Bruger:Ramloser/forårskonkurrence 2019

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Velkommen til Ramlosers forårskonkurrence 2019

Konkurrencen er efterhånden en "tradition", som startede i 2013 med 3 spor. I 2016 var emnet snævert, Clint Eastwood, og dette førte til mange forbedringer og over 50 nye artikler. I 2018 var den mere lig julequizzerne, som Bruger:Palnatoke har gjort til en klassiker. Det førte til et trecifret antal bidrag. Jeg håber, at den nye konkurrence vil sætte ny rekord, og måske får Toxophilus, der har vundet alle tre foregående konkurrencer, kamp til stregen ligesom sidste år? Ud over de ovennævnte konkurrencer har Villys fine nytårskonkurrence inspireret mig til at tage en ny runde.

Points kan opnås på flere måder. Her tæller løsning af en gåde og artiklens omfang, ligesom der gives indtil 12 points pr. emne for dommerens vurdering af kvaliteten. (Dommeren er undertegnede!).

Konkurrencen starter søndag den 3. marts, og herefter vil der hver anden søndag i 12 uger være en ny gåde, der skal gættes. I ulige uger gives i første omgang points ved at gætte gåden og herefter skabe et blåt link (typisk ved oversættelse fra enwiki). Den, der gætter gåden får 5 points, ligesom vedkommende får 1 pts. pr. 1000 tegn, dog skal den indeholde minimum 5000 tegn. Efter et døgn flyttes artiklen til afsnittet "forbedring af artikler" og herefter kan alle, der skriver videre på den opnå points for kvantitet (1 pts. pr. 1000 tegn) og for kvalitet (andel i de 12 nævnte pts. ovenfor). Lørdag kl. 23.59 i den efterfølgende ulige uge afsluttes emnet, og der kan ikke længere opnås points. Der er altså afsat 14 dage til hvert emne.

Det andet spor, som kører i lige uger, drejer sig om at opdatere artikler, der er "gået i stå". Artiklerne er listede på kvalitetsoffensiven - ofte med anmærkninger. Denne del af konkurrencen starter søndag den 10. marts, og herefter vil der hver anden søndag i 12 uger være en ny gåde, der skal gættes. I de lige uger gives i første omgang points ved at gætte gåden. Den, der gætter gåden får 5 points, ligesom vedkommende får 1 pts. pr. 1000 tegn, dog skal den indeholde minimum 5000 tegn, der tilføjes til artiklen. Efter et døgn flyttes artiklen til afsnittet "forbedring af artikler" og herefter kan alle, der skriver videre på den opnå points for kvantitet (1 pts. pr. 1000 tegn) og for kvalitet (andel i de 12 nævnte pts. ovenfor). Lørdag kl. 23.59 i den efterfølgende lige uge afsluttes emnet, og der kan ikke længere opnås points. Der er altså afsat 14 dage til hvert emne.

Det tredje spor, blålys, kører sideløbende med begge de andre spor. Her afleveres artikler, som har været angivet med rødt blink i en af "gådeartiklerne", men hvor deltageren har gjort det blåt. Bidragydere får 1 pts. pr. 1000 tegn, dog minimum 5000 tegn, der tilføjes til artiklen. Kvalitetspoints gives efter samme kriterier som i de to andre spor.

Der gives også bonuspoints. Alle deltagere, der ikke har bidraget til mine tidligere konkurrencer, får 10 points, der udløses efter første godkendte bidrag. Endvidere gives der bonuspoints for at erstatte henvisninger til fremmedsprogede med dansksprogede kilder eller links til danske websites. Bemærk, at deltagerne selv skal gøre opmærksom på sådanne initiativer, når bidraget "afleveres". Konkurrencen er afsluttet 2. juni 2019. Se også afsnittet "kommentarer" nedenfor. ---Ramloser (diskussion) 3. juni 2019 09:35 (CET)

Deltagere[redigér | redigér wikikode]

Tilmelding foregår automatisk, så snart en bruger har bidraget. Men hvis du har besluttet dig for at deltage, må du gerne selv skrive dig på nedenstående liste. Konkurrencen slutter efter 12 uger.

Deltager Point (a) Point (b) Point (c) Point (d) Points (i alt) Placering
Villy Fink Isaksen 10 3 13 9
Tøndemageren 5 22 32 23 82 3
Toxophilus 5 125 114 90 334 1
Økonom 15 5 3 23 5
Sarrus 5 2 7 14 7
Kartebolle (Dipsacus fullonum) 20 159 6 60 245 2
Biscuit-in-Chief 24 24 4
SorenRK 14 14 7
Siksebuffen 6 12 18 6

a) Løsning af gåden b) Oprettelse og wikificering. c) Udvidelse af artikel d) Ekstra kvalitet og bonus

Spor[redigér | redigér wikikode]

Ny artikel: Opdaterings: Blålys:

Her drejer det sig om at oprette en ny artikel på basis af korrekt svar på gåden. Som nævnt giver 5000 tegn giver 5 points. Hertil lægges et point pr. 1000 tegn artiklen er udvidet med. Der gives ligeledes kvalitetspoint. Indtil 3 points for sproglig kvalitet, indtil 3 points for struktur (inddeling i afsnit m.v. i henhold til stilmanual) og indtil 3 points billeder, noter og henvisninger.

Her drejer det sig om at udvide og forbedre en artikel fra listen i kvalitetsoffensiven. En udvidelse med 5000 tegn giver 5 points. Hertil lægges et point pr. 1000 tegn artiklen er udvidet med. Der gives ligeledes kvalitetspoint. Indtil 3 points for sproglig kvalitet, indtil 3 points for struktur (inddeling i afsnit m.v. i henhold til stilmanual) og indtil 3 points for noter og henvisninger.

Det tredje spor, blålys, kører sideløbende med begge de andre spor. Her afleveres artikler, som har været angivet med rødt blink i en af "gådeartiklerne", men hvor deltageren har gjort det blåt. Bidragydere får 1 pts. pr. 1000 tegn, dog minimum 5000 tegn, der tilføjes til artiklen. Kvalitetspoints gives efter samme kriterier som i de to andre spor.

Nye artikler til forbedring

Opdaterede artikler til forbedring

  • Judas Priest - lukket for pointsgivning
  • Tallinn- lukket for pointsgivning
  • Cherokee- lukket for pointsgivning. Artiklen bed ingen på, men der er et par "blålys" undervejs, herunder et "monster".
  • Trinitatis Kirke (København)- lukket for pointsgivning. Udbygning er ikke tilstrækkelig til kvantitetspoints, men Tox får 7 bonuspoints for at oprette noter.
  • Metallica - lukket for pointsgivning. Toxophilus har givet den en ordentlig overhaling og indkasserer 35 kvantitets- og 9 kvalitetspoints. Der skal læses korrektur på oversatte dele, men vi nærmer os GA niveau.
  • Cykel er nu afsluttet. Points og kommentarer følger senere i dag.

5+3 til økonom 3 til toxo 1 til kartebolle

Artikler med rødt blink, der ændres til blåt blink- Nedenstående er blot eksempler. Alle links i relevante artikler tæller!

er bedømt og kan ikke længere tildeles points. 87 kvantitet pts. for en meget fyldig artikel. Oversættelsen er sprogligt virkelig fin med nogle slåfejl og et par mindre misforståelser. Men 11 af 12 skal den have! Dertil kommer et antal bonuspoints for mange særlige kvaliteter, især noter i stribevis. Jeg ender på 8.--Ramloser (diskussion) 27. apr 2019, 19:53 (CET)
Jeg takker for de mange point. Da jeg fortsat arbejder på artiklen, vil slåfejlene forhåbentlig blive fundet når jeg kommer til korrekturlædningen. Men forklar gerne misforståelserne på Diskussion:Wilma Mankiller så artiklen kan blive bedre. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. apr 2019, 20:59 (CEST)


Kommentarer[redigér | redigér wikikode]

De der ikke er indleveret artikler i sporet "Blålys", vil jeg lige understrege, at de indlagte "røde links" kun er eksempler. Ethvert rødt link i artiklerne kan indleveres.

Nu er Toxo kommet i omdrejninger og har en del points i "banken". Spændende, om der kommer et modangreb.--

Bemærk, at minimumskravet skal indfries inden for 14 dage for at points kan opnås for kvantiteten.--Ramloser (diskussion) 02. apr 2019, 19:34 (CET)

Velkommen til konkurrencen til Biscuit-in-Chief og SorenRK. Hvis I ikke har deltaget tidligere år, venter der bonuspoints i banken.--Ramloser (diskussion) 13. apr 2019, 11:03 (CET)

Vi er nu halvvejs i konkurrencen mht. bedømmelser, og der er kommet modangreb! Spændende udvikling.--Ramloser (diskussion) 21. apr 2019, 11:34 (CET)

Så er der kun en ordinær artikel tilbage. Cykel. Men det er stadig muligt at indlevere relevante bidrag til sporet `blålys. Nu er konkurrencen afsluttet. Toxophilus vandt, men var undervejs under pres fra især Kartebolle (Dipsacus fullonum). Også Tøndemageren havde en periode, hvor han lagde pres på de to ovennævnte. Blandt flere fine, nye artikler vil jeg fremhæve Wilma Mankiller, mens de to "Heavy Metal" - relaterede artikler i udvidelsessporet nu fremstår som fuldt opdaterede. Tak til alle deltagere og tillykke til Toxophilus, som indtil videre har vundet samtlige forårskonkurrencer fra min hånd. Der venter en lille præmie på brugerdiskussionssiden. ---Ramloser (diskussion) 3. juni 2019 09:35 (CET)

Spørgsmål[redigér | redigér wikikode]

Uge 1[redigér | redigér wikikode]

En nylig afdød forsker blev i nekrologer internationalt omtalt som førende på sit felt. Han påpegede allerede i 1975 i en videnskabelig artikel et problem, som først ca. 20 år senere blev kendt i bredere kredse.

I 1990 'erne fik han to af de fineste priser indenfor.sit forskningsområde. Den ene har en artikel hos os. Nogle år senere blev en dansker internationalt kendt for at betvivle problemet. I dag er der både katastrofeteorier og skeptikere.

Forskeren er geolog, men også meteorologer anses for at have forstand på problemet, som er særdeles aktuelt. Wollastonmedaljen er vistnok ikke erhvervet af andre klimaforskere, som er afgået ved døden i år.

Da ingen har bidt på krogen nu (fredag formiddag), lokker jeg med 5 bonuspoints ekstra for at oprette artiklen.Ramloser (diskussion) 8. mar 2019, 10:41 (CET)

Svar Uge 1[redigér | redigér wikikode]

Forskeren er nok en:Wallace Smith Broecker som nævnes som faderen til begrebet "global opvarmning". Jeg afstår fra at skrive om emnet (duer ikke til at oversætte) Villy Fink Isaksen (diskussion) 4. mar 2019, 22:56 (CET)

Du får i alt fald de 5 points for at gætte rigtigt. Men emnet er nu frigivet til enhver, der har lyst.--Ramloser (diskussion) 4. mar 2019, 23:16 (CET)

Wallace Smith Broecker giver points til Tøndemageren for oprettelsen. Nu kan alle få del i de 12 kvalitetspoints frem til dead-line.--Ramloser (diskussion) 8. mar 2019, 11:41 (CET)

For at klargøre midlertidig stilling, har Toxo fået 6 points for udvidelse af artikel. Flere points kan opnås, og kvalitetspoints gives først ved afslutning af emnet.Ramloser (diskussion) 12. mar 2019, 10:41 (CET)
Points for kvalitet afsluttet med 7 til Tøndemageren og 2 til Toxophilus.

