Refleksvest

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gule refleksveste båret af dansk politi

En refleksvest er en vest, der benyttes af personer der til tider befinder sig i lyssvage omgivelser. Refleksveste er typisk i neonfarver og udstyret med reflekterende bånd og/eller tekst.

Blandt professionelle der benytter refleksveste i deres arbejde kan nævnes folk der opererer i trafikken – såsom politibetjente og vejarbejdere. Trafikanter som cyklister og motorcyklister bruger refleksveste for bedre at kunne ses i trafikken.

Krav[redigér | redigér wikikode]

Den 1. juli 2014 blev det i Tyskland et krav for føreren at benytte refleksvest, hvis denne forlader bilen. Undladelse heraf kan udløse en bøde på 15 €.[1] Kravet gælder dog ikke for danskere.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Batchelor, Oliver (25. juni 2014). "Nu skal du have refleksvest i bilen i Tyskland". Jyllands-Posten. Hentet 29. marts 2015. 
  2. ^ Lange, Barbara Borre (16. juli 2014). Danske bilister behøver ikke refleksvest i Tyskland. FDM. Hentet 29. marts 2015. 
Tøj Stub
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.