Rasmus Stoklund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Rasmus Stoklund
Medlem af Folketinget
Nuværende
Overtaget embede
Juni 2019
Ordfører­skaber Politisk ordfører (maj 2022 - nu)
Udlændinge- og integrationsordfører (2019-nu)
Indfødsretsordfører (2019-2020)
Boligordfører (2021-nu)
Personlige detaljer
Født 17. marts 1984 (40 år)
Fredericia, Danmark
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelses­sted Københavns Universitet
Links
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen (født 17. marts 1984) er en dansk politiker og politisk ordfører for Socialdemokratiet.[1] Stoklund blev valgt til Folketinget for Socialdemokratiet ved Folketingsvalget 2019. Frem til sit valg til Folketinget arbejdede han som Erhvervspolitisk chef for Dansk Metal.

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

Rasmus Stoklund Holm-Nielsen blev født den 17. marts 1984 som søn af pedel Søren Holm-Nielsen og frisør Marianne Ravnsgaard Stoklund.[2] Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2012.[2] Han er opvokset i Fredericia.[3]

Politisk karriere[redigér | rediger kildetekst]

Stoklund var som ung i en kort periode medlem af Socialistisk Folkeparti.[4] Senere var han som statskundskabsstuderende i læsegruppe med den senere socialdemokratiske erhvervsminister Simon Kollerup, der opfordrede ham til at melde sig ind i i den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum.[4] Stoklunds virke startede for alvor, da han i 2008 selv blev valgt til bestyrelsen i Frit Forum i København og i 2010-2012 var formand,[2] en post han overtog fra Simon Kollerup.

I 2016 blev Stoklund valgt som folketingskandidat for Socialdemokratiet i Frederikssundkredsen.[5]

Rasmus Stoklund blev den 5. juni 2019 valgt til Folketinget for Socialdemokratiet i Nordsjællands Storkreds som nummer to på den socialdemokratiske liste med 4.541 stemmer.[3] Rasmus Stoklund overtog posten som politisk ordfører for Socialdemokratiet fra Christian Rabjerg Madsen, der i maj 2022 blev udnævnt til indenrigs- og boligminister, efter en lille regeringsrokade, som følge af Nick Hækkerups udtræden af dansk politik.[1] Stoklund er tidligere medlem af i Indfødsrets-, Integrations-, og Udlændingeudvalget som ordfører fra Socialdemokratiet.[2]

Publikationer[redigér | rediger kildetekst]

Rasmus Stoklund har aktivt bidraget til den socialdemokratiske idédebat med bogudgivelserne Til Blå Bjarne og Farvel til nullerne.

Farvel til nullerne[redigér | rediger kildetekst]

I 2011 bidrog Rasmus Stoklund til Farvel til nullerne, en debatbog udgivet af Frit Forum København.

Om baggrunden for udgivelsen står der:

"Med regeringsmagten følger ministerier, der i bedste Yes, Minister-stil udvikler politik og hjælper den nye regering på vej. Imidlertid har Socialdemokraterne fortsat brug for langsigtede og visionær politikudvikling. Med denne bog ønsker Frit Forum København at tage del i debatten om, hvad det er for et samfund, Socialdemokratiet skal stræbe efter at stå i spidsen for. Bogen er skrevet som en antologi, men vores fælles formål har været at reflektere over, hvordan Socialdemokratiet også i fremtiden bliver det parti, der anviser de bedste løsninger for Danmark."

Bogen har forord af Mogens Lykketoft, der også selv har været formand for Frit Forum.

Til Blå Bjarne[redigér | rediger kildetekst]

I 2016 udgav Rasmus Stoklund debatbogen Til Blå Bjarne – en debatbog om Socialdemokratiet, globaliseringen og fremtiden.

På bogens bagside kan man bl.a. læse:

"(...) ifølge Rasmus bliver Socialdemokratiet kun det vigtigste danske parti i det 21. århundrede, hvis man formår at drage omsorg for danskernes hverdag, tryghedsfølelse og fremtidsdrømme. Rasmus mener samtidig, at Socialdemokratiet skal fastholde, at Danmark er et af de lande i verden, som har vundet mest på globaliseringen – og de socialdemokratiske svar på de udfordringer, globaliseringen medfører, skal i modsætning til den globaliseringsangst, Dansk Folkeparti tilbyder, have fokus på fremtidens arbejdspladser, uddannelse og en stram udlændingepolitik."

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b Wismann, Ida Marie Lomholt (3. maj 2022). "Rasmus Stoklund bliver ny politisk ordfører for Socialdemokratiet". tv2.dk. TV2 NYHEDERNE. Hentet 3. maj 2022.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)
  2. ^ a b c d Rasmus StoklundFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
  3. ^ a b Peter Jørgensen (6. juni 2019). "Her er dit nye folketing". Politiken.
  4. ^ a b Kresten Andersen (8. juli 2021). "Hvad drikker en ordfører, som støttepartiet ikke vil drikke øl med?". Jyllands-Posten.
  5. ^ David Troels Garby-Holm (1. april 2016). "Rasmus Stoklund ny folketingskandidat i Frederikssund". Netavisen Pio.
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi