Wikipedia:Sammenskrivningsforslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Wikipedia:SSKRIV)
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome-edit-delete.svg Crossed out rubbish bin.svg Arrows-move.svg Merge-arrow.svg
Sletningsforslag Gendannelsesforslag Flytteforslag Sammenskrivningsforslag


Genvej:
WP:SSKRIV

Dette er en liste over sammenskrivningsforslag. Hvis du finder en side, du mener bør sammenskrives, kan du foreslå den sammenskrevet her på siden (nederst). Hvis en sammenskrivning er oplagt, kan sammenskrivningen dog ske uden diskussion. Hvis den efterladte omdirigering efter en sammenskrivning ikke er nødvendig, kan du markere denne med {{hurtigslet}}.

Husk at markere sammenskrivningskandidater med henholdsvis {{SammenskrivesFra|Artikel-1}} og {{SammenskrivesTil|Artikel-2}}, eller benyt skabelonen {{Sammenskrives}}, der er mere avanceret og egnet til forslag, der omfatter mere end to artikler.

Alle kan deltage i diskussionerne her på siden, men kommentarer fra registrerede brugere tillægges ofte størst betydning. Når der er etableret konsensus, vil en registreret bruger konkludere på sammenskrivningsforslaget. Alle kan dog foretage en sammenskrivning, se evt. Hjælp:Sammenskrivning. Normalt bør der gå mindst en uge fra forslaget stilles til sammenskrivningen foretages.

Du kan hjælpe ved at kommentere nedenstående forslag, konkludere på dem eller ved at kigge i Kategori:Sammenfletningsforslag og enten sammenskrive sider, hvor en sammenskrivning er oplagt (kig evt. på sidens diskussionsside), eller sætte den på denne side. For hjælp omkring sammenskrivning af sider, se Hjælp:Sammenskrivning. For hjælp til indstilling af sider til sammenskrivning se afsnittet nedenfor.

Konkluderede sammenskrivningsforslag flyttes efter et passende tidsrum til arkivet

Sådan indstilles to artikler til sammenskrivning[rediger kildetekst]

Generel procedure[rediger kildetekst]

Her gives en vejledning trin for trin i indstilling af artikler til sammenskrivning. I eksemplet her foreslås Artikel-1 skrevet ind i Artikel-2:

 1. Tilføj {{Sammenskrivningsforslag|Forslag=Navn på Artikel-1|nytsted=[[Navn på Artikel-2]]}} nederst her på siden.
  Herefter vil dit sammenskrivningsforslag dukke op med link til de to artikler og til en ny side, hvor forslaget kan diskuteres.
 2. Følg linket "Rediger" ud for dit sammenskrivningsforslag og tilføj en indledning, der beskriver hvorfor du laver indstillingen. Indledningen er ikke nødvendigvis en holdningstilkendegivelse, hvorfor den ikke indgår i den samlede konsensusafklaring. Du skal derfor huske at give din mening tilkende med en af koderne nedenfor, når du indstiller såfremt du har en holdning til sammenskrivningsforslaget.
  Hvis en af artiklerne i sammenskrivningsforslaget omhandler en nulevende person, skal skabelonen {{Nulevende person diskussion}} indsættes i toppen af sammenskrivningsforslaget. Vær opmærksom på, at sammenskrivningsforslaget ikke må indeholde nedsættende bemærkninger om den pågældende person.
 3. Tilføj {{Sf|Artikel-1|[[Artikel-2]]}} på diskussionssiden for Artikel-1.
  Det sørger for at begrundelsen for sammenskrivningen også kan ses på diskussionssiden for Artikel-1.
 4. Tilføj sammenskrivningsskabeloner i de to artikler, der foreslås sammenskrevet.
  I Artikel-1 indsættes {{SammenskrivesTil|Artikel-2}} og
  i Artikel-2 indsættes {{SammenskrivesFra|Artikel-1}}.

Er du i tvivl om, hvordan ovenstående gøres korrekt, kan du altid henvende dig i dette forum, hvor der gerne skulle være nogle der kan hjælpe.

Koder for meningstilkendegivelse[rediger kildetekst]

Vil du udtrykke din mening om et forslag, kan du benytte følgende koder for meningstilkendegivelse:

Kode Bliver til
*{{SSammenskriv}} begrundelse --~~~~     
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv begrundelse --signatur
*{{SSkrivIkke}} begrundelse --~~~~     
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke begrundelse --signatur
*{{Neutral}} begrundelse --~~~~
 • Symbol neutral vote.svg Neutral begrundelse --signatur
*{{Kommentar}} kommentar --~~~~     
 • Symbol comment vote.svg Kommentar kommentar --signatur
*{{Spørgsmål}} spørgsmål --~~~~     
 • Symbol question green.svg Spørgsmål spørgsmål --signatur


Sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Sammenskrivningsforslag: Anthon Edwards Knudtzon skrives ind i Citybois

Nuvola apps edu languages.svgNulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Jeg synes ikke at denne artikel skal sammenskrives med Citybois. Hovedårsagen er at, der også findes en selvstændig artikel om Thor Blanchez Farlov samt at der generelt er stor interesse for disse personer. I april 2015 besluttedes det at sammenskrive "Thor Blanchez Farlov" med Citybois og det blev også gjort, men nu kan jeg se at afsnittet om Thor Blanchez Farlov er fjernet fra Citybois-artiklen og at Thor Blanchez Farlov igen er oprettet som selvstændig artikel (siden december 2015). Så vi bør vel tage ved lære af dette og ikke gentage det samme med "Anthon Edwards Knudtzon"-artiklen.--Weblars (diskussion) 5. jul 2016, 21:51 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv Sammenskriv alle Citybois' medlemmer i Citybois, indtil den enkelte har præsteret noget selvstændigt. Hvad ip-brugere har foretaget af underlige rettelser spiller ikke ind i sagen. --Madglad (diskussion) 27. aug 2016, 15:36 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar Sammenskrivning er tidligere blevet konklusionen på et sletteforslag på et andet medlem af Citybois - jeg har svært ved at se hvad der skulle gøre dette medlem mere interessant. --Madglad (diskussion) 27. aug 2016, 15:51 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke Der er en afgørende forskel til Thor, at Anthon har også haft en rolle i Pendlerkids. Og interessen omkring de 2 personer ret stor... --Steen Th (diskussion) 27. aug 2016, 16:12 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke, det er to selvstændige personer, som formentlig vil få en fortsat karriere efter Citibois. Jeg har også svært ved at se at den anden, ovenfor nævnte sammenskrivningsdiskussion førte til bred enighed, som der blev konkluderet, - 3 stemte for sammenskriv, 3 for behold. - Nico (diskussion) 27. aug 2016, 18:00 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Avokado (frugt) skrives ind i Avokado

Jeg foreslår, at Avokado (frugt) skrives ind i Avokado. Artiklen om planten kan fint indeholde et afsnit af om selve frugten. --Morten1997 (diskussion) 8. feb 2019, 20:20 (CET)

Sammenskrivningsforslag: Chossewitz skrives ind i Lauritz Melchior

Artiklen Chossewitz handler stort set udelukkende om Lauritz Melchiors ejendom og problemerne for hans arvinger med at få arven anerkendt.--Bornsommer (diskussion) 11. feb 2019, 03:43 (CET)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Enig i ovenstående. --Kjeldjoh (diskussion) 13. mar 2019, 16:21 (CET)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Det giver ingen mening at bibeholde artiklen. Skriv den ind i Melchior. Toxophilus (diskussion) 7. jul 2020, 14:14 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Polaritet (fysik) skrives ind i Kemisk polaritet

Jeg har svært ved at se forskelligen på nyoprettede Polaritet (fysik) og den eksisterende Kemisk polaritet. Med mindre andre kan argumentere imod, så mener jeg, at de skal sammenskrives. Toxophilus (diskussion) 13. jun 2019, 11:30 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Skabelon:Uddybende skrives ind i Skabelon:Hovedartikler

(kopieret fra diskussionssiden): Jeg har dd. foreslået at vi sammenskriver/samredigerer denne skabelon med {{Hovedartikler}}, da begge skabeloner dækker det samme behov, og det generelt er uklart hvilken af dem man skal bruge hvornår. Ifølge dokumentationen:

 • {{Uddybende}} indsætter wikilink til en eller flere (op til ti) artikler, som uddyber det pågældende emne.
 • {{Hovedartikler}} indsætter wikilink til en eller flere (op til ti) artikler, som behandler det pågældende emne mere generelt eller bredt.

Udover at det er uklart hvornår en artikel er 'uddybende' i forhold til hvornår den behandler et emne 'mere generelt', så kan jeg også garantere at det er en ubetydelig minoritet af de to skabeloners nuværende anvendelser, der overholder denne distinktion (hvad den så end er). Derudover er interwiki forvirrende ({{Hovedartikler}} linker f.eks. til en:Template:Cat main, og {{Uddybende}} har overhovedet ikke nogen interwiki), så jeg tænker at den nemmeste måde at undgå forvirring på er ganske enkelt at slå dem sammen, og formulere skabelonens tekst på en måde der dækker de eksisterende anvendelser af begge skabeloner - nemlig som en glorificeret "Se mere:" boks.

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv --Metalindustrien A/S (tidligere Lhademmor) 12. apr 2020, 11:59 (CEST)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg har hurtig fundet den tilsvare skabelon på enwiki for Skabelon:Uddybende er en:Template:Main. De 2 skabeloner bør interwiki-linkes.
Men brugen af en Skabelon:Hovedartikler har fjernet sig fra det primære formål - at være på kategorier, hvor den bruges 3720 gange og 1600 gange i artikler. Spørgsmålet er mere at flytte brugen på artikler fra Skabelon:Hovedarbejder til Skabelon:Uddybning - den skabelon bruges 2900 i artikler, som jeg synes er mere naturlig. Jeg vil gerne ændre teksten på Skabelon:Hovedartikler til at angive, at det er primær formål er brug på kategorier.
Så min indstilling er Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke. Brug Skabelon:Hovedartikler til kategorier og Skabelon:Uddybning til artikler. --Steen Th (diskussion) 12. apr 2020, 21:30 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Klosterkirke skrives ind i Kirke (bygning)

Klosterkirke er en kirke (bygning) der er opført i forbindelse med et kloster. Derudover adskiller de to sig vist ikke så meget fra hinanden, så et underafsnit i Kirke med et redirect må kunne gøre det. Det er sådan de har løst det på en:wiki. Toxophilus (diskussion) 6. aug 2020, 12:18 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - som forslagsstiller. Toxophilus (diskussion) 6. aug 2020, 12:22 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - I hvert fald er den aktuelle artikel ikke ret lang, og der er ikke noget der forhindrer en ny, større artikel senere - hvis nogen skulle finde på at skrive sådan en.--Honymand (diskussion) 6. aug 2020, 20:42 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - Vi har artikler om en række forskellige former for kirker og kirkebygninger som f.eks. Basilika, Domkirke, Hallekirke, Kapel, Klosterkirke, Rundkirke, Stavkirke & Ødekirke så jeg kan ærlig talt ikke rigtig få øje på rationalet for, hvorfor lige netop klosterkirke skal indskrives i selve artiklen Kirke (bygning). Ole Ryhl Olsson (diskussion) 2. sep 2020, 10:56 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - Enig med Oleryhlolsson, Klosterkirker kar traditionelt en nogen anden historie end f.eks en landsbykirke. At artiklen er kort finder jeg ikke er argument for en sammenskrivning, - så kunne man i princippet sammenskrive det hele til en artikel med navnet Verden ;-) - Nico (diskussion) 2. sep 2020, 11:06 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - Som Ole Ryhl Olsson og Nico. --Pugilist (diskussion) 2. sep 2020, 11:11 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Wisti skrives ind i Vi (helligsted)

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Bruger:PHE77 har foreslået at Wisti indskrives i Vi (helligsted). Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 07:44 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Artiklen er meget kort, så det vil være fint med en sammenskrivning og artiklerne dækker lidt over det samme emne. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 07:44 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - Dette er artiklen om et navn. At navnet har nogle betydningsmæssige ligheder med betegnelsen Vi (for helligsted), synes mig ikke at være det bedste argument for at indskrive en navneartikel i en artikel om et religiøst sted (af mere eller mindre uklar betydning). Efter jeg har udvidet artiklen med oplysninger om navnets udbredelse i Danmark, Norge og Sverige synes jeg egentlig i endnu mindre grad, den har noget med artiklen om helligstedet at gøre. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 2. sep 2020, 18:37 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - To forskellige emner - Nico (diskussion) 2. sep 2020, 18:57 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Professor Sterns kontor skrives ind i Grete Roulund

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Bruger:PHE77 har foreslået at bogen Professor Sterns kontor indskrives i artiklen om forfatteren Grete Roulund. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 07:48 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Der er ikke meget indhold i artiklen, og eftersom den har stået uberørt i mere end et årti, virker det urealistisk at den vil blive udbygget til en fornuftig størrelse. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 07:48 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Off-Road triathlon skrives ind i Xterra Triatlon

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Bruger:PHE77 har foreslået at Off-Road triathlon indskrives i Xterra Triatlon, som det siden er omdøbt til. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 07:51 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Vi plejer ikke at have separate artikler om samme emne, bare fordi de har skiftet navn. Det er samme emne, så det bør være i samme artikel. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 07:51 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Dinosaur Tracks skrives ind i Tower of Power

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Bruger:PHE77 har foreslået at albumartiklen Dinosaur Tracks indskrives i bandet Tower of Power, der har udgivet det. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 07:54 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - I princippet mener jeg, at alle albums udgivet af anerkendte musikere/grupper er notable, og at der kan oprettes en artikel om dem. I dette tilfælde findes den dog ikke på en.wiki, og der er ingen som har udvidet eller forbedret artiklen i mange år, og det sker derfor nok ikke lige foreløbig sådan helt af sig selv. Hvis nogen fatter interesse for emnet, så kan man bare oprette artiklen, når den tid kommer. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 07:54 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Copenhagen Lads skrives ind i F.C. København

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Jeg foreslår at støtteklubben Copenhagen Lads skrives ind i F.C. København. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:03 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Der skal en del til før støtteklubber til fodboldklubber bliver notable. Det vil i reglen altid være fodboldklubben, som er den interessante, og som har en historie, der er værd at beskrive. Der er ingen kilder i artiklen, og den har ikke været redigeret i over 10 år. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:01 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Copenhagen Casuals skrives ind i F.C. København

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Jeg foreslår at støtteklubben Copenhagen Casuals skrives ind i F.C. København. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:03 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Der skal en del til før støtteklubber til fodboldklubber bliver notable. Det vil i reglen altid være fodboldklubben, som er den interessante, og som har en historie, der er værd at beskrive. Der er ingen kilder i artiklen, og den har ikke været redigeret i over 10 år. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:03 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Den Serbisk Ortodokse Kirke i Danmark skrives ind i Serbisk-ortodokse kirke

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Jeg foreslår at Den Serbisk Ortodokse Kirke i Danmark skrives ind i Serbisk-ortodokse kirke. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:06 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Der er ikke så meget at skrive om den danske del, og begge artikler er relativt korte. Jeg synes derfor godt, at man kan lave lave et underafsnit til at beskrive de danske forhold. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:06 (CEST)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - Jeg kunne forestille mig, at det er et kirkesamfund her til lands, der har været i vækst gennem en del år, i hvert fald ser jeg ikke noget særligt behov for at sammenskrive de to artikler - faktisk er det min fornemmelse , at vi er en del i "underskud", hvad angår artikler om anerkendte og godkendte trossamfund i Danmark, så det vil i min optik være den forkerte vej at gå, med en sammenskrivning af én af de artikler, vi rent faktisk har. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 2. sep 2020, 11:32 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Befrielsen af Moskva fra polsk invasion skrives ind i De urolige tider i Rusland

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Jeg foreslår at Befrielsen af Moskva fra polsk invasion skrives ind i De urolige tider i Rusland. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:10 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - På en.wiki findes der ikke en selvstændig artikel, men et underafsnit i De urolige tider i Rusland. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:10 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Enig. I praksis betyder det vel bare, at siden bliver en omdirigering, eftersom der allerede står mere om det i hovedartiklen end i den selvstændige artikel om befrielsen. Mvh. SorenRK (diskussion) 17. aug 2020, 13:36 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Stilbart bor skrives ind i Bor (redskab)

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Jeg foreslår at Stilbart bor skrives ind i Bor (redskab). Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:12 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Det er en form for specialbor, men der står ikke så meget i artiklen, så jeg synes lige så godt, at man kan skrive den inden i et underafsnit i den generelle artikel. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:12 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: She Drives Me Wild skrives ind i Dangerous (album)

Augst måneds fokus om gamle artikler har kastet en række sammenskrivningsforslag af sig. Jeg foreslår at sangen She Drives Me Wild skrives ind i Dangerous (album). Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:13 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Der står stort set intet i om sangen, så den kan lige så godt stå i artiklen om albummet. Toxophilus (diskussion) 17. aug 2020, 08:13 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: "The Drunken Diamond" og "The Mind's Eye" skrives ind i Gehennesis

"The Mind's Eye" og "The Drunken Diamond" er to sange af det danske band Compos Mentis fra deres album Gehennesis. Der står ikke så frygtelig meget om sangene, og det virker ikke til, at interessen for dem er så store, for de er ikke blevet redigeret i over et årti. Derfor mener jeg, at de ligeså godt kan skrives ind i artiklen om albummet, der heller ikke er alt for omfattende. Toxophilus (diskussion) 26. aug 2020, 12:34 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: dkbn, Karel van Mander (natklub) og Vix skrives ind i Freeway Holding

Jeg foreslår at artiklerne om dkbn, Karel van Mander (natklub) og Vix skrives ind i Freeway Holding. Alle tre indeholder relativt små artikler uden særlig mange kilder, og fælles for alle tre er, at de var ejet af Freeway, men i dag er lukkede af den ene eller den anden årsag. Det forekommer mig ikke, at de kan eller vil blive udvidet til en størrelse, hvor det for alvor giver mening med en selvstændig artikel. Toxophilus (diskussion) 27. aug 2020, 10:38 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - som forslagsstiller. Jeg vil genre stå for sammenskrivningen. Toxophilus (diskussion) 27. aug 2020, 10:38 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - helt oplagt. --Pugilist (diskussion) 27. aug 2020, 11:32 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Let ydervæg og Tung ydervæg skrives ind i Ydervæg

Let ydervæg og Tung ydervæg foreslås skrevet sammen til Ydervæg. Jeg kan ikke se formålet med to artikler. Bruger:Berger Heidi er væsentligste bidragsyder. Det bør dog undersøges om artiklerne indeholder ophavsretsbeskyttet materiale, i så fald bør de selvfølgelig slettes. --Madglad (diskussion) 30. aug 2020, 16:43 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Klinisk biomekanik skrives ind i Kiropraktor

Artiklen om Klinisk biomekanik omhandler uddannelsen til kiropraktor i Danmark. Jeg mener ikke, at vi skal have artikler om alle uddannelser, og derfor heller ikke denne. Det kan være relevant at beskrive uddannelsen i artiklen om det man bliver uddannet til, så i dette tilfælde ville det være naturligt at oprette at afsnit om uddannelse i artiklen om Kiropraktor. Toxophilus (diskussion) 31. aug 2020, 13:53 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: Advokatrådet skrives ind i Advokatsamfundet

Jeg ser ikke årsagen til at have en selvstændig artikel for Advokatrådet, som er bestyrelsen af foreningen Advokatsamfundet.

Crystal Clear action apply.pngKonklusion:
Jeg sammenskriver de to artikler.--Kjeldjoh (diskussion) 24. nov 2020, 13:43 (CET)
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - det var en meget hurtig konklusion. Jeg synes at der bør gå mindst 24 timer og helst mere før en konklusion kommer.
Advokatrådet er det man hører om i offentligheden, mens Advokatsamfundet har mindre betydning. Advokatrådet har nogle særlige funktioner fx udpegning af advokater til bestyrelser, som voldgiftsdommer eller opmand. Og de har nogle funktioner i forhold til hele standen. Det er vist det eneste erhverv, som er tilbage, hvor det er et krav medlemskab plus de sætte uddannelseskrav. --Steen Th (diskussion) 24. nov 2020, 16:37 (CET)
Enig med bruger Bruger:Steenth, det var meget hurtigt. Synes jeg har læst noget om 48 timer (eller endog en hel uge) et eller andet sted. Jeg synes 48 timer er passende, men ved ikke om der er nogen fast standard. Også enig i Bruger:Steenths anden bemærkning - det er advokatrådet man hører om, men det kan selvfølgelig klares med en redirect.--Honymand (diskussion) 24. nov 2020, 20:06 (CET)
Beklager hvis jeg var for hurtig. Jeg anså sammenskrivningen som værende ukontroversiel. Hvis det er helt galt kan det bare tilbageføres.--Kjeldjoh (diskussion) 25. nov 2020, 08:35 (CET)

Sammenskrivningsforslag: Tonight (sang) skrives ind i Jätteparty i kväll

"Tonight" er B-siden til singlen "Jätteparty i kväll" fra 1982. Ifølge min mening så er Tonight en god sang, men jeg tror ikke den holder som en egen artikel. Det er jo måske bedre at slå sammen nogle af Eddie Meduzas singler til en hvis B-siden ikke er berømt nok eller det ikke findes så meget at fortelle om sangen? Og undskyld min dårlige dansk, jeg forsøger skrive uden google oversæt. (skrev LinoSimonsson (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

 • Yes check.svg Gjort - det mener jeg ikke, der er grund til en større diskussion om. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 2. feb 2021, 11:12 (CET)

Fler forslag:

 • Oh, What A Cadillac = Punkjävlar.
 • Honey B = Yea, Yea, Yea.
 • Norwegian Boogie = Såssialdemokraterna.
 • Hej På Dig Evert, Boogie Woogie = Punkar'n Å' Raggar'n.
 • Birds And Bees = Småländsk Sommarnatt.
 • Heart, Don't Be A Fool = Sweet Linda Boogie.
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Hvis du ser på, hvad jeg har gjort med disse to artikler, kan du bare gøre det samme for de andre forslag. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 4. feb 2021, 10:23 (CET)

Sammenskrivningsforslag: Oh What a Cadillac skrives ind i {{{nytsted}}}

"Oh, What A Cadillac" er B-siden til singlen "Punkjävlar" af Eddie Meduza fra 1978. Jeg finder det bedre den bliver en del af artiklen om "Punkjävlar". //Lino.

Sammenskrivningsforslag: Honey B skrives ind i {{{nytsted}}}

"Honey B" er B-siden til singlen Yea, yea, yea af Eddie Meduza fra 1979. Det er bedre den er en del af artiklen til "Yea, Yea, Yea". //Lino.

Sammenskrivningsforslag: Norwegian Boogie skrives ind i {{{nytsted}}}

"Norwegian Boogie" er en humorsang I finder på B-siden til singlen Såssialdemokraterna af Eddie Meduza fra 1979. Hvad jeg ved så findes der ikke så meget mer at fortelle om sangen mer end at det er en humorsang fra B-siden til "Såssialdemokraterna". //Lino.

Sammenskrivningsforslag: Hej på dig Evert, boogie woogie skrives ind i {{{nytsted}}}

"Hej På Dig Evert, boogie woogie" er B-siden til singlen Punkar'n å raggar'n af Eddie Meduza fra 1984. Det meste om manden Evert fortelles i artiklen om sangen Evert og det findes ikke meget mer at fortelle om "Hej På Dig Evert, Boogie Woogie". //Lino.

Sammenskrivningsforslag: Birds and Bees skrives ind i {{{nytsted}}}

"Birds And Bees" er B-siden til Småländsk sommarnatt af Eddie Meduza fra 1988. Det er en smuk sang, men det findes ikke så meget mer at fortelle om den mer end at den er dejlig at lytte til når du er ude i skoven. //Lino.

Sammenskrivningsforslag: Heart Don't Be a Fool skrives ind i {{{nytsted}}}

"Heart, don't be a fool" er B-siden til singlen Sweet Linda Boogie af Eddie Meduza fra 1990 og hans sidste singel mens han levede. Den har samme tema som resten af pladen You Ain't My Friend så det er bedre den bliver en del av artiklen om "Sweet Linda Boogie". //Lino.

Sammenskrivningsforslag: Bestseller Village & Tower skrives ind i Bestseller-tårnet

Jeg foreslår at Bestseller Village & Tower skrives ind i Bestseller-tårnet. Begge artikler omhandler et fremtidig bygning, som der er tvivl om, om det bliver realiseret.

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Jeg ser ikke grund til at der er to artikler om emnet.--Kjeldjoh (diskussion) 22. feb 2021, 13:12 (CET)

Sammenskrivningsforslag: Ting (folkeforsamling) skrives ind i {{{nytsted}}}

Jeg faldt over Ting (folkeforsamling), hvor der var indsat en {{dublet}}, som ikke rigtig virkede efter hensigten. I kildeteksten stod følgende begrundelse:

"evt. hovedartikel 'herredsting'. Klart nok er det forskellige artikler, men 'Ting (folkeforsamling)', 'Landsting (middelalderen)' og 'Vårting' har noget historie til fælles, er småt beskrevet, og oplysningerne kunne måske komme til en bedre ret hvis de blev sammenskrevet."

Jeg læser det som et forslag om en sammenskrivning, men jeg ved ikke nok om emnet til at have en holdning. (Denne usignerede kommentar er skrevet af amjaabc (diskussion • bidrag) ) - sorry, jeg glemte det, da jeg oprettede forslaget.

 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Sechinsic indsatte forslaget tidligt i 2018.
 • Symbol comment vote.svg Kommentar - Jeg er lidt langt væk fra det lige nu, men det er tæt på at Ting (folkeforsamling) kan bruges som indledning i Herredsting som godt kunne bruge en sådan. Måske skal der rettes lidt i kronologien. Spørgsmålet er så hvilken titel der er bedst. - Nico (diskussion) 11. mar 2021, 17:32 (CET)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv Landsting (middelalderen), Herredsting og Várting til Ting (folkeforsamling). Jeg syntes at giver god mening at sammenskrive de fire artikler omhandlende folkeforsamlinger i middelalderen.--Kjeldjoh (diskussion) 12. mar 2021, 08:11 (CET)
 • Symbol delete vote.svg Sammenskriv ikke - Den danske artikel om Ting (folkeforsamling) er ret beset ganske kort, så fokus burde vel mest være på, at få skrevet noget mere, så det bliver en "rigtig" artikel? Det næste er, at vinklingen på emnet Ting ville blive meget ensidigt dansk/færøsk, ved en sammenskrivning med de foreslåede artikler. For at illustrere lidt, hvor vidt begrebet Ting spænder, har jeg tilføjet en række underbetydninger til artiklen Ting, der manglede. Vi kan altså se, at Ting breder sig langt ud over et snævert dansk perspektiv, og en sammenskrivning af en række af disse danske artikler, ville få hele emnekomplekset til at flugte ualmindeligt dårligt med de forskellige tilgængelige interwikilinks. Ole Ryhl Olsson (diskussion) 13. apr 2021, 02:14 (CEST)

Sammenskrivningsforslag: O-Shamo skrives ind i Shamo

I 2017 satte Bruger:TherasTaneel forslag om sammenskrivning på O-Shamo uden at gøre mere ved det. Vi bør tage diskussionen. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. mar 2021, 12:33 (CEST)

 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Det er relativt lidt, der står i artiklen; det kan sagtens skrives i den lidt bredere udgave. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 30. mar 2021, 12:33 (CEST)
 • Symbol merge vote.svg Sammenskriv - Det er fint med mig. Der står jo ikke så meget. Toxophilus (diskussion) 30. mar 2021, 12:37 (CEST)