FC Øresund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
FC Øresund
Klubdetaljer
Fulde navn FC Øresund
Hjemmebane Hørsholm Idrætspark
Hørsholm,
Liga 2011-12 Danmarksserien Pulje 1
Infoboks opdateret: 17. oktober 2011

FC Øresund er en dansk fodboldklub hjemmehørende i byen Hørsholm i Nordsjælland. Klubben er skabt som en overbygning på de tre lokale fodboldklubber Hørsholm-Usserød Idrætsforening (HUI), Nivå Gymnastikforening (NG) og Kokkedal Idrætsklub (KIK). De to sidstnævnte gik oprindeligt sammen og dannede Nivå-Kokkedal Fodboldklub (NKF), som herefter gik sammen med HUI om at danne FC Øresund.

FC Øresund spiller hovedsageligt sine hjemmekampe på Hørsholm Stadion (der er en del af Hørsholm Idrætspark, men har dog også spillet enkelte hjemmekampe på Karsemosegaard Idrætsanlæg i Nivå.

Klubbens motto er "Fællesskab er vores styrke!". Hjemmebanedragten er sort/hvid-stribet trøje samt sorte eller hvide shorts og strømper. På udebane spiller holdet i orange trøje.

FC Øresund har ambitioner om at spille attraktivt, teknisk betonet, hurtig fodbold, samt med tiden om at rykke op i 2. division.

FC Øresund satser på talentudvikling. U19- og U17-holdet spiller da også i henholdsvis 2. og 3. division i ungdomssrækkerne.

FC Øresund har sin egen kanal på YouTube, "FC Øresund TV", der drives af frivillige. På denne kan man se reportager fra førsteholdets kampe og interviews med spillerne.

FC Øresund bakkes under kampene livligt op af fanklubben "FC Øresund Pirates", der med musik, konfetti, tromme, scirene og udkastning af Piratos lakridser til publikum, hver gang FC Øresund scorer, bidrager til underholdningen af tilskuerne.

Stadionpølsen der er Danmarks største (300 gram) kaldes FCØ Pølsen og går under navnet "Store Frank" for nogle.

Resultater[redigér | rediger kildetekst]

FC Øresund lagde (som følge af NKFs nedrykning sæsonen før) ud med at spille i Sjællandsserien i sæsonen 2009-2010. Det lykkedes holdet at spille sig op i Danmarksserien.

I 2010-2011-sæsonen sluttede holdet på 5. pladsen i Danmarksserien pulje 1.

I 2011-2012-sæsonen sluttede holdet på 4. pladsen, og rykkede således ikke op, selv om holdet formåede at score hele 73 mål i sine 26 kampe. Blandt andet blev B1973 Herlev slået med hele 9-1 i sæsonens sidste kamp. Sejren er FC Øresunds største gennem tiderne.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]