Spring til indhold

Nadezjda Petrovna af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nadezjda Petrovna af Rusland
Prinsesse Nadezjda af Rusland
Prinsesse af Rusland
ÆgtefælleFyrst Nikolaj Vladimirovitj Orlov (g. 1917–40)
Børn
Fulde navnNadezjda Petrovna Romanova
HusHolsten-Gottorp-Romanov
FarPeter Nikolajevitj af Rusland
MorMilitza af Montenegro
Født3. marts 1898(1898-03-03)
Djulber nær JaltaKrim, Russiske Kejserrige
Død21. april 1988 (90 år)
Chantilly, Frankrig
HvilestedCimetière orthodoxe de Caucade, nær Nice, Frankrig
ReligionRussisk-ortodoks

Prinsesse Nadezjda Petrovna af Rusland (russisk: Надежда Петровна Романова; tr. Nadezjda Petrovna Romanova) (3. marts 189821. april 1988) var en russisk prinsesse fra Huset Romanov. Hun var det tredje barn af storfyrst Peter Nikolajevitj af Rusland og hans hustru prinsesse Militza af Montenegro.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Storfyrstinde Militza Nikolajevna af Rusland med sine børn Roman, Marina og Nadezjda, ca. 1898.

Prinsesse Nadezjda blev født den 3. marts 1892 på slottet Djulber nær JaltaKrim. Hun var det tredje barn og anden datter af storfyrst Peter Nikolajevitj af Rusland og hans hustru prinsesse Militza af Montenegro.[1]

Før udbruddet af Første Verdenskrig blev hun forlovet med prins Oleg Konstantinovitj af Rusland, der imidlertid døde i 1914 som følge af krigsskader, han havde pådraget sig under krigen. I stedet giftede hun sig i april 1917Krim med fyrst Nikolaj Vladimirovitj Orlov, med hvem hun fik to døtre. Hun var blandt de medlemmer af den russiske kejserfamilie, der undslap den Russiske Revolution med det britiske slagskib HMS Marlborough i 1919 sammen med resten af sin familie. Hendes nyfødte datter Irina var den yngste passager ombord på skibet. Hun tilbragte resten af sit lange liv i eksil og døde 90 år gammel den 21. april 1988 i Chantilly udenfor Paris i Frankrig.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 319.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi