Rasmus Stoklund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Rasmus Stoklund
Personlige detaljer
Født 17. marts 1984 (36 år)
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelses­sted Københavns Universitet
Links
Biografi på folketinget.dk

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen (født 17. marts 1984) er en dansk politiker, som blev valgt til Folketinget for Socialdemokratiet ved Folketingsvalget 2019. Frem til sit valg til Folketinget arbejdede han som Erhvervspolitisk chef for Dansk Metal.

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen blev født den 17. marts 1984 som søn af pedel Søren Holm-Nielsen og frisør Marianne Ravnsgaard Stoklund.[1] Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2012.[1] Han er opvokset i Fredericia.[2]

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Rasmus Stoklund startede for alvor sit politiske virke i 2008, da han blev valgt til bestyrelsen i den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum i København.[1] Stoklund besad fra 2010 til 2012 posten som formand for Frit Forum København,[1] en post han overtog fra den senere socialdemokratiske erhvervsminister Simon Kollerup.

I 2016 blev Stoklund valgt som folketingskandidat for Socialdemokratiet i Frederikssundkredsen.[3]

Rasmus Stoklund blev den 5. juni 2019 valgt til Folketinget for Socialdemokratiet i Nordsjællands Storkreds som nummer to på den socialdemokratiske liste med 4.541 stemmer.[2] I Folketinget sidder Rasmus Stoklund i Indfødsrets-, Integrations-, og Udlændingeudvalget som ordfører fra Socialdemokratiet.

Publikationer[redigér | redigér wikikode]

Rasmus Stoklund har aktivt bidraget til den socialdemokratiske idédebat med bogudgivelserne Til Blå Bjarne og Farvel til nullerne.

Farvel til nullerne[redigér | redigér wikikode]

I 2011 bidrog Rasmus Stoklund til "Farvel til nullerne", en debatbog udgivet af Frit Forum København.

Om baggrunden for udgivelsen står der:

"Med regeringsmagten følger ministerier, der i bedste Yes, Minister-stil udvikler politik og hjælper den nye regering på vej. Imidlertid har Socialdemokraterne fortsat brug for langsigtede og visionær politikudvikling. Med denne bog ønsker Frit Forum København at tage del i debatten om, hvad det er for et samfund, Socialdemokratiet skal stræbe efter at stå i spidsen for. Bogen er skrevet som en antologi, men vores fælles formål har været at reflektere over, hvordan Socialdemokratiet også i fremtiden bliver det parti, der anviser de bedste løsninger for Danmark"

Bogen har forord af Mogens Lykketoft, der også selv har været formand for Frit Forum.

Til Blå Bjarne[redigér | redigér wikikode]

I 2016 udgav Rasmus Stoklund debatbogen Til Blå Bjarne - en debatbog om Socialdemokratiet, globaliseringen og fremtiden.

På bogens bagside kan man bl.a. læse:

"(...) ifølge Rasmus bliver Socialdemokratiet kun det vigtigste danske parti i det 21. århundrede, hvis man formår at drage omsorg for danskernes hverdag, tryghedsfølelse og fremtidsdrømme. Rasmus mener samtidig, at Socialdemokratiet skal fastholde, at Danmark er et af de lande i verden, som har vundet mest på globaliseringen – og de socialdemokratiske svar på de udfordringer, globaliseringen medfører, skal i modsætning til den globaliseringsangst, Dansk Folkeparti tilbyder, have fokus på fremtidens arbejdspladser, uddannelse og en stram udlændingepolitik."

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c d Rasmus StoklundFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
  2. ^ a b Peter Jørgensen (6. juni 2019). "Her er dit nye folketing". Politiken. 
  3. ^ David Troels Garby-Holm (1. april 2016). "Rasmus Stoklund ny folketingskandidat i Frederikssund". Netavisen Pio. 
ArtikelstumpStub
Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.