Brugerdiskussion:Dipsacus fullonum/arkiv feb-maj 2017

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jeg langer ikke ud til højre og venstre, men begrunder, hvorfor jeg stopper på Wikipedia. De brugere, jeg har haft et godt samarbejde med har beklaget det i mils og kommentarer, så derfor har jeg uddybet min begrundelse. Nico har nok ret i, at jeg hører til en gruppe, der ønsker et "semi-akademisk" opslagsværk; men han har ikke ret i, at vi er en sammentømret fraktion, idet fx rmir2 og jeg er uenige om, hvad den "semi-akademiske standard" skal være. Det diskuterede vi sammen med andre side op og side ned, men bliver så skudt ned af et par brugere fra den anden fløj, Nico omtaler. Det betyder så, at man kan rode videre med skabeloner (især rettet mod "Rodejong" og skrive henvendt til småbørn, som en hel del gør. Da jeg nu engang stopper her, kan det vel ikke fornærme jer, der ønsker "små, letforståelige opslag" (Nico's udtryk), at jeg efter så mange timers arbejde, af og til op til 6 timer dagligt, siger min mening om dette, uden at pakke det ind i pæne ord, som jeg plejer. For nu slipper i for mig og mine "semi-akademiske skriblerier".--Ramloser (diskussion) 31. jan 2017, 10:54 (CET)
Jo, Ramloser, du langede ud til højre og venstre og kom beskyldninger mod mig som jeg ikke kan genkende og er uforstående over for. Det ville ikke fornærme hvis du udtrykte din mening på en saglig måde, men når du bl.a. sagde at Bruger:Nico "skider på det hele" fordi han er en uenig med dig i en debat, og fordi du tilsyneladende havde fortrængt at han også havde sagt det samme tidligere i samme debattråd, så burde det ikke undre dig at nogen tager anstød. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 31. jan 2017, 13:01 (CET)
Hej Kartebolle (Dipsacus fullonum). Som det fremgør af "Nico" s diskussionsside, vender jeg efter mange overvejelser tilbage. Jeg skrev unødigt skarpt i mit indlæg den 31.1, fordi jeg havde besluttet mig for at stoppe helt. Det var ment som et wake-up call til dem, der graver sig ned i meningsløse diskussioner og en advarsel til dem, der udfører eksperimenter, fx med skabeloner og infobokse. Hvis indlægget kan læses således, at jeg i særlig grad "hænger dig ud", undskylder jeg hermed. Men jeg står fast på, at vi både må tilstræbe en bedre debatkultur og tilstræbe, at eksperimenter tjekkes grundigt, fx i sandkasse. Når det er sagt vil jeg fuldt ud anerkende, at du leverer mange konstruktive bidrag til projektet. I håbet om, at vi sammen kan gøre det lidt bedre end hver for sig.--Ramloser (diskussion) 22. feb 2017, 13:47 (CET)
Tak og velkommen tilbage, Ramloser. Jeg er glad for at du ombestemte dig, og jeg håber på at godt samarbejde fremover. Jeg er enig i at en bedre debatkultur skal tilstræbes (jeg prøver at forbedre mig mht. dette, men det er ikke altid nemt), og i at eksperimenter altid skal foregå i sandkasser. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 22. feb 2017, 14:21 (CET)

Tilføjelse af dansk navn[rediger kildetekst]

Jeg ville gerne have tilføjet dansk navn på Kiyevskaya (Q13553778), men kan ikke finde ud af det, når dansk ikke er et af de sprog der foreslås, hvordan tilføjer man et sprog? mvh Per (PerV) (diskussion) 1. feb 2017, 11:27 (CET)

Hvis du har valgt dansk på sprogvælgeren som er allerøverst på alle sider på Wikidata til venstre for hvor dit brugernavn står, skulle dansk også være blandt de sprog som du umiddelbart kan redigere labler, beskrivelser og aliaser på. Det er i hvert fald tilfældet, når jeg går ind på Wikidata. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 1. feb 2017, 12:08 (CET)

Infoboks by[rediger kildetekst]

Jeg har prøvet at sætte infoboksen ind på Sankt Petersborg. Imidlertid mangler parametret "position" i forbindelse med kortet, det indførte jeg så selv i artiklen. Og så er der et problem, hvis jeg ønsker at sætte kilde på en eller anden af oplysningerne, som hentes fra wd. I tilfældet Sankt Petersborg var det guvernøren, hvor dataene fra wd forsvandt da jeg satte en kilde ind. Enten bør vi have et ref parameter til alle oplysninger, ellers bør vi kunne sætte refen ind under det eksisterende parameter uden at slette oplysningerne. Jeg havde samme problem med tidszone. Generelt opgiver jeg både UTC og MSK-tiden. Jeg synes det giver bedre forståelse for tiden i Rusland. Imidlertid forsvinder UTC-tiden hvis jeg indsætter MSK-tiden. mvh Per (PerV) (diskussion) 4. feb 2017, 18:36 (CET)

Er det ikke mening at henvise til Wikidata hvor kildematerialet foreligger? Se {{Infoboks Wikidata person}} i bunden.  •   Rodejong   💬 ✉️ 4. feb 2017, 18:51 (CET)
(rk) Ja, skabelonen vil ikke blande lokale angivelser med angivelser fra Wikidata. Det er helt bevidst fordi ville give noget rod hvis der opdateres det ene sted, men ikke det andet. Specielt er det ikke smart at hente en værdi fra Wikidata, men have en reference angivet lokalt i infoboksen, fordi hvis Wikidata opdateres, vil referencen være til noget andet, end det der vises. Jeg vil gøre det muligt at hente Wikidatas referencer på et tidspunkt, men er ikke kommet til det endnu. Døgnet har kun 24 timer. MSK-tiden kan ikke hentes af den simple grund at den ikke er angivet på Wikidata. Den kan beregnes ud fra UTC, men det kræver særlig kodning specielt til dette. Jeg foreslår at alt vedrørende tidszone hele angives lokalt hvis man have ekstra oplysninger. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. feb 2017, 18:55 (CET)
Bruger:PerV, jeg har lavet en lille tilføjelse i skabelonen {{Wikidata-emne}} så man også kan vise MSK-tid hvis der er angivet en UTC-tid på Wikidata. Brug den som {{Wikidata-emne | P421 | msk=ja }}. For Moskva ser det således ud: "Europa/Moskva, UTC+3 (MSK), Moskva-tid". For Kaliningrad ser det således: "UTC+2 (MSK-1)". Er det brugbart? Mvh Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. feb 2017, 11:35 (CET)
mvh Per (PerV) (diskussion) 5. feb 2017, 17:21 (CET)
Jeg har forsøgt at anvende {{Wikidata-emne | P421 | msk=ja }}, men den giver et utilsigtet ekstra UTC - se her. Det skal sikkert bare fjernes inde i skabelonen, men det tænkte jeg var bedre du selv gjorde. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. feb 2017, 05:02 (CET)
@PerV: Dårlig design af infoboksen efter min mening. Jeg har rettet {{Infoboks by}} så den nu kun sætter UTC foran tidszone-værdien hvis værdien kun indeholder et tal. Jeg har også rettet {{WD tidszone}} da der nu ikke længere skal fjernes 3 tegn (den forrige version af {{WD tidszone}} ville i øvrigt ikke virke hvis vi har en artikel artikel om den specifikke tidszone idet {{WD tidszone}} så vil linke til tidszonen og teksten starte med "[["). Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. feb 2017, 07:18 (CET)
Rettelse af mig selv: {{WD tidszone}} laver ikke links. Jeg tænkte på brug af {{Wikidata-emne}} som linker når der er noget at linke til. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. feb 2017, 07:36 (CET)
Jeg viste, at du nok skulle finde ud af det. Desværre røg linket [[UTC]], som før blev genereret af infoboksen, kan du genskabe det. Det burde måske være almen viden, hvad UTC er, men det tror jeg ikke det er for vores gennemsnitlige læser. Og så synes jeg det ville være fint, hvis UTC-tid og MSK-tid står på hver sin linje, så jeg forsøgte at sætte | adskil=<BR/> ind, men det virker åbentbart ikke i {{Wikidata-emne | P421 | msk=ja }}? mvh Per (PerV) (diskussion) 10. feb 2017, 12:53 (CET)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── {{Wikidata-emne}} giver som udgangspunkt den tidszone som er på Wikidata, og laver automatisk et link til vores artikel om tidszonen hvis der er en. Jeg har lige oprettet artiklen UTC+4 som der nu linkes til. Jeg synes det er en bedre løsning at linke til den rigtige tidszone end til UTC. Hvis du er enig i det, skal vi have oprettet artikler om de resterende tidszoner.

