P.C. Klæstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Gnome globe current event.svg Denne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Søren Kierkegaard. Tegning fra Det Kongelige Bibliotek

Peter Christian Nygaard Mattat Klæstrup (29. maj 1820 i København9. marts 1882 sammesteds) var en dansk tegner.

P.C. Klæstrup var søn af privatlærer, løjtnant Christian Juel Klæstrup (død 8. november 1837) og Sophie Jensine født Anthon. Han gennemgik Kunstakademiet, men nødtes, for at leve, til at ofre sig for tegninger til træsnit. Han tegnede således illustrationer til Meïr Aron Goldschmidts Corsaren, senere til Punch og til en mængde almanakker og forskellige værker. Han savnede ikke lune, men dette kom ikke altid til sin ret i den xylografiske gengivelse. Han udførte bl.a. 600 akvareller med tidsbilleder fra det 19. århundrede, hvilke i tre store albummer blev skænket kronprins Frederik. I 1 866 ægtede han Emma Vilhelmine Elisabeth Kierulf, der både som ugift og som hustru er optrådt som forfatterinde til mindre fortællinger under mærkerne "Antonia Kyrre" og "C***", hun døde 27. januar 1892.


Denne artikel bygger hovedsagelig på Biografi(er) af Philip Weilbach i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 9. bind, side 245, Udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst eller redigeret således, at den er på nutidssprog og er wikificeret, bedes skabelonen venligst erstattet med et dybt link til DBL som kilde, og indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Klæstrups billeder af København på Københavns Biblioteker