Harald Nyborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Harald Nyborg A/S er en dansk detailkæde, der består af 28 butikker i Danmark og 11 i Sverige med varer indenfor hus og have samt en postordreafdeling. Selskabet blev grundlagt i 1904 og har hovedsæde og centrallager i Odenseforstaden Fraugde.

Butikkernes sortiment består af ca. 6.500 varenumre, der alle er at finde i Varehåndbogen, der udkommer årligt. Det faste sortiment suppleres af tilbudsvarer, der kun føres i en kort periode. Nogle butikker er såkaldte ta' selv butikker, som man kender det fra fx supermarkeder, hvor man selv finder varene og betaler ved kassen, andre butikker er såkaldte katalogmarkeder, hvor butikkerne fungerer som udstilling, her noterer man de varer man ønsker at købe på en ordreseddel. Sedlen afleveres ved kassen og varerne plukkes fra butikkens lager. Dette koncept var – og er stadig – unikt i dansk detailhandel. Varerne kan også bestilles pr. postordre – enten via post eller via Harald Nyborgs internetbutik, der blev etableret i 1997.

I 2000 ekspanderede Harald Nyborg til Sverige, hvor koncernen i dag driver 11 butikker.

Koncernen[redigér | redigér wikikode]

Siden 1983 har Harald Nyborg A/S været ejet af Kurt Daell, hvis familie grundlagde Daells Varehus.

Foruden Harald Nyborg-katalogmarkederne består Harald Nyborg-koncernen af Daells Bolighus, der består af 6 møbelhuse, samt discount-byggemarkedskæden jem & fix, der blev etableret i samarbejde med FDB-kæden fakta i 1986. I dag er de 70 butikker i Danmark og 14 butikker i Sverige 100% ejet af Harald Nyborg A/S. Koncernen består desuden af en række andre selskaber.

Koncernen beskæftiger omkring 2.200 medarbejdere og omsætter for ca. 3 mia. kr. årligt (2006).

Danske butikker[redigér | redigér wikikode]

Pr. 19. marts 2010:

Region Antal By
Region Hovedstaden 6 Gladsaxe, Glostrup, Helsingør, Hillerød, Ishøj, Tårnby
Region Sjælland 6 Holbæk, Køge, Nykøbing F, Næstved, Roskilde, Slagelse
Region Syddanmark 5 Esbjerg, Kolding, Odense, Sønderborg, Vejle
Region Midtjylland 7 Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Århus
Region Nordjylland 3 Frederikshavn, Hjørring, Aalborg

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]