Uge 2[redigér | redigér wikikode]

Mens første emne stadig har en uge at løbe på, inden de sidste points uddeles, starter jeg uge 2 lidt før tiden, da jeg ikke har mulighed for at starte op i morgen tidlig. Husk det i lige uger er opdateringssporet, der er i fokus. Vi skal have opdateret en artikel, som stort set er gået i stå for ca. 10 år siden. Der er tale om et Band, som stadig er aktive, både i studiet og på turneer. Det er omtalt som et af de stilskabende Bands inden for en genre, som var mest populær i 1980'erne, men stadig har en stor tiltrækningskraft og kan samle 100.000 eller flere publikummer ved stadionkoncerter.

Svar uge 2[redigér | redigér wikikode]

Min første tanke var Duran Duran - men deres side er opdateret siden 2009, så tænker det nok ikke er dem? mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2019, 09:22 (CET)

Jeg tænkte på AC/DC Villy Fink Isaksen (diskussion) 10. mar 2019, 10:01 (CET)
Med AC/DC, hvor Villy har ret i, at denne artikel (heller) ikke er opdateret i over ti år, nærmer vi os genren. Dog skal vi til en anden verdensdel, og landets navn indgår i betegnelsen for den gren af genren, hvor Bandet er et af de stilskabende; og husk, at alle artikler i dette spor er listet under kvalitetsoffensiven, jf. sporbeskrivelsen.----Ramloser (diskussion) 10. mar 2019, 11:24 (CET)
Så kunne det måske være Children of Bodom Villy Fink Isaksen (diskussion) 10. mar 2019, 12:16 (CET)
Deres niche i genren er lidt mere aggressiv end det Band, jeg efterlyser. Vi skal til et engelsksproget område, hvor som nævnt landet/området indgår i denne genres navn. Bandet blev for en del år siden sagsøgt for en tekst, som det ikke selv havde skrevet.Ramloser (diskussion) 10. mar 2019, 12:54 (CET)
Kan det være Judas Priest der tænkes på? Der indgår landets navn i hvert fald i en genre :) mvh Tøndemageren (diskussion) 10. mar 2019, 14:49 (CET)
Ja, da. Retssagen handlede om, at de skulle have opfordret unge til at begå selvmord - skjult i en tekst. I indledningen til vores artikel er K. K. Downing, som forlod bandet i 2011, stadig medlem. Historieafsnittet slutter ganske brat i 2009. Men foreløbig 5 points til Tøndemageren. Indtil i morgen kl. 14.49 er han den eneste, der kan opnå points for arbejdet på artiklen.--Ramloser (diskussion) 10. mar 2019, 15:24 (CET)
Hvis nogen undrer sig over genren: "New Wave OF British Heavy Metal" - "New" er vist ikke længere retvisende, da brugen af dette begreb startede i slutningen af 1970'erne.--Ramloser (diskussion) 10. mar 2019, 15:34 (CET)
Nu er artiklen lagt ind i det rette spor i skemaet for at markere, at alle nu kan få points.--Ramloser (diskussion) 11. mar 2019, 17:14 (CET)
For at klargøre midlertidig stilling, har Tøndemageren fået 26 og Toxo har fået 2 points for udvidelse af artikel. Flere points kan opnås, og kvalitetspoints gives først ved afslutning af emnet.Ramloser (diskussion) 12. mar 2019, 10:41 (CET)
Emnet er nu afsluttet som konkurrenceobjekt. Tøndemageren har fået 7 og Toxo har fået 1 points i rubrik c) Førstnævntes udvidelse er behæftet med mange kilder, men der mangler lidt korrektur for at teksten er sprogligt korrekt hele vejen. Toxo har tilføjet et mindre afsnit og derfor ikke tilføjet væsentlig dokumentation.Ramloser (diskussion) 24. mar 2019, 08:14 (CET)

Uge 3[redigér | redigér wikikode]

En TV - serie fra 2017 adskiller sig nok en del fra metervarerne. Den er den hidtil dyreste produktion fra et sprogområde, som dansk TV sjældent prioriterer højt, men denne har været vist på DR. Titlen på serien er ret sofistikeret, ligesom handlingen.

