Forskel mellem versioner af "Alfred Theodor Jørgensen"

Spring til navigation Spring til søgning
551 bytes tilføjet ,  for 2 måneder siden
m
Tilføjet Alfred Theodor Jørgensen og hans forbindelse til Folkekirkens Nødhjælp til artiklen
m (Tilføjer skabelonen {{gravsted.dk}}. Hvis den står forkert, må du meget gerne flytte den. Virker den ikke og kan du ikke rette den, så må du meget gerne slette den.)
m (Tilføjet Alfred Theodor Jørgensen og hans forbindelse til Folkekirkens Nødhjælp til artiklen)
 
Jørgensen blev [[cand. theol.]] [[1897]], og, efter at have erhvervet [[Københavns Universitet|universitetets]] [[guldmedalje]] [[1899]], [[dr.theol.]] [[1907]] på en [[afhandling]] om [[Luther]]s kamp mod [[semipelagianisme]]n. Han var som medlem af [[det lutherske Verdenskonvent]]s ledelse formand for forretningsudvalget, der forberedte konventets møde i [[København]] [[1929]]. Han var æresmedlem af [[Akademi]]et i [[Reims]].
 
Jørgensen var en af de bærende kræfter inden for den danske filantropi og har navnlig virket som sekretær ved ''De samvirkende Menighedsplejer'' siden disses stiftelse [[1902]], endvidere deltaget i oprettelsen af [[børnepleje]]stationerne og gamles landophold, var medlem af den danske komité for nordisk filantropisk samarbejde med mere. Under og efter [[1. Verdenskrig]] har han både hjemme og i udlandet været virksom for at lindre den af krigen opståede nød blandt andet som medlem af [[Dronningens Centralkomité af 1914]] og [[Kollegahjælpen]], til hvilken han tog initiativet. Efter [[1. Verdenskrig]] var der ønske om at støtte de europæiske lutherske kirkesamfund i de mest krigshærgede lande. Bestræbelserne blev samlet i Nødhjælpen til Europas evangeliske kirker (nu [[Folkekirkens Nødhjælp]]) der på et internationalt møde i København i 1922 blev tilsluttet et mellemkirkeligt fællesinitiativ med Alfred Th. Jørgensen som organisationens leder.
 
Af [[teologisk]]e og filantropiske arbejder har Jørgensen bland andet udgivet ''[[Den danske Folkekirke]]s [[Bekendelsesskrift]]er'' (2. udgave 1918), ''Sakramenternes Betydning'' (1909), ''Luther'' (1917), ''Nordens Kirker og nordiske Aandsstrømninger efter Verdenskrigen'' (1921), ''Filantropiens Førere og Former i 19. Aarhundrede'' (1921) og ''Af Menighedsplejens Historie i Danmark'' (1927).
== Kilder ==
* {{runeberg.org|salmonsen|2|13|0334.html Jørgensen, Alfred Theodor}}
*Schjørring, Jens Holger: ''Alfred Th. Jørgensen'' i ''Dansk Biografisk Leksikon'' på lex.dk fra https://biografiskleksikon.lex.dk/Alfred_Th._J%C3%B8rgensen.
 
=== Noter ===
10

redigeringer

Navigationsmenu