Parameteren "adskil" bruges som adskillelse mellem forskellige værdier hentet fra Wikidata. Det er der ikke tale om her, men i stedet en tilføjelse til én hentet værdi. Jeg tænker at et linjeskift kan være lidt misvisende når der er tale synonymer, og egentlig også lidt spild af plads. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. feb 2017, 14:16 (CET)

OK - accepteret! Vil kigge på de der artikler, det bliver for Rusland vist UTC+3→UTC+11, så vidt jeg husker. Det bliver nok bare {{substub}} eller allerhøjest {{stub}}. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. feb 2017, 14:35 (CET)
@PerV: Jeg har nu oprettet for artikler for samtlige tidszoner som bruges i Rusland (UTC+2 til UTC+12). Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. feb 2017, 21:24 (CET)

Coord wd / funktion coordinates[rediger kildetekst]

Hej. Jeg har fået af vide, at visning af koordinater med {{Coord wd}} ikke får glemt koordinater med funktionen {{#coordinates:}} - mw:Extension:GeoData. De gemte koordinater bruges af andre service via api-kald. Kunne du, når du i gang, lave et modul, som kan hentet koordinaterne fra wikidata og kalder funktionen, så koordinaterne kan bruges i andre sammenhænge. Jeg ved at OSM-folk kan bruge det. De er ved tage objekter op imod wikipedia og wikidata. --Steen Th (diskussion) 7. feb 2017, 15:51 (CET)

Hej Steenth. Det troede jeg at {{Coord wd}} allerede gjorde. Jeg vil kigge på det og få det rettet. Men der vil i så fald sikkert være artikler som allerede sætter primære geodata-kooordinater på anden måde (typisk med {{Coord}}), og vi vil få et antal fejlmeldinger for mere end et sæt primære koordinater.
I øvrigt hvor Wikidata har mere end en koordinatangivelse, er det vel bare at gøre en vilkårlig af værdierne primær. Men skal øvrige værdier registreres som sekundære koordinater eller ignoreres. Ved du hvad OSM-brugere eller andre brugere foretrækker? Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. feb 2017, 17:12 (CET)
Tør man spørge hvorfor diskussionen finder sted på en brugerside? Jeg antager at skabelonen har en diskussionsside? --Madglad (diskussion) 7. feb 2017, 17:33 (CET)
Det var kun ment som en forespørgsel på at kigge på et problem. Der ligger nogle gamle beskeder andre steder, som jeg skal have samlet op. --Steen Th (diskussion) 7. feb 2017, 17:38 (CET)
Det er vist primært mig der er de omtalte "OSM-folk" (jeg har tidligere diskuteret emnet med Steenth). Jeg arbejder dagligt med JOSM og via dens Wikipedia plugin afsøger jeg jævnligt Wikidata for artikler med koordinater i det område jeg nu arbejder i med henblik på at kunne tagge relevante OSM objekter (se f.eks. Annies Kiosk og https://www.openstreetmap.org/node/392692336). Dette har den fordel i forhold til kun at afsøge Dansk Wikipedia at jeg også finder artikler på andre sprog (primært engelsk og tysk), for objekter der ikke er skrevet en dansk WP artikel om. Men når relevante wikidata items har mere end et sæt koordinater (hvoraf ingen er "foretrukne") kan funktionen desværre ikke finde/vise mig dem og det kunne jeg godt tænke mig en løsning på.
Jeg har funderet over om det kunne være en løsning jævnligt at finde alle wikidata items med mere end et sæt koordinater og sætte det bedste sæt til "foretrukken" Bare det på en eller måde bliver sådan at jeg ikke overser relevante artikler blot fordi wikidata har for mange sæt koordinater. --Hjart (diskussion) 7. feb 2017, 18:50 (CET)
Desuden når jeg bruger Wikipedia knappen i omtalte Wikipedia plugin finder jeg ikke artikler, hvor der er en {{Coord wd}}. --Hjart (diskussion) 7. feb 2017, 18:57 (CET)
Det er vel nok fordi "Coord wd" henter koordinaterne fra Wikidata og Wikipediaplugin kan nok ikke læse modulen/skabelonen?  •   Rodejong   💬 ✉️ 7. feb 2017, 19:59 (CET)
Til Rodejong: Vi ved netop, hvor problemet er og hvordan Wikipediaplugin arbejder med det. Det er mangel, som skal løses hos os. --Steen Th (diskussion) 7. feb 2017, 20:17 (CET)
Okidoki  •   Rodejong   💬 ✉️ 7. feb 2017, 20:24 (CET)

Denne diskussion er flyttet til Wikipedia:Landsbybrønden/GeoData mærkning af geografiske koordinater fra Wikidata og bedes fortsat der. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. feb 2017, 22:39 (CET)

Infoboks noter[rediger kildetekst]

Se John Long. Der er to noter der forklarer at navnene er taget fra andre sprog. De kommer nederst på siden da der ikke er en REFLIST. Mange sider har ikke en reflist så måske er det bedre at lave et slags gruppenote der læses nederst i Infoboksen? (Det bedste er selvfølgelig at de rettes snarest på Wikidata. Men har du et forslag hvordan det løses på best mulige måde?  •   Rodejong   💬 ✉️ 8. feb 2017, 22:05 (CET)

Noterne var med i den enighed som kom på Wikipedia:Landsbybrønden/Sprogvalg for navne fra Wikidata. Du kan genoptage diskussionen der nu hvor man kan se hvordan det ser ud i praksis. Der er nu over 400 artikler i Kategori:Oplysninger fra Wikidata på et andet sprog end dansk at kigge på. (Jeg husker at du tilbød at indsætte de manglende danske navne på Wikidata, som du kan se kan det hurtigt blive et stort arbejde).
Men en mulighed er at sætte "sprognotegroup=noget" og have en "<references group=noget/>" i infoboksen.
Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. feb 2017, 22:56 (CET)
Har du indarbejdet refsene i Modulen?  •   Rodejong   💬 ✉️ 8. feb 2017, 23:07 (CET)
Ja. Alt foregår i Modul:Brug Wikidata. {{Wikidata-emne}} består kun af 1 linje som kalder modulet. Men ref'erne kan fjernes med parameteren sprognote=nej i skabelonen. Det er beskrevet i skabelon-dokumentationen. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 8. feb 2017, 23:19 (CET)
Ja det havde jeg læst. Men at fjerne dem var nu ikke det jeg mente. Men mere som for eksempel ... "ib-note1" (infoboks note 1) eller bare "ib-1" som vises i bunden af infoboksen.  •   Rodejong   💬 ✉️ 8. feb 2017, 23:28 (CET)

indsættelse af oplysninger på wd[rediger kildetekst]

Hvordan kan jeg indsætte ekstra statements på wd. F.ex. på Tjeljabinsk vil jeg gerne indsætte "head of government" og "native label", og der bliver helt sikkert flere steder, jeg skal indsætte statements. Hvis jeg indsætter dem, belægger jeg dem selvfølgelige med kilder, der ikke er fx. ru wiki. Men derimod byens hjemmeside. mvh Per (PerV) (diskussion) 9. feb 2017, 16:35 (CET)

Under de øvrige statements er der teksten "+ add" som du trykker på. Begynd så at indtaste egenskaben (property) i det felt som fremkommer. Du kan bruge dansk (eller det sprog som du ellers bruger på Wikidata) eller engelsk eller Pxxx-værdien. Efterhånden som du taster, får du vist nogle valgmuligheder. Tryk på den rigtige når den fremkommer. Begynd så at indtaste værdien. På samme måde som før vil du få præsenteret valgmuligheder. Når du har valgt den rigtige, kan du tilføje kvalifikatorer (ofte starttidspunkt for en borgmester) og kilder, igen på som set samme måde. Til sidst tryk på gem. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. feb 2017, 16:55 (CET)
Det lykkedes mig desværre ikke at indsætte kilden til borgmesteren, den der http://chelyabinsk.74.ru/text/news/60893052522496.html, vil du hjælpe med det, og meget gerne forklare mig hvordan du gjorde. Linket er her: Tjeljabinsk mvh Per (PerV) (diskussion) 9. feb 2017, 17:59 (CET)
Gjort som følger: 1) Tryk på "+ tilføj kilde", 2) Feltet "egenskab" fremkommer og udfyldes med "URL", 3) Webadressen kopieres til værdi-feltet, 4) Tryk enter, og man er færdig.
Det var den simple model. I den forkromede model kan man supplere med felterne udgivelsesdato, hentet dato, titel, arkiv-URL, arkivdato, sprog, forfatter, udgiver, citat alt efter behov. Det kan blive indviklet og er forsøgt forklaret på d:Help:Sources. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. feb 2017, 18:45 (CET)
Husk at når man har tilføjet et property med værdi, man kan genindlæse siden og alt hvad du vil tilføje ekstra (fx, kilde, dato etc) at disse vil vises først - alt efter hvad man har tilføjet.  •   Rodejong   💬 ✉️ 9. feb 2017, 19:12 (CET)

Statements[rediger kildetekst]

I stedet for Properties, som kun kan linke 1 artikel per gange, Statements kan linke flere artikler (for eksempel beskæftigelser)  •   Rodejong   💬 ✉️ 9. feb 2017, 22:06 (CET)

Din tekst er uforståelig. Properties (egenskaber på dansk) i sig selv linker ikke til noget som helst, men er siderne som findes i property-navnerummet på Wikidata hvis navne består af P efterfulgt af et tal. Statements er sammenhørende værdier af properties og værdier. Det er forklaret på d:Help:Statements. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. feb 2017, 02:55 (CET)

Det ser ud til at Oplysninger fra Wikidata på et andet sprog end dansk ikke synkroniseres korrekte. Tallene 1 til 9 er alle gjort (bort set fra 101 dalmatinere) men de forbliver synligt i kategorien selvom kategoriet er forsvundet fra selve artiklen på DAWP og på Wikidata. Ved du hvorfor den ikke opdateres?  •   Rodejong   💬 ✉️ 15. feb 2017, 18:00 (CET)

Har svaret på kategoridiskussionssiden. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. feb 2017, 18:02 (CET)

Jeg har ændret {{Infoboks bog}} i min Sandkasse Bruger:Rodejong/sandkasse18. Jeg enkelte ting jeg tvivler over. Kan du se efter om alt er lavet rigtigt?  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. feb 2017, 20:31 (CET)

Jeg har ikke meget tid lige nu, men det ser som om du bruger P98 for både forfatter, medforfatter og redaktør. Det kan ikke være rigtig. Har du kigget på d:Wikidata:WikiProject Books som har en oversigt over oplysninger om bøger på Wikidata? Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 18. feb 2017, 20:48 (CET)
Ja, jeg var lidt i tvivl der, men jeg har fundet det nu tak for den link. Det var meget behjælpelig.  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. feb 2017, 22:55 (CET)
Så burde den være i orden. Det jeg stadig tvivler over er ISBN. Hvordan kan jeg implementere den automatisk? Enten Isbn 10 eller Isbn13? Begge?  •   Rodejong   💬 ✉️ 18. feb 2017, 23:36 (CET)
ISBN gives særskilt til hver udgave af en bog. Vi har normalt ikke artikler om bestemte udgaver, så hvorfor overhovedet have ISBN i en infoboks? De kendte bøger vi typisk skriver om, vil sikkert ofte have hundredvis eller flere forskellige ISBN-numre for forskellige udgaver på alle mulige sprog. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. feb 2017, 00:27 (CET)
ISBN har vi da standard i vores artikler, så jeg forstår ikke hvorfor det lige pludselig skulle være et problem at hente det fra Wikidata? Ja det kan godt være at ikke alle bøger skal hentes fra Wikidata fordi det danske nummer er vigtigere end det engelske. Men derfor har vi så den mulighed til at skrive "Wikidata=nej" ikke?  •   Rodejong   💬 ✉️ 19. feb 2017, 14:31 (CET)
1) Man har kun mulighed for at skrive wikidata=nej hvis du giver muligheden i infoboks-skabelonen, og det har du hidtil ikke gjort. For at gøre det skal du overføre feltnavn, wikidata og ingen_wikidata til Wikidata-skabelonerne. Se hvordan det gøres i Skabelon:Infoboks by.
2) Du kan ikke hente ISBN-numre fra Wikidata til almindelige artikler om bøger af den simple grund at de ikke er der. ISBN-numre er for emner for bestemte udgaver af bøger, og ikke for emner om bøger uanset udgave. Se linket igen ovenfor projekt bøger hvor det er forklaret. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. feb 2017, 15:01 (CET)
1) Det er netop derfor jeg spørger dig, hvordan og hvilken skabelon jeg skal bruge.
2) Det er netop meningen at man for eksempel skulle kunne oprette en artikel om den nederlandske Winkler Prins, en encyklopædi. Den har kun den nederlandsksprogede ISBN nummer, som kan angives i Wikidata. Det samme gælder for Den Store Danske, Bornholmske Samling Bind IV nummer 9, etc. Ikke alle udgaver har flere ISBN numre for hvert sprog, og ellers kan de da tilføjes. I linket giver de to muligheder - ISBN 10 og ISBN 13. Så det burde da ikke være et problem?  •   Rodejong   💬 ✉️ 19. feb 2017, 16:02 (CET)

Mine planer[rediger kildetekst]

Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 20. feb 2017, 02:11 (CET)

Skabelon:Infoboks Adelsslægt[rediger kildetekst]

En fråga till både Kartebolle og @Rodejong:: är Skabelon:Infoboks Adelsslægt lite väl stor och bred, om man jämför med Skabelon:Infoboks herregård? Borde boksen göres lite mindre? Dan Koehl (diskussion) 21. feb 2017, 01:49 (CET)

De fleste infobokse jeg kender til er på 25em. Så jeg har rettet den til 25em sådan at den er lige bred. •   Rodejong   💬 ✉️ 21. feb 2017, 08:18 (CET)
Jeg har fjernet "25em"-koden som gjorde infoboksen unødvendig bred. De fleste infobokses bredde bestemmes automatisk ud fra indholdet, og det ser normalt bedst ud på den måde. Jeg synes det ser bedre ud nu i alle artikler med infoboksen. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. feb 2017, 11:04 (CET)

Indfind dig på chatten. --Madglad (diskussion) 21. feb 2017, 02:09 (CET)

Jeg synes ikke, det er helt i orden. Har du en konkret sokkedukke-mistanke mod Kartebolle? Ellers virker det jo som en beskyldning. Pelle Hansen 21. feb 2017, 02:18 (CET)
Kartebolle ved hvad jeg mener. Der er ikke anvendt sokkedukke i afstemninger, bare skift af brugernavn. Således ikke i strid med W's regler. --Madglad (diskussion) 21. feb 2017, 02:40 (CET)

Lidt om Novosibirsk og lidt pynt til din væg![rediger kildetekst]

Jeg kunne desværre ikke finde en LUA-barnstar, så den må du selv kombinere dig til!
Tusind tak for hjælpen!


Hej, så begynder jeg at rulle alle skabelonerne ud i infoboks by for byer i Rusland. Vil du hjælpe mig med at lave en liste, med alle parametre vi skal sørge for er på wikidata?

Umiddelbart kan jeg overskue at følgende data skal være udfyldt
For byen: 1 Label, dansk 2 inception 3 native label 4 head of government, for head of government skal "start time" være udfyldt, hvor kommer partiet fra? 5 population 6 area 7 elevation above sea level 8 postal code 9 official website 10 flag image 11 coat of arms image For borgmesteren: 1 Label, dansk, Måske er det her jeg skal udfylde partiet? For partiet: 1 Label, dansk

Jeg har lavet listen for at gøre opdateringen på wd nemmere. Jeg har forsøgt at indsætte {{WD borgmester/år}} i Novosibirsk, men skabelonen tog ikke partiet med, selvom jeg havde opdateret partimedlemsskabet på Anatoly Lokot, så jeg har indsat det "manuelt" i infoboksen; men jeg vil selvfølgelig gerne vide, hvor partimedlemsskabet hentes.

Iøvrigt har Steenthbot fjernet alle forekomster af {{PAGENAME}} i infoboksene, f.ex. i Moskva, ved du om vi har en vedtagelse om ikke at benytte pagename i infoboksen. Årsagen til at jeg indsatte pagename, er at jeg regner med blot at kunne indkopiere infoboksen i diverse byer, næsten uden at redigere. mvh Per (PerV) (diskussion) 23. feb 2017, 10:56 (CET)

@PerV: Tak for vægpynten. Der vises ikke automatisk parti for Anatolij Lokot fordi der er to at vælge imellem. Ifølge Wikidata er han både medlem af Sovjetunionens kommunistiske parti og Den Russiske Føderations Kommunistiske Parti. Det er ikke så svært for et menneske at regne ud, hvad de gælder nu, men jeg er ikke glad for at lade et Lua-program lave et gæt da politisk parti kan være et følsomt område. I øvrigt er officielle partinavne ofte lange, så hvis der findes en almindelig brugt forkortelse for partiet, og hvis man fortæller den til Wikidata ved at bruge P1813 (kort navn), vil forkortelsen blive vist i stedet for det fulde partinavn. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. feb 2017, 13:08 (CET)
Kan man ikke løse det ved at skifte "rank" for "member of political party" så "Communist Party of the Russian Federation" bliver "Preferred rank"? Jeg ved bare ikke hvordan man gør? Gjort mvh Per (PerV) (diskussion) 23. feb 2017, 13:23 (CET)
Fik så også lige kortet navnet ned! Se evt. Novosibirsk. mvh Per (PerV) (diskussion) 23. feb 2017, 13:31 (CET)
Ja, lige præcis. Du ser rangeringen på et lille gråt ikon til venstre for partinavnet. Øverst er en trekant med spidsen opad - det er "preferred rank", i midten er en oval - det er "normal rank", nederst er en trekant med spidsen nedad - det er "deprecated rank". Når du redigerer værdien, skifter ikonet farve fra grå til blå, og du kan ændre rangeringen ved at klikke på et af de tre felter.
I øvrigt er også muligt fra wikidata at hente billede (P18) og en evt. billedtekst, samt det næste administrative område som byen ligger i (fx oblast) (P131 - også her er der ofte historiske værdier som ikke gælder længere, sæt den aktuelle værdi til "preferred rank" hvis det ikke allerede er gjort). Koordinater til brug for kortet vil snart kunne hentes, men jeg mangler endnu noget kodning til dette først. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. feb 2017, 13:48 (CET)

Henvendelse til bruger på ru wiki[rediger kildetekst]

Se venligst: om samarbejde med brugere på ru wiki. Jeg vil gerne høre din kommentar. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. feb 2017, 10:21 (CET)

Jeg har ikke noget specielt at kommentere. Jeg synes at det ville være smartere hvis Acebot opdaterede Wikidata dagligt i stedet for mange forskellige Wikipediaer. Brugere af russisk Wikipedia har ikke større ansvar for at holde Wikidata opdateret end andre brugere af Wikidata, men det er da godt hvis du kan finde samarbejdspartnere. En mulighed er også at søge partnere på Wikidata selv og evt. oprette et wikiprojekt der. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 24. feb 2017, 10:57 (CET)
Jeg aner selvfølgelig intet om "Acebot", men vil kigge på det der wikiprojekt. Og nej selvfølgelig har brugere af russisk Wikipedia ikke større ansvar, men de skal alligevel opdatere artiklerne på ru wiki, så de har allerede fundet de nødvendige kilder! De kan måske også indsættes af en bot, det forstår jeg mig overhovedet ikke på. mvh Per (PerV) (diskussion) 24. feb 2017, 11:06 (CET)

Skabelon:Sportshenvisninger[rediger kildetekst]

Hejsa Kartebolle jeg vil hører om du kunne lokkes til at kigge på denne her Skabelon:Sportshenvisninger, den laver en fejl Lua-fejl i Modul:External_links på linje 813: bad argument #1 to 'ipairs' (table expected, got nil). som kan ses på artiklen om Fabio Fognini hvor jeg har prøvet at ligge {{Sportshenvisninger}} ind, ønske drømmen er at skabelonen ville virke som den norske --- Zoizit (diskussion) 25. feb 2017, 21:03 (CET)

Hej Zoizit. Problemet er at modulet overhovedet ikke er konfigureret til brug på dansk. Det første der skal gøres at redigere Modul:External links/conf/Sport. Der skal laves en tabel som angiver hvordan linkene skal se ud på dansk. Ændr linjen med
configured_claims['nb']
til
configured_claims['da']
og oversæt de norske tekster for hver sportsreference i de efterfølgende linjer. Når det er sket, vil det sandsynligvis stadig ikke virke fordi Modul:genitiv er lidt anderledes på norsk end på dansk. Men det tror jeg, er nemt at rette til. Sig til når konfigurationsmodulet er oversat, så vil jeg kigge på resten. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. feb 2017, 21:42 (CET)
ved ikke om det er rigtigt det som jeg har rettet, håber jeg, men sportsreferencerne, tør jeg ikke rettet i jeg er slet slet ikke god nok til sådan noget, måske Rodejong kan hjælpe (håber jeg) ellers ved jeg ikke hvad jeg skal gøre ---Zoizit (diskussion) 25. feb 2017, 21:58 (CET)
Det ser ud fint rent teknisk, men mange af teksterne er stadig på norsk. Fejlmeddelelsen kommer nu fra brug af genitiv som jeg forventede. Det fikser jeg lige. Resten af referencerne burde oversættes fra norsk, men det må være op til dem som vil bruge skabelonen/modulet. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. feb 2017, 22:12 (CET)
Gjort. Bemærk at der på norsk sættes en * (for listeform) før skabelonen, så det skal også gøres her. Oversættelse fra norsk til dansk må andre klare. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. feb 2017, 22:27 (CET)
1000 tak Kartebolle og så håber jeg at Rodejong kan hjælpe med at oversætte det norske til dansk ---Zoizit (diskussion) 25. feb 2017, 22:30 (CET)
Rodejong har mange kvaliteter, men andre er muligvis bedre til korrekturlæsning. Bemærk at der også er links i teksterne, fx til "[[Det internationale skiforbundet" hvor man skal finde ud af hvad den tilsvarende danske artikel hedder. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. feb 2017, 22:34 (CET)
Det må jeg se mig enig i. Godt nok lykkes det for mig at oversatte med oversattelses-værktøjet, men det er svært at gøre det uden.  •   Rodejong   💬 ✉️ 25. feb 2017, 22:38 (CET)
Så må jeg se om jeg kan gøre det, men må heller vente til i morgen, så jeg er frisk for at være helt sikker så er det denne her Modul:External links/conf/Sport som skal rettes til --Zoizit (diskussion) 25. feb 2017, 22:43 (CET)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Lige præcis. Ord som "Latvias olympiske komité" (Letlands ...), "FIS (langrenn)", "hos Sveriges fodballforbund" osv. Navnene på sporingskategorierne under messages_conf['da'] bør også oversættes til dansk, og kategorierne bør oprettes som skjulte så de ikke står som røde kategorilinks i artiklerne (som nu hos Fabio Fognini). Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 25. feb 2017, 23:08 (CET)

Kartebolle skal gør mit bedste, måske råber jeg på hjælp på et tidspunkt, hvilket jeg håber er okay --Zoizit (diskussion) 26. feb 2017, 11:15 (CET)
Jeg har 2 ting. {{Sportshenvisninger}} vil have en "*" foran skabelonen - den kunne være indbygget i modulet. Sprogkode er foran stillet. Vi bruger normalt efterstillet med fuld navn på sprog. Som fx {{imdb navn}}.
Jeg har haft kig på det samme modul til filmlinks til filmfolk. Så hvis de problemer bliver løst... --Steen Th (diskussion) 26. feb 2017, 11:19 (CET)
Zoizit, det er helt OK. Jeg skal nok gøre det som kræver Lua-kendskab, men jeg vil helst overlade det som de fleste erfarne brugere kan gøre, til andre så jeg også får tid til mine egne projekter. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 26. feb 2017, 11:22 (CET)
@Steenth: Det skulle være ligetil at få filmhenvisninger. no:Modul:External links/conf/Film skal bare kopieres og oversættes. Ja, Det første "*" kunne sagtens være indbygget i modulet. Det kunne også være indbygget i skabelonen. Placeringen af sprogkode er en del af konfigurationen ($3 i message - se dokumentationsiderne på no:). Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 26. feb 2017, 11:28 (CET)
Kartebolle er det første "*" indbygget i {{Sportshenvisninger}}? og jeg håber at det norske nu er oversat til dansk, dem med originalt navn har jeg ikke rettet, (vil du lige kigge hurtigt igennem) og et spørgsmål hvordan gør jeg kategorier usynlige /skjulte --- Zoizit (diskussion) 26. feb 2017, 11:42 (CET)
Nej, det første * skal være i artiklen. Det er ikke en teknisk begrundet ting, men noget de har valgt at gøre på norsk Wikipedia (se no:Fabio Fognini). Jeg fandt ikke nogen fejl, men hvis er der nogen, kan de rettes når nogen opdager dem. Man skjuler en kategori ved at indsætte {{Skjultkategori}} i kategoriteksten. Jeg foreslår at du også opretter Kategori:Sporingskategorier som er lavet af Modul:External links som de enkelte kategorier kan have som overkategori. Den kan så have Kategori:Sporingskategorier som overkategori. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 26. feb 2017, 12:02 (CET)
1000 tak Kartebolle og tak for tålmodigheden også --Zoizit (diskussion) 26. feb 2017, 12:08 (CET)
Kartebolle jeg har lige et spørgsmål, er det en fejl, når for eksempel i artiklen Daniel Nestor ikke kommer Wikimedia Commons med på listen når man bruger {{Sportshenvisninger}}, når at Daniel Nestor har en Commons category (P373) tilknyttet på wikidata ?? --Zoizit (diskussion) 26. feb 2017, 12:29 (CET)
@Zoizit: Commons sættes ud af funktion i {{Sportshenvisninger}}. Ellers har fået gjort {{Filmperson}} klar. Sprogangivelse vil jeg kigge på et senere tidspunkt. Og jeg vil gerne lægge danskefilm.dk ind i wikidata inden det bruges på danske filmfolk. --Steen Th (diskussion) 26. feb 2017, 14:12 (CET)
Okay Steen Th --Zoizit (diskussion) 26. feb 2017, 14:15 (CET)
Hvis man vil have Commons-kategori med i {{Sportshenvisninger}}, kan man fjerne "|prop=-P373" fra skabelonen. Men bemærk at der allerede er et link til Commons til venstre side lige over alle sproglinkene. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 26. feb 2017, 14:35 (CET)

Plainrowheaders[rediger kildetekst]

Kære Kartebolle. Kan du finde ud af hvad problemet er med plainrowheader (tror jeg det er). Du kan se et eksempel på problemet på Losing My Religion#Hitlister, hvor kun US-listerne vises korrekt. Jeg har tidligere rettet noget på MediaWiki:Common.css, hvor det viste rigtigt bagefter. mvh Tøndemageren (diskussion) 27. feb 2017, 18:42 (CET)

@Tøndemageren: plainrowheader er defineret i MediaWiki:Common.css som:
/* Normal font styling for table row headers with scope="row" tag */
.wikitable.plainrowheaders th[scope=row] {
    font-weight: normal;
    /* @noflip */
    text-align: left;
}
Det betyder at CSS-klassen kun anvendes for TH-tags som har attributen scope=row. Der er ingen TH-tags som bruger den attribut i tabellerne på Losing My Religion#Hitlister. Det kan f.eks. kodes som dette hvis CSS-klassen skal anvendes:

Chart (1991) Peak
position
Australien (ARIA)[1] 11
Østrig (Ö3 Austria Top 40)[2] 6
Belgien (Ultratop 50 Flanderen)[3] 1

Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. feb 2017, 23:10 (CET)
Rettelse: Jo, netop US-listerne har allerede scope=row i <TH> (tagget laves af linjer med !). Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. feb 2017, 23:18 (CET)
Men, problemet er, så vidt jeg kan se på {{singlechart}}, så skulle netop scope=row allerede være en del af det. Kan du se hvordan man kan få det hele til at ligne US, uden at skrive scope=row foran? Skal det stå i skabelonen? mvh Tøndemageren (diskussion) 28. feb 2017, 07:12 (CET)
{{Singlechart}} har en parameter "rowheader" som man skal bruge med værdien true som gjort herunder:
Chart (1991) Peak
position
Australien (ARIA)[1] 11
Østrig (Ö3 Austria Top 40)[2] 6
Belgien (Ultratop 50 Flanderen)[3] 1
Bemærk at det indledende ! i tabelrækkerne også inkluderes i skabelonen hvis man bruger rowheader=true. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 28. feb 2017, 10:22 (CET)
Jeg takker for svar :) mvh Tøndemageren (diskussion) 28. feb 2017, 17:32 (CET)

Referencer


Cykelsiderne[rediger kildetekst]

Hej Kartebolle

Har du nogen idé om hvordan jeg får ændret linket fra Cycling Archives til den danske version, som hedder Cykelsiderne i {{Sportshenvisninger}}? Jeg har prøvet at ændre i property'en her og derefter i Modul:External links/conf/Sport, men det lykkedes mig ikke at få det til at fungere, da jeg satte linket ind under third-party formatter URL og jeg tør ikke at putte linket under URL-format, da jeg er bange for at ændre linksene til dansk på alle Wikier ;-) --Hejsa (diskussion) 27. feb 2017, 19:03 (CET)

Hejsa skabelonen {{Sportshenvisninger}} viser godt nok Cykelsiderne, jeg har sat {{Sportshenvisninger}} på Peter Sagan og der kommer Cykelsiderne fint frem --Zoizit (diskussion) 27. feb 2017, 19:50 (CET)
Zoizit, linket fører stadig til den engelske side :) --Hejsa (diskussion) 27. feb 2017, 19:51 (CET)
ohh ja det er så ikke så godt ---Zoizit (diskussion) 27. feb 2017, 19:53 (CET)
@Hejsa og Zoizit: Modulet læser ikke 3-party-formaters på Wikidata, men URL-formatet kan angives i conf-filen. Jeg rettede i Special:Diff/8933630. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. feb 2017, 22:26 (CET)
1000 tak Kartebolle --Zoizit (diskussion) 27. feb 2017, 22:28 (CET)
Perfekt, mange tak for hjælpen :) --Hejsa (diskussion) 27. feb 2017, 22:34 (CET)

Infoboks by[rediger kildetekst]

I forbindelse med infoboks by, er jeg løbet ind i et problem. Den nu værende borgmester i Perm, russisk: Дмитрий Иванович Самойлов, på engelsk tror jeg translitterationen vil være Dmitrij Ivanovich Samojlov, på dansk bliver det ihvertfald Dmitrij Ivanovitj Samojlov. Han blev borgmester den 25. november 2016 ifølge denne kilde http://www.gorodperm.ru/structure/structure-msu/head/. Wd kommer blot ud og siger "No match was found" hvis jeg forsøger at indsætte ham som bormester under Property:P6. Han skal jo nok oprettes på wd, med sin egen side, men det kan jeg ikke finde ud af. Kan du hjælpe? mvh Per (PerV) (diskussion) 27. feb 2017, 23:36 (CET)

Oprettet som d:Q28852353. Det er ganske nemt. Der er et link i venstre margin på Wikidata med teksten "Opret et nyt emne". Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 27. feb 2017, 23:48 (CET)

mvh Per (PerV) (diskussion) 1. mar 2017, 23:40 (CET)

Du har fjernet mange (ikke alle) infoboks-bredde-koden 24em; 25em; og 26em; (De må for min skyld gerne have en og det samme bredde). Infobokse har i lang tid haft disse bredde-koder og jeg forstår ikke hvorfor du egenrådig er begyndt at fjerne dem. Har det været diskuteret?

Jeg menes at det er næsten et standard på Wikipedia at infoboksen har et almindeligt bredde omkring 25em eller 255px (billeder er som regel 250px). Derfor har jeg tilføjet kodet igen. Hvis du vil have dem fjernet skal du finde konsensus for det. 25em; gøre også at infoboksen ikke bliver unødvendigt lange, da mange ord flyttes til et linje nedenunder.

 •   Rodejong   💬 ✉️ 3. mar 2017, 01:34 (CET)

Infoboks Adelsslægt[rediger kildetekst]

Hej Kartebolle jeg vil lige hører om det er muligt at rette sådan at teksten ikke står ved siden af billedet i {{Infoboks Adelsslægt}} du kan se hvad jeg mener i artiklen Hvide (søde sjæle som læser dette vær sød ikke at rettet, så Kartebolle kan se problemet) ---Zoizit (diskussion) 4. mar 2017, 13:36 (CET)

Hej Zoizit. Det er skulle være rettet med denne redigering. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 4. mar 2017, 14:02 (CET)
1000 tak Kartebolle --Zoizit (diskussion) 4. mar 2017, 14:08 (CET)

Se evt. her så vi ikke kommer til at trampe hinanden over tæerne. mvh Per (PerV) (diskussion) 10. mar 2017, 22:04 (CET)

Foldboldbiografi image[rediger kildetekst]

Se [https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Brian_Laudrup&oldid=8954686 Denne version af Brian Laudrups biografi (især billedteksten.) (hentes med min sandkasseskabelonen: sandkasse18

Da den bruges {{Infobox3cols}} bruger den ikke {{Infoboks med filter}}. Kan du sørge for at den fejl caption= fjernes fra {{Infobox3cols}}? på forhånd tak.  •   Rodejong   💬 ✉️ 11. mar 2017, 00:21 (CET)

Jeg lavede {{Infobox3cols med filter}}. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. mar 2017, 00:46 (CET)

Som du kan se, er Paul Gauguin og Pierre-Auguste Renoir i kategorien. Jeg kan ikke finde ud af hvorfor. Der er ingen oplysninger på russisk, det er vist mest titler på malerier, der mangler et dansk navn. Det har jeg absolut ingen forstand på. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. mar 2017, 11:53 (CET)

Det er d:Q780986 og d:Q613390, hvor land er angivet til Rusland. Reelt er det samling/placering, som er mest interessant ved materier.
Når jeg har haft i emnet. Kunne Sovjetunionen og Russiske Kejserrige også udløse denne kategori. Og Hviderusland og Ukraine kunne også være rare at få med. --Steen Th (diskussion) 11. mar 2017, 12:14 (CET)
@Steenth: Jeg aner så ikke lige, hvad jeg skal gøre. mvh Per (PerV) (diskussion) 11. mar 2017, 12:28 (CET)
Tak for opklaringsarbejdet, Steen Th. Ja, brugen af P17 (land) er tvivlsom. Jeg mener også man hellere skulle have brugt P276 (placering) og P195 (samling). Malerierne er på museer i Rusland, men er ikke en del af Rusland. For at få malerne ud af kategorien, skal maleriernes navn enten angives på dansk, eller deres brug af P17 skal rettes. Det første er selvfølgelig at foretrække.
Steenth, jeg vil flytte konfigurering af landespecifikke kategorier til Modul:Brug Wikidata/data så det vil blive muligt for brugere som ikke har indgående kendskab til Lua, selv at gennemføre dit forslag og tilsvarende for andre lande. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. mar 2017, 13:04 (CET)
Jeg forstår det som, jeg skal ikke gøre noget? mvh Per (PerV) (diskussion) 11. mar 2017, 13:07 (CET)
Jeg har ryddet op i Pusjkinmuseet's samling for dem og en enkelt anden. Dvs fjernet P17. Det løser problemet. --Steen Th (diskussion) 11. mar 2017, 13:19 (CET)

Hej Dipsacus fullonum/arkiv feb-maj 2017, Jeg har omskrevet Infoboks terrorangreb men har et lille problem, som jeg har glemt hvordan det skulle løses.

Det handler om antallet af personer der er omkommet, såret eller er terrorister. Der kommer et lille ±0 bag antallet. Jeg forsøgte at finde svaret på {{Wikidata-tal}} men jeg blev ikke klogere af det. Kan du rette det for mig? Eller sige hvad jeg skal tilføje?  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. mar 2017, 14:16 (CET)

Never mind, jeg tror jeg har fundet det: | visusikkerhed=nej  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. mar 2017, 14:19 (CET)
Hvis usikkerheden er 0 burde der ikke stå "±0" selv om man ikke bruger "visusikkerhed=nej", så det tyder på en fejl i skabelonen. Ved hvilket udsagn på Wikidata så du "±0"? Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. mar 2017, 14:26 (CET)
Det var vist et +1 tror jeg, men lagde ikke særlig mærke til det tal, jeg lagde mere mærke til "±"-et. Alt vises nu som det skal.  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. mar 2017, 15:35 (CET)
OK, "±1" må gerne forekomme, men hvis der står "±0" er en fejl i Modul:Brug Wikidata. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 14. mar 2017, 15:45 (CET)
Det skal jeg forsøge at huske ;) Tak.  •   Rodejong   💬 ✉️ 14. mar 2017, 16:09 (CET)

Du har d.d. indsat følgende, citat: "Stilarterne trænes som kampsport (konkurrence), enten i form af kata eller kamp, desuden tilbyder samtlige stilarter træning i form af selvforsvar." (https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Karate&type=revision&diff=8962330&oldid=8962325)

Hvis du ikke tilknytter ovenstående udsagn med kildehenvisning(er), vil udsagnet blive betragtet som POV og dermed blive slettet. --Kontoreg(Henvendelse) 15. mar 2017, 12:32 (CET)

Jeg "indsatte" det ikke. Jeg genindsatte det efter din ubegrundede sletning. Du bedes venligst forklare hvorfor du mener det er POV. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. mar 2017, 12:40 (CET)
Dette forum er ikke et produkt for dine personlige holdninger! Hvor lang tid skal du have til at anføre kilde(r) til dine udsagn? --Kontoreg(Henvendelse) 15. mar 2017, 12:45 (CET)
Det er stadig ikke mine udsagn, men noget du slettede uden at anføre begrundelse. Du mangler stadig at forklare dig. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. mar 2017, 12:48 (CET)
Eftersom du åbenbart ikke vil samarbejde, har jeg hermed slettet POV. Såfremt du kommer med kilde(r), er jeg villig til at genoptage diskussionen. --Kontoreg(Henvendelse) 15. mar 2017, 12:51 (CET)
Det var en yderst særpræget fortolkning af samarbejde du har. Du har ikke forklaret hvad der er POV i udsagnet endnu. Sætningen er ikke et synspunkt, men en påstand. Hvis du mener at påstanden er forkert, så sig det så man kan forstå hvad du mener. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 15. mar 2017, 12:56 (CET)

Overførsel af billede til commons[rediger kildetekst]

Jeg går ud fra, at du er velbefaren i overførsler af filer til commons. Jeg mangler et kort over rajoner i Jaroslavl, det findes på ru wiki her ru:Файл:Районы Ярославля.svg. Vil du overføre det til commons for mig, og give mig et ping, hvis du får det gjort. mvh Per (PerV) (diskussion) 15. mar 2017, 13:08 (CET)

Han minder mig om RE? mvh Per (PerV) (diskussion) 16. mar 2017, 00:15 (CET)

Jeg holder pause fra dansk Wikipedia[rediger kildetekst]

Se Special:Diff/8970101. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 19. mar 2017, 20:08 (CET)

