Gud Fader

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler en af de tre personer i treenigheden. For andre aspekter ved guddommelige faderskikkelser, se Gud.
Gud Fader afbildet på maleri Apostelabschied af Jörg Breu (1514), udstillet på Staatsgalerie Augsburg.

Faderen, eller Gud Fader, er i de dominerende retninger indenfor kristen teologi en af de tre personer i Treenigheden og for alle kristne et navn på Gud.

I kristendommen har ideen om Gud som far en helt speciel betydning. I tillæg til at være den, som skabte verden og opholder den, er han Jesu Kristi far. Gennem Kristus opfattes han af de fleste kristne også som en far i en personlig forstand for alle døbte. I Matthæusevangeliet 11,27 siger Kristus: "Alt har min fader overgivet mig, og ingen kender Sønnen undtagen Faderen, og ingen kender Faderen undtagen Sønnen og den, som Sønnen vil åbenbare ham for." Dette tolkes i de dominerende retninger indenfor kristen teologi som et tegn på, at faderskabet er en iboende del af Guds natur og et evigvarende forhold. Dette faderforhold blev styrket gennem bønnen, Jesus lærte disciplene Fader vor, hvor man henvender sig til Gud først og fremmest som en faderskikkelse.

Gud fader bliver også enkelte steder i Bibelen[hvor?] omtalt som i besiddelse af kvindelige egenskaber.[1]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: