Rasmus Horn Langhoff

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Text document with shapes.svgCV
Denne artikel ligner et CV og bør forbedres, så det bliver en encyklopædisk artikel (med neutral synsvinkel, afsnitsinddeling, løbende tekst, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual.
Rasmus Horn Langhoff
Personlige detaljer
Født 8. oktober 1980
Politisk parti Socialdemokratiet
Ægtefælle Anne Sina
Links
Biografi på folketinget.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Rasmus Horn Langhoff (født 8. oktober 1980 i Slagelse) har siden valget den 15. september 2011 været medlem af Folketinget, valgt for Socialdemokraterne. Rasmus Horn Langhoff er næstformand for Folketingets Udenrigsudvalg og Socialdemokraternes sundhedsordfører. Han sidder i følgende folketingsudvalg: Forsvarsudvalget, Grønlandsudvalget, Indfødsretsudvalget, Ligestillingsudvalget, Sundheds- og Ældreudvalget, Uddannelses- og Forskningsudvalget, Udlændinge- og Integrationsudvalget, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Udvalget vedrørende Det Etiske Råd. Desuden er han stedfortræder i Dansk Interparlamentarisk Gruppes bestyrelse og Nordisk Råd[1].

Rasmus Horn Langhoff er valgt til Folketinget i Sjællands Storkreds, fra Kalundborg-Odsherredkredsen, hvor han har været socialdemokratisk folketingskandidat siden den 13. november 2006.

Ved folketingsvalget i 2007 fik Rasmus Horn Langhoff 3177 personlige stemmer og blev ikke valgt til Folketinget. Men i 2011 opnåede han ved valget 5410 personlige stemmer og sikrede sig dermed et af de socialdemokratiske folketingsmandater i Sjællands Storkreds.

Rasmus Horn Langhoff er født og opvokset i Slagelse, med familiemæssige rødder i Kirke Helsinge. Han er søn af Mogens Langhoff og Jytte Horn, begge folkeskolelærere. Han har desuden to storebrødre, Søren Horn og Thomas Horn, begge med aktiv baggrund i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og Socialdemokratiet. Rasmus Horn Langhoff er gift med folketingsmedlem for Socialdemokraterne, Anne Sina og sammen har de datteren Ingeborg. Rasmus Horn Langhoff har gået i folkeskole på Marievangsskolen i Slagelse, blev matematisk student på Slagelse Gymnasium og er uddannet cand.mag. i historie fra Københavns Universitet.

I 1994 meldte Rasmus Horn Langhoff sig ind i DSU Slagelse. Han blev formand for samme lokalafdeling i 1996, formand for DSU Vestsjællands Amt i 1997, blev ansat som rejsesekretær i DSU i 2001 og endeligt valgt på DSUs kongres til DSUs forretningsudvalg (2002-2004). Den 13. november 2006 blev han valgt som socialdemokratisk folketingskandidat i Kalundborg-Odsherred, efter en urafstemning blandt partiets medlemmer. Siden 2007 har Rasmus Horn Langhoff været børneambassadør for DUI-LEG og VIRKE, indstillet af DUI Høng og DUI Slagelse.

Sideløbende med studierne har Rasmus Horn Langhoff arbejdet som studentermedhjælper for Socialdemokraterne på Christiansborg. Han har i perioden 2008-2009 arbejdet fuldtid hos forlaget Clio Online med salg og markedsføring, og fra 2009 og frem til valget i 2011 var han organisationskonsulent hos Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE.

Rasmus Horn Langhoff blev i valgkampen i 2011 kendt for at ride på en kamel.[2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Folketingets hjemmeside
  2. ^ Lisbeth A. Rasmussen (2011-09-14). "Kamel med Horn". Nordvestnyt. Hentet 2012-01-09. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]