Idrætsklubben Aalborg Freja

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Aalborg Freja)
Aalborg Freja
Klubdetaljer
Fulde navn Idrætsklubben Aalborg Freja anno 1912
Kaldenavn(e) Freja
Grundlagt 2. maj 1912
Forbund DBU (lokalunion: JBU)
Hjemmebane Ny Frejapark
Aalborg,
Kapacitet 3000 tilskuere (0 sæder)
Formand Jan Daucke
Cheftræner Jan Werther
Liga 2023-24 Jyllandsserien
Liga 2022-23 Jyllandsserien
Andet
CVR-nummer 19379728
Websted www.aalborgfreja.dk
Infoboks opdateret: 6. juli 2016

Idrætsklubben Aalborg Freja af 1912 er en dansk fodboldklub hjemmehørende i Aalborg og er medlem af Jydsk Boldspil-Union (JBU) under Dansk Boldspil-Union (DBU). Klubbens bedste herre-seniormandskab spiller i Jyllandsserien i sæsonen 2016/17, men har tidligere spillet i Danmarksturneringens daværende tredjebedste fodboldrække, da denne hed 3. division. Sidenhen er det dog kun blevet til kampe i de lokale serier, samt Danmarksserien.

Klubbens historie[redigér | rediger kildetekst]

Aalborg Freja er stiftet i den 2. maj 1912 af Ejner Petersen i hans egen kælder. Petersen navngav den nye klub Fodboldklubben Freja, hvilket sidenhen er blev ændret til det nuværende fulde navn.

I forbindelse med Aalborg Stadions indvielse i 1920 spilledes en kamp mellem de to bedste mandskaber i Nordjylland, hvilket på dette tidspunkt var Aalborg Boldspilklub og Aalborg Freja. Aalborg Freja vandt fodboldkampen med cifrene 5-1.

I oktober 2021 spillede klubben "Den største enkeltstående kamp i klubbens historie",[1] da Brøndby IF kom på besøg i 1/8-finalerne i DBU Pokalen. Kampen blev spillet på Aalborg Portland Park og blev overværet af 4.300 tilskuere[2]. Freja måtte dog se sig slået 0-3.

Aalborg City Cup[redigér | rediger kildetekst]

Aalborg City Cup er en ungdomsfodboldturnering der arrangeres af Aalborg Freja. Den bliver som regel spillet i Kristi Himmelsfartsdagene i og omkring klubbens anlæg i Aalborg Vestby. Turneringen tiltrækker over 3.500 deltagere fra hele Europa.

Ekstern kilde/henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


FodboldSpire
Denne artikel om en fodboldklub er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.