Sommerfugledalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sommerfugledalen: Et requiem[1] er en dansk digtsamling af Inger Christensen udgivet i 1991 på Brøndums Forlag.

Samlingen består af 15 digte på den klassiske sonetform, det vil sige med 14 linjer fordelt på to strofer à fire linjer og to strofer à tre linjer. Sonetterne er rimede, og sidste linje i en sonet gentages som første linje i den næste. Dette gælder for de første 14 af digtene, mens det femtende består af førstelinjerne fra de øvrige 14 - denne betegnes som mestersonetten.[2]

Med sommerfuglene som et gennemgående element reflekterer subjektet over sit forhold til naturen og livets forløb, især dødens komme.[2] Geografisk kommer digtet til den makedonske dal Brajčino samt Vejle og Skagen.

Komponisten Svend Nielsen har skrevet et vokalværk til digtene, som er indspillet af Ars Nova-koret dirigeret af Tamás Vető.[3]

Sommerfugledalen er optaget i Kulturkanonen i 2006.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Brostrøm, Torben (31. januar 2006). "Sommerfugledalen". Information. Hentet 14. september 2017.
  2. ^ a b Hansen, Vibeke Hove (1. november 2005). "Inger Christensen: Sommerfugledalen". litteratursiden.dk. Arkiveret fra originalen 15. september 2017. Hentet 14. september 2017.
  3. ^ "Svend Nielsen: Sommerfugledalen". dacapo-records.dk. Hentet 14. september 2017.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

BogSpire
Denne artikel om bøger og tidsskrifter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.