Bruger:X-plo/Projekt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg synes, vi burde gøre noget mere ud af de mest besøgte/vigtigste emner. Det ville styrke da:wikipedia, hvis vi havde nogle ekstra flotte og gode artikler om de mest betydningsfulde emner. Vi har muligheden for at lave lange, dybdegående artikler om emner ’normale’ leksika kun kan dække overfladisk pga. pladsmangel. Jeg mener i øvrigt, vi burde indfører noget a la Featured articles, der virkelig kan vise formatet i wikipedia. Et slags udstillingsvindue, der også kan være med til at tiltrække nye skribenter.

Jeg har lavet en liste med nogle af de mest betydningsfulde perioder, begivenheder og personer i historien. Det er disse artikler, jeg mener vi bør gøre noget ekstra ud af. Både fordi, jeg regner med, de er de mest besøgte, men også fordi disse emner fortjener en ekstra grundig dækning. Listen er ikke komplet, det er bare de emner jeg lige hurtigt kunne komme på. Det mangler givetvis en del. Man er velkommende til at bidrage til listen, hvis man mener, der mangler noget.

Nogle af artiklerne har fået en subjektiv kommentar med på vejen. Jeg har naturligvis ikke læst alle artiklerne i dybden, så det er bare en overfladisk vurdering.

Liste pr. 18/12 2005

Vigtige begivenheder og perioder[redigér | rediger kildetekst]

Vigtige danske begivenheder[redigér | rediger kildetekst]

Vigtige personer[redigér | rediger kildetekst]

Vigtige Danske personer[redigér | rediger kildetekst]

Religioner[redigér | rediger kildetekst]

Mest søgte[redigér | rediger kildetekst]

En sammenkædning af Top-20 mest søgte ord i 2005 (http://50.lycos.com/2005review.asp) og de mest søgte ord på dansk Google i september 2005 (http://iuminteractive.blogspot.com/2005/11/de-mest-sgte-ord-i-danmark-p-google-i.html), viser lidt om hvad folk søger efter (fratrukket personer og porno-relaterede søgeord og søgeord):