Christian Tiemroth (violinist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Johan Jeronimus Christian Heinrich Tiemroth (ca. 1766 i Bøhmen eller Sachsen14. august 1840Frederiksberg) var en dansk violinist og koncertmester, far til Christian Tiemroth.

I en efterladt stambog kaldes han for »Thüringer«, og det ses, at han i sin ungdom har besøgt mange tyske stæder, Breslau, Prag, Weimar, Leipzig, Göttingen, Hamburg m.fl., rimeligvis paa fagets vegne som violinist. Til København kom han 1785, gav koncert på Det Kongelige Teater og fik året efter ansættelse i Det Kongelige Kapel, hvor han til sidst blev solospiller og koncertmester. Blandt hans elever kan nævnes Wexschall og C.E.F. Weyse. Syngemester Zinck kalder ham et sted for »en yndet, præcis og elegant Solospiller«. 1835 gik han af fra Kapellet. Han har udgivet nogle violinduetter.

Han er begravet på Frederiksberg Ældre Kirkegård.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.