KHR Architecture

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Københavns Universitet Amager

KHR Architecture blev grundlagt som Krohn & Hartvig Rasmussen i 1946 af Gunnar Krohn og Eigil Hartvig Rasmussen, blev omdøbt til KHRAS i 1988 og skiftede til det nuværende navn i 2002. Efter en række førstepræmier i nordiske arkitektkonkurrencer udviklede firmaet sig i 1960'erne til at blive et af Skandinaviens største arkitektfirmaer. Blandt de tidlige værker kan nævnes Arlanda Lufthavn, Hvidovre Hospital og Odense Universitet. Knud Holscher blev optaget som partner i 1966 efterfulgt af Svend Axelsson i 1980.

KHR Architecture beskæftiger sig med arkitektur indenfor både erhverv, bolig, sundhed, kultur og uddannelsesbyggeri samt infrastruktur.

I dag står KHR Architecture bag flere prisvindende projekter som Københavns Metro, Bang & Olufsens hovedsæde, Københavns Universitet Amager (KUA), Biocenter, Fiberline[1] og Hellig Kors Kirke i Jyllinge. Flere af byggerierne er blevet nomineret til den europæiske arkitekturpris Mies van der Rohe-prisen.

Partnere i KHR Architecture er pt. CEO Lars Kragh, teknisk direktør Henrik Danielsen, kreativ partner Jan Søndergaard, kreativ partner Janina Zerbe og kreativ partner Mikkel Beedholm.

Arkitektfirmaet har sit hovedsæde på Holmen i København, men har også projekter og projektkontorer i Grønland, Norge og Tyskland.

Udvalgte byggerier[redigér | rediger kildetekst]

Under Gunnar Krohn og Eigil Hartvig Rasmussen (1946-80)[redigér | rediger kildetekst]

Konkurrencer i samme periode[redigér | rediger kildetekst]

Under Knud Holscher (1966-1995) og Svend Axelsson (1980-2003) m.fl.[redigér | rediger kildetekst]

Under Mikkel Beedholm (1993-) m.fl.[redigér | rediger kildetekst]

Tidligere partnere[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]