Forskel mellem versioner af "Münchenaftalen"

Spring til navigation Spring til søgning
84 bytes fjernet ,  for 5 år siden
→‎Baggrund: /* Er enig i man aldrig bør give efter for diktatores krav men wikipidia er ikke stedet for normative udsagn.
m (sprogret)
(→‎Baggrund: /* Er enig i man aldrig bør give efter for diktatores krav men wikipidia er ikke stedet for normative udsagn.)
 
Formålet med konferencen var at diskutere Tjekkoslovakiets forhold til territoriale krav fra [[Adolf Hitler]]. Sudeterland var af enorm strategisk betydning for Tjekkoslovakiet, da det meste af landets forsvarsværker var lå her langs bjergkæden, der var grænsen til det tyske rige.
Med den italienske diktator [[Benito Mussolini]] som mægler gav den engelske premierminister [[Arthur Neville Chamberlain]] og den franske ministerpræsident [[Édouard Daladier]] efter ønske fra Tyskland tilladelse til, at Sudeterland blev indlemmet i [[Nazi-Tyskland]]. Dette gjorde de, da de håbede, at kunne forhindre krig ved en [[Appeasement-politik]], hvor de gav efter for tyske krav. Selv om det ikke var aftalt besatte også Polen og Ungarn dele af Tjekkoslovatiet efterfølgende. Året efter brød [[2. verdenskrig]] alligevel ud.
 
Året efter brød [[2. verdenskrig]] alligevel ud, og Münchenaftalen er en påmindelse om aldrig at give efter for diktatorers krav.
 
Efter 2. Verdenskrig faldt området tilbage til [[Tjekkoslovakiet]]. Først den 11. 1973 blev aftalen endeligt juridisk ugyldiggjort og [[Vesttyskland]] frafaldt alle krav som en del af sin [[Ostpolitik]].
Anonym bruger

Navigationsmenu