Bjørn Brandenborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bjørn Brandenborg
Medlem af Folketinget
Nuværende
Overtaget embede
Folketingsvalget 2019
Ordfører­skaber
Udvalgsposter
Valgkreds Fyn
Personlige detaljer
Født 10. december 1991 (30 år)
Svendborg, Danmark
Nationalitet Danmark Dansker
Politisk parti Socialdemokratiet symbol (2009–2014).svg Socialdemokratiet
Uddannelses­sted Aalborg Universitet
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Bjørn Brandenborg (født 10. december 1991) er en dansk politiker fra Fyn, som er valgt for Socialdemokratiet Han er søn af navigatør Peer Brandenborg og vuggestuepædagog Oddbjørg Brandenborg.

Bjørn Brandenborg er uddannet i administrationsvidenskab (Ba.scient.adm.) fra Aalborg Universitet. Før valget til folketinget arbejde Bjørn som organisator for 3F Sydfyn.

Folketingsvalget 2019[redigér | rediger kildetekst]

Bjørn har været kandidat for Socialdemokratiet i Svendborgkredsen fra 2016. Ved Folketingsvalget i 2019 var han ultimativt den kandidat, som fik flest stemmer i kredsen. Han blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2019 for Socialdemokratiet med 6.837 personlige stemmer.

TV2 FYN forevigede på direkte TV det øjeblik, hvor Bjørn Brandenborg får valgresultatet at vide[2], hvorefter Bjørn ikke kan holde tårerne tilbage.

Arbejde i Folketinget[redigér | rediger kildetekst]

Igennem sin korte tid i Folketinget har Bjørn Brandenborg varetaget flere tunge hverv.

Fra 2019-2020 var han ordfører for social dumping, ligesom han i samme periode var formand for uddannelses- og forskningsudvalget. Fra 2019 til 2021 var han desuden formand for Skatteudvalget.

I 2020 fik Bjørn Brandenborg nyt ordførerskab, da han blev valgt som forsknings- og uddannelsesordfører. Som ordfører arbejdede Bjørn særligt på at skabe en større balance mellem placeringen af uddannelsesinstitutioner, eksempelvis at få læreruddannelsen tilbage til Svendborg.

Fra 2021 har Bjørn Brandenborg været retsordfører.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Bjørn Brandenborg kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
  1. ^ a b Bjørn BrandenborgFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
  2. ^ https://www.tv2fyn.dk/valg/rort-til-tarer-bjorn-brandenborg-ultimativ-sejrherre-i-svendborg