Vera Konstantinovna af Rusland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Vera Konstantinovna af Rusland
Storfyrstinde Vera Konstantinovna i 1909
Hertuginde af Württemberg
Ægtefæller Hertug Eugen af Württemberg (g. 1874)
Børn
Fulde navn Vera Konstantinovna Romanova
Hus Huset Holsten-Gottorp-Romanov
Far Konstantin Nikolajevitj af Rusland
Mor Alexandra af Sachsen-Altenburg
Født 16. februar 1854(1854-02-16)
Sankt Petersborg, Russiske Kejserrige
Død 11. april 1912 (58 år)
Stuttgart, Kongeriget Württemberg
Religion Russisk ortodoks
Lutheransk

Vera Konstantinovna af Rusland (russisk: Вера Константиновна Романова; tr. Vera Konstantinovna Romanova) (16. februar 185411. april 1912) var en russisk storfyrstinde, der var datter af storfyrst Konstantin Nikolajevitj af Rusland og barnebarn af Nikolaj 1. af Rusland. Hun blev gift med hertug Eugen af Württemberg fra den schlesiske linje af Huset Württemberg.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Tidlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Storfyrstinde Vera med sin faster storfyrstinde Olga og onkel kong Karl 1. af Württemberg, som hun voksede op hos, fra hun var 9 år gammel.

Vera Konstantinovna blev født den 16. februar 1854 i Sankt Petersborg i Det Russiske Kejserrige. Hun var sønnedatter af kejser Nikolaj 1. af Rusland og brordatter til kejser Aleksandr 2. af Rusland. Hendes far var storfyrst Konstantin Nikolajevitj af Rusland, og hendes mor var prinsesse Alexandra af Sachsen-Altenburg. Vera havde en søster og fire brødre, hvoraf søsteren Olga Konstantinovna af Rusland, der blev dronning af Kongeriget Grækenland, og broderen Konstantin Konstantinovitj af Rusland er de mest kendte. På grund af faderens navn blev familien kendt som Konstantinovitji-grenen af den russiske kejserfamilie.[1]

Vera tilbragte en del af sin barndom i Polen, hvor hendes far var vicekonge uden megen succes. Fra hun var 9 år gammel, blev hun opdraget hos sin faster storfyrstinde Olga og onkel kong Karl 1. af Württemberg.

Ægteskab[redigér | rediger kildetekst]

Storfyrstinde Vera blev gift den 4. maj 1874 i Stuttgart med hertug Eugen af Württemberg fra den schlesiske og hertugelige linje af Huset Württemberg. Hertug Eugen var søn af hertug Eugen af Württemberg og prinsesse Mathilde af Schaumburg-Lippe. Vera og Eugen fik tre børn, sønnen Karl Eugen og døtrene Elsa og Olga.[1]

Død[redigér | rediger kildetekst]

Storfyrstinde Vera døde 58 år gammel den 11. april 1912 i Stuttgart.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c McNaughton, C. Arnold (1973). The Book of Kings: A Royal Genealogy. Vol. 1. London, U.K.: Garnstone Press. s. 233-34.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
LetlandSpire
Denne biografiske artikel om en russer, eller en person født i Rusland, er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi