Wikipedia:Ugens artikel/Nomineringer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Genvej:
WP:UAN

På denne side nominerer vi artikler og stemmer om, hvilken af dem, der skal blive ugens artikel.


Vejen til en fremragende artikel
  1. Hvad artiklen skal indeholde
  2. Start en ny artikel
  3. Udvid artiklen
  4. Få artiklen udnævnt til lovende artikel
  5. Nominer artiklen til god status
  6. Få artiklen udnævnt til god artikel
  7. Få evalueret artiklen
  8. Nominer artiklen til fremragende status
  9. Fremragende artikler
Stem om...
Anbefalede emner
Fremragende lister
Fremragende artikler
Gode artikler
Lovende artikler
Ugens artikel
Månedens fokus
Andre afstemninger
Ugens artikel


Sådan vælges ugens artikel[rediger kildetekst]

Alle kan nominere og stemme, men man skal være oprettet som bruger og logget ind. Ellers vil nomineringen/stemmen være ugyldig.

Fase 1 – nominering
Enhver kan nominere en artikel som kandidat til ugens artikel ved at skrive artiklens navn ind nederst på denne side. Det bør være en artikel, som opfylder kriterierne for ugens artikel, eller som med stor sandsynlighed kan bringes til at opfylde dem, hvis der bruges op til 4 uger på det. Det tilstræbes, at der nomineres artikler, der ikke før har været valgt som UA, men det er ikke et krav. Skriv meget gerne en kort begrundelse sammen med nomineringen og giv eventuelt oplysning om, hvorvidt artiklen har en tilknytning til en bestemt uge (som for eksempel et lands nationaldag eller andet, der kan være relevant for at bringe den om fire uger).
I forbindelse med nomineringen indsættes en notits herom vha. {{Milepæle}} på den nominerede artikels diskussionsside. Beskrivelsen skal være på følgende form (se også dokumentationen af Milepæle):
|postX = UA
|postXtid = "dags dato"
|postXres = Afventer
|postXoldid = "artiklens versionsnummer på nomineringstidspunktet"
Versionsnummeret fås vha. Permanent link i søjlen til venstre for artiklen. Hvis artiklen ikke allerede havde Milepæle angivet, skal følgende tilføjes:
|højest = UgensAfventer
Fase 2 – udvælgelse
Alle nominerede artikler indgår i en løbende afstemning her på siden. Princippet er i forvejen kendt fra Wikipedia:Afstemninger, og det betyder bl.a., at man kan stemme på så mange eller så få artikler, man ønsker. Søndag kl. 20 dansk tid stoppes afstemningen, og artiklen med flest stemmer gøres til ugens artikel fire uger senere (dvs. at afstemningen om ugens artikel i uge 36 lukkes ved udgangen af uge 31). Ved stemmelighed vil den artikel der udløber først blive valgt og hvis denne dato er sammenfaldende vil der blive trukket lod blandt artiklerne ved at bruge hjemmesiden her. Bemærk dog, at artikler, der kun ønskes valgt til en bestemt uge, kun medregnes i den ønskede uge.
Afstemningen, inkl. de afgivne stemmer, bibeholdes til afstemningen om den næste uges artikel, idet dog vinderen (naturligvis) fjernes. Nominerede artikler, der efter fire afstemningsrunder endnu ikke er blevet valgt, fjernes ligeledes (de kan nomineres igen, hvis det ønskes at stemme om dem igen, efter 4 uger for at give plads til eksisterende nomineringer).
Anvisning for gennemførelse af udvælgningsproceduren kan findes her.
Fase 3 – klargøring
Perioden frem til artiklens anbringelse på forsiden kan derefter benyttes til fakta-check og sproglig finpudsning. Fire uger er bl.a. valgt for at give tid til at skaffe materiale hjem fra biblioteket, for at sikre en høj kvalitet af ugens artikel.

Nye nomineringer og denne uges afstemning[rediger kildetekst]

Herunder følger den igangværende afstemning. Hvis du vil nominere en artikel, indsætter du den i dette afsnit. Læs i øvrigt beskrivelsen ovenfor.

Artiklen med flest stemmer vælges til ugens artikel for uge 18 (29. april – 6. maj). Afstemningen lukkes søndag den 31. marts 2024 kl. 20 dansk tid. En nominering indsat i den aktuelle uge udløber søndagen fire uger senere (28. april), hvis den ikke er blevet valgt før denne dato.

Sudetendeutsche Partei udløber 7. april 2024[rediger kildetekst]

  1. Artikel om del af baggrunden for en lokal konflikt, der spredte sig til resten af Europa. Med paralleller til nutiden desværre aktuel. Disclaimer: Har skrevet den selv baseret på enwp og dewp. -Pugilist (diskussion) 4. mar. 2024, 07:49 (CET)[svar]
  2. --Rsteen (diskussion) 5. mar. 2024, 11:34 (CET)[svar]

Prince Edward Islands udløber 14. april 2024[rediger kildetekst]

To mindre vulkanøer i havet mellem Sydafrika og Antarktis som jeg synes har en interessant historie og natur. Disclaimer: Jeg har oversat artiklen ved visse udeladelser fra engelsk Wikipedia. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion)

  1. Interessant artikel, især den del med atomprøvesprængningen. --Rsteen (diskussion) 19. mar. 2024, 05:38 (CET)[svar]
  2. --Toxophilus (diskussion) 19. mar. 2024, 14:49 (CET)[svar]
  3. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. mar. 2024, 10:21 (CET)[svar]

Bent Larsen udløber 21. april 2024[rediger kildetekst]

 Kommentar har tidligere været foreslået, men blev ikke valgt. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 19. mar. 2024, 21:19 (CET)[svar]

  1. --Villy Fink Isaksen (diskussion) 19. mar. 2024, 21:19 (CET)[svar]
  2. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. mar. 2024, 10:21 (CET)[svar]
  3. --Toxophilus (diskussion) 22. mar. 2024, 09:37 (CET)[svar]

Kommentarer[rediger kildetekst]

Egentlig en spændende artikel, men den er stadig plaget af sædvanlige sportsjournalistiske pladder som "Larsen dominerede..." og "han brillerede med...", og tilsvarende. Ryddes der op i disse mener jeg den bliver mere forsideegnet. --Medic (diskussion) 21. mar. 2024, 22:16 (CET)[svar]

Artiklen er noget skævt vægtet med bedst dækning af ungdomsårerne, og mindre om hans tid i den absolutte verdenstop og senere. Det skyldes at kun første bind om årerne 1935-1965 af Jan Løfbergs planlagte biografi i 3 bind er brugt. Bind 2 om årerne 1966-1972 er netop udkommet her i 2024, mens bind 3 ikke er kommet endnu. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. mar. 2024, 23:10 (CET)[svar]

Artikler, der kun ønskes nomineret og valgt til en helt specifik uge[rediger kildetekst]

Denne del er forbeholdt artikler man gerne vil gøre opmærksom på, men som man ikke ønsker der skal stemmes på endnu, da de vil passe bedst ind i en helt speciel uge.

Artikler placeret her skal flyttes op til listen over almindelige nomineringer otte uger før afstemningen til pågældende uge, så der er stemmemulighed i fire uger, og artiklen kan vælges fire uger før, den ønskes bragt. Det markeres klart i overskriften, at den kun ønskes til afstemning for den angivne uge.

Resultater (NB: De seneste 5 ugers resultater skal vises)[rediger kildetekst]

Resultat 24. marts (Ugens artikel for uge 17, 2024)[rediger kildetekst]

Tre forslag har opnået højeste antal stemmer (3), og i så fald vælges den, der har tidligst udløbsdato. Dermed er Arcadius valgt.

Resultat 17. marts (Ugens artikel for uge 16, 2024)[rediger kildetekst]

Dermed er Ved Frokosten valgt.

Resultat 10. marts (Ugens artikel for uge 15, 2024)[rediger kildetekst]

Dermed er Napoleons felttog i Rusland valgt. Gefionspringvandet og Reersø udgår.

Resultat 3. marts (Ugens artikel for uge 14, 2024)[rediger kildetekst]

To forslag har opnået højeste stemmetal, og i dette tilfælde vælges den, der har tidligst udløbsdato, hvilket er Sokrates.

Resultat 25. februar (Ugens artikel for uge 13, 2024)[rediger kildetekst]

To forslag har opnået højeste stemmetal, og i dette tilfælde vælges den, der har tidligst udløbsdato, hvilket er Anne Boleyn.