Bågø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Ikke at forveksle med Bogø.
Bågø (Syddanmark)
Bågø
Bågø
Bågøs beliggenhed

Bågø er en ø i Lillebælt ca. en 1/2 times sejlads fra AssensFyn.

Bågø er en udpræget landbrugsø – ca. halvdelen af øen er opdyrket. Bågø kan være et mål for en éndagstur, men der er flere muligheder for overnatning på øen, f.eks. teltslagning ved havnen, leje af øens naturskole til skoleophold eller arrangementer og muligheder for at leje sommerhuse i forskellige prisklasser. Der er en lille lystbådehavn ved færgelejet, og der er en kiosk, som har sommeråbent. Større indkøb kan foretages i Assens.

Øen er også kendt[kilde mangler] for sin badestrand nær havnen og mulighederne for strandfiskeri fra især den vestlige kyst. Den er ejet af familien Baagø. Hvor slægten startede fra Hans Baagø, og nu er medbragt over til Kristian Baagø.

Bågøs højeste punkt er bare 8 meter over vandoverfladen. Bågø har store engarealer med to store indsøer. Det giver et rigt fugleliv, som tydeligt høres over hele øen, især i yngletiden. Der er mange ynglefugle, bl.a.grågåsen, fiskehejren og musvågen samt store hare- og fasanbestande, som årligt jages under en stor fællesjagt.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Danmarks Statistik, Statistikbanken. BEF4: Folketal 1. januar efter øer.

Koordinater: 55°18′30″N 9°49′0″E / 55.30833°N 9.81667°Ø / 55.30833; 9.81667