Bågø

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg Ikke at forveksle med Bogø.
Bågø (Syddanmark)
Bågø
Bågø
Bågøs beliggenhed

Bågø er en ø i Lillebælt ca. en 1/2 times sejlads fra AssensFyn.

Bågø er en udpræget landbrugsø – ca. halvdelen af øen er opdyrket. Til trods for dette er der masser af natur. Bågø er et oplagt mål for en éndagstur, men hvis man elsker natur, ro og harmoni, kan man let få flere dage til at gå på øen. Der er flere muligheder for overnatning på øen, f.eks. teltslagning ved havnen, leje af øens naturskole til skoleophold eller til festlige arrangementer og muligheder for at leje sommerhuse i forskellige prisklasser. Der er en udmærket lille lystbådehavn ved færgelejet, og der er en kiosk, som har sommeråbent. Større indkøb kan foretages i Assens, som er en driftig handelsby med alle slags butikker.

Øen er også kendt for sin fine badestrand nær havnen og de fine muligheder for strandfiskeri fra især den vestlige kyst.

Bågøs højeste punkt er bare 8 meter over vandoverfladen, men man har på trods af det en flot udsigt ud over Lillebælt. Bågø har store engarealer med to store indsøer. Det giver et rigt fugleliv, som tydeligt høres over hele øen, især i yngletiden. Af de mange ynglefugle er grågåsen den fornemste. Derudover er der mange fiskehejrer og musvåger samt store hare- og fasanbestande, som årligt jages under en stor fællesjagt.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55° 18′ 30″ N, 9° 49′ 0″ Ø