Wikipedia:Teknisk forum/Arkiv 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
ArkivDette er en side med arkiverede diskussioner fra Hjælp:Teknisk forum.
Ønsker du at genoptage en arkiveret diskussion, skal du flytte den tilbage til diskussionssiden.

Ikkefungerende tilbagerulning?[rediger kildetekst]

Jeg har netop forsøgt at rulle noget hærværk på Jul tilbage. I første omgang opdagede jeg ikke at ændringerne var foretaget af 2 forskellige konti, så det blev kun delvist. Udfra forhåndsvisningen at dømme ser det dog nu ud til at jeg ikke kan rulle andre end mine egne ændringer på artiklen tilbage. Kan nogen hjælpe? --Hjart (diskussion) 7. jan 2021, 09:10 (CET)

Gjort Hvis tilbagerulning driller, kan man altid anvende "fjern redigeringen".--Kjeldjoh (diskussion) 7. jan 2021, 09:23 (CET)
Hvis der flere brugere eller IP-adresser har redigeret efter hinanden, er den nemmeste vej at gendanne en tidligere version oftest at finde den ønskede version i historikken, vælge den, klikke "Redigér" og derefter "Offentlig ændringer". --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 7. jan 2021, 13:20 (CET)

automatisk indsatte kategorier på skabelon:taxonbar[rediger kildetekst]

Jeg er i gang med at indsætte fuglestemmer og udbredelseskort mm på danske fugle, og kommer ud for at taksoboksen/taxobox2 automatisk indsætter tomme kategorier der (måske) indikerer en fejl. Jeg kan kke finde den. Det drejer sig om Kategori:Taxonbarer med automatisk tilføjede originale kombinationer og Kategori:Taxonbarer med 20–24 taxon-id. Den sidste forekommer på Vandstær men ikke på Kirkeugle, men jeg kan ikke se forskellen der skulle genere den. Nogen der kan hjælpe, og er det et problem? - Nico (diskussion) 10. jan 2021, 12:21 (CET)

Blev lige opmærksom på forskellen mellem taksoboks og {{Taxonbar|from=Q27160}}, - det er den sidste der udløser indsættelsen, men det ændrer ikke på mysteriet om hvorfor den indsætter kategorierne på nogle og ikke på andre. - Nico (diskussion) 10. jan 2021, 12:44 (CET)
Det er nogle sporingskategorier, som er mest til oplysning. Kirkeugle er med i Kategori:Taxonbarer med 25–29 taxon-id. Det reelle problem er kun at de kategorier ikke er blevet oprettet. --Steen Th (diskussion) 10. jan 2021, 13:38 (CET)
For mig at se er det reelle problem at {{Taxonbar}} og Modul:Taxonbar begge er fuldstændig uden dokumentation. Og er skabelonen ovedhovedet en god ide at bruge? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. jan 2021, 14:01 (CET)
Tak for svar; Jeg var også først ved at droppe den, men valgte så at lægge den ind i en klapsammenboks så den ikke stjæler for meget opmærksomhed. Den giver en masse referencer samlet, men hvor meget de er værd, er svært at sige, overordnet set ligner de meget hinanden, men fagfolk ved måske hvad de skal gå efter hvor ? Den manglende dokumentation er vel kun for boksen, den engelske dokumentation af indholdet, en:Help:Taxon identifiers, ser ok ud for mig at se - Nico (diskussion) 10. jan 2021, 14:43 (CET)
@Nico: Jeg kan følge Kartebolle. Der er masser af skabeloner, der bliver kopiteret fra den engelske Wikipedia, som bliver sat i drift uden dokumentation eller med dokumentation på engelsk, hvor de tilhørende sporingskategorier enten ikke bliver oprettet og/eller ikke oversat til dansk. {{Taxonbar}} er bare en at mange af dem. Det bedste at gøre med det aktuelle sag, er at er oprette de 2-3 manglede kategorier(se her). --Steen Th (diskussion) 11. jan 2021, 11:06 (CET)
Jeg er stoppet med at indsætte taxonbaren, og har oprettet de to kategorier, selv om det byder mig lidt imod at oprette kategorier jeg ikke forstår, så tjek ige om det er ok. - Nico (diskussion) 11. jan 2021, 16:56 (CET)
Det ser ok ud. Jeg har tilføjet dem til Wikidata og på enwiki er vejledende tekst, som kunne tages med over, tilpasses og oversættes. Ellers burde den som har kopieret og tilpasset skabelonen og tilhørende modul have gjort det. --Steen Th (diskussion) 11. jan 2021, 17:18 (CET)

Opdatering af Multiple image-skabelonen[rediger kildetekst]

Siden {{Multiple image}} blev importeret fra den engelsksprogede Wikipedia i 2011 har den engelske pendant været genstand for en række ændringer, herunder en konvertering til at bruge Lua. Da jeg er interesseret i muligheden for at anvende nogen af de nye funktioner i den engelske skabelon og er af den holdning, at man ikke bør lave wholesale-overførsler af andre sprogversioners skabeloner uden at have styr på de tekniske konsekvenser, ville jeg høre om der er nogen af de teknisk kyndige der er villige til at opdatere den danske skabelon? På forhånd tak, -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 17. jan 2021, 18:32 (CET)

Jeg vil godt opdatere skabelonen inkl. brugen af lua, sporingskategorier og TemplateStyles som også er nyt, hvis du vil tage dig af dokumentationssiden. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jan 2021, 19:14 (CET)
Jeg fik lavet en tastefejl og har brug for administratorhjælp for at komme videre. Jeg fik oprettet siden Skebelon:Multiple image/styles.css med et forkert navn. Det skulle selvfølgelig være Skabelon:Multiple image/styles.css. Jeg flyttede siden, men var ikke opmærksom på at den på grund af det forkerte navn var blevet oprettet med en forkert indholdstype. Indholdstypen kan kun ændres af administratorer på specialsiden Special:ChangeContentModel. Indholdstypen er nu wikitext men skal være Sanitized CSS. Vil en administrator venligst lave ændringen, eller alternativt slette siden så jeg kan genoprette den med den rigtige indholdstype? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 17. jan 2021, 23:36 (CET)
@Dipsacus fullonum: - Det er blevet ændret. Defaultværdier var sat således det var nemt at ændre. --Steen Th (diskussion) 17. jan 2021, 23:52 (CET)
Tak, Steen Th.
@InsaneHacker: Opdateringen er færdig, og jeg har testet adskillige sider som bruger skabelonen. Ifølge diskussionen på engelsk Wikipedia, er der nogle små ændringer som gør udseendet mere lig med almindelige "thumb"-billeder end før. Se nærmere på en:Template talk:Multiple image/Archive 1#LUA version. Skabelonen bruger nu Skabelon:Multiple image/styles.css, men så vidt jeg kan se, var der ikke tilføjet noget til MediaWiki:Common.css som den gamle version brugte, så der er ikke noget at fjerne der. Undersiden Skabelon:Multiple image/numImgs bruges ikke længere, og kan slettes når man er sikker på at der ikke er behov for at kunne gå at tilbage til den gamle version. Dokumentationen er ikke opdateret (udover links til modul, stilark og 2 nye sporingskaterier), og jeg har indsat {{forældet}} på Skabelon:Multiple image/doc. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 18. jan 2021, 01:19 (CET)

Change default language for entering Wikipedia from Google search[rediger kildetekst]

Hi

When Google searching for a topic that has a wiki article, this article is naturally a top result and even featured in a separate "box" in Google. (I tried pasting an example with "Barack Obama" here, but it won't clear the Wikimedia Commons rules).

The issue is that I am Danish, and somewhere this circumstance means that the Wiki link in Google's search results directs to the Danish language version of the Barack Obama wiki article. I prefer using the UK (or US) language articles on Wiki whenever available. Can this be done?

Am not sure if this tweak is possible and, if it is, whether it is a Google or Wiki setting. I created a Wiki profile in order to play with settings, but so far nothing helped.(Skrev ‎Mkvindal (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Thanks

Jeg tror du skal have fat i din browsers sprogindstillinger. --Hjart (diskussion) 6. feb 2021, 13:03 (CET)

Notits om diskussion på Landsbybrønden[rediger kildetekst]

Diskussionen om det nye nybegynder-værktøj på Landsbybrønden indeholder en del elementer som nok vil have interesse for dem her på siden, der beskæftiger sig med "back end"-delen af Wikipedia samt andre spørgsmål om infrastruktur. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 12. feb 2021, 16:42 (CET)

Input ville fortsat være værdsat. Jeg tænker at teknisk forums læserkreds har personer der er interesserede i oversættelse af brugergrænsefladen, og jeg ville sætte stor pris på hvis nogen kan hjælpe med korrekturlæsning af den oversættelse der er foretaget allerede. Der er også en diskussion om, hvilke opgaver nybegyndere skal stilles af værktøjet. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 19. feb 2021, 21:29 (CET)

Brugernavn/Kodeord.[rediger kildetekst]

I et stykke tid siden oprettede jeg en konto. Jeg donerede endda over 300,- Så, lige med ét, afviser den mine brugernavne og password. (Mærkelig nok sker det også andre steder hvor jeg har en konto). Så nu har jeg oprettet en helt ny konto (Med stort besvær) fordi jeres computere laver ged i min konto. Udover kan jeg hverken se et tlf.Nr. jeg kunne ringe til, og naturligvis ingen E-mail adresse? Hvordan kontakter jeg jer overhovedet? Så nu har jeg 2 kontoer fordi jeg ikke kan slette den ene. Hvis i kan finde den så er brugernavnet det samme som min E-mail, og det gamle kodeord er: Lymfangioendotelioma og i kan bare annulere den. Jeg kan ikke bruge den. Fra: Michael Nielsen Og her er det i det i ikke selv har: Min E-mail adresse: micnielsen@outlook.dk

Så gider i at sende mig en forklaring på hvordan man kontakter jer?

Hej, Du går ind på https://da.wikipedia.org/wiki/Speciel:PasswordReset og udfylder eet af felterne der, så får du en mail hvor du kan nulstille dit Password. Vi har for øvrigt en mailadresse: info-da@wikimedia.org som findes i Kontakt_Wikipedia i linklisten i venstre spalte. Håber det kan hjælpe, vh. Nico (diskussion) 16. feb 2021, 17:53 (CET)

Technical maintenance planed‬[rediger kildetekst]

Skabelon:Infoboks basketballklub[rediger kildetekst]

Skabelon:Infoboks basketballklub som pt. bruges på 44 sider er ikke i stand til at håndtere billedstørrelse, så man er tvunget til at bruge thumb for at boksen ikke bliver for bred. Er der nogen der kan gøre noget ved det? - Nico (diskussion) 19. mar 2021, 10:54 (CET)

Jeg har konverteret skabelonen til infoboks, hvor der er lettere at håndtere layout. Det burde løse problemet med billede. Jeg har dog ikke teste det, da jeg manglede et eksempel. --Steen Th (diskussion) 19. mar 2021, 12:18 (CET)
Tak for det, det ser ud til at virke fint på Golden State Warriors og Milwaukee Bucks; Der er vel ikke nogen vej uden om at de eksisterende skal rettes manuelt (?)- Nico (diskussion) 19. mar 2021, 14:44 (CET)
@Bruger:Steenth, Nu vi er ved Infoboks basketballklub, er det så ikke muligt at skjule spillerdragterne når der ikke er angivet data for dem? - Nico (diskussion) 19. mar 2021, 16:33 (CET)

Grønlands Landsting[rediger kildetekst]

Er der nogen der har tid til at se på Grønlands Landsting?

  1. Siumuts partifarve skal være orangerød.
  2. Der er et afsnit "Overblik siden 1979 (graf)", der gået helt galt ved en redigering i går

--Madglad (diskussion) 18. maj 2021, 18:56 (CEST)[svar]

Skabelon:Infoboks jordskælv har to parametre, der hedder “tab”. Hentydes der mon til to forskellige slags tab, så de skal hedde noget forskelligt, eller kan man bare slette den ene?
- Sarrus (db) d. 16. aug 2021, 21:03 (CEST)

Coolest Tool Award 2021: Call for nominations[rediger kildetekst]

The third edition of the m:Coolest Tool Award is looking for nominations!

Tools play an essential role for the Wikimedia projects, and so do the many volunteer developers who experiment with new ideas and develop and maintain local and global solutions to support the Wikimedia communities. The Coolest Tool Award aims to recognize and celebrate the coolest tools in a variety of categories.

The awarded projects will be announced and showcased in a virtual ceremony in December. Deadline to submit nominations is October 27. More information: m:Coolest Tool Award. Thanks for your recommendations! -- SSethi (WMF) for the 2021 Coolest Tool Academy team 19. okt 2021, 07:56 (CEST)

Hvad sker der lige her?[rediger kildetekst]

Er der tale om en kidnapning, eller er domænet udløbet på wikipedia.dk? http://wikipedia.dk.nina.az/ - Nico (diskussion) 5. nov. 2021, 18:53 (CET)[svar]

Jeg har ikke fulgt linket herover. Det er til topdomænet .az som tilhører Aserbajdsjan, og det har derfor ikke noget med at wikipedia.dk at gøre. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 5. nov. 2021, 19:03 (CET)[svar]
Ok, men gad vide hvad meningen er, - forsiden er wikipedia.dk mens undersiderne er noget skrammel, men på dansk. - Nico (diskussion) 5. nov. 2021, 23:22 (CET)[svar]

Mangler Skabelon:infoboks body of water el.[rediger kildetekst]

@kartebolle opfordrede ovenfor (i diskusionen om Databox) til at komme med forbedringer af infobokse, men der er en vi helt mangler: en der svarer til den engelske en:template:Infobox body of water. Jeg har ikke kunnet finde nogen der kan bruges til Have, fjorde og havbugter ol. Jeg har som erstatning nogen gange brugt Infoboks sø, men den har også fejl og er ikke dækkende for emnet. Håber nogen viol tage det op, gerne som en der henter Wikidata. - Nico (diskussion) 10. nov. 2021, 11:26 (CET)[svar]

@Nico: Jeg vil gerne arbejde på at lave {{Infoboks vandområde}}. Tænker du på nogle bestemte vandområder som jeg kan bruge til at teste med? --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. nov. 2021, 12:37 (CET)[svar]
Lyder godt. Eksempler med et godt udvalg af parametre kunne være Middelhavet - en:Mediterranean Sea, Kattegat, Oslofjorden - de:Oslofjord ....men den mangler overalt. - Nico (diskussion) 10. nov. 2021, 13:13 (CET)[svar]
@Nico: Jeg er startet med dokumentationssiden Skabelon:Infoboks vandområde/doc, så kravene til infoboksen kan fastlægges først. Indeholder den det du har brug for, mangler der noget eller er der for meget? Den skulle kunne bruges for både have, havområder og søer ligesom den engelske som jeg har taget udgangspunkt i. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 10. nov. 2021, 15:11 (CET)[svar]
Woaw det går hurtigt :-) Det ser rigtig godt ud, - er spændt på at prøve den i praksis. (der mangler lige s i Infoboks i eksempelskabelonen) - Nico (diskussion) 10. nov. 2021, 15:25 (CET)[svar]
@Dipsacus fullonum: Jeg håber ikke du har glemt den her, eller er der problemer med den? - Nico (diskussion) 19. dec. 2021, 17:55 (CET)[svar]

Fodboldtrupskabeloner for Copa América[rediger kildetekst]

Hej! Kan jer oprette fodboldtrupskabeloner for Copa América fra 1987 og frem til i dag. Dette kan kreve meget arbejde og interesse. Er det også muligt å oprette fodboldtrupskabeloner for CONCACAF Gold Cup og Confederations Cup turneringene. Det ville være rart om slike skabeloner blev oprettet men det er ikke noget stress nu for øjeblikket. Mvh Sondre --88.89.14.227 25. dec. 2021, 21:59 (CET)[svar]

Skabelon om landsholdstrup[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt att oprette en skabelon for landsholdstrup?. Likt hvad man har på den engelske wikipedia. Fodboldtrup skal egentlig kun forbeholdes klubhold. En må adskille de to tingene. En skabelon om landsholdstrup ville ha passet perfekt en kan tjekke den engelske malen for sådan information. En kan også oprette modul for national squad likt hvad en har på engelsk. En kan jo skrive over modulen fra dansk. Mvh Sondre --88.89.14.227 25. dec. 2021, 22:15 (CET)[svar]

Community Wishlist Survey 2022 is coming. Help us![rediger kildetekst]

The Community Wishlist Survey 2022 starts in less than two weeks (Monday 10 January 2022, 18:00 UTC). We, the team organizing the Survey, need your help.

Only you can make the difference

How many people will hear and read about the Survey in their language? How many will decide to participate? Will there be enough of you to vote for a change you would like to see? It all depends on you, volunteers.

Why are we asking?

  • We have improved the documentation. It's friendlier and easier to use. This will mean little if it's only in English.
  • Thousands of volunteers haven't participated in the Survey yet. We'd like to improve that, too. Three years ago, 1387 people participated. Last year, there were 1773 of them. We hope that in the upcoming edition, there will be even more. You are better than us in contacting Wikimedians outside of wikis. We have prepared some images to share. More to come.

What is the Community Wishlist Survey?

It's an annual survey that allows contributors to the Wikimedia projects to propose and vote for tools and platform improvements. Long years of experience in editing or technical skills are not required.

Thanks, and be safe and successful in 2022! SGrabarczuk (WMF) (talk) 29. dec. 2021, 04:15 (CET)[svar]

Save the Date: Coolest Tool Award 2021: this Friday, 17:00 UTC[rediger kildetekst]

<languages />

Hello all,

The ceremony of the 2021 Wikimedia Coolest Tool Award will take place virtually on Friday 14 January 2022, 17:00 UTC.

This award is highlighting software tools that have been nominated by contributors to the Wikimedia projects. The ceremony will be a nice moment to show appreciation to our tool developers and maybe discover new tools!

Read more about the livestream and the discussion channels.

Thanks for joining! andre (talk) -08:02, 6 January 2022 (UTC)

Last two days for submitting proposals[rediger kildetekst]

Tomorrow is the last day for submitting proposals for the Community Wishlist Survey 2022.

Also, everyone is welcome to translate, promote, and discuss proposals. SGrabarczuk (WMF) (talk) 22. jan. 2022, 15:45 (CET)[svar]

Kategori med template samt illustration for modstandsfolk fra Danmark[rediger kildetekst]

Jeg har brug for hjælp da min tekniske kunnen er ret begrænset. Jeg håbede på at nogen vil hjælpe mig med en template til Danmarks modstandsfolk under anden verdenskrig. Jeg håbede på en lignende template som man ser af template: "Elefantridder" som bla. er på Margethe den 2'en og Mærsk Mc-Kinney Møller's side hvor der op i hjørnet er en illustration af ordenen. På samme måde ville jeg have et template til de danske modstandsfolk, dog bare med en illustration af armbindet. Jeg har lavet en illustration der evt. kan bruges, jeg kan dog bare ikke finde ud af at lave et template som dukker op på de sider der har den aktuelle kategori. Jeg håber der er nogen der vil hjælpe med dette. Forslag til illustration ses nedenunder:

Modstandsbevægelsen armbind 2. verdenskrig

Højgaard-Christiansen (diskussion) 25. jan. 2022, 13:46 (CET)[svar]


Der er mange personer i Kategori:Modstandsfolk fra Danmark og underkategorier, så du bør sikre dig tilslutning til et sådant projekt, evt. via Wikipedia:Landsbybrønden eller Wikipedia:Anmodning om administratorassistance. Her er et udkast du kan arbejde videre med, efter model af {{Elefantridder}}

Med ombrydning af teksten
<!-- denne linje er nødvendig for ret visning i tabeller -->{| align="right" id="toc" style="margin: 0 0 0 5px; padding: 5px;margin-left:15px;margin-top:10px;margin-bottom:15px" class="thumb tright"
|style="text-align:center;"|'''[[Modstandsbevægelsen|Modstandsbevægelsens<br /> armbind 2. verdenskrig]]'''<br/>[[File:Modstandsbevægelsen armbind 2. verdenskrig.svg|50px]]
|}<includeonly>[[Kategori:Den danske modstandsbevægelse]]</includeonly><noinclude>
{ {dokumentation}}
<!--Tilføj kategorier til /doc undersiden og ikke her! -->
</noinclude>
Modstandsbevægelsens
armbind 2. verdenskrig

{ {dokumentation}}


-- Mvh PHansen (diskussion)

Rollout of the new audio and video player[rediger kildetekst]

Hjælp venligst med at oversætte til dit sprog

Hello,

Over the next months we will gradually change the audio and video player of Wikis from Kultura to Video.js and with that, the old player won’t be accessible anymore. The new player has been active as a beta feature since May 2017.

The new player has many advantages, including better design, consistent look with the rest of our interface, better compatibility with browsers, ability to work on mobile which means our multimedia will be properly accessible on iPhone, better accessibility and many more.

The old player has been unmaintained for eight years now and is home-brewn (unlike the new player which is a widely used open source project) and uses deprecated and abandoned frameworks such as jQuery UI. Removing the old player’s code also improves performance of the Wikis for anyone visiting any page (by significantly reducing complexity of the dependency graph of our ResourceLoader modules. See this blog post.). The old player has many open bugs that we will be able to close as resolved after this migration.

The new player will solve a lot of old and outstanding issues but also it will have its own bugs. All important ones have been fixed but there will be some small ones to tackle in the future and after the rollout.

What we are asking now is to turn on the beta feature for the new player and let us know about any issues.

You can track the work in T100106

Thank you, Amir 17. feb. 2022, 18:59 (CET)[svar]

Hvorfor transkluderes en artikel i sig selv?[rediger kildetekst]

Hvordan kan det være, at en artikel transkluderes i sig selv (se f.eks. "Transkluderede skabeloner") på sideinformation for Unibank)? Er det en fejl eller skal det være sådan? Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 7. mar. 2022, 17:21 (CET)[svar]

@MGA73: Jeg har fundet ud af, det er Modul:Citation/CS1 eller en af dens hjælpemoduler, som gør det. Hvorfor ved jeg ikke. --Steen Th (diskussion) 7. mar. 2022, 20:02 (CET)[svar]
@Steenth: Jeg har spurgt på en:Help_talk:Citation_Style_1#Transclusion_of_articles_to_themselves om det skal være sådan for det virker også sådan på enwiki. --MGA73 (diskussion) 8. mar. 2022, 17:39 (CET)[svar]

Svaret var følgende:

Yes, at line 592 in da:Modul:Citation/CS1/Configuration is this:
local content = mw.title.getCurrentTitle():getContent() or '';
getContent() counts as a transclusion. See mw:Extension:Scribunto/Lua reference manual#Title objects.

Håber det gør nogen klogere :-) --MGA73 (diskussion) 8. mar. 2022, 19:46 (CET)[svar]

Brødtekstens læselighed[rediger kildetekst]

Wikipedia har fordele på mange parametre, når det drejer sig om at være et populært leksikon, der kan læses af (næsten) alle: Wikipediaartiklerne er letlæselige, de undgår indforståede fagudtryk, de har en overskuelig form, de har en overskuelig indledning, de har et godt hypertekstsystem med links ved centrale ord, osv. På disse punkter har vi en fordel i forhold til vores ”konkurrent” lex.dk.

Der er imidlertid to parametre, hvor vi ikke har en fordel i forhold til lex.dk, og hvor vi burde have det, når vi i forhold til lex.dk. henvender os til en lidt bredere læserskare. De to parametre er 1) linjelængde og 2) bogstavstørrelse. De to parametre hænger som regel sammen, idet bogstavstørrelsen normalt stiger, når linjelængden falder. En tommelfingerregel inden for læsepædagogik er, at en tekst bliver lettere at læse, når der er tale om kortere linjer og større bogstaver (indtil en vis grænse, naturligvis). Wikipediaartiklernes brødtekst lever på disse to punkter desværre ikke op til kriteriet for at være en letlæselig tekst. Linjerne er for lange, og bogstaverne er for små.

Prøv at sammenlign denne tekst, som jeg skriver i øjeblikket (som en en standard-wikipediabrødtekst), med f.eks. lex.dk´s artikel ”stoicisme”. Lex.dk falder ud som vinderen på de to parametre, selv om det burde være omvendt.

Jeg ved godt, at den enkelte læser selv kan forstørre teksten og kan halvere teksten – men alligevel. Det ville være rart, hvis teksten som udgangspunkt fremstod med kortere linjer og større bogstaver.

Er der nogen, der har et forslag til, hvad der kan gøres? Kan man f.eks. som standard have en brødtekst med en indzoomning på 150 % i forhold den nuværende brødtekst? Eller kan man lave to spalter? Hvordan er de tekniske muligheder?

Alexandramander (diskussion) 13. mar. 2022, 05:43 (CET)[svar]

Designet styres for alle projekter under et og der er nogle folk arbejder fuldtids med hvordan designet skal være. Og de foretager nogle valg på det punkt for os. Og de er gang med et nyt Vector design, som man kan vælge at få allerede ud på Speciel:Indstillinger#mw-prefsection-rendering Og det nye design er allerede standard på fx på den norske og franske Wikipedia. Og de har valgt at udnytte hele skærmbredden, som lex.dk ikke gør. --Steen Th (diskussion) 13. mar. 2022, 09:43 (CET)[svar]
Hej Steen Th.
Tak for oplysningerne. Jeg kan se, at fransk Wikipedia (men endnu ikke norsk Wikipedia) har taget det nye design i brug. Bogstavstørrelsen er den samme, men linjelængden er reduceret med ca. syv centimeter. Så det nye design er altså (trods alt) et fremskridt. Jeg ser frem til, at det bliver standard på dansk Wikipedia. Kan du udvirke noget på dette punkt?
Med venlig hilsen
Alexandramander (diskussion) 13. mar. 2022, 13:14 (CET)[svar]
Nu gør jeg og andre ikke den slags ændringer på egen hånd. Der skal være opbakning til det. Ellers det er noget WMF styrer. --Steen Th (diskussion) 14. mar. 2022, 10:24 (CET)[svar]

Mon Hjælp:Botter trænger til en opdatering af versionsnumre og links? Den er jo ikke opdateret i årevis.
- Sarrus (db) d. 6. apr. 2022, 18:39 (CEST)[svar]

what is : frwiki.wiki ??[rediger kildetekst]

https://da.frwiki.wiki/wiki/Main_Page I have long been pestering by this link with Virus warning etc. etc. - Is it anything to do with Wikipedia and why that ? what shal I do ? Thanks Cristina Tibo

The domain frwiki.wiki has to my knowledge nothing to do with Wikipedia or the Wikimedia Foundation. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 11. apr. 2022, 09:41 (CEST)[svar]

Wikidata-relateret problem[rediger kildetekst]

Er der nogen, der kan forklare, hvorfor skabelonen {{Infoboks wikidata person}} nogle gange viser helt horrible udgaver af fx fødselssted? Et par eksempler, jeg lige har opdaget (da jeg satte skabelonen på), er Dieter Wiedenmann og Raimund Hörmann, der begge er født i Ulm. Men landet, der vises, er et sammensurium af alle de lande, som Ulm har hørt til gennem historien! Det gælder fx ikke, hvis man var født i Mainz - se Albert Hedderich.

I begge tilfælde står kun byen på WD for personen, så landet må hentes via WD for byen. Her kan jeg se, at landetilhørsforholdet er angivet med start- og slutår for alle de historiske tilhørsforhold i begge tilfælde. Dog er det nuværende land, Tyskland, for Mainz' vedkommende markeret med en grøn baggrund, som ikke er ved Ulm - om denne farve er signifikant, ved jeg ikke, og jeg kan ikke se, hvordan den fremkommer.

Er der nogen, der kan hjælpe her? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. apr. 2022, 12:36 (CEST)[svar]

Sorry, jeg har fundet ud af det - det handlede om ranking; man skal bare sørge for, at det nuværende land er højest ranket, så fungerer det. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 20. apr. 2022, 12:42 (CEST)[svar]
Men hvis man til gengæld har brug for historiske oplysninger, for eksempel hvis en by som personen er født i på fødselstidspunktet tilhørte et andet land end nu, er det bedst at skrive fødestedet inkl. det daværende land eksplicit i infoboksen da Wikidata så ikke gengiver det korrekt. (Man kunne teoretisk set lave kode som tjekkede tidskvalifikatoren m.v. men det er meget lettere og også sikrere bare at korrigere manuelt i sådanne tilfælde). --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 20. apr. 2022, 13:10 (CEST)[svar]

Script warnings - hvordan finder jeg dem?[rediger kildetekst]

Jeg har på det seneste oplevet at få warnings vedrørende cite-skabeloner. Se fx Saudi-Arabien:

Script warning: One or more {{cite book}} templates have maintenance messages; messages may be hidden (help).
Script warning: One or more {{cite web}} templates have maintenance messages; messages may be hidden (help).
Script warning: One or more {{cite book}} templates have errors; messages may be hidden (help).

I mange tilfælde kan de opspores, fordi der også er visningsproblemer med dem, men i den omtalte artikel er der ikke noget at se, og det er ret uoverskueligt at skulle 341 referencer igennem for at finde dem manuelt.

Er der nogen nem måde at finde dem på? --Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. apr. 2022, 10:24 (CEST)[svar]

Jep. Der er en nem måde at kunne se dem - der er en vejledning her: Hjælp:CS1-fejl#Visning af fejlbeskeder
Man sætter nogle CSS-koden ind i ens common.css, som gør at beskeden vises. Så kan selv styre hvad man vil se. Det vises som grøn tekst i den reference, hvor der er problemer, når det er sat. --Steen Th (diskussion) 25. apr. 2022, 11:10 (CEST)[svar]
Tak for hjælpen - nu har jeg fixet dem i artiklen nævnt ovenfor. --Arne (Amjaabc) (diskussion) 25. apr. 2022, 12:44 (CEST)[svar]

Artikler om nationer ved olympiske lege[rediger kildetekst]

Hej! Kan jer oprette artikler om nationer ved olympiske lege. Vi har diskuteret om dette tidligere og da kom vi ingen vej. For å være præcis så kan man lag artikler om nationer ved sommer-OL fra 1912 til 2008. Og i vinter-OL fra 1928 til 2002. Da må det være folk som er interesseret i dette for det kræver meget arbejde og er en stor job. F.ex Tyskland ved vinter-OL 1936 etc. Det kræves rigtige artikler med fuld information om landernes resultater i olympiske lege og ikke bare stubber selv om det er en bra start. Artikler skal være af god kvalitet og fuldværdige. Mvh Sondre --88.88.4.178 8. maj 2022, 13:00 (CEST)[svar]

Jeg troede, du havde opgivet dansk Wikipedia, Sondre. Jeg synes, du skal lade være med at blive ved med at ønske en masse nye artikler på dansk. Som du selv skriver, er det en kæmpeopgave at skrive noget fornuftigt i alle de artikler, du efterlyser, og det er vi Slet ikke mange nok til at løse. Mit bedste råd er, at du opgiver at arbejde på da-wi, med mindre det drejer sig om små, simple rettelser. —Arne (Amjaabc) (diskussion) 8. maj 2022, 17:24 (CEST)[svar]

Skabelon:Infoboks OL[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt for jer å lægge til parametre for tidligere og næste vinter og sommer-OL likedan hvad man har på den samme engelske skabelonen. Tjek den for dette. Og også at fjerne parametre for dommer- og atletløfte det er ikke nødvendigt at have dem der. Det vigtigste er hvem som åbnede legene og hvem som tended ilden. Mvh Sondre --88.88.4.178 20. maj 2022, 14:58 (CEST)[svar]

Denne artikel: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Leindotter#

Kigger nærmere på anbefalede links. Tak for hjælpen

Skift mellem sprog?[rediger kildetekst]

Hvordan tilføjes nyt sprog i listen over alternative sprog? Samme artikel findes på dansk og tysk, men tysk findes ikke på listen til direkte skift mellem sprog /Lars

Det korte svar: hvis der ikke er nogen sproglinks under overskriften "På andre sprog", er der er normalt i stedet et link med teksten "Tilføj links" som du kan bruge. Mangler det? Hvilken artikel er der tale om? Det lange svar er på Hjælp:Henvisninger til andre sprog. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. maj 2022, 11:57 (CEST)[svar]

Denne artikel: https://de.m.wikipedia.org/wiki/Leindotter#

Ser nærmere på anbefalede links. Tak for hjælpen.

Det forstår jeg ikke. Den tyske artikel de:Leindotter er om planten Camelina sativa eller sæddodder på dansk. Der er ikke nogen artikel om den plante på dansk Wikipedia. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. maj 2022, 12:33 (CEST)[svar]
Vi har en artikel om planteslægten dodder, men kan ikke linkes til tysk da deres artikel er om arten, og de ikke har en artikel om slægten. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion) 23. maj 2022, 12:41 (CEST)[svar]

Skabelon:Fotomontage i Skabelon:Infoboks by[rediger kildetekst]

Hej , findes der en måde så man kan indsætte Skabelon:Fotomontage i Skabelon:Infoboks by uden der bliver en rest af Billed-formateringen stående (''[[Fil:'' og forneden ''|250px]]''). Eksempel: Krasnohrad. Jeg synes jeg har været ude for problemet tidligere, men husker ikke løsningen, eller også var det noget der lignede. er der nogen der har et bud? - Nico (diskussion) 27. maj 2022, 15:50 (CEST)[svar]

En omvej er brugt her (Sulaymaniyah med c:File:Sulaymaniyah City Collage.png) ved først at lave fotomontagen til en separat fil før den indsættes i Skabelon:Infoboks by. Men det er jo ikke den rigtige løsning.
-- PHansen (diskussion) 28. maj 2022, 09:33 (CEST)[svar]
Tak for svar, jeg har også overvejet den løsning, men den er ret besværlig, - Hvis ikke der er en umiddelbar løsning vil det bedste nok være at indbygge den i Infoboks by ligesom |image_skyline = i en:Template:Infobox settlement, men det ligger desværre uden for min tekniske formåen. - Nico (diskussion) 28. maj 2022, 10:02 (CEST)[svar]
Her er en test i sandkassen af {{Fotomontage}} på en side der bruger {{Infoboks bebyggelse}}
: https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Hj%C3%A6lp:Sandkassen&oldid=11164008
Så måske kunne koden for billede fra {{Infoboks bebyggelse}} kopieres ind?
-- PHansen (diskussion) 28. maj 2022, 11:16 (CEST)[svar]
Ja, den med infoboks bebyggelse var vist den jeg ikke kunne huske, og det virker, selv om man mister lidt af WD-funktionerne fra Infoboks by. Jeg har som du foreslår prøvet at indsætte koden fra bebyggelse i infoboks by i min sandkasse: Bruger:Nico/sandkasse/Kilde test, men vil ikke sætte den ind før en mere erfaren skabelonsnedker har debugget og sagt go. - Nico (diskussion) 28. maj 2022, 12:05 (CEST)[svar]
Måske kunne man også lave test ved hjælp af Skabelon:Infoboks by/sandkasse med Skabelon:Infoboks by/testcases og koden for billede fra {{Infoboks bebyggelse}}
| data6 = {{#if: {{{image|{{{billede|{{{Billede|{{{billede_navn|}}} }}} }}} }}}
                 | {{#invoke:InfoboxImage|InfoboxImage
                    |image={{{image|{{{billede|{{{Billede|{{{billede_navn|}}} }}} }}} }}}
                    |size={{{imagesize|{{{billedstørrelse|{{{billedstr|{{{Size|{{{billedbredde|{{{billedestr|{{{billede_størrelse| }}} }}} }}} }}} }}} }}} }}} 
                    |sizedefault=250x300px
                    |alt={{{imagealt|}}} }}
                 | {{Wikidata-streng | P18 | q={{{q|}}} | maks=1 | kvalifikator1=P2096 | kvalifikator2=P585 
                    | feltnavn=billede | wikidata={{{wikidata|}}} 
                    | ingen_wikidata={{{ingen_wikidata|}}}
                    | kvalifikatorformat1=    [[Fil:$1|250x300px]]
                      [[Kategori:Sider med billeder fra Wikidata med billedtekst]] 
                      {{Nyt felt}}caption=$2
                    | kvalifikatorformatuden1=[[Fil:$1|250x300px]] 
                      [[Kategori:Sider med billeder fra Wikidata uden billedtekst]] 
                      {{Nyt felt}}caption=
                    | kvalifikatorformat2= $1 <small>$2</small>
                   }}
                }}
-- PHansen (diskussion) 28. maj 2022, 12:28 (CEST)[svar]
Her er henvisning til testen : Skabelondiskussion:Infoboks_by#Brug_af_fotomontage
Koden til {{Infoboks by}} til venstre i sammenligningen på Skabelon:Infoboks_by/testcases#Kupjansk er fra versionen: oldid=10847596 fra 30. aug. 2021 med den kode der giver problemet.
-- PHansen (diskussion) 30. maj 2022, 10:55 (CEST)[svar]

Anja C. Jensen[rediger kildetekst]

Hvorfor står der ikke i infoboksen på Anja C. Jensen, hvem hun er formand for? Har jeg registreret det forkert på Wikidata (Anja C. Jensen (Q112210966)), eller er det infoboksen, der ikke kan håndtere det?
- Sarrus (db) d. 2. jun. 2022, 21:30 (CEST)[svar]

Jeg tror ikke infobokskoden endnu er helt avanceret nok til at kunne håndtere en så forholdsvist sjældent brugt qualifier. Hjart (diskussion) 2. jun. 2022, 21:55 (CEST)[svar]
Det er også et spørgsmål om at for (P642) bruges på mange forskellige måder, så det kræver et menneske til at fortolke hvad den betyder. Jeg ville ikke være særlig tryg ved at bruge den automatisk i infobokse. Se mere om dette på f.eks. wikidata:User:Lucas Werkmeister/P642 considered harmful. Jeg vil den i forbindelse gerne gentage, at infobokse kan og bør udfyldes manuelt når hjælp fra Wikidata ikke tilstrækkelig god eller dækkende. --Kartebolle (Dipsacus fullonum) (diskussion)
Ok, så må vi klare det manuelt :-).
- Sarrus (db) d. 3. jun. 2022, 07:16 (CEST)[svar]

Kategori for OL efter land infobokser efter kontinent[rediger kildetekst]

Hej! Kan jer skabe en kategori for OL efter land infobokser efter kontinent. T.ex. om Japan er i Asien skal de da ståe i Kategori:Skabeloner for land i Asien ved OL, om Kenya ligger i Afrika skal da kategorien hete Kategori:Skabeloner fro land i Afrika ved OL, om Australien ligger i Oceanien skal da kategorien hete Kategori:Skabeloner for land i Oceanien ved OL, om USA ligger i Amerika da skal kategorien hete Kategori:Skabeloner for land i Amerika ved OL og om Østrig ligger i Europa da skal skabelonen hete Kategori:Skabeloner for land i Europa ved OL. Mvh Sondre 88.88.4.178 1. aug. 2022, 12:22 (CEST)[svar]

Skabelon:Infoboks land i mesterskab[rediger kildetekst]

Hej! Er det muligt for jer att skabe en skabelon for land i mesterskab likt det man har på den engelske siden. Da underforstået at det skal handle om landerne i mesterskab som Olympiske lege, verdensmesterskab, europamesterskab, Commonwealth, Asialegene osv. Det skal ikke handle om landet i den perioden men bare ta for seg deltagelse i disse mesterskab.

Mvh Sondre 88.88.4.178 8. aug. 2022, 16:48 (CEST)[svar]

Links ødelægges i kildekoderedigering[rediger kildetekst]

Jeg har i dag flere gange været ude for at kildekoderedigering vilkårligt ødelægger tidligere markerede links og erstatter dem med (f.eks.) [maskine-da]r. Det gør redigering og patruljering nærmest umulig, da de kan dukke op igen andre steder ved forhåndsvisning efter rettelse.

Se f.eks: Tandremmen er en [drivrem-da], der oftest ses brugt i [Varmekraftmaskine|forbrændingsmotorer-da] i [bil-da]er, samt [maskine-da]r og [fabrik-da]ker. Tandremmen drives af [Krumtapaksel|krumtapakslen-da] og driver [Knastaksel|knastakslen-da].

Er der nogen der ved hvad der foregår og hvad der kan gøres ved det? - Nico (diskussion) 16. sep. 2022, 23:46 (CEST)[svar]

Det er ikke en problemstilling jeg kender, men min umiddelbare indskydelse ville være at tjekke evt. aktiverede betafunktioner, redigeringsgadgets eller eksterne redigeringsværktøjer. Det virker som om du har et eller andet aktiveret der vil vise hvilken sprogversion et link peger på. -- InsaneHacker 🕊️ (🗨️) 17. sep. 2022, 12:09 (CEST)[svar]
Tak for indput, - jeg prøvede at gennemgå/fjerne div værktøjer og det løste gradvist(!) problemet i løbet af i går. Dog var eksempelartiklen Tandrem først fri for fejlen nu til morgen. Jeg kan godt se muligheden af at det er mine egne gadgets der er skyld i det, men jeg undres over vilkårligheden, både i hvor fejlen opstår, og forsvinder igen. - Nico (diskussion) 18. sep. 2022, 08:56 (CEST)[svar]

Coolest Tool Award 2022: Call for nominations[rediger kildetekst]

The fourth edition of the Coolest Tool Award welcomes your nominations! What is your favorite Wikimedia related software tool? Please submit your favorite tools by October 12, 2022! The awarded projects will be announced and showcased in a virtual ceremony in December.

MediaWiki message delivery 3. okt. 2022, 20:30 (CEST)[svar]

Erasmus af Rotterdam[rediger kildetekst]

Jeg har udvidet artiklen om Erasmus af Rotterdam. Normalt bliver der automatisk genereret en indholdsfortegnelse, men af en eller anden grund er det ikke sket i dette tilfælde. Er der nogen, der kan forklare mig, hvordan det er sket? Alexandramander (diskussion) 14. okt. 2022, 03:39 (CEST)[svar]

Fordi der var en __NOTOC__-kode i, se denne rettelse.
- Sarrus (db) d. 14. okt. 2022, 07:23 (CEST)[svar]

Tak. Alexandramander (diskussion) 14. okt. 2022, 15:30 (CEST)[svar]

Spørgsmål om misbrugsfilter[rediger kildetekst]

Jeg faldt over denne redigering og er nysgerrig på, hvad det helt præcist er ved de heri indeholdte ændringer af artiklen, der aktiverer Hoar-filteret? Jeg er godt med på, at filteret til tider kan opfange uskyldige redigeringer, og at dette er en del af det trade-off man har med automatiske filtre, men så vidt ses består redigeringen udelukkende af meget almindelige ord og vendinger og en URL-adresse til en statslig hjemmeside. -- InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 19. okt. 2022, 13:42 (CEST)[svar]

Parantes om sidetitel[rediger kildetekst]

Jeg har lige oprettet en ny side. Titlen fremstår med dobbelt-parantes. Jeg kan umiddelbart ikke redigere i titlen. Er der nogen, der har vejledning omkring ddtte? Bh Lene Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 11:08 (CEST)[svar]

Jeg tror blot siden skal slettes og at du må arbejde videre i
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Marianne_Klint&action=submit
Det kan dog blive slettet eller tilbageført hvis Marianne Klint ikke findes 'notabel' nok.
-- PHansen (diskussion) 25. okt. 2022, 11:22 (CEST)[svar]
Tak for svar.
Jeg har aldrig oprettet i Wiki. Blev bedt om at lave en side om er person ud fra navnet, som findes på en eksisterende side.
Når jeg vil slette den, får jeg ikke faneblad 'Slet'.
Er der en slet-funktion gemt et sted, jeg bare ikke kan finde? Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 11:57 (CEST)[svar]
Kun administratorer kan slette - af logiske årsager. Hvem 'bad' dig om at lave den? --Jørgen (diskussion) 25. okt. 2022, 12:04 (CEST)[svar]
Den person, siden handlet om: Marianne Klint Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:06 (CEST)[svar]
ja, vi har den regel at man ikke skriver om sig selv eller sine - af rent logiske årsager. Så ville vi jo drukne i irrelevante selvpromoveringer. Man kan heller ikke plage andre om at skrive om sig. Man må pænt vente til man er så kendt at en uvildig skriver artiklen.--Jørgen (diskussion) 25. okt. 2022, 12:08 (CEST)[svar]
så har denne person nok ment, at jeg er den 'uvildige'. Det giver mening, at man ikke kan skrive som sig selv. Men det giver ikke mening, at jeg ikke kan slette siden og lægge teksten tilbage på Aveny-T siden, synes jeg Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:11 (CEST)[svar]
Nej, man kan ikke rette i titlen, men man kan flytte siden. Fejlen opstod da siden om Avenue-T blev skrevet - der er parenteser i wikilinket, og så kommer der jo automatisk parenteser i den deraf oprettede titel. Wiki-softwaren retter sig efter det, man beder den om. mvh --Jørgen (diskussion) 25. okt. 2022, 11:56 (CEST)[svar]
Tak for svar.
Hvordan flytter jeg siden?
og kan den virkelig ikke slettes?? Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:03 (CEST)[svar]
Jeg ser, at siden Marianne Klint er en redirect til Avenue-T, så en bruger har ment at hun ikke er notabel. Hun har i øvrigt selv været inde at skrive til i forgårs, så det er nok en af flere grunde. Jeg skal ikke gøre mig til dommer om hun er relevant nok til sin egen artikel herinde, men redirecten skal slettes før artiklen kan flyttes. Det kan jeg gøre for dig, men fyld relevant stof på, der berettiger til en selvstændig artikel, ellers ender det nok med en redirect igen. --Jørgen (diskussion) 25. okt. 2022, 12:03 (CEST)[svar]
Ah, interessant. Det må jeg vidergive til hende. Jeg havde lagt teksten om hende på Aveny-Y siden, men hun ønskede en separat side. Det kan være hun må leve med at have teksten under Aveny-T. Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:05 (CEST)[svar]
Hvem er administrator på en side, jeg har oprettet? jeg har ikke mere relevant stof at fylde på, kun den tekst, jeg fik fra denne person. Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:09 (CEST)[svar]
Kan du flytte den med et indhold den har nu? og dermed slippe for paranteser omkring titlen? og så må vi se om den re-directer til Aveny-T siden... Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 12:19 (CEST)[svar]
Det er stadig denne side
https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Marianne_Klint&action=submit
.. der skal have et indhold der kan stå distancen. Siden med parenteserne vil blot blive slettet som en fejloprettelse.
Du kan så evt. bruge siden : Wikipedia:Anmodning om administratorassistance til at spørge om hvordan du kan få vurderet af en større kreds om hun kan have en artikel og ikke blot en omdirigering.
-- PHansen (diskussion) 25. okt. 2022, 12:31 (CEST)[svar]
Når jeg går ind på det link du har sendt, og lægger teksten om personen ind der - vil den anden side så blive slettet? eller hvordan bliver den slettet? Lene Pels (diskussion) 25. okt. 2022, 14:40 (CEST)[svar]
Jeg havde ikke set denne diskussion, så jeg har slettet redirecten og flyttet siden til hendes navn, uden parentes. - Nico (diskussion) 25. okt. 2022, 15:05 (CEST)[svar]

Hugo Helmig registreret som død i oversigt[rediger kildetekst]

Hej. Hvis du søger på google på Hugo Helmig kommer det i forhåndsvisningen fra jeres side om ham frem at Hugo Helmig er død. Jeg tænker at det må være en fejl, da jeg kan se at I har lukket for rettelser grundet hærværk i forbindelse med rygter om hans død :)

