Skarø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Skarø (Syddanmark)
Skarø
Skarø
Skarøs beliggenhed
Ældre kort over en del af det Sydfynske Øhav.

Skarø er en ø i det Sydfynske Øhav på ca. 1,97 km². Den har cirka 30 indbyggere og er en del af Svendborg Kommune. Der er færgeforbindelse fra Svendborg og Drejø med M/F Højestene.

I sommerhalvåret besøges øen af mange sejlere, kajakroere og turister. Der er overnatningsmuligheder på Strandgården med telt- , shelterplads og hytteudlejning . Strandgården udvikler sig i takt med kystturismens udbredelse og opfylder ø-gæsternes forskelligartede behov.

Ligesom der kan overnattes i Skarø Sommerpensionat.

I tilknytning til Skarø Sommerpensionat ligger Øhavssamlingerne samt Skippers Hule, til minde om Mogens Frohn Nielsen, der var skipper på skoleskibet Fulton.

Den anden weekend i juli afholdes festival under navnet Love In - Festivalen på Skarø. Den er siden opstarten under nyt navn og på nyt sted i 2012 vokset sig til en solid mikrofestival med landskendte navne på plakaten. Festivalen gæstes af 1000-1500 besøgende. Der har været afholdt festivaler på Skarø siden 1994 med forskellige arrangører bag.

Siden 1974 har der været afholdt diverse ølejre på Skarø. Hele sommeren er der forskellige temauger og ølejrene har de seneste år oplevet en stigende interesse.

En bestand af en række sjældne klokkefrøer kan findes på øen og især i forårets lyse nætter er det en oplevelse for sig at begive sig ud i forårsnattens symfoni af frøer. Der er renavl med brune bier.

I juli 1927 havde Skarø besøg af kong Christian den Tiende. Den 17. september 2008 gæstedes øen af dronning Margrethe og prinsgemalen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Koordinater: 55° 0′ 15″ N, 10° 28′ 2″ Ø