Hermann Carmiencke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Hermann Carmiencke
Den danske guldalder
Født 2. september 1810Rediger på Wikidata
HamborgRediger på Wikidata
Død 15. juni 1867 (56 år)Rediger på Wikidata
BrooklynRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Det Kongelige Danske KunstakademiRediger på Wikidata
Elev af J.C. Dahl, C.W. EckersbergRediger på Wikidata
Medlem af Hamburger Künstlerverein von 1832Rediger på Wikidata
Beskæftigelse KunstmalerRediger på Wikidata
Arbejdssted København (1834)Rediger på Wikidata
Genre LandskabsmaleriRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Landscape, Hyde Park, New York. 1859 af Hermann Carmiencke

Johann Hermann Carmiencke (9. februar 1810 i Hamborg15. juni 1867 i Brooklyn, New York) var en dansk/tysk landskabsmaler.

Carmiencke var tysk af fødsel, søn af en fattig arbejdsmand i kongeriget Hannover. Han kom i malerlære hos en ældre bror i Hamborg, gik der fra med Johan Mohr til Dresden for at uddanne sig til landskabsmaler hos nordmanden J.C. Dahl og tog rimeligvis efter hans råd 1834 til København for at studere ved Kunstakademiet der. Han synes dog allerede ret udviklet i sit fag, thi året efter udstillede han to landskaber, hvoraf det ene, Et Skovparti, blev indkøbt til Den Kongelige Malerisamling, og gjorde sine første forsøg som raderer. I 1837 var han i besøg i Tyskland, men kom tilbage til Danmark og ægtede Marie Vilhelmine Caroline Klein (død 4. april 1882). Efter at have opnået naturalisationspatent fik han i 1845 og 1846 Akademiets rejseunderstøttelse og opholdt sig to år i Italien. Uagtet han i 1847 vendte tilbage til Danmark, følte han sig under krigsårene mindre til pas i sit nye fædreland og udvandrede derfor i 1851 med sin familie til New York, hvor han blev medstifter af kunstakademiet i Brooklyn og døde 15. juni 1867. Han udstillede her i landet kun til 1851, men han nød anseelse for sine, i nutidens øjne vel konventionelle, billeder og solgte i alt seks billeder til Den Kongelige Malerisamling; dog var hans ry langt større i Nordamerika. Da han arbejdede med stor lethed, er tallet af hans billeder meget betydeligt (på Charlottenborg-Udstillingerne 50 billeder). Længst vil hans navn dog mindes ved hans raderinger (35 blade), der navnlig fra 1847 udmærkede sig ved lethed og frihed i behandlingen. Kunstforeningen udgav nogle af disse blade (1850-51).


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Philip Weilbach i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 3. bind, side 384,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]