Julie Skovsby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Julie Skovsby
Personlige detaljer
Født 15. november 1978 (42 år)
Odense
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelse cand.scient.pol.
Beskæftigelse Folketingsmedlem
Links
stemjulie.dk
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata

Julie Skovsby (født 15. november 1978 i Odense) er dansk folketingsmedlem fra Socialdemokraterne. I sit civile liv er hun cand.scient.pol.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Julie Skovsby blev HHX-student fra Hillerød Handelsskole i 1998 og flyttede derefter til Odense for at påbegynde statskundskabstudiet på Syddansk Universitet, hvorfra hun tog sin BA i statskundskab i 2003. Hun var i gang med at skrive speciale, da hun ved folketingsvalget 2007 blev valgt til Folketinget, hun har efterfølgende færdiggjort sit statskundskabsstudie i 2012.

Julie Skovsby bor privat i Odense sammen med sin mand og deres to sønner.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Den politiske karriere startede for alvor, da Julie Skovsby blev valgt til regionsrådet i Region Syddanmark i 2005, hvor hun også var medlem af forretningsudvalget. Ved valget i 2007 stillede hun op i Assenskredsen i Fyns Storkreds og blev valgt med 5992 personlige stemmer. I følge Socialdemokraternes interne regler trak hun sig fra regionsrådet, og overlod sin post til Ib Madsen.

Skovsby sidder med i følgende udvalg: Udvalget til Valgs Prøvelse, Retsudvalget, Sundhedsudvalget, Socialudvalget samt Dansk Interparlamentarisk Gruppes bestyrelse. Ligesom hun er stedfortræder i Kommunaludvalget og Kirkeudvalget.

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Julie Skovsby kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.