Spring til indhold

Oleg Konstantinovitj af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Oleg Konstantinovitj af Rusland
Prins Oleg Konstantinovitj
Prins af Rusland
Fulde navnOleg Konstantinovtij Romanov
HusHolsten-Gottorp-Romanov
FarKonstantin Konstantinovitj af Rusland
MorElisabeth af Sachsen-Altenburg
Født27. november 1892(1892-11-27)
Marmorpladset, Sankt Petersborg, Russiske Kejserrige
Død12. oktober 1914 (21 år)
Vilnius, Russiske Kejserrige
HvilestedBeijing, Kina

Oleg Konstantinovitj af Rusland (russisk: Олег Константинович Романов; tr. Oleg Konstantinovitj Romanov) (27. november 189212. oktober 1914) var en russisk prins fra Huset Romanov. Han var den fjerde søn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelizaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Oleg Konstantinovitj blev født den 27. november 1892 i Marmorpaladset i Sankt Petersborg i Det Russiske Kejserrige. Han var det femte barn og fjerde søn af storfyrst Konstantin Konstantinovitj af Rusland og hans hustru storfyrstinde Jelizaveta Mavrikjevna (født som prinsesse Elisabeth af Sachsen-Altenburg).[1] Prins Oleg døde den 12. oktober 1914 i Vilnius som følge af krigsskader, han havde pådraget sig under den Første Verdenskrig.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 315.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi