Jeppe Bruus Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Jeppe Bruus
Medlem af Folketinget
valgt i Gladsaxe
Folketingsmedlem 2013-2013
2014-2015
2019-
Ordførerskaber Retsordfører
Personlige detaljer
Født 20. april 1978
Holbæk, Danmark
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelse cand.scient.pol.
Uddannelses­sted Stenhus Gymnasium og HF
Københavns Universitet
John F. Kennedy High School
Beskæftigelse kommunikationschef i Skattestyrelsen
Links
jeppebruus.dk
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Jeppe Bruus Christensen (født 20. april 1978) er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet i Københavns Omegn. Han har været ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser samt formand for den danske delegation til Europarådets Parlamentariske Forsamling. Bruus har været medlem af Udvalget for forskning, innovation og videregående uddannelser, Retsudvalget, Europaudvalget, Udenrigsudvalget, Udlændinge- og Integrationsudvalget og Indfødsretsudvalget.[1]

I 2003-2007 var Jeppe Bruus formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, ligesom han i 2005-2006 var forbundssekretær i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Tidligere har han også arbejdet for sit parti i Folketinget og som konsulent for Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder Forbundet. Jeppe er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Jeppe Bruus har været Folketingskandidat i Gladsaxekredsen siden 2008. Han var midlertidigt medlem som stedfortræder for Sophie Hæstorp Andersen 5. november 2013 – 3. december 2013. Han blev fast medlem 1. januar 2014 da Sophie Hæstorp Andersen udtrådte for at blive regionsrådsformand for Region Hovedstaden.

Jeppe Bruus var i perioden 2012-2013 kommunikationschef i LO, hvor han var ansvarlig for LO's kommunikations-, presse- og kampagnearbejde. Forud for dette, arbejdede han som seniorrådgiver i kommunikationshusene Geelmuyden.Kiese (2009-2012) og Radiuskommunikation.dk (2007-2009). I perioden 2016-2018 arbejdede Jeppe som kommunikationschef for SKAT, og blev efter etableringen af de nye styrelser kommunikationschef for Skattestyrelsen.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Jeppe Bruus er opvokset i TølløseSjælland som søn af en lærer og en sundhedsplejerske. Forældrene har gennem mange år fungeret som plejeforældre. Han har to søstre.

Kilde[redigér | redigér wikikode]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Jeppe Bruus Christensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.