Svar uge 3[redigér | redigér wikikode]

Artiklen bedømmes senere i dag; der kan ikke længere opnås points.---Ramloser (diskussion) 31. mar 2019, 13:34 (CET)

Artiklen er nu bedømt. Toxo får yderligere 8 kvantitetspoint - og i alt 13 samt 5 kvalitetspoints.-----Ramloser (diskussion) 31. mar 2019, 18:03 (CET)

Uge 4[redigér | redigér wikikode]

Vi har en noget mangelfuld artikel om en by et sted i verden, som senere i år er med til at fejre en ellers meget dansk mærkedag.

Svar uge 4[redigér | redigér wikikode]

Jeg gætter på Tallinn, hvor slaget ved Lyndanisse har 700-årsjubilæum i år - har dog næppe tid til at forbedre artiklen. Økonom (diskussion) 24. mar 2019, 08:22 (CET)

Ja, igen et hurtigt svar som i forrige uge. 5 pts. til Økonom - og velkommen til konkurrencen. Der åbnes for, at andre deltagere kan få points 25. mar 2019, 08:22 (CET)---Ramloser 24. mar 2019, 09:12 (CET) Så er konkurrencen for denne artikels vedkommende afsluttet.-----Ramloser 7. apr 2019, 09:12 (CET)

Uge 5[redigér | redigér wikikode]

Da jeg planlagde konkurrencen, manglede vi denne person. Men artiklen om ham er blevet oprettet for ganske nylig. Selv om han har haft sit nuværende, ret specielle job, i ti år, er det først i de seneste måneder, at han har været i verdenspressens søgelys.

Svar uge 5[redigér | redigér wikikode]

Måske er det John Bercow?
- Sarrus (db) d. 31. mar 2019, 10:11 (CEST)

Velkommen til konkurrencen med et pletskud, Sarrus. Måske skal jeg gøre det sværere fremadrettet; men du har nu til i morgen kl. 13.30 mulighed for at score flere points; herefter kan andre få del i dem.---Ramloser (diskussion) 31. mar 2019, 13:30 (CET)
Jeg har nu foretaget denne udvidelse.
- Sarrus (db) d. 31. mar 2019, 17:04 (CEST)
Nu bedømt og afsluttet. Faktisk sværest af alle hidtil pga. mange små bidrag, som ikke kan give oprettelses-, men kvantitets- og kvalitetspoints. Toxophilus får 7+5, Tøndemageren får 2+2; Økonom ligeledes 2+2 --Ramloser (diskussion) 13. apr 2019, 00:00 (CET)

Uge 6[redigér | redigér wikikode]

Vi har en ganske fyldig artikel om en befolkningsgruppe. Den mangler kilder og supplerede information. Måske kan tallet 7 bringe deltagerne i konkurrencen på sporet?

Svar uge 6[redigér | redigér wikikode]

Måske jøder som bruger en syvarmet lysestage? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. apr 2019, 11:39

Eller syvendedagsadventister? Økonom (diskussion) 7. apr 2019, 11:41 (CEST)
Eller Cherokee-folket som er opdelt i 7 klaner? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. apr 2019, 11:59 (CEST)
Ja, Kartebolle (Dipsacus fullonum), når man gætter længe nok, ender det med et pletskud. Velkommen til min konkurrence. Du kan nu som den eneste få points til i morgen kl. 11.59--
Tak for det. Hvorfor har jeg i øvrigt ikke fået point for mine nye artikler med tidligere røde links i Tallinn? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. apr 2019, 12:32 (CEST)

Cherokee-folket er det rette svar. Der gives først points, 14 dage efter, at artiklen er oprettet. Det gælder også dem, der er i kolonnen "blålys" Ramloserdiskussion 07. apr 2019, 12:34 (CET)

Uge 7[redigér | redigér wikikode]

Et fænomen blev allerede beskrevet under 1. verdenskrig. 50 år senere blev den matematiske algoritme offentliggjort, samtidig med, at en forsker navngav fænomenet med det navn, der stadig bruges (på engelsk, men på dansk er det direkte oversat). Forskeren har også stået bag navngivning af mindst 3 andre "love". Hvad er navnet på denne amerikanske forsker?

Et hint mere: Han blev over 90 år gammel. I nekrologerne fremhævedes bl.a. hans evne til at popularisere tungt stof. Og forskningsfeltet er bogstaveligt taget "tungt stof".

Svar uge 7[redigér | redigér wikikode]

Nobelpristageren Leon Lederman? Økonom (diskussion) 14. apr 2019, 09:16 (CEST) Nej. Forskningsområdet er du inde på sporet af. Fænomenet var stadig kun teori, da forskeren døde i 2008, men for ganske nylig er der publiceret materiale, som omtales som endeligt bevis på at fænomenet faktisk eksisterer.

John Archibald Wheeler? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. apr 2019, 10:10 (CEST)

Rigtigt! John Archibald Wheeler, som forskede i kvantemekanik og opfandt udtrykket Sort hul om fænomenet, som blev illustreret fotografisk i onsdags! Jeg skyndte mig at erstatte den planlagte gåde med dette emne, som har forundret hele kloden. Kartebolle (Dipsacus fullonum) får 5 pts. og har et døgn til at oprette artiklen i henhold til konkurrencereglerne.

Tak. Der er en artikel på vej. Interesserede kan se min kladde på Bruger:Dipsacus fullonum/John Archibald Wheeler. Foreløbig er det mest maskinoversættelse af tvivlsom kvalitet fra engelsk Wikipedia. Når den har nået et acceptabelt niveau, vil jeg oprette artiklen. I øvrigt, Økonoms forslag, Leon Lederman, fortjener bestemt også en artikel. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. apr 2019, 13:02 (CEST)
Artiklen har nu nået tidsfristen og der gives ikke længere points. Den bedømmes som omfangsrig og hovedsagelig velskrevet, selv om nogle sætninger virker unødigt indviklede. Jeg lander på 46 p. for omfang og 7 for kvalitet. Ramloser (diskussion) 28. apr 2019, 08:35 (CET)

Uge 8[redigér | redigér wikikode]

Denne bygning, som er en del af et større kompleks, er samtidig en del af en bevægelse, for hvem dagen i dag har særlig betydning.

Prøver lige med et vildt skud - Passetto di Borgo? mvh Tøndemageren (diskussion) 21. apr 2019, 08:25 (CEST)
Jeg benytter vildskudet til at minde om, at denne uge er en del af udbygningssporet. Den artikel vi har om denne danske bygning er fyldig, men mangler noter og henvisninger. En anden del af bygningskomplekset er nok mere berømt.
Haha, havde ikke set der stod dansk. mvh Tøndemageren (diskussion) 21. apr 2019, 09:51 (CEST)

Svar uge 8[redigér | redigér wikikode]

Måske Trinitatis Kirke (København) med Rundetårn som den mere kendte del af bygningskomplekset? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. apr 2019, 09:19 (CEST)

Så må det være Peterskirken? Artiklen er lille og stort set ude referencer. mvh Tøndemageren (diskussion) 21. apr 2019, 09:44 (CEST)
@Tøndemageren: Siden hvornår er Peterskirken blevet en dansk bygning? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. apr 2019, 09:47 (CEST)

Trinitatis kirke er den, jeg havde i tankerne. Uddybende: "I dag" skulle ikke forstås som 21, april, men påskedag. Artiklen er markeret "lovende" trods de manglende noter. Og den mere berømte del af komplekset er, rigtigt gættet Kartebolle (Dipsacus fullonum), Rundetårn. I et døgn kan kun "Kartebolle" få points, herefter "frigives" den som vanlig. Så er den "fri".--.--Ramloser (diskussion) 22. apr 2019, 13:04 (CET)

Så er dette emne lukket--Ramloser (diskussion) 5. maj 2019, 11:04 (CET)

Uge 9[redigér | redigér wikikode]

Kan det mon på film lade sig gøre at genskabe noget unikt, som ellers af naturlige årsager ophørte for 60 år siden? Ifølge de anmeldelser, jeg har set, lykkes denne film med en sådan "genfødsel"

Svar uge 9[redigér | redigér wikikode]

Filmen Gøg og Gokke af instruktør: Jon S. Baird Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. apr 2019, 08:32 (CEST)

Der var du hurtigt på den rigtige aftrækker, Villy! Det er præcis den film, jeg tænkte på.Ramloser (diskussion) 28. apr 2019, 08:38 (CET)
Jeg afstår fra at skrive om emnet. Villy Fink Isaksen (diskussion) 28. apr 2019, 09:47 (CEST)
Her er et link til artiklen så den kan forbedres: Gøg og Gokke (film). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 28. apr 2019, 09:52 (CEST)

Emnet er nu lukket. Points gives senere i dag.--Ramloser (diskussion) 12. maj 2019, 07:18 (CET) __Så er den bedømt. 17 pts. til Toxo for kvantiteten og 6 for kvaliteten. Slåfejl og manglende kommaer trækker lidt ned, men ellers en fin udvidelse af artiklen.--Ramloser (diskussion) 12. maj 2019, 21:12 (CET)

Uge 10[redigér | redigér wikikode]

Kirker var ikke lige deltagernes kop te, så lad os vende tilbage til temaet fra uge to. Flg. kan gentages direkte:"Husk det i lige uger er opdateringssporet, der er i fokus. Vi skal have opdateret en artikel, som stort set er gået i stå for ca. 10 år siden. Der er tale om et Band, som stadig er aktive, både i studiet og på turneer. Det er omtalt som et af de stilskabende Bands inden for en genre, som var mest populær i 1980'erne, men stadig har en stor tiltrækningskraft og kan samle 100.000 eller flere publikummer ved stadionkoncerter." Det er heller ikke AC/DC denne gang. I 1991 var det derimod opvarmning for australierne på en af de hårdtslående turneer, selv om det allerede dengang var blandt de store navne indenfor genren.

Blandt Bandets store hits er der et, som har samme titel som en næsten kultisk film med Clint Eastwood som instruktør og hovedrolleindehaver.

Svar uge 10[redigér | redigér wikikode]

METALLICA er korrekt. Unforgiven med eller uden the var hintet. Så kan alle opnå del i points ved bidrag til artiklen.

Uge 11[redigér | redigér wikikode]

Næstsidste udfordring og den sidste i oprettelsessporet. Jeg har derfor omhyggeligt undersøgt, om der er et rødt link. Faktisk er der to, som kan passe til spørgsmålet, og vi har et blåt om noget, der er underordnet disse to. Med dette udgangspunkt tilspørger jeg jer: Hvor langt skal vi tilbage i tiden for at støde på "armerede plader"

Svar uge 11[redigér | redigér wikikode]

  • En flot og korrekt analyse som giver et døgns frist til at oprette en af de to artikler. Supplerende: Ornithischia er ofte rubriceret som en "søsterorden" til Saurischia; der er dog for nylig sat visse spørgsmålstegn ved denne klassifikation, og her kommer Thyreophora ind i billedet.--Ramloser (diskussion) 12. maj 2019, 11:01 (CET)
Jeg har allerede en for lang liste af Wikipedia-ting som jeg skal gøre, og som jeg er bagud med, så jeg får desværre ikke tid til at skrive disse artikler som det ellers ville være spændende at gøre. Hvis nogen vil oversætte fra engelsk Wikipedia, kan de bruge en:Thyreophora og en:Ornithischia. Jeg kan også anbefale bogen Dinosaurerne i nyt lys af Per Christiansen (Gads Forlag 2003, ISBN 87-12-03977-2) for at få kvalitetspoint for dansksprogede kilder, og at se hvad relevante fagudtryk hedder på dansk. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 13. maj 2019, 07:37 (CEST)

Emnet er nu frigivet så alle kan opnå points 10+3 points til Toxo for artiklen.

Uge 12[redigér | redigér wikikode]

Sidste spørgsmål. Vi er i opdateringssporet, hvor metalgrupperne har givet.fine udvidelser. Jeg forsøger denne gang at tage en anden sti. Vi skulle gerne have udvidet en artikel om en opfindelse, hvis oprindelse er noget uklar. I dag er den udviklet til mange forskellige typer og kan ses som en mulighed i forsøget på at bremse den globale opvarmning.

Svar uge 12[redigér | redigér wikikode]

Joh men den artikel er ikke kvalitetsmærket og kan derfor ikke indgå i sporet. Opfindelsen, jeg efterlyser, har mere til fælles med vandmøller end med vindmøller.

Det er faktisk ikke vand, der er fæĺesmævneren, men en gammel opfindelse, som er vital for dem begge. Den opfindelse, som I skal gætte har rockbandet Queen skrevet en sang om.
Cykel og sangen Bicycle Race? Økonom (diskussion) 19. maj 2019, 09:52 (CEST)
Mesteren i rigtige gæt har slået til igen. Rigtig sang også. Tilføjer en uddybning: @Kartebolle (Dipsacus fullonum). Hensigten med sporet er netop at få bragt tvivlsomme kvalitetsmærkede artikler op på et niveau, så de kan bære klassifikationen. Det fælles træk med vandmøllerne var hjulet. Jeg havde valgt denne artikel uden at vide, at Politiken i dag bringer en artikel, hvor cykler omtales som en af løsningerne på den globale opvarmning. Underligt sammenfald!.--Ramloser (diskussion) 19. maj 2019, 11:51 (CET)
Minder lige deltagerne om, at indtil i morgen kl 11 kan kun økonomen optjene points.

Blålys[redigér | redigér wikikode]

6 artikler er åbne for redigering i øjeblikket. Se skema blålys.--Ramloser (diskussion) 12. apr 2019, 19:54 (CET) Nu er 4 artikler åbne for redigering i øjeblikket. Se skema blålys.--Ramloser (diskussion) 4. maj 2019, 18:04 (CET)

Nu er 3 artikler åbne for redigering i øjeblikket. Se skemaerne ovenfor.--Ramloser (diskussion) 13. maj 2019, 19:24 (CET)
Alle artikler i dette spor er nu bedømt. Men sporet er åbent indtil konkurrencen afsluttes søndag den 2. juni.----Ramloser (diskussion) 27. maj 2019, 20:52 (CET)

Sporet er nu afsluttet.

Tak for kampen[redigér | redigér wikikode]

Tak for kampen til alle. Jeg må indrømme at den gode Kartebolle seriøst pressede mig med flere store flotte udvidelse og ikke mindst artiklen om Wilma Mankiller som med ét slag vendte op og ned på konkurrencen. Jeg havde desværre så meget tid de søndage, hvor der blev stillet spørgsmål, så Økonom og Kartebolle nåede at gætte gåderne længe inden jeg overhovedet kunne se, hvad den gik ud på. Tøndemageren fik også en godt start indtil han var så letsindig at gøre mig opmærksom på konkurrencen, så jeg er glad for, at det lykkedes mig at skrabe point nok sammen til at vinde. Stor tak til Ramloser for en god konkurrence som har forbedret da:wiki. Jeg synes særligt, at sporet om at forbedre LA-artikler fortjener ros, da det er noget, som vi generelt bør være bedre til, for at bringe gamle artikler op til standard. Mvh. Toxophilus (diskussion) 3. jun 2019, 10:33 (CEST)

Også tak for kampen herfra, og tak til Ramloser for god organisering. Til lykke til Toxophilus for en fortjent sejr. Det er rigtigt at jeg kom midlertidigt i spidsen undervejs pga. artiklen Wilma Mankiller, men den tog så lang tid at gøre færdig at jeg efterfølgende ikke havde mange bidrag. Toxophilus var derimod stabil hele vejen igennem. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 3. jun 2019, 11:19 (CEST)
Ja, tillykke til Toxophilus og tak til Ramloser og også til jer andre deltagere for kampen Økonom (diskussion) 3. jun 2019, 19:30 (CEST)-
Ja - også tillykke herfra og især til Dansk Wikipedia, der har fået en række gode artikler - og tak til manden fra Todbjerg. Villy Fink Isaksen (diskussion) 3. jun 2019, 20:07 (CEST)