Apollodoros fra Athen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Apollodoros fra Athen (optræder omkring 150 f.Kr.140 f.Kr.) er betegnelsen for en eller muligvis to græske forfattere også kaldet Grammatikeren Apollodoros fra Athen. De væsentligste værker, der kun er overleveret i fragmenter eller er citeret og henvist til i andre værker, er en gudeskildring (se i øvrigt Hesiods Theogonien), en historisk krønike, der dækkede tiden fra Trojas fald og frem til Apollodoross egen tid, et homerisk skibskatalog og forskellige grammatiske værker. I fragmenterne fremstår Apollodoros som en kritisk og rationalistisk forfatter.

Der findes desuden en mytografi ved navn Bibliotheke I, II og III, der traditionelt tilskrives Apollodoros, men som i stil mangler den kritiske indfaldsvinkel som er fremtrædende i de øvrige værker. Dette værk, der er en af de væsentligste kilder til den græske mytologi, bliver derfor ofte i nyere forskning regnet for et værk af en anden forfatter.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Wikisource-logo.svg
Wikisource har originalt kildemateriale relateret til denne artikel:
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.


ForfatterStub
Denne forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi