Atalante

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Brydende Peleus og Atalante, sorte hydria figurer, ca. 550 f.Kr., Staatliche Antikensammlungen (Inv. 596).
Meleager et Atalanta, graveret efter Giulio Romano.

Atalante' herkomst er usikker. En mulighed er Kong Iasus med Klymene. Hun kom til verden i den uønskede tilstand af at være kvinde. Som et resultat havde hendes far fået hende båret ind i skoven og efterladt, smidt væk, så hun kunne dø. I stedet voksede hun op, i sin barndom, med en bjørn. Da hun blev ældre, begyndte hun at tilbringe tid sammen med jægere og snart var den bedste blandt dem. Hun elskede jagt og udendørs aktiviteter og havde ikke brug for en mand i hendes liv. Hun modtog også et orakel, at hendes ægteskab ville ende i en katastrofe. Hun havde ingen betænkeligheder ved at forsvare sin mødom. Når kentaurer Rhoecus og Hylaeus forsøgte at voldtage hende, at hun hurtigt dræbt dem med sine pile.

Hun ønskede at slutte sig til Argonauterne, men Jason mente at det ikke tilrådeligt at have en kvinde blandt besætningen, af frygt for problemer som dem, der ville opstå i løbet af en vildsvin-jagt.

Hendes skydnings-færdigheder tillod hende at få det første bytte under den kalydoniske vildsvine-jagt. Hendes bidrag til jagten blev skæmmet, da et skænderi på at give hende et trofæ i jagten resulterede i Meleagers død og hans onkler.