Bogmærke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Et bogmærke er noget, der markerer en side i en tekst, hvad enten den er trykt eller digital.

Det almindelige bogmærke

I en bog vil bogmærket typisk stikke ud, så det er let at få øje på. Bogmærker kan være lavet af forskellige former for papir, men kan også være lavet af andre materialer såsom læder. Mange er bare flade lapper, mens andre er bøjede for at sidde bedre fast og for yderligere at mindske chancen for at et bogmærke falder ud, kan der påsættes magneter på hver ende, der, ved at gensidig tiltrækning, holder fast i siden.

Det elektroniske bogmærke

består typisk af en beskrivende frase - eventuelt tilføjet et ikon, for at repræsentere hyperlinket til den online-tilgængelige side.

Bogmærker på en computer bruges ligsom bogmærker i bøger, de bliver brugt til at have styr på hvilke side man ønsker at læse igen, så er det at ved at gemme en henvisning til en side på nettet af interesse, at man kan komme tilbage til en hjemmeside igen på en senere tidspunkt.

Det typiske bogmærke findes indlejret i en browser, og her vil der også være mulighed for at organisere eller slette bogmærker.

I Internet Explorer bruges ordet "Foretrukne" i stedet for bogmærker. Folk deler/bytter ofte bogmærker med hinanden af interesse, det foregår blandt andet ved at sende bogmærke-folderen - Internet Explorers bogmærke-måde - som en kompresseret fil igennem email.

Artikelstump Stub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.