Steven Chu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Steven Chu
Nobel prize medal.svg Nobelprisen i fysik
1997

Steven Chu (født 28. februar 1948 i St. Louis, Missouri, USA) er en amerikansk fysiker, politiker og Nobelprisvinder, der siden 21. januar 2009 har fungeret som USA's energiminister under præsident Barack Obama.

Chu blev født i St. Louis i delstaten Missouri, og uddannede sig som fysiker på University of Rochester og University of California. Hans arbejde har i særdeleshed drejet sig om energipolitik, hvor han har været fortaler for et større forbrug af vedvarende energi i stedet for fossile brændstoffer. I 1997 modtog Chu Nobelprisen i fysik.[1]

Efter i en årrække at have undervist i fysik på University of California i Berkeley, blev Chu efter præsidentvalget i USA 2008 udpeget af Barack Obama som den nye energiminister i hans regering.[2] Han blev officielt indsat på posten den 21. januar 2009, dagen efter at Obama var blevet taget i ed som landets 44. præsident.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Chus biografi på nobelprize.org
  2. ^ "Obama chooses Nobelist Steven Chu as secretary of energy". berkeley.edu. 2008-12-15. Arkiveret fra originalen 2016-04-21. Hentet 2016-06-01. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Naturvidenskab Stub
Denne naturvidenskabelige biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
USA Stub
Denne artikel om en amerikansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker