATO ID med i infoboksen, eller kan vi droppe nummeret.

Zürich kan ses her før ændringen.

PS: Se evt. min henvendelse til Steen her.

mvh Per (PerV) (diskussion) 7. apr 2018, 16:04 (CEST)

For min skyld kan vi godt droppe "Omgivet af" og "Venskabsbyer"; det er jo ikke meningen, at alle oplysninger i artiklen nødvendigvis skal stoppes ind i boksen også. Vh. SorenRK (diskussion) 8. apr 2018, 14:59 (CEST)
Ikke for at forstyre; men jeg vil alligevel gerne høre @Nico, Steenth, Amjaabc, Rmir2, Weblars, Gorbi og Rodejong: og @Palnatoke og Zoizit: mening.
Og endda de oprindelige brugere der konstruerede Skabelon:Infoboks by i Schweiz @Pred, EPO, Hejsa, Harne, Thomas81, Mads Ren`ai og Gevin:, så vi kan tage en endelig besluyning om evt. at slette Skabelon:Infoboks by i Schweiz. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. apr 2018, 08:57 (CEST)
Jeg er enig i, at de to nævnte informationer (Omgivet af og Venskabsbyer) ikke er specielt relevante i infoboksen, og samtidig kan det (som i eksemplet) se ret voldsomt ud. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 11. apr 2018, 09:00 (CEST)
Jeg er enig i, at "Omgivet af" og "Venskabsbyer" kan undværes. Rmir2 (diskussion) 11. apr 2018, 09:11 (CEST)
No problem, det kan skrives i teksten, hvis man finder det relevant. - Nico (diskussion) 11. apr 2018, 10:29 (CEST)
Enig mht omgivet af og venskabsbyer (med mindre det kan hentes fra Wikidata (og det ser ordentligt ud)). Kommunekode er tricky, for nogle steder skelner vi mellem kommune og by, og så bliver det let noget rod. --Palnatoke (diskussion) 11. apr 2018, 14:17 (CEST)
Jeg er enig i, at "Omgivet af" og "Venskabsbyer" kan undværes. ---Zoizit (diskussion) 12. apr 2018, 21:31 (CEST)
Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Da der ikke har været brugere, der argumenterede for opretholdelse af "Omgivet af" og "Venskabsbyer" i Skabelon:Infoboks by i Schweiz, betragter jeg det som opslutning om at slette infoboksen. Jeg fjerner således infoboksen fra artiklerne og sætter den til sletning! Om der skal oprettes kommunekode/OKATO ID i infoboksen må afklares senere. mvh Per (PerV) (diskussion) 21. apr 2018, 07:37 (CEST)

Sporingskategori[redigér wikikode]

Indbyggertal hentes hvis det er muligt fra wikidata, men nogle gange er det ikke det nyeste, fordi dette tal ikke er blevet sat til "Foretrukne rang" hos wikidata. Derfor har jeg nu oprettet Kategori:Mange oplysninger fra Wikidata for P1082 (indbyggertal) så man kan finde sider med dette problem, der herefter kan løses ved at prioritere det nyeste tal på wikidata. Problemet er beskrevet i Brugerdiskussion:SorenRK#Malmø og sporingskategorien er beskrevet i Skabelon:Wikidata-tal#Sporingskategorier. Et eksempel er indbyggertallet for Jalalabad, hvor tallet fra 1979 i øjeblikket vises.--Weblars (diskussion) 28. apr 2018, 10:08 (CEST)

Jeg har nu rettet Jalelabad på wikidata, så befolknngstallet er fra 2007. mvh Per (PerV) (diskussion) 28. apr 2018, 11:57 (CEST)

Problemer ved flere filnavne som våbenskjold[redigér wikikode]

Som det ses i f.eks. artiklen Belomorsk, er der problemer, hvis Wikidata har mere end én fil angivet som våbenskjold/byvåben (se d:Q104773); skabelonen henter så begge filnavne ind som parameter, hvilket betyder, at der ikke vises noget billede. Det kan naturligvis løses ved manuelt at angive filnavnet i skabelonen, men så ryger idéen med Wikidata jo lidt. Jeg har forsøgt at give den ene fil "foretrukken rang" i Wikidata, men det ændrer tilsyneladende ikke noget. Mvh. SorenRK (diskussion) 11. jan 2020, 15:33 (CET)

Der vises våbenskjold i Belomorsk, så ændringen af rang har hjulpet. Hvorfor fjernede du ikke bare .jpg-versionen fra billede af våbenskjold (P94)? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jan 2020, 16:07 (CET)
Ah, så har jeg bare ikke været tålmodig nok. Jeg træder nok lidt varsommere på Wikidata end her på DA-wiki, men du har ret mht. jpg-billedet. Mvh. SorenRK (diskussion) 11. jan 2020, 16:36 (CET)
Grunden til at der to billeder og også to angivelser af koordinater m.m. er at to dubletter af Wikidatasiden blev flettet sammen for et par siden uden at der efterfølgende blev ryddet op i dobbeltangivelserne. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. jan 2020, 16:48 (CET)

Postnumre og telefonkoder[redigér wikikode]

Indimellem er der enormt mange tal anført under postnr. (se f.eks. Fort Worth (Texas)). Jeg er næsten fristet til at pille dem ud, men jeg vil i hvert fald foreslå, at vi flytter dem ned i rubrikken "Andet" sammen med f.eks. tidszone. Mvh. SorenRK (diskussion) 25. aug 2020, 20:23 (CEST)

Ja, nu har jeg tilladt mig at slå postnr fra i forhold til automatisk hentning fra wikidata i denne redigering. Jeg synes også det er en god idé at flytte både postnr og telefonkoder ned under overskriften Andet.--Weblars (diskussion) 27. aug 2020, 23:46 (CEST)

Referencer fra Wikidata?[redigér wikikode]

@Steenth, Dipsacus fullonum og Weblars: Er det muligt at lave et eller andet med skabelonen, så referencer til indbyggerantal og areal kan vises fra Wikidata? Se f.eks. Sifferbo og sammenlign med sv:Sifferbo; på den svenske er kilderne hentet fra Wikidata (er det også muligt her?), mens jeg på den danske har været nødt til at angive oplysningerne manuelt for at få kilderne vist i selve artiklen? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 6. feb 2021, 09:15 (CET)

Sifferbo er ikke specielt let at håndtere, da den er del af 2 forskellige kommuner... Svenskerne bruger sv:Mall:Ortsfakta WD, som kalder sv:Modul:Ortsfakta WD, samt tilpasse modul for svenske byer: sv:Modul:Ortsfakta Sverige WD. Hvis vi skal håndtere på samme måde, kræver det tilpasning pr. land med typer af enheder som byer og kommuner.... Det kræver tid at lave infoboks, som kan gøre det samme arbejde, som den svenske. Og derudover bruger de {{Geobox}} som grundlag - det jeg ikke glad for.
Vi har skabelonn {{WD indbyggere}} og {{WD areal}}, som bruges at angivelse ved brug af {{Infoboks by}}. Skabelon:WD indbyggere kan vises referencer, men pga. den måde svenskerne lægger data op på, bliver det ikke vist. Det kræver lidt tilpasning af Modul:Brug Wikidata. Og derudover har de flere arealer på deres kommuner. Fx Borlänge kommun (Q503209) - d:Q503209#P2046 - har areal for både vand og land eller enten kun land eller vand. Det vil også kræver lidt tilpasning at håndtere det. Så er spørgsmålet det er let at håndtere en by i 2 kommuner som Sifferbo (Q2036844) - d:Q2036844#P1082 og d:Q2036844#P2046.
Så det er et spørgsmål at arbejde med det og finde et snit, som er håndterbart for os. --Steen Th (diskussion) 7. feb 2021, 09:51 (CET)