Landssammenslutningen af Handelsskoleelever

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Landssammenslutningen af Handelsskoleelever
LH
 
Formand Maria Blenstrup
Næstformand Oliver Gabrielsen
 
Grundlagt 1. juli 1979
Hovedkontor Elevbevægelsens Hus
Antal medlemmer Ca. 81 elevråd (2019)
 
Website www.handelselever.dk
 

Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (LH) er en elevforening, der blev dannet i 1979 for de danske elever på HHX og de merkantile erhvervsuddannelser.

Foreningen har som formål at varetage handelsskoleelevernes interesser både politisk, økonomisk og socialt. Siden 1979 har foreningen haft kollektivt medlemskab, hvilket betyder, at elevrådet på den pågældende handelsskole melder sig ind på vegne af skolens elever. Ved medlemskab opnår skolens elever desuden adgang til de forskellige medlemsfordele. Gennem årene har foreningen arbejdet med mange forskellige projekter lige fra "projekt skoleidræt" og SU-kampagner til praktikpladskampagner.

Derudover har LH også fem regionssammenslutninger, der har til formål at repræsentere foreningen i Danmarks regioner og skabe regional aktivitet, både af kampagnemæssig, politisk og social karakter. Således er sammenslutningerne benævnt Nord, Midt, Syd, Sjælland og Hovedstaden.

Økonomien er baseret på tilskud og fundraising. I stil med mange andre foreninger i Danmark, modtager man tipsmidler, som udgør den største indtægtskilde.

Hvert år arrangeres, kurser, konferencer og kampagner for elevråd og elever.

LH er medlem af Dansk Ungdoms Fællesråd og har hjemme i Elevbevægelsens Hus i København.

Formænd[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]