Carhartt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Carhartt
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Branche Tekstilindustri Rediger på Wikidata
Grundlagt 1889 Rediger på Wikidata
Etableringssted Dearborn, Michigan, USA Rediger på Wikidata
Hovedsæde Dearborn, Michigan, USA Rediger på Wikidata
Produkter Tøj, tekstil Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Carhartt er et tøjmærke, som blev grundlagt af Hamilton Carhartt i USA i 1889. Carhartt er familieejet, og hovedkvarteret er placeret i Dearborn, Michigan. Carhartt designer og producerer arbejdstøj, primært i 100% bomuld i den slidstærke duck kvalitet. Produktlinjen består af jakker, bukser, overalls mm., og der designes i dag også arbejdstøj særligt tilpasset nordeuropæiske håndværkeres behov.

En Carhartt butik i Sydney, Australien.

I 1994 blev en ny linje af Carhartt brandet grundlagt i form af Carhartt Work in Progress (WIP) for at distribuere produkterne ud i Europa. Carhartt WIP er især populært i Europa og Japan. Til forskel fra det traditionelle Carhartt Workwear, er denne linje i højere grad modetøj, som er populært indenfor skating- og streetkulturen. Carhartt er et registreret varemærke og WIP (work in progress) har været en væsentlig del af brandets udbredelse internationalt. Det første eksklusive produkt af WIP for Europa kom i 1997 og Carhartt har nu to butikker i København.[1] Carhartt Workwear arbejdstøj forhandles i danske byggemarkeder og butikker med arbejdstøj, og distribueres i Danmark af Feiber Distribution.

Under redningsaktionen efter angrebet på World Trade Center d. 11/9 2001, donerede Carhartt flere tusinde overalls til redningsgruppen, som de anvendte under redningsaktionen.

Reference[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.