Wikipedia:Ugens artikel/Nomineringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Genvej:
WP:UAN

På denne side nominerer vi artikler og stemmer om, hvilken af dem, der skal blive ugens artikel.


Vejen til en fremragende artikel
 1. Hvad artiklen skal indeholde
 2. Start en ny artikel
 3. Udvid artiklen
 4. Få artiklen udnævnt til lovende artikel
 5. Nominer artiklen til god status
 6. Få artiklen udnævnt til god artikel
 7. Få evalueret artiklen
 8. Nominer artiklen til fremragende status
 9. Fremragende artikler
Stem om...
Anbefalede emner
Fremragende lister
Fremragende artikler
Gode artikler
Lovende artikler
Ugens artikel
Månedens fokus
Andre afstemninger
Ugens artikel


Sådan vælges ugens artikel[rediger kildetekst]

Alle kan nominere og stemme, men man skal være oprettet som bruger og logget ind. Ellers vil nomineringen/stemmen være ugyldig.

Fase 1 – nominering
Enhver kan nominere en artikel som kandidat til ugens artikel ved at skrive artiklens navn ind nederst på denne side. Det bør være en artikel, som opfylder kriterierne for ugens artikel, eller som med stor sandsynlighed kan bringes til at opfylde dem, hvis der bruges op til 4 uger på det. Det tilstræbes, at der nomineres artikler, der ikke før har været valgt som UA, men det er ikke et krav. Skriv meget gerne en kort begrundelse sammen med nomineringen og giv eventuelt oplysning om, hvorvidt artiklen har en tilknytning til en bestemt uge (som for eksempel et lands nationaldag eller andet, der kan være relevant for at bringe den om fire uger).
I forbindelse med nomineringen indsættes en notits herom vha. {{Milepæle}} på den nominerede artikels diskussionsside. Beskrivelsen skal være på følgende form (se også dokumentationen af Milepæle):
|postX = UA
|postXtid = "dags dato"
|postXres = Afventer
|postXoldid = "artiklens versionsnummer på nomineringstidspunktet"
Versionsnummeret fås vha. Permanent link i søjlen til venstre for artiklen. Hvis artiklen ikke allerede havde Milepæle angivet, skal følgende tilføjes:
|højest = UgensAfventer
Fase 2 – udvælgelse
Alle nominerede artikler indgår i en løbende afstemning her på siden. Princippet er i forvejen kendt fra Wikipedia:Afstemninger, og det betyder bl.a., at man kan stemme på så mange eller så få artikler, man ønsker. Søndag kl. 20 dansk tid stoppes afstemningen, og artiklen med flest stemmer gøres til ugens artikel fire uger senere (dvs. at afstemningen om ugens artikel i uge 36 lukkes ved udgangen af uge 31). Ved stemmelighed vil den artikel der udløber først blive valgt og hvis denne dato er sammenfaldende vil der blive trukket lod blandt artiklerne ved at bruge hjemmesiden her. Bemærk dog, at artikler, der kun ønskes valgt til en bestemt uge, kun medregnes i den ønskede uge.
Afstemningen, inkl. de afgivne stemmer, bibeholdes til afstemningen om den næste uges artikel, idet dog vinderen (naturligvis) fjernes. Nominerede artikler, der efter fire afstemningsrunder endnu ikke er blevet valgt, fjernes ligeledes (de kan nomineres igen, hvis det ønskes at stemme om dem igen, efter 4 uger for at give plads til eksisterende nomineringer).
Anvisning for gennemførelse af udvælgningsproceduren kan findes her.
Fase 3 – klargøring
Perioden frem til artiklens anbringelse på forsiden kan derefter benyttes til fakta-check og sproglig finpudsning. Fire uger er bl.a. valgt for at give tid til at skaffe materiale hjem fra biblioteket, for at sikre en høj kvalitet af ugens artikel.

Nye nomineringer og denne uges afstemning[rediger kildetekst]

Herunder følger den igangværende afstemning. Hvis du vil nominere en artikel, indsætter du den i dette afsnit. Læs i øvrigt beskrivelsen ovenfor.

Artiklen med flest stemmer vælges til ugens artikel for uge 26 (17. – 23. juni). Afstemningen lukkes søndag den 26. maj 2024 kl. 20 dansk tid. En nominering indsat i den aktuelle uge udløber søndagen fire uger senere (16. juni), hvis den ikke er blevet valgt før denne dato.

Dødningehoved (aftensværmer) udløber 2. juni 2024[rediger kildetekst]

 1. Toxophilus (diskussion) 6. maj 2024, 10:37 (CEST)[svar]
 2. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 6. maj 2024, 11:01 (CEST)[svar]
 3. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 13. maj 2024, 19:08 (CEST)[svar]
 4. --Medic (diskussion) 22. maj 2024, 09:02 (CEST)[svar]
 5. -- Nico (diskussion) 22. maj 2024, 09:30 (CEST)[svar]

Valhalla (tegneserie) udløber 16. juni 2024[rediger kildetekst]

 1. Toxophilus (diskussion) 21. maj 2024, 11:26 (CEST)[svar]
 2. --Medic (diskussion) 22. maj 2024, 09:02 (CEST)[svar]
 3. -- Nico (diskussion) 22. maj 2024, 09:30 (CEST)[svar]

Artikler, der kun ønskes nomineret og valgt til en helt specifik uge[rediger kildetekst]

Denne del er forbeholdt artikler man gerne vil gøre opmærksom på, men som man ikke ønsker der skal stemmes på endnu, da de vil passe bedst ind i en helt speciel uge.

Artikler placeret her skal flyttes op til listen over almindelige nomineringer otte uger før afstemningen til pågældende uge, så der er stemmemulighed i fire uger, og artiklen kan vælges fire uger før, den ønskes bragt. Det markeres klart i overskriften, at den kun ønskes til afstemning for den angivne uge.

Resultater (NB: De seneste 5 ugers resultater skal vises)[rediger kildetekst]

Resultat 19. maj (Ugens artikel for uge 25, 2024)[rediger kildetekst]

Begge forslag har opnået lige mange stemmer og har samme udløbsdato. Dermed vælges ugens artikel ved hjælp af tilfældighedsgeneratoren, hvilket har givet, at Lolland er valgt.

Resultat 12. maj (Ugens artikel for uge 24, 2024)[rediger kildetekst]

Alle tre forslag har opnået lige mange stemmer og har samme udløbsdato. Dermed vælges ugens artikel ved hjælp af tilfældighedsgeneratoren, hvilket har givet, at Michael Bundesen er valgt.

Resultat 5. maj (Ugens artikel for uge 23, 2024)[rediger kildetekst]

Dermed er Lucca valgt.

Resultat 28. april (Ugens artikel for uge 22, 2024)[rediger kildetekst]

Dermed er Lars Nielsen (cyklist) valgt.

Resultat 21. april (Ugens artikel for uge 21, 2024)[rediger kildetekst]

Dermed er Irma (supermarkedskæde) valgt. Bent Larsen udgår.