Vh Joy(Skrev 87.49.146.77 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej Joy. Det er Google, der viser data fra den engelske Wikipedia. Der er på.t. ingen *troværdige* kilder på det endnu, men hvad Google viser kan vi desværre ikke gøre noget ved. Mvh KnudW (diskussion) 30. nov. 2022, 13:32 (CET)[svar]

Meddelelse under artiklen "Jesus".[rediger kildetekst]

Hej, jeg har netop foretaget en udvidelse af artiklen Jesus, og nederst på artiklen kommer der en meddelelse:

Fodnotefejl: <ref>-tags eksisterer for en gruppe betegnet "lower-alpha", men der blev ikke fundet et tilsvarende {{reflist|group="lower-alpha"}}, eller et afsluttende </ref>-tag mangler

Jeg forstår ikke, hvad jeg skal gøre i for at rette fejlen. Er der nogen, der kan hjælpe? Alexandramander (diskussion) 1. dec. 2022, 12:45 (CET)[svar]

Artiklen Jesus[rediger kildetekst]

Hej, jeg har netop lavet en udvidelse til artiklen Jesus. Nederst på artiklen (lige efter "Autoritetsdata") står der en meddelelse om en fodnotefejl. Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal rette netop denne fodnotefejl. Er der nogen, der kan hjælpe? Alexandramander (diskussion) 1. dec. 2022, 12:51 (CET)[svar]

Du havde fjernet {{Notelist}} , der blev brugt til en kommentar i artiklen, da du redigerede. Jeg har genindsat det. --Dannebrog Spy (diskussion) 1. dec. 2022, 13:11 (CET)[svar]

Tak for det. Alexandramander (diskussion) 2. dec. 2022, 17:24 (CET)[svar]

Join the Coolest Tool Award 2022: Friday, Dec 16th, 17:00 UTC[rediger kildetekst]

The fourth edition of the Wikimedia Coolest Tool Award will happen online on Friday 16 December 2022 at 17:00 UTC!

This award is highlighting software tools that have been nominated by contributors to the Wikimedia projects. The ceremony will be a nice moment to show appreciation to our tool developers and maybe discover new tools!

Read more about the livestream and the discussion channels.

Thanks for joining! -Komla

MediaWiki message delivery 5. dec. 2022, 19:52 (CET)[svar]

Intet link til Crow ved søgning på Wikipedie.[rediger kildetekst]

Jeg søger på Crow for at komme til artiklen om crow-stammen, men der kommer intet resultat (eller rettere mange andre forslag med crow). Regner med I ved, hvad der skal gøres, tak.Indianertosset (diskussion) 9. dec. 2022, 09:29 (CET)[svar]

Du burde bare kunne søge på Crow da det er artikelnavnet. — Biscuit‑in‑Chief :-) (skriv til mig – bidrag) 9. dec. 2022, 09:37 (CET)[svar]

Visning på iphone[rediger kildetekst]

Er der nogen der ved, hvorfor når jeg indtaster "Sonya Hedenbratt" i søgefeltet på min iphone, hvorfor vises så kun oplysningerne fra wikidata, og ikke starten af artiklen her på dawiki (oprettet af mig i juni måned i år, hvis det har nogen betydning) eller et link til den som med (stort set) alle andre?

Er der nogen logisk forklaring på dette? God weekend fra Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 10. dec. 2022, 09:28 (CET)[svar]

Nu virkede det lige pludselig. Undskyld ulejligheden hilsen Christian Giersing [ disk // bidrag // e-mail ] 10. dec. 2022, 16:53 (CET)[svar]

Værktøj til overblik over ændringer i kategoristruktur[rediger kildetekst]

Er der nogen der kender et værktøj, f.eks. på Toolforge eller WMFLabs, der gør det muligt at få et overblik over ændringer i kategoristrukturer over tid? Der foretages pt. mange omkategoriseringer af artikler og omstrukturering af kategorier af en ikke-autopatruljeret bruger, men jeg synes personligt det er vanskeligt at få et overblik over hvad der rent faktisk sker med den overordnede kategorisystematik ved blot at kigge på den enkelte diff. – InsaneHacker ⚖️🕊️ (💬) 18. dec. 2022, 19:59 (CET)[svar]

Jeg kan godt prøve. Der er oprettet 522 nye kategorier siden 20. november og fjernet 6. Jeg har lagt en liste over de nye kategori på Bruger:Steenth/sandkasse81. --Steen Th (diskussion) 28. dec. 2022, 18:27 (CET)[svar]

Der er fejl i jeres beskrivelse af Rødhals... Den lever i op til 17 år. Ikke 13 måneder som i skriver. Den er kønsmoden når den er ca 12-13 måneder. Håber i vil rette fejlen. Mvh.Thomas Gjøl victorgjol@hotmail.com

Bemærk venligst at enhver umiddelbart kan rette i artiklen (med behørig angivelse af kilder naturligvis).--Hjart (diskussion) 23. dec. 2022, 10:41 (CET)[svar]

Hvad er den smarteste måde at indsætte kilder?[rediger kildetekst]

På den engelske Wikipedia er der sådan en knap der giver et pop-up vindue med relevante felter at udfylde, men også en mulighed for at indtaste URL i et felt og lade den udfylde resten ud fra det + en knap til udfylde besøgsdatofeltet med nuværende dato. Jeg er kommet frem til det hedder RefToolbar, og det er voldsomt praktisk, men jeg kan ikke finde noget tilsvarende på dansk wikipedia? Jeg kan også se der findes noget lignende for VisualEditor kaldet Citoid, som ikke er på engelsk eller dansk wikipedia, men som min lille testning ser ud til at vise virker på tysk wikipedia.

Lige nu plejer jeg at gå ind på min sandkasse på engelsk wikipedia i en separat fane og så bruge Reftoolbar der og kopiere resultatet, men det er ikke optimalt og giver datoformater der giver fejladvarsler og skal rettes. Findes der en smartere måde at gøre det på? Kunne det være muligt at få de værktøjer der findes andre steder, til at virke på dansk wikipedia/med danske formater?

-- Replayful (diskussion) 26. dec. 2022, 22:50 (CET)[svar]

Det er godt input. Det ligner, at vi bør importere RefToolbar, så vi kan få gavn af det værktøj. Samme med Citoid. Jeg har hørt at de fandtes uden at få en reference til de værktøjer. Så bare det, at du kommer med nogle referencer, kan gøre vi kan komme igang med det. Men der er specielt for RefToolbar noget oversættelse, som skal gøres. Steen Th (diskussion) 27. dec. 2022, 10:49 (CET)[svar]
Det lyder godt. Jeg hjælper gerne (er godt nok ikke super inde i det dybt tekniske, men frisk på at lære og prøve ting, hvis muligt). Replayful (diskussion) 27. dec. 2022, 14:58 (CET)[svar]