Jeg kan godt forstå, at du ønsker at holde en pause, efter kritikken mod dig, som jeg finder er urimelig, men jeg er bekymret for, hvem der nu vil holde øje med og rydde op efter Rodejong, når han laver massevis af redigeringer i skabeloner, som bruges af rigtig mange artikler, og uden at afprøve dem tilstrækkeligt meget før ændringerne indsættes. Jeg håber, at du kommer tilbage snart. Tak for godt samarbejde og din store indsats. Mvh. --EileenSanda (diskussion) 20. mar 2017, 00:14 (CET)
Tilslutter mig EileenSanda Jeg tænker på det gamle ordsprog om at rette smed for bager. Du arbejder med tingene og når det falder uheldigt ud, undskylder du og retter. Din opponent er derimod hurtig med fingeren på aftrækkeren og laver ændringer, som skaber frustration og forvirring. Jeg er selv i et enkelt tilfælde blevet irettesat for at bruge en "hård tone" overfor vedkommende, og derfor har jeg opgivet at blande mig i det rod, der opstår, når han eksperimenterer. Så vend tilbage og glem det! I øvrigt er jeg meget bekymret over de mange vigtige bidragsydere, der enten holder pause eller har forladt projektet. Jeg holdt selv en pause af grunde, som mange aktive brugere kender, og hvis der fremadrettet vedbliver at være overbeskyttelse af tvivlsomme bidragydere og udskældning til de seriøse, vil jeg tage min beslutning om at fortsætte op til revision. Livet er for kort til den slags stridigheder, især når man inden for kort tid har sagt for evigt farvel til to gamle venner, som har opgivet kampen mod kræften.--Ramloser (diskussion) 22. mar 2017, 22:26 (CET)
Tak til EileenSanda og Ramloser. Jeg er ikke helt væk idet jeg stadig svarer på henvendelser. Pausen er planlagt til at vare til udgangen af marts. I mellemtiden arbejder jeg bl.a. på at lave en bot som kan overføre oplysninger til Wikidata. Jeg tænker bl.a. på medlemsperioder og partier for folketingsmedlemmer, samt nutidige og historiske befolkningstal for Danmark, danske regioner, danske kommuner og danske sogne. Der er dog ingen tidsplan for hvornår eller om det bliver til noget. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. mar 2017, 10:54 (CET)
Ok, det lyder godt, og lyder som et spændende projekt, håber det vil lykkes :) Mvh. --EileenSanda (diskussion) 23. mar 2017, 11:03 (CET)
Jeg glæder mig også til at se dig tilbage, for mig er du et af de stabiliserende elementer på da wiki, der er med til at holde ro, så brugerne kan koncentrere sig om at udbygge og korrigere artiklerne på da wiki! Jeg synes du har været garant for et forbilledligt samarbejde omkring hentning af oplysninger fra wd. Og hvis vi kan nå til enighed om den røde blyant, vil vi kunne blive af med de mange noter, og hentningen af data, vil sikkert blive væsentligt mere populært! mvh Per (PerV) (diskussion) 23. mar 2017, 11:17 (CET)

Jeg har fundet et par problemer.

Kan du hjælpe med dem? --Steen Th (diskussion) 21. mar 2017, 17:41 (CET)

Hej Steen Th. Jeg er ikke med på hvad du ser som problemer. Årgang 0 har samme imdb-kode på Wikidata og i infoboksen med tt begge steder, og imdb-linket virker for mig. Valby Sogn har links til digdag.dk og sogn.dk som virker. Hvilken URL mangler? Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. mar 2017, 22:26 (CET)
Ja, jeg kom til at rette det, det var åbenbart meningen at det var et eksempel til dig (se min disk. side).--NivlekDaDisk. 21. mar 2017, 22:29 (CET)

Jeg er rystet[rediger kildetekst]

En bruger har beskyldt en anden bruger for at ville ødelægge Wikipedia. Det ryster mig ikke. Den slags angreb fra en bruger mod en anden forekommer desværre på Wikipedia. Jeg er rystet fordi det tilsyneladende accepteres af administratorerne, personer som er valgt af brugerne til deres tillidsposter. En administrator som var involveret i pågældende diskussion, har oprettet en anmodning til andre administratorer om at gribe ind mod personangrebet. Ingen administratorer har reageret indtil nu. Hverken ved at gribe ind overfor personangrebet eller ved at forklare at det efter deres opfattelse ikke er nødvendigt. Derfor virker det på mig som om de tillidsvalgte på nær én accepterer ekstreme personangreb i dette tilfælde. Det virker som forskelsbehandling da andre langt mildere angreb har udløst blokeringer, og det får mig til at miste troen på dansk Wikipedia og glæden ved at bidrage. Jeg vil foreløbig nedsætte mit aktivitetsniveau betragteligt og overvejer at droppe projektet helt på ubestemt tid fordi jeg er skuffet over vores administratorer. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. apr 2017, 17:13 (CEST)

Jeg har opgivet at hitte rede på hvad der er rigtigt og forkert i det personfnidder der foregår, og har været i gang i lang tid på skiftende diskussioner. For mig at se er løsningen ikke blokeringer, (det skulle da være for at spilde folks tid), men at afholde sig fra bære mere ved til bålet ved at blande sig. Måske er det mig der har misforstået admin-opgaven, men jeg mener ikke den handler om at lægge låg på diskussioner, men at forsøge at holde artikelfladen fri for hærværk og inden for Wikipdedias rammer. - Nico (diskussion) 5. apr 2017, 17:57 (CEST)
Hej Nico. Nej, man skal ikke lægge låg på diskussioner. Men når en bruges beskyldes for at ville ødelægge Wikipedia, er det ikke en diskussion længere, men et personangreb som er langt ud over hvad der er acceptabel debatstil. I øvrigt tak for sidst ved mødet i går. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. apr 2017, 19:06 (CEST)

Jeg følger Tøndemageren og ligesom ham går på pause på ubestemt tid. Jeg forventer ikke (i modsætning til min sidste pause) at besvare henvendelser her, men kan træffes på min Wikidata-side. Jeg er simpelthen flov over dansk Wikipedia og dens administratorer, som åbenbart tillader grove personangreb for nogle brugere. Det er uhyrligt. Mvh. Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. apr 2017, 22:23 (CEST)

Du kunne jo også stille op som admin, og selv gribe ind når du finder det rigtigt. Det vil formentlig let gå igennem med din seneste indsats på da.wiki, og så vidt jeg ereindrer har Du også tidligere været admin. - Nico (diskussion) 8. apr 2017, 11:14 (CEST)

sammenklappeligt[rediger kildetekst]

Jeg tror det er muligt at sammenklappe dele af infobokse så det ikke forstyrer for meget.

Jeg tænker på deler som familieliv, udmærkelser, eksterne links som twitter, facebook, etc. Det kunne være en løsning på problemstillingen der nu er. Og det kunne være et godt alternativ som kan accepteres af alle.

Jeg vil gerne vide om det kan gøres gennem modulen, eller at der skal laves en tabel i stedet.  •   Rodejong   💬 ✉️ 8. apr 2017, 11:54 (CEST)

Forkert debat[rediger kildetekst]

Hejsa, jeg vil lige henlede dig på reglerne for hvordan man skriver indlæg i slette- og gendannelsesdebatter, da det tydeligvis er et punkt du må have misset. Du bedes derfor følge reglerne som alle andre og ændre dit hjemmestrikkede til enten {{sb}} eller [[kommentar}}, da det skaber uvished om hvordan din mening skal registreres. Mvh. Vrenak (diskussion) 9. maj 2017, 22:01 (CEST)[svar]

@Vrenak: Mange tak for at henlede opmærksomheden på den grove fejl jeg begik i marts. Jeg ønsker ikke at ændre debatindlægget på siden Wikipedia:Sletningsforslag/Thomas Kaarsted til at bruge en sb- eller kommentar-skabelon, så jeg har i stedet valgt at trække indlægget tilbage. Jeg håber at du finder den løsning tilfredsstillende. Med venlig hilsen, Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 9. maj 2017, 22:46 (CEST)[svar]
@Vrenak: Jeg har måske misset noget, men hvad er problemet helt præcist? :) mvh Tøndemageren (diskussion) 10. maj 2017, 08:24 (CEST)[svar]
@Tøndemageren: Det er mit indtryk at Bruger:Vrenak mener at indlæg i slettedebatter nødvendigvis skal indeholde en af de skabeloner som er nævnt på Wikipedia:Sletningsforslag#Debat om forslaget som han lavede et eksternt link til øverst i denne diskussion. Jeg kan forstå at fejlen er så grov at det var nødvendigt at rette mit indlæg efter over en måned og efter at debatten i øvrigt var konkluderet, da Vrenak først selv rettede i mit debatindlæg i Special:Diff/9059511. Jeg var dog utilfreds med Vrenaks rettelse og fjernede hans redigering igen i Special:Diff/9059523, hvorefter Vrenak var så venlig at henlede min opmærksomhed på reglerne for sletningsdebatter og bad mig selv om rette det fejlagtige debatindlæg. Da jeg generelt retter mig efter venlige henstillinger fra administratorer, men af principielle grunde ikke ønsker at bruge en skabelon i slettedebatten (for at markere at det netop er en konsensussøgende debat, og ikke en afstemning), valgte jeg at trække indlægget tilbage. Med venlig hilsen, Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. maj 2017, 08:54 (CEST)[svar]
Aha okay. Det står altid en bruger frit for, om de ønsker at bruge skabelonerne. Der er absolut intet krav om at bruge dem, hvilket blandt andet er fordi det netop er konsensus og ikke en afstemning. Der er forbud mod at bruge hjemmestrikkede skabeloner, som ikke er godkendt. Men den valgte måde er bestemt ikke forbudt. Er man usikker på hvad en bruger mener i en given situation, kan man spørge, fremfor at rette i indlægget, og påtvinge brug af skabeloner. Jeg vil dog medgive, at det kan være lettere når der angives specifikt behold/behold ikke, men det var der så vidt jeg kan se, også gjort her? Ellers må Vrenak lige udddybe årsagen til "irettesættelsen". mvh Tøndemageren (diskussion) 10. maj 2017, 09:01 (CEST)[svar]
Enig med Tøndemageren - jeg hæfter mig ved ordet "kan" i Wikipedia:Sletningsforslag#Debat_om_forslaget. Til gengæld ser jeg intet "forbud mod at bruge hjemmestrikkede skabeloner, som ikke er godkendt". Hvor står det? --Madglad (diskussion) 10. maj 2017, 09:47 (CEST)[svar]

 Kommentar Jeg synes ikke om denne offentlige kritik mod vrenak. Jeg mener at det er bedre at Tøndemager retter henvendelse til vrenak, i stedet for den her nedladende kritik. Især når i begge er administratorer.  •   Rodejong   💬 ✉️ 10. maj 2017, 11:06 (CEST)[svar]

@Rodejong: Stop nu - det er en ganske almindelig diskussion. Der kommenteres hvor diskussionen er. Det er intet personligt mod Vrenak. Det er simpelthen ikke en i orden kommentar du kommer med. mvh Tøndemageren (diskussion) 10. maj 2017, 12:12 (CEST)[svar]
@Tøndemageren: Det er min mening. At kritisere det, din kollegaadministrator har gjort, er upassende på en andens brugerside. DU har selv underskrevet at man ikke kritiserer en anden administrator. Derfor er min mening at det er upassende.
 •   Rodejong   💬 ✉️ 10. maj 2017, 15:02 (CEST)[svar]

Mon ikke diskussionen er afsluttet her? Ellers bør den forsætte på de respektive brugeres egne diskussionsider. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 10. maj 2017, 15:12 (CEST)[svar]

Tak for påmindelsen. Slutter herfra.  •   Rodejong   💬 ✉️ 10. maj 2017, 15:21 (CEST)[svar]

Godt sted at begynde på LUA?[rediger kildetekst]

Hej Kartebolle. Jeg tænkte på om du kender nogen gode resurser for folk der gerne vil lære LUA, særligt i forbindelse med udvikling af Wikipedia-skabeloner? Jeg forsøgte at lære det nogen år tilbage, men det jeg lærte på diverse sider kunne jeg aldrig rigtigt anvende til Scribunto og Wikipedia. Tak! Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 17. maj 2017, 22:29 (CEST)[svar]

Hej InsaneHacker. Jeg kan anbefale følgende:
  • mw:Extension:Scribunto/Lua reference manual: Scribuntos referencemanual: Den indeholder dels en forholdsvis komplet beskrivelse af den anvendte version af Lua (som er 5.1 med nogle udeladelser, og med enkelte elementer fra 5.2), og dels en beskrivelse af de funktionsbiblioteker som findes i Scribunto. Det største emne som ikke er beskrevet fyldestgørende er metatables, men som man sagtens kan klare sig uden ved normal modulprogrammering.
  • http://www.lua.org/manual/5.1/index.html: Den officielle Lua-referencemanual: Er kun nødvendig hvis man insisterer på at vide alle detaljer inkl. dem som det normalt ikke er nødvendige at kende.
  • http://www.lua.org/pil/contents.html: Online-udgave af bogen Programming in Lua som dækker version 5.0. Den giver en god introduktion til sproget inkl. idiomer og konstruktioner som ofte anvendes.
  • mw:Extension:Wikibase Client/Lua: Manual hvis man skal have adgang til Wikidata
  • Hjælp:Lua-fejlretning: Beskrivelse af hvordan man kan få adgang debugningsfunktioner og test med artikler uden at forstyrre disse med brug af skabelonsandkassen og med forhåndsvisning med en side.
God hacking! Jeg besvarer gerne konkrete spørgsmål hvis noget driller. Med venlig hilsen, Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. maj 2017, 14:27 (CEST)[svar]

Vil du kigge her, jeg tror, det er noget du kan klare i en håndevending? mvh Per (PerV) (diskussion) 20. maj 2017, 20:30 (CEST)[svar]

Hej PerV. Ja, jeg kunne sikkert reparere ødelæggelserne, men - helt ærligt - jeg gider ikke. Jeg er træt af den holdning at det acceptabelt at lave massevis af ændringer i infobokse med en høj fejlrate og mangelfuld testning. Gode intentioner er ikke nok og kan ikke erstatte omhyggelig planlægning og testning og forståelse for hvad der sker. Så længe den almindelige holdning er, at man fortsat skal have lov til at redigere skabeloner selv om man gang på gang har introduceret alvorlige fejl, som kunne have været undgået ved mere omhyggelig testning med kontrol af alle de parametre rettelserne påvirker, er dansk Wikipedia ikke et projekt jeg gider bruge kræfter på. Med venlig hilsen, Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 21. maj 2017, 14:01 (CEST)[svar]
Jeg forstår dig ganske udmærket, men er ked af at du har fundet det nødvendigt at trække dig! Jeg vil alligevel høre dig, om du på et tidspunkt vil hjælpe mig med at importere refs fra wikidata. Som det er nu, indsætter jeg refs på både wikidata og da wiki. Det virker unødvendigt! Og iøvrigt ville jeg være glad for at kunne importere coord wd fra wikidata til infoboks by. Hvis du gider må du også gerne lave en eller anden funktion der indsætter {{km}}, hvis en oplysning, der burde være kildebelagte men blot er "imported from" på wikidata. Det er selvfølgelig en del af dansk wikipedia, men jeg ser det først og fremmest som en del af mit "private projekt" at indsætte {{infoboks by}} i alle artikler om russiske byer! Jeg kan forstå, hvis du siger nej, men vil blive meget glad hvis det ikke er tilfældet! mvh Per (PerV) (diskussion) 21. maj 2017, 14:18 (CEST)[svar]
Har du iøvrigt set Wikipedia:Ansøgning om administratorstatus/Ramloser? mvh Per (PerV) (diskussion) 21. maj 2017, 14:18 (CEST)[svar]
@Kartebolle: Jeg ved ikke om InsaneHackers tiltag omkring forbud mod redigering i visse område er sat i gang (se evt WP:Forbud), men hvis det er, kunne der oprettes en forespørgsel ad denne vej, for at indføre restriktioner? mvh Tøndemageren (diskussion) 21. maj 2017, 14:21 (CEST)[svar]
@Tøndemageren:Det blev vedtaget i april måned. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 21. maj 2017, 14:24 (CEST)[svar]