Landssammenslutningen af Handelsskoleelever

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Landssammenslutningen af Handelsskoleelever (forkortet LH) er en elevforening, der blev dannet i 1979 for de danske elever på HHX og de merkantile erhvervsuddannelser.

Foreningen har som formål at varetage handelsskoleelevernes interesser både politisk, økonomisk og socialt. Siden 1979 har foreningen haft kollektivt medlemskab, hvilket betyder, at et elevråd på den pågældende skoles vegne, kan anmode om medlemskab. Ved medlemskab opnår skolens elever desuden adgang til de forskellige medlemsfordele. Gennem årene har foreningen arbejdet med mange forskellige projekter lige fra "projekt skoleidræt", SU-kampagner til praktikpladskampagner.

Herudover har LH også seks regionssammenslutninger, der har til formål at repræsentere foreningen i Danmarks regioner. Således er sammenslutningerne benævnt Nord, Midt, Syd, Fyn, Sjælland og Hovedstaden.

Økonomien er baseret på tilskud og fundraising. I stil med mange andre foreninger i Danmark, modtager man tipsmidler, som udgør den største indtægtskilde.

Hvert år arrangeres, kurser, konferencer og kampagner for elevråd og elever.

LH er medlem af Dansk Ungdoms Fællesråd og har hjemme i Elevbevægelsens Hus i København.

Formænd[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]