Refleksvest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gule refleksveste båret af dansk politi

En refleksvest er en vest, der benyttes af personer der til tider befinder sig i lyssvage omgivelser. Refleksveste er typisk i neonfarver og udstyret med reflekterende bånd og/eller tekst.

Blandt professionelle der benytter refleksveste i deres arbejde kan nævnes folk der opererer i trafikken – såsom politibetjente og vejarbejdere. Trafikanter som cyklister og motorcyklister bruger refleksveste for bedre at kunne ses i trafikken.

Krav[redigér | rediger kildetekst]

Den 1. juli 2014 blev det i Tyskland et krav for føreren at benytte refleksvest, hvis denne forlader bilen. Undladelse heraf kan udløse en bøde på 15 €.[1] Kravet gælder dog ikke for danskere.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Batchelor, Oliver (25. juni 2014). "Nu skal du have refleksvest i bilen i Tyskland". Jyllands-Posten. Hentet 29. marts 2015.
  2. ^ Lange, Barbara Borre (16. juli 2014). "Danske bilister behøver ikke refleksvest i Tyskland". FDM. Arkiveret fra originalen 2. april 2015. Hentet 29. marts 2015.
TøjSpire
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.