Nicole Kidman

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Nicole Kidman
Nicole Kidman 2011 SBIFF.jpg
Personlig information
Fulde navn Nicole Mary Kidman
Født 20. juni 1967 (50 år)
Honolulu, Hawaii, USA
Ægtefælle Tom Cruise(1990-2001)
Keith Urban (2006-nu)
Aktive år 1983–nu

Nicole Mary Kidman (født 20. juni 1967) er en amerikansk-australsk skuespiller, som blev født ved Honolulu, Hawaii. Hun boede i USA indtil hun var fire, hvor hendes familie flyttede til Australien. Hendes første rolle var i filmen Bush Christmas. Op gennem 1980'erne medvirkede hun i mange australske film og tv-serier.

I 1990 spillede hun med i filmen Days of Thunder sammen med Tom Cruise. I 1992 spillede hun igen overfor Tom Cruise, i filmen Far and Away. De blev dog gift tidligere, nemlig allerede juleaften, 1990. Parret adopterede to børn, men blev skilt i 2001.

Hendes største succes karrieremæssigt var, da hun i 2002 vandt en Oscar for sin præstation i filmen The Hours, og i 2003 medvirkede hun i Lars von Triers film Dogville, som fik en del ros, og det var en af de film, hvor Trier fik sit alvorlige gennembrud, blandt andet fordi en så stor stjerne var med.

Sammen med Keith Urban, musiker, har hun to døtre. Sunday Rose som hun selv har født og Faith Margaret (Nicole og Urbans biologiske datter) som en rugemor har født.

Litteratur / kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Priser
Foregående:
Halle Berry
for Monster's Ball
Oscar for bedste kvindelige hovedrolle
2002
for The Hours
Efterfølgende:
Charlize Theron
for Monster
Skuespiller Stub
Denne skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi