Spring til indhold

Georgij Konstantinovitj af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Georgij Konstantinovitj af Rusland
Prins Georgij af Rusland
Prins af Rusland
Fulde navnGeorgij Konstantinovitj Romanov
HusHolsten-Gottorp-Romanov
FarKonstantin Konstantinovitj af Rusland
MorElisabeth af Sachsen-Altenburg
Født6. maj 1903(1903-05-06)
Sankt Petersborg, Russiske Kejserrige
Død7. november 1938 (35 år)
New York, New York, USA
HvilestedNovo-Diveevo, Nanuet, New York, USA

Prins Georgij Konstantinovitj af Rusland (russisk: Георгий Константинович Романов; tr. Georgij Konstantinovitj Romanov) (6. maj 19037. november 1938) var en russisk prins fra Huset Romanov. Han var den sjette søn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelisaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Georgij Konstantinovitj blev født den 6. maj 1903 i Sankt Petersborg i Det Russiske Kejserrige. Han var det syvende barn og sjette søn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelisaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).[1] Store dele af hans familie blev myrdet under den Russiske Revolution, og han undgik kun selv med nød og næppe at blive henrettet. Han undslap fra Rusland og tilbragte resten af livet i eksil i Tyskland. Han døde 35 år gammel den 7. november 1938 i New York.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 315.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi